Pa saj niso normalni! Pa saj sploh niso normalni! ?olnikom se je pamet skisala!
Tole je prepisano iz berila za ?etrti razred osnovne ?ole in otroci se jo morajo nau?iti na pamet:
Barbara Gregori? Gorenc
Jeza
Ne bom! Ne bom ve? priden otrok!
Kot trop divjih kozlov bom zdirjala
po stopni??u
in na dvori??u bom pobrala
najve?ji kamen
in ga v sosedovo okno zagnala!
Loputala bom z vrati.
Da na? dojen?ek ne bo mogel zaspati.
Ma?ki bom stopila na rep.
In papagaj?ka bom spustila na potep.
Ne bom si rok umila;
ne bom pojedla kosila,
Vsem, prav vsem se bom uprla!
Moja hi?ica iz kart se je podrla!
In potem se bodo prito?evali, da ni v ?oli nobenega reda in discipline. Pri takih pesmicah se sploh ne ?udim. A to je umetnost? Kaj se je zgodilo z Janezom Jalnom in Bobri? Pa tudi z ostalim leposlovjem?
Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
Sirijec se sprehaja po Ljubljani, ko sre?a prvega mo?kega, ga ustavi in se mu zahvali; "Hvala vam Slovencem, ker mi dovolite biti v va?i domovini, ker ste mi dali bivali??e, denarno podporo, zastonj zdravstveno oskrbo, brezpla?no bivanje, zastonj izobra?evanje in malico za moje otroke v vrtcu in ?oli". Mo?akar mu odgovori, "Zmotil si se, jaz sem Palestinec". Sirijec se opravi?i in gre dalje, ko sre?a naslednjega mo?akarja, ponovi zahvalo. Mo?akar mu odgovori, "Jaz biti iz Afganistan...". Sirijec nadaljuje svojo pot in ko sre?a naslednjega, mu stisne roko in ponovi zahvalo. Mo?akar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem pakistanec". Sirijec ubere drug na?in in vpra?a prvo ?ensko na katero naleti, "Oprostite, ali ste vi Slovenka"? Ona odgovori, "Ne, jaz sem iz bli?njega Vzhoda". Sirijec ves zmeden, "Ja kje pa so Slovenci"? Ona pogleda na uro in odgovori, "Ob tej uri so verjetno v slu?bah in delajo zato, da imamo mi zastonj bivali??a, denarno in socialno podporo, zastonj zdravstveno oskrbo, brezpla?no bivanje, zastonj izobra?evanje in malico za na?e otroke v vrtcu in ?oli, zastonj vozovnice za vlak,..."
?E TEGA NE POSREDUJE? NAPREJ, BO? JUTRI DOBIL TRI IMIGRANTE POPOLNOMA ZASTONJ!!!
Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
Sem mu namignila, da se meni kaj takega gotovo ne bo zgodilo, ker on ves ?as "?tema" tam okoli, pa razbije ves kamen in da bi mogo?e tudi njemu pomagalo kaj podobnega, pa nekako ni bil preve? navdu?en...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prikolovrati danes na? prvo?olec iz ?ole in me vpra?a:
- "Mami, a je na? Jo?ek Kitajec?"
Trapasto ga pogledam, ker ne razumem, zakaj bi bil pa na? najmlaj?i kar naenkrat Kitajec, in odgovorim:
- "Ne. Zakaj pa?"
- "Ah, v ?oli so se u?iteljice nekaj pogovarjale, pa je ena rekla, da je zdaj vsak ?etrti otrok Kitajec..."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani