Da ne bo preve? ?tudirala ji povej,da delodajalec dobi refundirano oba pokojninska in to je cirka 25%
zato vas naj ne skrbi,da delodajalec nebi izpla?al teh 200 saj tudi on nekaj profitira. Sami si lahko izra?unate koliko je od va?ega bruto 25% in to profitira ?ef,da potem izpla?a vam 200e. Vi?jo kot imate bruto pla?o ve? ostane firmi.
Bini če bi bilo tak enostavno kot si zapisal te jutri zaposli, prvo dodobra prečitaj vse akte , člene, popravke in potem piši. Kot ti je že mazdaman napisal da potem ne sme izplačat poslovne uspešnosti ker drugače bo vse vračal z obrestmi (99.člen). Plus tega da samo delodajalec , ki bo oddal vlogo za povračilo prispevkov je dolžan izplačat ostali pa ne .Se pa nekaj šušlja da bo v drugem svežnju popravek in bi se naj ta 33.člen ki govori o kriznem dodatku izvzel iz 99. člena. Tak to naša vlada lepo mahinira.
?e vedno ne pokojninsko je 177 eur in samo to dobi vrnjeno,sicer pa tu ?e bodo problemi kr ni vse tako zapisano kot bi moralo bit. ?ena ima ra?unovodski servis ?e 20 let in ?e 2 dni samo to ?tudira
200eur tu pripada, tvoj ?ef pa dobi pla?ane pokojninske prispevke zate.
Ravno v?eraj dobil odgovor iz ministerstva za delo glede teh 200 eur, zadeva je taka da jih bo dol?an izpla?at delodajalec , ki bo zaprosil za refund prispevkov. Zdaj pa bo od vsakega posameznika odvisno kaj mu bo ugodneje ali tebi dat 200 ali prispevki. Ampak glede na izra?une nam slabo ka?e, recimo ?e ima? 1500eur pla?e je njegovih prispevkov samo 8% kar znese nekje 120 eur, ker vrnjeno dobi samo tisto kar mora on pla?at ne vseh prispevkov. Tak da ra?unica ka?e da se bolj spla?a pozabit na prispevke in delavcu ne dat teh 200 eur.
Emmm, saj ne vem kaj naj odgovorim... tole tukaj si napisal, kot da zagovarjam nelegalne prehode meje in vabim migrante. Sploh mi ni jasno kaj ima vse to zveze s tem, da sem proti uvajanju izrednih razmer v Sloveniji.
Daj ti meni odgovori - a od leta 2015 na meji ni vojakov? Sodelujejo s policijo oziroma so razporejeni v me?ane patrulje, ?eprav policija pravi, da ima z njimi ve? dela kot z migranti ampak pustmo zdaj to.
Ne vem ampak tukaj ima? pome?ane pojme kaj je policija in kaj je vojska in me?anje pooblastil nikoli ni bila dobra re?itev.
Kar se pa ti?e migrantov... ?e enkrat, popolnoma jasno mi je, da so med njimi tak?ni in druga?ni in da nekateri tudi prihajajo zaradi ne?ednih rabot, ampak naloga policije je, da ohranja red in da polovi nelegalne sprehajalce preko meje. Kako se obna?ajo in kako so obuti, kolk denarja imajo verjetno glih ni zdaj moja naloga, da bi to objasneval. Si pa verjetno na napa?nega naslovil tvoje pisanje, ker tista, ki jih je vabila se danes verjetno skriva nekje pred korono in upa, da bo vse skupaj ?imprej minilo.
?e enkrat... ?e bo? predelal malo ve? zgodovine, kot je v ?oli obvezno... ja takrat te hitro lahko strah rata takega dogajanja pa nimam v mislih korono. Pa? neko? so bili namesto migrantov ?idi, folk pa je tudi takole zahteval drasti?ne ukrepe in jih dobil... na koncu fejst po pi?ki.
Goebels: "was wollt ihr, butter oder kanonen"
Raja: "wir wollen kanonen"
Boss se ti iskreno opravi?ujem za mojo nevednost , kot opa?am si ne samo strokovnjak za avtomobilizem ampak tudi za zdravstvo, politiko , obramboslovje pa ?e zgodovinar si kot lahko razberem.
?e vedno nisi razlo?il zakaj Hojs razlaga, da na meji ni problemov in da sodelovanje s Hrvati deluje. Torej kje je zdej fora, da je uvedba teh pooblastil tako nujno potrebna. In zakaj v finan?ne ukrepe vtikajo ?lene o nadzoru ljudi preko mobilnih aparatov? Zelo hitro ste se nekateri pripravljeni odre?i demokraciji in z ustavo predpisani svobodi. Kaj je pa naslednji korak? uvedba izrednih razmer, razpustitev parlamenta ali pa ukinitev pooblastil parlamenta? In Jano? bo isto kot je zdaj Orban. Ne vem, a nikogar ni vsaj malo strah, da se v Sloveniji zgodi Orbanizacija. Ne vsi zdaj pani?arite zaradi coronavirusa, jajo and Co. vam demontirajo pravno dr?avo pred o?mi.
Kaj ima zdaj tukaj sodelovanje z Hrvati, enostavno se gre za to da ko je ta drhal ?e pri nas je vojak nima pravice ustavit, legitimirat kaj ?ele zadr?at. Ti kvazi begunci se ti samo smejijo in lepo naprej ker ustavlja jih lahko samo policaj.
Pa da ti malo ori?em kaki so ti begunci bili 2015 in so ?e sedaj isti:
- vsi so brez dokumentov ( pojdi ti v drugo dr?avo brez ?e lahko) , vsi rojeni 1.1.2000
- nekateri imajo pri sebi velike vsote gotovine ( najve?ji znesek m ki smo ga videli na ?entilju je bil 155.000 Eur)
- v papu?ah ali celo bosi so prehodili od Srbije a noge lep?e urejene kot marsikeri
- z hrano, ki smo jo mimogrede pla?ali davkopla?evalci se igrajo in obmetavajo , v SLO pa la?ne dru?ine
pa da ne na?tevam ve? kaj vse sem videl na ?entilju. In temu se potem re?e begunec , ki be?i pred vojno in bi naj bil vesel ko pride nekam kjer je mir in dobi obleko, hrano....
A tega pa te ni strah, NE bolj te je strah vojaka lastne dr?ave.
Naceloma se v take teme ne mesem, toda .... "borit za svojo drzavo ne pa bezat" ... tole je pa preprosto smesno.
Vzemimo primer naslo ljubo Slovenijo. Da pride (upam da nikoli) nekaj takega kot sirija ali kjerkoli, ko se koljejo vlada, neke verske sekte, neke X stranke, potem se vmesa se XX drzav, .... in ti se bos boril prot kom?
Jaz osebno (in skoraj vsi ki jih poznam so taki) niso nit priblizno opredeljeni in se ne bi posavili v nobeno vlogo. Ne bi se borili na strani desnice, ne na strain levice, ne na strani cerkve, ne na strani muslimanov, ne na strani XXX (vstavi po zelji). Torej za koga se naj zdaj borim?
Ne vem no, jaz v primeru da bi bil na njihovem vem da bi naredil isto. Pac pobral vse in sel (oz. probal it) nekam na boljse.
Prav tako malo poglej ... folk se kurci cez Janso (vstavi poljubnega vodjo) ... a se kdo bori? Gre kdo v politko, da se bo boril in bo bolse? Ali pac grejo v tujino in razlaga kako je tam lepo v Sloveniji je pa vse zanic?
Moje mnenje je, da vsekakor se folk ne sme kar prosto sprehajat cez meje in vojska na meji res ni problem. Samo nekako jih pa stekam zakaj gredo.
O?itno ne razume? , ?e za druga ne se bori? za svojo dr?avo , dru?ino in ostalo ne za desnice, levice ?..
Kaj bi bilo ?e bi leta 91 vsi tak razmi?ljali kot ti ??? Ali pa ?e prej v 2. svetovni vojni za koga so se pa oni borili???
ua si pa nestrpen...si moras predstavljat kako bi blo, ce bi bil v situaciji da bi bil ti begunec...
(sej je logicno, da bo tudi med njimi kaksen procent, ki imajo slabe namene, ampak naceloma je to folk, ki bezi
Daj povej koliko teh beguncev si videl od blizu???? A ti povem kaki begunci so to bili??? ?e te zanima ti lahko o njih razlagam ure in ure da dobi? pravo sliko o njih, videl sem jih re?ima skromnih 10,000 in med njimi mogo?e 1% otrok in ?ensk skupaj ostalo pa sami zdravi mo?ki , ki ?e se mene vpra?a bi se morali borit za svojo dr?avo ne pa be?at.
Sej si prebral razlago, a ne? Vojska pa ?e vsaj 5 let pomaga pri varovanju meje ampak brez policijskih pooblastil. OK?
Sicer za ostale ne vem ampak men res ni ne do policijske dr?ave, ?e manj pa da bo vojska po ulicah paradirala in se ?la policijo. Ne vem zakaj tak pritisk za uveljavitev tega ?lena, ?e pa v isti sapi pravijo, da vra?anje tujcev na Hrva?ko poteka brez zapletov.
Boss verjami da vem kaj pomeni razlaga tega ?lena, res je vojska pomga na meji. Ampak ko vojak nekomu re?e stoj ali poka?ite dokumente se mu le ta lahko smeji n ga po doma?e ne jebe ker vojak nima za to pooblastil. Leta 2015/16 pa ?e ?e ho?e? smo jih za nekaj ?asa dobili tako da se je lahko to bagro tud ustavljalo in legitimiralo , samo za to se gre pri tem. Da pa bo vojska paradirala po ulicah pa ?e malo blzui?, pomoje si razgledan ?lovek ampak v tej zadevi se pa globoko potaplaj? in to brez opreme. Aja pa ?e to , sem iz kraja ki je blizu avstrijski meji in kar dosti hodimo po nakupih gor in glej ga zlomka od leta 2016 me lepo na meji legitimirata 2 avstrijska VOJAKA ja res je Vojaka in se ti zdi da je avstrija policijska dr?ava , vojska paradira kje po mestih??? Ne samo varujejo svoje meje pri nas pa tega ne dovolijo, no ko ti bodo ti begumci potrkali na vrata potem pokli?i gasilce.
Predno nas za?ne? zmerjati z la?nivci in ?pekulanti si najprej ?e enkrat preberi podrobno ta ?len in se ustavi ob besedni zvezi ?IR?E VAROVANJE MEJE. To je nedolo?en pojem, ki nima nikjer nobene podlage o omejitvi oziroma prakti?no nima omejitve le toliko, da se izvaja na ozemlju RS.
Da bo mogo?e bolj jasno kaj to pomeni ti prilagam razlago v politi?nem mediju. In da se ne bo? obe?al, da gre za levi?arsko propagando ti podajam ?lanek iz Reporterja.
Ne...
Boss a leta 2015 /16 si tudi bil tako proti 37a ?lenu, samo vpra?am??? Kolko teh "migrantov" si ?e imel priliko videt od blizu ali bolje vpra?anje jih obravnavat???
Nikjer ne pi?e da mora? znati rokovati z masko. Torej naj nekdo nau?i ljudi kako in kdaj (predvsem ) snemati masko. Naj bo na eno uro demonstracijski filmcek na tvju....
Rokavice?zakaj ?e? Virus dlje ?asa pre?ivi na gumi ,kot na ko?i. A se virus ?iri preko ko?e?
Na koncu bo malo morje ljudi , ki se bodo zaradi usranih rokavic in 5dni stare usrane maske (vla?na itak ne deluje) po?utili ?e bolj nedotakljive .
In ja... Kje jo bo? kupil?
Jeboga... Maska je OB PRAVILNEM ROKOVANJU uporabna max 3h. In ko gre 1x iz obraza, mora iti v smeti. In,ne na bradi nima maska kaj iskati.... Na bradi je svinjarija in potem to svinjarijo damo na nos in usta....
Mene pa zanima, a je kdo sploh prebral ?len 37a? Vsi brihtni, da bo to zato, da se bo po dr?avi preganjalo ljudi ste namre? ali ?pekulanti ali pa la?nivci, saj ta ?len IZRECNO dolo?a, da vojska pomaga policiji NA MEJI.
Bravo vsaj nekdo m ki nekaj prebere tako kot se spodobi. ?e zdaj ne potrebujemo vojske na meji pol je ne bomo nikoli. Za vse tiste , ki ste mi?lenja da je ne rabimo pa potem ko bodo " begunci" tukaj jih vsak po 5 vzamite domov.
Se strinjam. Sedaj ni ?as, da bi potovali. ?e vzamemo v ra?un to, da veliko na?ih ?tartna na potovanja z letali prav iz Venezie in Trevisa je prav, da se odsvetuje(prepove?) na?im popotnikom potovanja v trenutni situaciji. Mene zanima , kaj se da narediti, ?e ima tvoj sodelavec(sodelavka) zabukirano potovanje v tujino in od njega no?e odstopiti,in to naslednji teden, ker je pla?ano, potoval pa naj bi iz Venezie. Ali lahko takega prijavi? kam?Kaj narediti, ko se vrne v slu?bo? Ali lahko zahtevamo karanteno zanj?
Alex ni ravno tako enostavno, marsikdo ki potuje iz teh letali?? in kupi najcenej?o letalsko karto. Ker kor sam pravi? dosti potuje? potem ve? da te karte ne krijejo odpovedi , menjave letov in podobno. To se vse pla?a in verjetno je to razlog zakaj ne odpovedujejo ker je pa? predrago.
Vozila, ki za pogon uporabljajo le elektri?ni motor, so v Republiki Sloveniji opro??ena pla?ila letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu, oziroma cestnine. To ureja ZLDUVCP
Vi?ina letne dajatve se sicer giblje od 62 do 565 EUR, odvisno od prostornine motorja.
Cestnina je torej ?e ena majhna vzpodbuda pri prehodu v svet elektri?ne mobilnosti. Bolj, kot cestnina, pa trenutno pomaga dr?avna subvencija v vi?ini do 5.000? za osebna vozila, za fizi?ne osebe.
Se strinjam. Se moramo dobit to leto na kakem sre?anju ob pija?i. Bomo ugotovili, da nas v bistvu vse skupaj ve?ejonpodobne stvari. Vedno sem zato, da se ne goji nobene zamere in da se stvari re?i takoj. ?koda je, da bi se prerekali zaradi neumnih stvari, ko pa se lahko pogovarjamo o lepih.
A lahko pridem z konfekcijski avtom al vzamem ?enino toyoto malo heca pred spanjem ne ?kodi
Preberi si ?e enkrat zgornji post, nekateri razumemo hec drugi na ?alost ?ivite v svojem trdnem neizprosnem svetu. A ti verjame? vsem pravljicam, ki jih sli?i? na tv in na raznih forumih?
Vem, kaj tebe pogreje... ko napi?em, da je kia konfekcijski avto,ki je slab?i od mazde.
Tukaj pa mislim resno in za tem stojim. Pa ne re?em, da morajo imet vsi red soul mazde.
Ne morem pomagati, ?e je najlep?a ve?ini ljudi, ki gledajo nepristransko od strani.
Tak?no pa? je stanje...
Alex dale? od tega kar si napisal meni je popolnoma vseeno kaj misli? o Kii in kaj o Mazdi, pogreje me to ko v vseh temah modruje? in nikoli ne popusti?.
Da pa je mazda lep sploh ni dvoma ampak najlep?a to pa res ne, najlep?a je tebi in tebi enako misle?im ostali imajo pa svoje favorite, ?e vpra?a? lastnike BMW je to najlep?i avto, za lastnike FIATOV je to najlep?i avto. Pa naj bo konec te brezvezne debate jo zaklju?im, ?eprav vem da ti ego ne be dopustil da odpi?e?.
Aja pa ?e to moj svet sploh ni neizprosen ravno nasprotno je
GlejtAmpak poglej si malo, kako ponavadi za?ne to. Nekdo vpra?a za mnenje pri nakupu avta. In najprej sko?ijo naprej zagrizeni prista?i benza, da je to najbolj?a varianta in ko greva kontra z Boss-om z argumenti za dizel, je takoj ogenj v strehi in posmehovanje z strani "pravovernikov", ki pristri?ejo z u?esi, ko je govora o dizlu in vr?ejo ven neke krivulje, ki so mimogrede res z veliko prednostjo na strani dizla.
Boss in jaz tak hec razumeva sva namre? stara ?ola in takega ?pikanja je bilo v?asih ve?. Dan danes pa je bolj bogo vse skupaj glede tega med mladimi, ki vse preve? jemljejo ?ivljenje preve? resno. Posledi?no so takoj u?aljeni, ?e ni vse po njihovo.
Podobno kot na?i otroci.
Sme?no mi je tudi to, da se sedaj vsi ogla?ajo kot v razredu, ko koga dajo na tapeto.
Ja povejte, bom naredil govorilne ure za vse, samo naro?iti se morete pa se mi boste poto?ili, kaj vas tare. Znam tudi poslu?ati in tola?iti.
Glej
prvo kar se ti?e stare ?ole in pa podobnosti za tvojimi otroci ?..stvar je taka da sem osebno vajinih let tak da tudi jaz razumem hec je pa eno hec drugo pa nabijanje v smislu jaz imam prav
ne samo tukaj bencin vs dizel , tudi pred ?asom je bila debata o barvah avtov in seveda edina prava barva je bila SOULRED ( pa naj bo mazda)
kar se pa ti?e bencin proti dizel sem ti pa lepo napisal da vsak sam mora ugotovit kaj potrebuje in kaj je za njega najbolj?e, ne more? kar vsem povprek vsiljevat tvoje ljubezni do dizla , tu so ?e potem raznorazni tvoji komentarji o kolonah , ki jih delajo bencinci na klancih. A si kdaj videl navadnega dizla rez turbine kako gre v klanec??? Ne more? primerjat avta z turbino in avta brez, ?e ?e ho?e? delat primerjavo pol primerjaj benciinarja turbo ij dizla turbo
pa lepo nedeljo, govorilnih ur pa ne rabim ker glede na tvoj egocenter mo?no dvomim da zna? prisluhnit komu
Ti dam prav ampak problem je v tem ko ne zna popustit ?...mene itak ne prepri?a , jaz sem za sebe naredil ra?unico in je za cca 20,000 km letno bil bencinar sigurno prava izbira. Glede na to da je bil dizel dra?ji za skoraj 4 jurje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani