Tko, nazadnje sem kolesaril na Rogovem gorcu ko sem bil še froc. Žena me je naštimala, da sem nama kupil kolesa. Vzel sem fitnes kolesa, zame od Specialized, zanjo Treka.
Vse super, sam ene stvari pa ne zastopim....za biciku sem se stegnu 1300k in grem na prvo furo pa mi po slabi cesti ropota kot moj star gorc. Pa mi ne da mira in iščem vzrok ropota, gor pa dol po ulici 50x in ugotovim, da je problem zajla zadnje zavore, ki je speljana v notranjost okvirja, kjer se lepo prosto giba in ob tresljajih povzroca hrup. Skratka, ne morem verjet, da si dopustijo taksno butasto napako. Na spletu sem nato celo ugotovil, da so to znane napake...
Vglanem zdej bom zadevo poskusil rešiti z izoloranjem zajle tako da jo ovijem v peno.
Neki podobnega je foter ugotovil, ko si je lani nabavu novga gorca Fujija... Bremze cville za znoret in je pol pogruntu vzrok, da so napeljal lajtungo za disk zavore pod takim čudnim kotom, da je povzročal vibracije in se je prenašal po celem okvirju. Pol si je pa zamenju zavorne čeljusti za 4 batne, lajtunga pride čist pod drugim kotom v čeljust, zdej je pa super.
Pa dej no - jebita se vidva s temi negativnimi o vremenu... v soboto imamo roadtrip vidva pa take klamfe serjeta in kr kličeta slabo vreme. Sta tole, da je v teh časih potrebno bit negativem, vzela čist preveč resno. 🤪
Zmaj, zakaj se nam pa ti pa tvoja hčerka ne bi pridružila? Sej bo fun 🚗🚙🚕🚓🚗🚗🚙🚕
Danes uzivam Desus tempo, ampak brez strehe se cloveku nikamor ne mudi, vreme ja pa stalno na meji. No ju3 kar nazaj v sluzbo, ker imam dost vremenskega podjeba in totalnega remixa, jebomast!
Ti se pocasi u penzion odpravljas, ker tolk Desus omenjas? 😁
Jaz pa cvikam navzdol. Ok, če je lep makadam,ki ga poznam potem spustim do max 45kmh, ampak preveč sem na cesti, da nebi že velikokrat videl kako na1x prileti srna na cesto ali kakšne bedarije delajo nekateri. Sploh ko je kolega nabila srna 2metra za menoj. Ampak uživam pa v vzpenjanju, bolj k je strmo, boljše je😀
Cube so pa itak best price/performance, tudi pri giantu se veliko dobi.
A voziš TUBELESS? Jaz sem imel problem z odtrganimi ventilcki na prednji feltni, ker sem se preveč igral z nižanjem tlaka. Ampak za1x vztrajam na šlaufu.
Nvem, kar se klancev tice sm kr se zmer prevec korajzen, sploh, ce je ravnina (specialko spustim tut na 70km/h).
Kar se tubeless tice mialim, da je slavf pa vseen bolj ziher na kolesu 🙂
Res je, 29ka pa bolje pleza in ga manjše luknje ne zmotijo toliko. Odvisno kaj pričakuješ od bajka. Imam filing da ti bolj uzivas na spustih, kot jaz:)
Spusti so zakon, kar je dober, da me je malo bolj srecala pamet (k sreci ni blo nikol kej hujsih padce, trkam na les).
Mi je pa u bistvu sodelavc tecnaru, da prodam 29" Cube-a, js sm pa mel nekak potihem zeljo presedlat na 27,5",tak da se je ponudla priloznost pa am jo zagrabu 🙂
Morm pa rect, da mi je Cube zelo dobro sluzu, nimam kej rect 🙂
Mene Peca ni prepričala (govorim o slovenskemu delu). Sem šel iz Črne na Uršljo goro in Nravske Ledine (lepo) in potem po isti poti nazaj še na Peco... Mogoče mi pa ni bilo nič posebnega zgolj zato ker je Urslja tako lepa.
Gozdnik... Kje je to? Makadam? Meni je bil največji izziv odpeljati Porezen (če govorim o še zvozljivi poti za mtb), od asfalta s specialko pa Čelovnik-brez dvoma. Težje kot korensko sedlo iz Avstrije ali Zoncolan iz Ovara.
Gozdnik je pri Zalcu (Zabukovica, pri Lovski koci). Je pa bolj pespot... Je treba pa kr neki casa it gor pes ob kolesu, ni sans, da se tu gor peljes
Jp. Jaz tako ali tako obožujem Koroško. In, ja... Urslja gora je zakon. Sploh od rampe naprej je kar hard, a? Jaz vedno zašvicam gor z mtb lani preživel del dopusta tam.
Pa tam se gre, najhujsi je pol zadnji kilometer, je pa uzivancija pri spustu pol 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Fora je samo v tem, da se nesmes zagnat, pa je vse super, nism se pa am vzel, kolk je blo utripa 🙂
Cas pa kaj pa vem, od Planeta pa nazaj sm vse skup porabu 1h18min30s. Aja pa z gorcem sm sel, sm pol pred vrhom krenu desno na MTB pot 🙂
Popravljeno od DeeyanSkupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani