Se strinjam. Sedaj ni ?as, da bi potovali. ?e vzamemo v ra?un to, da veliko na?ih ?tartna na potovanja z letali prav iz Venezie in Trevisa je prav, da se odsvetuje(prepove?) na?im popotnikom potovanja v trenutni situaciji. Mene zanima , kaj se da narediti, ?e ima tvoj sodelavec(sodelavka) zabukirano potovanje v tujino in od njega no?e odstopiti,in to naslednji teden, ker je pla?ano, potoval pa naj bi iz Venezie. Ali lahko takega prijavi? kam?Kaj narediti, ko se vrne v slu?bo? Ali lahko zahtevamo karanteno zanj?
Alex ni ravno tako enostavno, marsikdo ki potuje iz teh letali?? in kupi najcenej?o letalsko karto. Ker kor sam pravi? dosti potuje? potem ve? da te karte ne krijejo odpovedi , menjave letov in podobno. To se vse pla?a in verjetno je to razlog zakaj ne odpovedujejo ker je pa? predrago.
Vozila, ki za pogon uporabljajo le elektri?ni motor, so v Republiki Sloveniji opro??ena pla?ila letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu, oziroma cestnine. To ureja ZLDUVCP
Vi?ina letne dajatve se sicer giblje od 62 do 565 EUR, odvisno od prostornine motorja.
Cestnina je torej ?e ena majhna vzpodbuda pri prehodu v svet elektri?ne mobilnosti. Bolj, kot cestnina, pa trenutno pomaga dr?avna subvencija v vi?ini do 5.000? za osebna vozila, za fizi?ne osebe.
Se strinjam. Se moramo dobit to leto na kakem sre?anju ob pija?i. Bomo ugotovili, da nas v bistvu vse skupaj ve?ejonpodobne stvari. Vedno sem zato, da se ne goji nobene zamere in da se stvari re?i takoj. ?koda je, da bi se prerekali zaradi neumnih stvari, ko pa se lahko pogovarjamo o lepih.
A lahko pridem z konfekcijski avtom al vzamem ?enino toyoto malo heca pred spanjem ne ?kodi
Preberi si ?e enkrat zgornji post, nekateri razumemo hec drugi na ?alost ?ivite v svojem trdnem neizprosnem svetu. A ti verjame? vsem pravljicam, ki jih sli?i? na tv in na raznih forumih?
Vem, kaj tebe pogreje... ko napi?em, da je kia konfekcijski avto,ki je slab?i od mazde.
Tukaj pa mislim resno in za tem stojim. Pa ne re?em, da morajo imet vsi red soul mazde.
Ne morem pomagati, ?e je najlep?a ve?ini ljudi, ki gledajo nepristransko od strani.
Tak?no pa? je stanje...
Alex dale? od tega kar si napisal meni je popolnoma vseeno kaj misli? o Kii in kaj o Mazdi, pogreje me to ko v vseh temah modruje? in nikoli ne popusti?.
Da pa je mazda lep sploh ni dvoma ampak najlep?a to pa res ne, najlep?a je tebi in tebi enako misle?im ostali imajo pa svoje favorite, ?e vpra?a? lastnike BMW je to najlep?i avto, za lastnike FIATOV je to najlep?i avto. Pa naj bo konec te brezvezne debate jo zaklju?im, ?eprav vem da ti ego ne be dopustil da odpi?e?.
Aja pa ?e to moj svet sploh ni neizprosen ravno nasprotno je
GlejtAmpak poglej si malo, kako ponavadi za?ne to. Nekdo vpra?a za mnenje pri nakupu avta. In najprej sko?ijo naprej zagrizeni prista?i benza, da je to najbolj?a varianta in ko greva kontra z Boss-om z argumenti za dizel, je takoj ogenj v strehi in posmehovanje z strani "pravovernikov", ki pristri?ejo z u?esi, ko je govora o dizlu in vr?ejo ven neke krivulje, ki so mimogrede res z veliko prednostjo na strani dizla.
Boss in jaz tak hec razumeva sva namre? stara ?ola in takega ?pikanja je bilo v?asih ve?. Dan danes pa je bolj bogo vse skupaj glede tega med mladimi, ki vse preve? jemljejo ?ivljenje preve? resno. Posledi?no so takoj u?aljeni, ?e ni vse po njihovo.
Podobno kot na?i otroci.
Sme?no mi je tudi to, da se sedaj vsi ogla?ajo kot v razredu, ko koga dajo na tapeto.
Ja povejte, bom naredil govorilne ure za vse, samo naro?iti se morete pa se mi boste poto?ili, kaj vas tare. Znam tudi poslu?ati in tola?iti.
Glej
prvo kar se ti?e stare ?ole in pa podobnosti za tvojimi otroci ?..stvar je taka da sem osebno vajinih let tak da tudi jaz razumem hec je pa eno hec drugo pa nabijanje v smislu jaz imam prav
ne samo tukaj bencin vs dizel , tudi pred ?asom je bila debata o barvah avtov in seveda edina prava barva je bila SOULRED ( pa naj bo mazda)
kar se pa ti?e bencin proti dizel sem ti pa lepo napisal da vsak sam mora ugotovit kaj potrebuje in kaj je za njega najbolj?e, ne more? kar vsem povprek vsiljevat tvoje ljubezni do dizla , tu so ?e potem raznorazni tvoji komentarji o kolonah , ki jih delajo bencinci na klancih. A si kdaj videl navadnega dizla rez turbine kako gre v klanec??? Ne more? primerjat avta z turbino in avta brez, ?e ?e ho?e? delat primerjavo pol primerjaj benciinarja turbo ij dizla turbo
pa lepo nedeljo, govorilnih ur pa ne rabim ker glede na tvoj egocenter mo?no dvomim da zna? prisluhnit komu
Ti dam prav ampak problem je v tem ko ne zna popustit ?...mene itak ne prepri?a , jaz sem za sebe naredil ra?unico in je za cca 20,000 km letno bil bencinar sigurno prava izbira. Glede na to da je bil dizel dra?ji za skoraj 4 jurje
@Boss se strinjam s tabo ampak je pa res da Alex ?isto v vsaki temi nabija in nabija na vsak na?in vsiljuje svoj prav, Kot ?e 100x napisano vsak ima svoj okus in svoje potrebe nevem zakaj je treba tako prepr?evat da je dizel najbolj?i za vsakogar, ?e je njemu v?e? oz. primeren za njegove potrebe to ?e ne pomeni da je za vse.
Je pa zanimivo da je tudi snemalec tega posnetka vozil zelo nespametno, namre? je ?ist ob kolesarju ali tik za njim ( prav razlo?no se sli?i ra?na ) tudi njega bi blo treba malo okarat, onega prekr?karja pa itak za u?esa (najmajn)
Mazdaman, jaz tudi. Nove ,vendar ne nujno Premium znamke in jih zamenjam po 3-4sezonah. Nikoli pa Kitajcev ali gum,ki so na testih slabe.
Nejc ni vse v de?eli proizvajalca ?e bi pogledal test je Hankook na 5 mestu ( ni Kitajski je pa Korejski) in je pred Michelin, GY, Vredestein, Sava tak da ???
Kolikor sem bral tile novi pogoji veljajo za stanovanjski in potrosniski kredit. Niti malo ne zagovarjam ukrepa, samo zadnje case si pa na vsakem koncu videl reklame za neke noro ugodne kredite. Izgledalo je kot da jih zastonj talajo.
In kolikor sem zasledil to ne velja ravno za leasing, nakup na obroke, ... Ne vem mogoce bodo banke ugotovile da obstaja kak obvoz in bodo nudile nek XXX namenski kredit, za katerega tudi ne bo veljalo to.
Leasing bo ista figa saj ti tud tega mora odobrit banka , ki pa spada pod okrilje Banke Slovenije tako da bodo kriteriji isti, no upamo lahko da ne bojo ker potem bo prodaja avtov drasti?no padla
Omejili so stanovanjski in potrosniski kredit. Leasing tuki ni omejen. Se pravi avtohise bodo leasinge se vedno dajale tako kot sedaj. Vsaj upam ... drugace skor ne bo mogoce kupit avta.
Odvisno kaj si delal. Poglej samo, kake bo?i?nice dobijo, pa 13. pla?e, ni da ni. Seveda mora? imeti kako izobrazbo, druga?e je vsepovsod bolj bogo! pa naj bo to trgovina ali pa banka.
kake bo?i?nice dobijo???? povej konkretne cifre pa ti jih jaz zaupam pa ne spet od vodilnih daj eno delavsko pa da vidimo, 13 pla?a ??? ni da ni .....kaj spada pod to???
Novartis pa tudi, to ?e vedno trdim. Pa? ne bodo naredili neke firmice na obrobju in to je to. Ne bo propadel, ne se bat. In ja, zaposleni zadovoljni in imajo super pla?e, Boss in Ma?ek
Samo, da ni v dr?avni lasti z politi?nimi direktorji pa je ?e v redu. Se ni za bat za obstanek.
Pa? so v vodstvu pre?tudirali, da se jim firmica tam ne izpla?a in je ne bo. Oni so racionalni in ne me?ejo denarja skozi okno z lopato.
Alex iz prve roke ti zaupam da v Leku nimajo super pla? in niso vsi zadovoljni (namre? sem delal tam) , mogo?e vodilni kader ja ostalo je pa bol bogo
Brez zamere malo sem se pohecal,da vas pritegnem,to niso slapovi na Bra?u ampak slapovi na reki Uni-?trba?ki Buk. ?udoviti slapovi ki sem jih obiskal na poti domov ?ez BiH. Lp
So se mi zdeli nekam znani ...bil letos tam in ?e malo naprej Martin brod so tud zelo lepi smo pa preizkusili temperaturo reke Une in je kar sve?e za kopat
Na Teslinih polnilnicah je pri modelu S pomoje se vedno free... Pri cenejsih Teslah pa kolikor sem bral, ni vec free lifetime polnjenje na njihovih polnilnicah ...
Saj ni bil point v tem da se kupi star el. avto , saj tudi direktor bo vzel novega ?e bo :-)
Glede na to pa kaj dobi? pa ?e tudi je 5 let star 43.000 ni veliko. Tudi ta ki ga je imel na testu je bil 2014 letnik.....baterija kot nova ?e vedno na full kapaciteti ( tako je vsaj ra?unalnik kazal) ,do?ivljensko brezpla?no polnjenje na fastcharging polnilnicah, v MB se je avto napolnil v 40min na full tak da mislim da to vseeno ni tak slabo. Glede na to da se potem vozi? free :-)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Alex ni ravno tako enostavno, marsikdo ki potuje iz teh letali?? in kupi najcenej?o letalsko karto. Ker kor sam pravi? dosti potuje? potem ve? da te karte ne krijejo odpovedi , menjave letov in podobno. To se vse pla?a in verjetno je to razlog zakaj ne odpovedujejo ker je pa? predrago.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani