?e pa js la?em, pa nej zdele kr umrem! Je res, da ga tam pa tam stisnem (pa ne vsakodnevnega avta, ker enga dizla?a se ne spla?a turirat ), ampak ve?inoma pa po omejitvi
N? hudga ?e ?tevc malo manj ka?e. Bol? kot preve?.
No, ?e res vozi? po omejitvah, te moram pa pohvalt. Ni ti treba umret.
Pol sva na tem forumu ?e dva ki spo?tujeva omejitve hitrosti' A je ?e kak?en tukaj?
Najbolj grozno stvar, ki sem mu jo povzro?u, da sem mu enkrat otro?ko kahlo nanj stresu, ko je ?el po stopnicah gor.
A kahlo dreka si vrgu na dedka? Hjaooooo, no, zdaj pa vemo zakaj ga tolk serje? ?e zdaj. A pol ma? ti ta feler ?e iz otro?tva?
Kaj ti misli?, kolk veliko kahlo dreka je ?ele Boss nasral , k ga ?e bolj serje kot ti?
Spet nabija? in manipulira? ter trosi? la?i kot vedno. To kar me obto?uje? nisem nikoli izjavljal in je to le tvoj paranoidni mo?ganski produkt, ki nastane, ko v vsakem vidi? svojega sovra?nika.
Kdo ti naj sploh ?e verjame, ?e skoz trosi? neresnice (si pa? trol) pa sej to ni problem, da jih, problem je v tem, da lastnim la?em verjame? to pa je problem.
Vse te zadeve pa pri tebi izhajajo samo iz enega dejstva in to, da zate velja vo?nja po omejitvi (recimo ?e kje ta 90km/h) vse hitrosti med 30-90km/h za nas ostale pa je vo?nja po omejitvi nekje med 80-90km/h, ?e situacija to varno omogo?a. In da vsi, ki te hitrosti pri normalnih pogojih ne zmorejo so pa? premi?ne ovire in se cijazijo ter ovirajo ostali promet. ?e se kdo vozi po omejitvi pri ve?ini ostalih voznikov nikoli ne izzove potrebe, da bi ga sploh ?li prehitevat medtem, ko pa je pri cestnih me?ka?ih pa? zgodba druga?na.
In da ?e nekdo vozi malo ?ez omejitve ne bo oviral nikogar, kdor pa vozi pod omejitvijo pa pa? ovira druge udele?ence v prometu, ki bi se le radi peljali toliko hitro toliko kot cesta omogo?a iznotraj veljavnih omejitev. Te razlike ti LojZi pa? ?al ne zastopi? in zato nam raje polaga? v usta raznorazne izmi?ljene izjave, ki jih nikoli nismo izrekli ali napisali. ?e enkrat LojZi ti si en velik manipulator ampak, ?e lahko manipulira? sebi enak narrow-minded folk ti ?al tukaj ne bo uspevalo pa ne glede kolk se trudi?.
Boss ti pelji po predpisih in omejitvah, pa bo? pogruntal da je me?ka?ev bore malo. Je pa veliko prehitrih voznikov, torej, divjakov. Probaj se vozit po omejitvah, pa bo? vidu. Probaj!
Boss, ne bo? verjel, vo?nja po predpisih in omejitvah, ni me?kanje in oviranje prometa. Tako se pa? mora vozit in tako si dol?an vozit tudi ti. ?e ti taka vo?nja ne ustreza, oziroma smrdi, se vozi z avtobusom, vlakom, al pa avionom.....sicer lahko pa tud doma ostane?, ?e ti civilizacijska ureditev ne pa?e.
Hehe, Loj-Zi misli, da ostali foruma?i vozijo kaj druga?e od naju dveh... Tapravi si mi ti.
Ne tomacuki, glih v tem je ?tos, ker jaz vem, da ostali foruma?i ne vozijo kaj dosti druga?e kot vidva z Bossom. Ve?ina ste si podobni, ali ?e slab?i drug od druzga in noben od vas ne prizna da dela narobe. Za vas so omejitve bedarija, polcaji nebodigatreba faktor, radarji neumnost, ?lender bedak itd....vam najve? pomeni samo stopalka za gas, za ?ivljenja drugih pa se vam jebe, ?eprav tega ne priznate....vi verjamete samo v gas. Le kam se vam tako hudi?evo zmeraj mudi? A na britof? Vsak dan beremo kako ljudje zaradi divjanja umirajo, vi pa ni?....
Avtomobilski forumi so nekak?ne farme in zbirali??a prekr?karjev, somi?ljenih divjakov, kjer drug drugmu dajete potuho in drug druzga hrabrite v delanju prekr?kov. Pol se pa ?e zmenite kako pregolfat sistem, kako ube?at zaslu?enim kaznim itd...in to je to.
Saj zato pa jaz spro?am take debate, ker vem, da se na avtomobilskih forumih dobivate uglavnem cestni divjaki in cestni prekr?karji. Jaz sem na tem forumu pa? izjema, zato pa nih?e ne sogla?a z mano. Jaz razmi?ljam druga?e od vas, zato me pa ne marate. Ne marate nikogar, ki misli druga?e od vas in vam nastavlja ogledalo, ?e boste mogo?e, ?e preden se vam kaj hudega zgodi, pogruntal, da ga na cesti res serjete, kadar se pravil ne dr?ite. In kar je ?e najve?ja ironija, je to, da jaz, ki dobronamerno opozarjam na red in spo?tovanje predpisov, kateri bi prepre?ili smrt in nesre?e na cesti, me vi v zahvalo zarad tega napadate, mi govorite da sem retard, da sem bedak, da sem omejenec itd.....A vi sploh vidite kaj po?nete? Jaz vam ?elim samo dobro, vi me pa v zameno za moje dobronamerne ?elje zmerjate z budalo, me napadate in podite. ?e?, bej? Lojz stran, kaj nam pridiga?, mi bomo divjali in tudi sicer vozili, tako kot se nam zdi da je prav. In to vsi, brez izjeme. Le zakaj no?ete reda in spo?tovanje predpisov? Ker pa? ?elite anarhijo.
Ne Tomacuki, niso pravila tako hudi?evo slaba, slaba je vozni?ka kultura klasi?nega slovenskega voznika. Ti to ve? kot nazorno dokazuje?.
Pravila so ?ist ok. Mariborski radarji tudi potrjujejo koliko je tistih voznikov, ki se jim jebe za pravila in omejitve. Saj zato pa je tako kot je. Zaradi takih kot si ti in tebi podobni, je tolko nesre? kot jih je, ne zaradi takih kot sem jaz, ki se pravil dr?imo.
Tomacuki, red na cesti mora bit, pa tud, ?e ta red ni glih najbolj?i. Jaz ne trdim, da red nebi mogel biti bolj?i kot je, ampak vsak red je bolj?i kot da ga sploh ni.
Loj-Zig-Hail, zanima me, ?e vas kdaj ogro?ajo vozniki dostavnikov (Traffic velikosti al pa raznih Berlingov), to so kar konkretni objestne?i velikrat na cesti, nalepi se ti na zadnji odbija? in te ustrahuje (?e se mu pusti?).
Ogro?ajo me vsi tisti, ki se ne dr?ijo cestnih pravil omejitev itd....skratka, prekr?karji, ki mislijo, da lahko vozijo po svoje, po nekak?nih svojih "pravilih".
Problemati?en si pa ti in tomacuki, ker se ne zavedata da s kr?enjem predpisov in omejitev, vseh teh ne?tetih, lastnosti niti slu?ajno ne more? izpolnjevat. Ti dela? prekr?ek in greh, v isti sapi pravi? da si pa dovr?en, vzoren, popoln itd....
Ne gre to skupaj Boss, ve?. To je isto, kot bi reku; kradem, ampak nisem lopov. ?e krade? si pa? lopov. Ni druzga izgovora.
Lej kdor je pametn najde za sproti, zakaj bi za tistih pa dek poscanega mesa celo babo nakopal na grbo ?
?e?e, ampak, a si bo? kar sam gate pa ?tumfe pral na stare leta? Pravi?, da si ?e itak star, kdo te bo pa po hrbtu umil in te pol s ?aubo namazal? Avtomehaniki so ?e tradicionalno vsi polni revme, i?jasa in oteklin, ker se morajo pod avtom in po betonu valjat itd....je treba tud na zrela leta mislit. Pa mladega poscanega mesa bo zmeraj manj na zalogi za take star?ke.
Razmisli, pa pejt na jago po kak?no dolenko, k so najbolj?e punce!
Ampak si ti pa res en zabaven model, ki prebere samo tisto kar mu pa?e ostalo pa verjetno sploh ne vidi?. ?e enkrat odpri prvi link, ki si ga objavil in si notri preberi naslednje - ti bom kr citiral:
Dobro si preberi odebeljene dele teksta in se spomni, kaj si razlagal nedavno nazaj, da se mora? na cesti branitipred ne vem kom ?e. S tem ko zmanj?uje? hitrost bistveno pod omejitev postaja? netoleranten do drugih udele?encev, ne pomaga? pri odpravljanju nerodnosti ampak jih le ?e dodatno povzro?a?.
Tam sta izbrani ?e zelo lepi obrazlo?itvi defenzivne vo?nje:
"clever" (spreten, sposoben, domiseln, preudaren) in
Nikoli in nikdar tukaj ni nih?e poveli?eval ofenzivne/napadalne vo?nje, vsi vemo, da defenzivna vo?nja pove?uje mo?nost bolj pravilnega odziva na nepredvideno situacijo nikjer pa to ne pomeni, da je treba vozit po?asi. vozi? s tako hitrostjo, da lahko obvladuje? vozilo, se ne zaganja? v situacije kot teli?ek z mislijo "sej mogo?e bi pa ?lo", ravno tako pa vozi? s tako hitrostjo, da nisi ovira in napoto drugim voznikom - oziroma skraj?ano; vozi? tako kot bi ?elel, da vozijo drugi.
Malo popravljam - marsikdo rata ?iv?en, ?e se mora vozit za nekim pol?em, kateri si pa? uzrupira pravico do po?asne vo?nje in jo posledi?no vsiljuje tudi ostalim udele?encem v prometu. Ne more? pa ratat depresiven zaradi tega, ker to je bolezensko stanje oziroma du?evna motnja, ki nastane zaradi sprememb na ?ustvenem nivoju, ki limitira v neugodje in je na?eloma posledica dalj?ega obdobja kot pa je vo?nja za enim Lojzem.
malce OFF - velja zate LojZi in tud za vse ostale - kolk ste depresivni si lahko stestirate tukaj pa bodite ?imbolj realni. Rezultati znajo biti zelo zanimivi.
Ampak Boss, ti res ne zna? ve? ni? se?tet, ?e se ti ?tevilke zamenja. A ti res ne zna? ni? s svojo glavo razmislit? Boss, kaj, ?e bi se ti ve? po zraku in v naravi gibal?
A ve? kaj si ti men citiral? Lej ti si men citiral tole :Napa?no je mnenje ve?ine, da naj bi (defenzivna vo?nja namre?) to bila po?asna vo?nja. To seveda ni res
In pol ti tle men polaga?, da sem jaz po?asen pa da jaz govorim da je treba bit po?asen. Ej majster, a ti zastopi? kaj ti ho?e ta stavek povedat? Ravno to ti govori ta stavek, kar ti jaz vtepam v tvojo lobanjo. TI si tisti, ki trdi?, da je defenzivna vo?nja in vo?nja po omejitvah, kao, po?asna vo?nja. In ta stavek ti pove to?no to, da defenzivna vo?nja ne pomeni, da se ti cijazi? po?asi. To je vo?nja po predpisih in po omejitvah!
Ti si tisti, ki trdi?, da je vo?nja po predpisih in omejitvah, kao, cijazenje in prepo?asna vo?nja. Tega ne trdim jaz ampak TI de?ko, pa tvoj pomo?nik Tomacuki! Vidva sta kar pogruntala, da je vo?nja po omejitvah, kao, cijazenje in oviranje prometa. Ta trditev je vajina iznajdba, ne moja.
In tam ti lepo pi?e, da defenzivna vo?nja pomeni, da je to tista prava strpna vo?nja, previdna, tolerantna do drugih, netekmovalna in nesovra?na. Tebe in tomacukija taka vo?nja dela pa ?iv?nega. Vidva s Tomacukijem bi se pa nekak?no DINAMIKO po cesti ?pilala. Dimami?na vo?nja je u bistvu druga?na vo?nja od defenzivne vo?nje!
Dej ti Boss ?e vsaj petkrat pre?ekiraj napisano, pol se pa javi, ?e ti bo slu?ajno procesor kako povleku.
A to je tako, ?e pozabi? vzet tablete proti depresiji?
Hehe, Zmaj, zdej si pa me. Te moram pohvalt. Malo sem ?e spal zjutraj.
Se globoko opravi?ujem in pardoniram, hotu sem re? DEFENZIVNO.
Pa PREBERTE kaj to pomeni! Sem popravu. ?e posebno je zanimiv stavek, ki pravi, da je zgolj defenzivna vo?nja tista, ki je varna vo?nja. Nikjer ne pi?e, da je varna nekak?na dinami?na vo?nja kakr?no je pogruntal majster talentirani Tomacuki..
Sicer pa tud depresivno ni pametno vozit. Tomacuki zgleda da postane ?iv?en in depresiven, kadar mora po predpisih vozit.
?e mnogo je takih, ko noben ne podvomi o njihovi vo?nji pa pravtako kon?ajo v jarku. In kot sem ?e rekel; v Mariboru je o?itno 99% "divjakov" pa izjemno malo nesre?. Tudi sam poznam precej "divjakov" pa se uspe?no vozijo ?e ve? desetletij brez nesre?. Mogo?e koga celo pozna?. Igor Jerman? Miro Kal?ek? Igor Akrapovi?? Da o takih, ki jih sam poznam na lokalni ravni, niti ne govorim. In najve?ja finta je, da me vsi taki kalibri pustijo zadaj kot za ?alo. Torej, vrni se k tistemu vpra?anju o divjakih in dinamikih. Ker o?itno gre to bolj trdo v tvojo betico...
Tomacuki, ne bo? verjel, do zdaj se je ?e vsak ubil samo enkrat. A bi ti mogo?e rad moril, in to ve?krat?
V Kambod?i se vozijo eden preko drugega, nikjer nobenih znakov, tudi policije ne, pa ni nobenih trkov.
A ve?, da sem te ?e hotu vpra?at, ?e si se ti v Kambođi u?il vozit?
Komentarja in provociranja na Senno se bom pa vzdr?al
Le zakaj? Ti pravi?, da je polno netalentiranih voznikov, zato se pobijejo. Pol je bil po tvoji teoriji tud Senna netalentiran. Kot ka?e si talentiran samo ti.
In? Naredil je mnogo napak in povzro?il nesre?o, v kateri je nastradal sam. Torej je to opravljal varno in tam, kjer je bil prepri?an, da lahko ?kodi le sebi. Primer zaklju?en. Kje bi naj bil njemu enak? V tem, kolikokrat sem ?ohnil po tleh? Ali v tem, da se vozim z neizpravnim motorjem/avtom? Ali v tem, da slabo predvidevam? V ?em, Loj-Zi? :ne vem:
Nak, dragi tomacuki, ni tako preprosto. Kaj pa ?e bi se Lor?u zajla strgala na cesti v ovinku kjer bi blo za en avtobus otrok? A je po tvojem Lor? vedu kdaj se mu bo zajla strgala in se je namenoma ubil?
Kot sem ?e rekel Loj-Zi, razjasni si najprej, kaj so dinamiki in kaj dirka?i.
Dinamik je navaden divjak, dirka? pa dirka na dirkali??u ne na cesti.
Sem ti pa ?e povedal, da se ti na cesti nima? kaj dinamika ?pilat, ker si na cesti dol?an vozit previdno, umirjeno, strpno in defenzivno. Torej vse kaj druzga kot dinami?no. ?e te taka vo?nja dela ?iv?nega si pomagaj, pri za to, pristojni in?tituciji.
Jures, ker vidim, da si ti tud motorist, eno vpra?anje:
A si ti mogo?e poznal Mervar Lovra iz Novga Mesta? On je zmeraj trdil nekaj tazga kot tukaj s tako vnemo in sigurnostjo trdi tomacuki. Lovro je tud zmeraj trdil, da on to?no ve kje in kdaj lahko "pritisne" svoj motor, ?eprav smo mu mi zmeraj govorili; Lor? ne seri, ne delaj takih pizdarij, a vidi? kolkokrat si se ?e z motorjem zlo?u in kolkokrat si imel sre?o! Ne izzivaj usode, smo mu skoz govorili. Na koncu se je Lovro ubil, ker je zaradi pogostih padcev imel na motorju natrgano zajlo. Tega pa? ni predvidel.
Dragi, dirka?i, dinamiki, divjaki, in ostali "talentirani" iber vozniki!
Preprosto "pravilo" si zapomnite!
Nesre?a se naredi zato, ker ?lovek ni Bog in zato ga ni tomacukija na svetu, ki bi lahko predvidel in vedel za vse mo?ne situacije in vse mo?ne, napake.. ki te na cesti lahko doletijo. Nesre?a se ne naredi, kadar poteka vse gladkko in tako kot mora potekat. Nesre?a se naredi takrat, kadar ne gre po predvidevanjih in takrat, kadar te kaj preseneti. ?e ne bi blo presene?enj, tudi nesre?e ne bi nikol blo nobene. ?e bi vedel da te ?aka presene?enje, potem presene?enje sploh ne bi obstajalo.
Zato je tista slikca z ravno cesto, ki jo je tukaj tomaciki napopal, totalno brezvezen dokaz o varnem divjanju.
Ja, najve? naredi? s tem, da ?e si antitalent za vo?njo in ?para? na vsem (med drugim tudi gumami), sploh ne sede? za volan.
Pravi? da si ti talent?
A je bil pol Ayrton Senna vajenc zate?
Aja, on se je ubil zaradi napake na dirkalniku, ker so bili,kot ka?e, tudi njegovi mehaniki antitalenti.. Tvoj dirkalnik ziher nima napak, ker je bolj doteran kot je bil Sennin..
g.Lojz glede na to da imate baje mazdo, pol mate kr? od zavor, jebiga vsesplo?no znano.
Ni? od tega nimam
To delam pa na dirkali??u in sem divjak ne ?
Lejte g. Lojz, lepo da zaupate, tudi jaz sem-dolgo, sedaj pa ne ve? bolj zaupam v zavore za cca 6X ceno originala in dokazano v ve?ji in bolj kontroliran u?inek kot so neke velebrihte v mazdi predvidele in ?parale na stvareh ki te spravijo pod zemljo, namesto na kaki res nepotrebni bedariji, ki je ve?ina NIKOLI ne uporabi ali pa dela tako da je niti ni za uporabit.
Pa ?e v ne?em sva si povsem razli?na vsaj midva, en teoretik(vsaj zgleda tako) en praktik pa najve?ja razlika en se skriva za nickom g.Lojz en za nicom YavarYe X6V6 pa dejansko obstaja.
Eno mazdo mamo res ?e pri hi?i, ampak tista je ?enina. Se bo pa ta ?enina mazda kmal prodajala. Jaz sem iz mazde pa ?e itak pre?altal.
'YavarYe X6V6' a ti nima? mazde k tako pljuva? po njej?
Drga? pa okol mazdinih bremz bi se pa mogo?e celo delno strinjal s tabo. Delno pravim. Ker kdor vozi po pameti so tud mazdine bremze ?ist zadovoljjive. Pa smo spet pri divjanju in divjakih. Zgleda da pri mazdi niso ra?unal na kupce, ki radi divjajo in kurjo bremze.
Ko sem jaz prodajal svojo mazdo in je k meni pri?el kupec, ni mogel verjet da pri moji mazdi bremze ni? ne tresejo. Saj ve? 'YavarYe X6V6' jaz ne divjam, zato tudi ne kurim diskov, ne kurim plo??ic, gum itd....
Drga? pa o teoretiku in praktiku bi se pa midva lahko spet dolgo pogovarjala. Res da jaz avtov ?e dolgo ne ?raufam ve?, sem jih pa ?raufal takrat, ko si bil ti najbr? ?e s svojim o?etom pri vojakih.
Jaz sem se avtomobilske mehanike u?il na fi?kih, ?kodah, ladah, hro??ih, dianah, spa?kih, katrcah, primcih, stoenkah, itd...Kje sta bila vidva z o?etom ?e takrat? A sta na veselici iskala tvojo bodo?o mamico? Samo vpra?am, ker si reku da sem teoretik, da ne bo? spet zameru.
Jaz vozim serijsko narejen avto. In od serijskih avtov ma moj avto ene najbolj?ih bremz v svoji konkurenci, ?e ne celo najbolj?e.
Jaz no?em, tako kot tukaj nekateri, iz svojga avta delat nekak?en okrancan avto za v cirkus in nanj ?raufat vso mogo?o doma v gara?i ali pod kozolcem na?raufano ?aro. Jaz sem te otro?arije prerastu.
Tud ne da se mi na kak?nih parkplacih zbirat pa dirkat, gume kurit, pa kazat in gledat svoj avto pa pred publiko polirat doma narejen spojler in pri?igat nalepljene diodice v raznih barvah, ?ponat glasno musko itd.....to so zame otro?je traparije. Ampak glej, vsako tele ma svoje vesele. Vi kar med sabo primerjate, ?e vam to pa?e.
Jaz za enkrat kar zaupam zavoram in firmi, ki je moj avto nardila. Pa uradni servis me zaenkrat ?e ni razo?aral. Mogo?e me ?e kdaj bo? Bomo vidli kaj bo cajt prnesu.
Ne poznate mojega avta dovolj, je krepko dodelan na predelu ustavljanja in oprijema(gume kot se zagre ne nek cheapshit-sranje po slovensko(baje ne razum? angle?ko :ne vem: ))
Glede na naravo mojega dela je vsak mikron pomemben in prav tako vsaka stopinja kotna in temperaturna, jebiga poklicna deformacija, to ti potrdi kdorkol ki me osebno pozna oziroma kdorkol ki sem mu bilokaj delal, ne re?ejo mi zastonj da sem picajzlast.
Lepo od tebe da ma? rad avto maksimalno ispraven. Tud jaz mam rad to. In tud men pravjo da sem picajzlast.
Ampak, da se bo na mikron natan?no iz?lo pri vo?nji in zaviranju z avtom, na to pa ni pametno ra?unat. Pri bremzanju je bolje met malo ve? rezerve kot mikron..
Bi si skor upal trdit, da ma moj avto bolj?e bremze in bolj?e gume od ve?ine avtov tukaj?njih foruma?ev, pa vseeno upo?tevam omejitve, varnostno razdaljo itd....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pr nas na kmetih pravmo temu drek pa scavnica.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani