Stara 34 let, prebolela korono sedaj dobila "covid pljucnico" (telo napada covid ceprav ga nima vec zato napada njo) in je na tabletah. Sicer je ok in gre na bolje, samo da bi si kdo namensko zelel to dobit ... 🤦♂️
To ni kovid pljučnica, saj nima veze s tako imenovanimi virusnimi pljučnicami. Dobila je bakterijsko pljučnico, kar niti ni tako redek pojav kakšen mesec ali dva po kovidu saj se pljuča še niso dobro regenerirala in imunski sistem je tudi bolj tako tako. Ker pa gre za bakterijsko pljučnico je zato dobila tablete antibiotikov. Pri virusnih pljučnicah namreč zdravil ni, je pa sreća, da virusne pljučnice so manj nevarne od bakterijskih a bakterijske imajo vsaj zdravila.
pred 12 urami je Z M A J napisal:
Mi smo bili obveščeni in tudi prejeli v roke certifikat o cepljenju.
To je bilo mogoče nekaj tednov nazaj. To veš da ne moreš izbirat, ko prideš tja? Ko ti dajo pa šus ti pa šele povedo s čim so te in če boš moral prit po drugo dozo.
Totalko so naredili že prej, ko so poteptali voljo volilcev, da ne bodo šli v koalicijo z SDS. To kar se je pol dogajalo pa je res burka in Desus bo odšel v pozabo ter v zgodovino za vedno. Večini funkcionarjev desusa pa je itak vseeno saj jih zanima samo to, da bodo dobili še tistih nekaj deset plačk pol gredo pa itak v penzione.
Bini, zakaj pa misliš, da se ti je žena okužila s korono? Ti pa pol nisi hotel sodelovat.
pred 10 urami je Alex napisal:
Najnovejša dognanja o kovidu so tudi ta, da naj bi nekateri moški imeli večurno erekcijo, ko zbolijo za kovidom. Baje, da je že opaženo večje število moških, ki iščejo po oglasih obolele za kovidom zaradi prenosa. 😊
Pfizer je ravno zato uspel prvi narest cepivo, saj majo izkušnje z viagro. So naredili samo reverse ingeniring in opala... cepivo je tu. Tko, da tisti, ki ste se že cepili, a se vam nič čudn ne zdi, da mate zdaj dolmahavčka namesto zastavonoše? 😜
Tudi jaz sem tak in sem se držal osnovnih ukrepov pa nisem dobil od žene! Pri sosedu pa sin prinesel domov in okužil vse po vrsti,10 ljudi od tega 2 umrla!😭
Mislim, da nihče ne rabi odvetnika in da lahko sam razloži, kaj je hotel s tem smejanjem povedati. 😉
opala, a Jest je tud odvetnik - hmmm le kolk on računa? 😜
Ampak Alex, dej no, zakaj pretiravaš? Sem 100% prepričan, da tist smeško ni letel na to, da nekdo zabavlja čez umrle. Mislim, da tolk fuknjen pa folk tuki gor le ni. Po moje ti preveč po raznih greznicah tavaš, kjer dejansko obstajajo bolestna bitja in razne koprive, ki skrivajo svojo identiteto zato, da izživljajo najbolj temačne frustracije. Pol si pa prehitro tole povezal s tem forumom, kjer smo dokaj normalni.
Men je to največj misterij, ker razlagajo kako je ta virus nalezljiv in da ti ga lahko še tekač v parku prenese. Poznamo pa cel kup primerov, ko se nihče od odmačih ni okužil pa živijo pod isto streho brez nekih astronavtskih ukrepov. Celo tukaj na forumu so.
Po statističnih podatkih je bilo za 10,2% več smrti, kot v letih od 2015-2019.
Na severu je bilo največ smrti in sicer za 14,5% več.
Največji prirastek smrti je bil normalno v Lombardiji in sicer za 111%. Toliko o "prehladu" in enaki smrtnosti kot pri gripi.
Vedeti moramo, da pri gripi ni distance, ni mask, ni totalnega zaprtja pa je daleeeč manj smrti kot pri kovidu. Številke pač ne lažejo.
Zaradi napačnega zdravljenja. Ker si glih Italijo omenil, pol mi pa razloži tole, spomladi 2020 je v Italiji bilo v najhujšem terminu dnevno pozitivnih med 4000-6000 in 600-900 mrtvih na dan, pol jim je pa v rešitev prišla pomlad in nato poletje. V drugem krogu so imeli novembra med 25.000 in 40.000 pozitivnih dnevno, število mrtvih med 500-800 na dan. Skoraj 10x več pozitivnih jeseni, smrtnost pa enaka.
Razlika: med spomladi in jeseni je samo to, da so spomladi tlačili vse okužene direkt v bolnico in takoj ob najmanjših odstopanjih vsebnosti kisika v krvi so jih priklapljali na ventilatorje v Bergamu pa so celo tlačili ljudem skafandre na glavo, kot nov še premalo prizkušen način zdravljenja, kjer so marsikoga tudi zadušili. V jesenskem delu se tega niso šli in kljub veliko več pozitivnih, obdobju kjer so virusne bolezni najbolj pogoste pa so uporabo ventilatorjev spustili na minimum in zdravili le najbolj kritične ter se večino naslanjali na neinvazivno predihavanje.
A res misliš, da je to naključje. Je pa res, da Italijo je najprej zadelo in dejansko so bili čisto zmedeni in brez izkušenj ter pametnega načrta. Strašile pa so jih slike in fabricirani filmčki iz Kitajske, kjer so ljudje hodili po cesti in padali mrtvi.
pred 23 minutami je Bini napisal:
Mi iz prakse Boss iz člankov in literature.
Oprosti, nisem vedel, da si infektolog in zdravnik na kovid oddelku.
Verjetno podobno kot v Kp. Sem zadnjič ob 23.uri peljal mamo na urgenco. Bilo je kot bi bilo vse izumrlo.Niti ene osebe nismo srečali.Ma kaj osebe, niti psa ni bilo na cesti.
Ja jaz isto, oziroma sem jo šel iskat, ker so se ob 23:15 odločili, da je bilo 12 ur čakanja dovolj in da gre lahko domov z dvema škatlama zdravil.
Sploh ne vem kako in kaj bi ti odgovoril,ker verjetno nima smisla. Rekel bi samo to,da je normalno,da največ kovid bolnikov umre na ventilatorjih saj so v zadnjem in najtežjem stadiju bolezni in vsi,res vsi od teh,ki so preživeli bi umrli ,če ne bi bili na ventilatorju kot sta oba moja soseda,ki niso imeli ventilatorja za njiju,žal,zato ne manipuliraj ,da zaradi tega umrejo drugače pa ne bi. Škoda drugih besed saj nikakor nočeš razumeti enostavnih stvari zgolj zaradi politike,ki jo pa jaz žal ne maram.
Dej ne nabijaj in ne razlagaj pravljic - ventilatorjev imajo tolk, da se drek iz njih dela. Čist tko, več kot 600 jih je oziroma tolk velik, da počivalškovi Golfi še vedno zapakirani stojijo v skladišču, ker jih ne rabijo. Kakšna politika neki, pejt prevert še kej druzga kot mainstream medije, strankarska trobila pa FB, twitter in podobne greznice. Pa boš mogoče našel članke, ki so nastali davno pred izbruhom Covida. Ja veš pisali so jih ljudje, ki so strokovnjaki medicinske stroke na osnovi izkušenj in dela s temi napravami.
Internet imaš pa si vzemi čas in poišči kaj pravijo različni strokovnjaki glede uporabe ventilatorjev. Ja bo nekaj časa šlo in mal se bo treba potrudit pa se najde ogromno zadev, ki niso po župi priplavale.
Recimo še to - Kitajci so imeli v Wuhanu porazne rezultate pri uporabi ventilatorjev- primer je bil da so le trije izmed 22 pacientov na ventilatorjih preživeli v eni izmed bolnišnic. Zato so zelo hitro menjali taktiko in začeli uporabljati alternativne načine zdravljenja. V primerih nujno potrebnega dovajanja kisika izvajajo neinvazivne načine predihavanja, naredili so ogromno obdukcij, da so ugotovili vzroke smrti, uporabljajo zdravila za redčenje krvi, da preprečijo strdke in še in še. 2 drugem krogu kovid tekmovanja tako praktično nimajo mrtvih.
Mogoče še nekaj o zmedenosti zahodnih zdravnikov, ki vsaj v prvem valu niso sploh vedeli kako naj zdravijo kovid bolnike ampak so mariskateri podvomili v uporabo ventilatorjev https://www.youtube.com/watch?v=bp5RMutCNoI .
Zakaj misliš, da so zdravniki hoteli imuniteto pred odškodninskimi in osebnimi tožbami? https://www.delo.si/novice/slovenija/zdravniki-zelijo-zacasno-imuniteto-za-tozbe/ . To, da so se zbali, da bi jih lahko kdo tožil zaradi neustrezne obravnave zaradi morebitnega pomanjkanja personala in posledično neustreznega in prepočasnega zdravljenja je tak larifari, da ga ni večjega. Zaradi objektivnih vzrokov (pomanjkanje kadra) še nikoli ni nihče uspel s tožbo.
Vejo pa nekaj drugega, da ko se bo enkrat razkrilo, da so vedeli za neuspešne in škodljive načine zdravljenja, pa bodo tožbe dejansko lahko uspešne in zato rabijo imuniteto.
Pa da ne boš mislil, da ti vsiljujem - greš lahko sam pogledat. Maš Nemške zdravnike zasebnih klinik, pa že lani spomladi je makedonski strokovnjak, ki dela v zasebni kliniki o tem razlagal. Zasebne klinike, ki se ukvarjajo z zdravljenjem kovid bolnikov se prekleto bojijo, da bi imele povečano število mrtvih, ker to je "bad for bussiness" medtem pa v državnih niti ni tak problem, ker gre bolj v smeri "follow the rules and protocols" pa četudi so bedasti pa nevarni. Pa nisem zagovornik privat zdravstva pred javnim.
Sem se vozil po Ljubljani v času policijske ure in za ziher sem vzel še mamo zraven. Lahko sporočim, da v Sloveniji to deluje, Hojsu se je pač zalomilo šele pri Hrvatih.
Če koga zanima kako zgleda Ljubljana v času policijske ure lahko tud kak filmček skup zlimam, čeprav me zna kak izdajalc tud zašpecat policajem.
Joj Bini no, pejd na kovid sledilnik pogledat strukturo umrlih po mestu kjer so umrli. A nisem že mali milijonkrat razlagal, da je porast mrtvih v precejšni meri krivo preagresivno zdravljenje z invazivnim posegom ventiliranja. Boš videl, da umirajo več ali manj ljudje na ventilatorjih na intezivni negi. A to ni nobenemu čudno?
Zakaj ventiliranje? varuje pred širjenjem bolezni če je ustrezen tip ventilatorja in ne počivalškov Golf. Zaradi invazivnosti posega je potrebno človeka dat celo v umetno komo in z njim praktično nimaš dela, bolnica pa dobiva strašne denarje za zdravljenje. Večini umrlih so s tem posegom dodatno poškodovali pljuča in na to že leto dni opozarjajo določeni zdravniki, ki pa so jih utišali. Dokler bodo manipulirali oziroma po Beovički "se šli igro številk" in v mrtve beležili vse mogoče primere od katerih nekateri nimajo nobene veze s kovidom je pač to le sredstvo za ustrahovanje.
Še enkrat, največ se umira zaradi aktunega distresnega sindroma pljuč, ki ubije cca 50% pacientov, ki ga fašejo. Pacienti, ki preživijo več kot 4 ure na respiratorju kar v 16% razvije ta sindrom in če jih polovica umre je samo tukaj 8% umrlih. Z vsakim dnem ko je nekdo na repiratorju se procent povečuje, ker repiratorji so v osnovi namenjeni pacientom v komi zaradi poškodb in pofobno kateri imajo zdrava pljuča. Potem pridejo na vrsto poškodbe pljuč, ki so lahko delno res posledic virusa lahko pa tudi invazivnosti posega z repiratorjem in v te poškodbe vdrejo bakterije in zato se zgodi, da v roku 30 dni se stanje poslabša, ker tisti, ki so preboleli kovid potem fašejo bakterijsko pljučnico.
Kot je znano so bakterijske pljučnice zelo nevarne oblike bolezni in bakterijska pljučnica je veliko bolj nevarna kot virusna pljučnica. Potem so pa tukaj še druge bolnišnične okužbe tipa mrsa, sepsa in ostalo, ki jih taki reveži fašejo v bolnici pol se pa šteje mrtve.
Škoda, da ne bomo nikoli točno vedeli kaj bi bilo, če ne bi bilo te panike okoli kovida oziroma ga sploh ne bi zaznali oziroma vedeli zanj. Verjetno bi na koncu samo rekli, da je bila pa letos gripa kr huda in to je to. Mogoče je sam primerjava s Švedsko, ki nikoli ni imela takih ukrepov kot mi pa situacija ni dosti drugačna kot tam, kjer smo zapirali javno življenje, pa slika ni dosti drugačna ali celo boljša. Tako, da danes govort, kaj bi bilo, če sploh ne bi vedeli za virus je spet bolj manipulacija kot ne. Panika pa nikoli ni dobra in v zadnjem letu žal samo paničarimo.
Sej lepo da si prepričan v naš prav, ampak na sodišču je bil še marsikdo in je pol debel gledal, ko so mu razložili, da pač nima prav. Če smo del EU se je pač treba držat nekih dogovorov al pa it ven. Tud na šihtu pride do tega, da se ne strinjaš s čem ampak, če je to dogovorjeno, da bo tako se moraš temu prilagodit.
Drugače pa ko smo vstopali v EU smo podpisali dokumente imenovane tudi pristopna izjava in teh pravil, ki so tam zapisane se moramo držat pa če se Twito na glavo postav. Nas že imajo na dnevnem redu v Bruslju in ne manjka dosti, da bomo doživel še to sramoto, da nam vzamejo predsedovanje, kar bi se zgodilo celo prvič. Ja vem pol boš tulikl, da smo levičarji in kolesarji krivi pa Fajonke, Potrči pa ne vem še kdo, samo treba je vedet, da je to utvara, da smo mi pametni drugi pa neumni in da je tak način razmišljanja pač samo skrajna stopnja arogance.
A to, da se Bruselj ukvarja s Slovenijo skoraj tako kot se s Poljsko in Madžarsko te nič ne skrbi. Da se maršal Twito skrega z vsakim, ki ne misli tako kot on, ti vsaj majčkeno ne zazvoni alarm?
Ne vem kaj imajo kolonije izpred 60 in več let veze s trenutno situacijo pri nas. Nekako tako kot partizani in domobranci nimajo veze z našo prihodnjostjo edin le toliko, da ne ponavljamo napak.
Ne razumem, a če avstrijci in italijani ne priznavajo dovolj pravic naši manjšini, a to pomeni, da se moramo mi zato maščevat njihovim pri nas, al kako? Ne res ne štekam, kaj hočeš povedat. A želimo bit boljši al hočemo biti samo ene maščevalne pokvarjene svinje.
Mi je pa všeč, da je Ljudmila po novem leva - to si verjetno sama ni nikol mislila, da jo bodo porinili na levo samo zato, ker se s Twitotom ne strinja.
Jaz osebno vem, da je veliko pravičnih desničarjev, ki bi radi delali za dobro ljudi, ampak so žal potisnjeni v ozadje zaradi glasnih preoblečenih ortodoksnih komunistov, ki samo razlagajo da so desni v bistvu pa iz svoje kože ne morejo in še vedno furajo kumrovško šolo in se navdušujej nad tistim kar je ponujal enopartijski sitem. Ja, velika napak je bila, da nismo naredili lustracije in preprečili, da bi se bivši komunisti samo preoblekli in tako bi se že davno rešili raznih JJ-ev in podobnih.
Sej si kliknil na link, a ne? Tam imaš grafe in če greš z miško čez boš videl podatke za vsak dan - nikjer ni videt "posledic" žurov tako kot pri nas ni bilo nikjer videti kao posledic kolesarjenja.
Jaz bi mogoče za hec primerjal dogajanje lani marca in aprila, ki bi morala pokazati a se zgodba ponavlja tudi po enem letu. Po moje bo dejansk o na koncu lepo vreme in višje temperature ter sonce in D vitamin naredilo svoje.
Srčno pa upam, da bo do jeseni končno jasno kaj je cepljenje sploh prineslo oziroma prinaša, ker v kolikor se bo zgodba ponovila potem je dejansko res blažev žegen. Če pa bo pomagalo pa verjamem, da se bo več ljudi cepilo kot jih je pripravljeno se cepit zdaj. Večina pač ne želi biti poskusni zajček in zmedeno nastopanje strokovnjakov še dodatno odbija željo po cepljenju.
Se pa vseeno bojim, da nas vlečejo za nos, ker če bi bilo to tako uspešno bi bil Izrael kovid free country, saj ima preceplejenost že blizu 80% (v EU cca 5%) ampak imajo slabšo dnevno sliko pozitivnih kot Italija edino pri mrtvih je nekoliko boljše. Ampak glede na to, da so razlagali, da mora biti precepljenost 70%, da ustavimo virus je tole porazen rezultat in meče veliko senco dvoma v cepiva (predvem Pfizer/Biontech, ki ga je naročil Izrael)
Ja sej to bi radi zadržali - poglej metodologijo in kaj ocenjujejo in primerjaj s tem kaj se dandanes razgrajuje. Nismo še dikatatura, so pa težnje maršala, da bi naredil drugo republiko in bil dosmrtni vladar.
Se strinjam ampak ne v taki razsežnosti kot je trenutno pri nas. Samo kontriraš vsem ne napišeš pa svojega mnenja kako bi situacijo izboljšali,da bi se rešili iz tega 💩
Sorry, ne štekam zadnjega stavka. Jaz pač operiram z dejstvi nekateri pa pač verjamete v določene stvari v katere želite verjeti. In kako naj ti ponujam rešitev, če si ti celo zadevo predstavljaš po svoje in velja edino samo tvoja "resnica". Ali pač začni sprejemati big picture al pa še naprej živi v nekem varnem mehurčku, ki si si ga ustvaril, da te kruta realnost ne bo preveč prizadela.
Nič fake news.Dejstva. Vsak dan spremljam državno tv rai in tam so sveže informacije.
Okužbe v zadnjih par dnevih drastično naraščajo
(včeraj že 20.844 v torek še 17.083) število mrtvih v zadnjih par dnevih tudi zopet narašča ( v torek 343, včeraj 347).Procent pozitivnih v dveh dneh iz 5,1% na 5,8% (oni računajo drugače kot mi, hitri + pcr testi). Povečuje se jim tudi število obolelih v bolnišnici (+222).
Še posebej je zaskrbljujoče zopet v Lombardiji, kjer je v enem dnevu + 4590 novih primerov. (Samo v mestu Brescia je 1.325 novih primerov,v enem dnevu, kar je več kot v celi Sloveniji! Tako, da je treba spremljati sveže novice pri njih ne pa samo FB brat in afne guncat. 😉
Strinjam pa se, da bomo z kovidom živeli vsako leto. Je pa problem, ker če vse sprostimo in se "razkomotimo", bi se znalo razviti nešteto še hujših različic zaradi še večjega prenosa in druženja. In kaj potem? Pustimo, da gre svojo pot? 🤔
Hmm ja pravga si našel za FB
Se pravi uradno lažejo al kako naj si razlagam njihovo sporočanje podatkov mednarodnim institucijam - ok pa naj bo po tvoje. Ampak to si povedal, kot da bi v ponedeljek pri nas se vsi držali za glavo, ker je več pozitivinih kot v soboto in nedeljo.
V italiji teden prej
25.2 - 20.000 pozitivnih
26.2 - 20.500
27.2 - 19.000
Ni neka razlika a ne, je pa res, da so imeli nekoč tudi manj i tudi več.
Mrtvi pa upam, da je jasno so vedno z zamikom in dejansko je trend v upadu, sicer več pa je tuki gor.
Italy Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active...
Tvoj zadnji odstavek pa je čist nelogičen in zmeden - kaj a boš vsako leto državo dal za tričetrt leta v lockdown? Sej ste tolk navdušeni nad cepivi in oblast nas tudi prepričuje, da bomo z njimi vse rešili. Torej propagiraš nekaj v kar ne verjameš, da pomaga. Zadeva je pač enaka gripi in če zaradi gripe ne delamo lockdownov pa nam letno pobere tudi 500 življenj jih tukaj tudi ne smemo, če hočemo kot družba preživet. Rizični bodo imeli možnost se cepit in držat pesti tako kot za gripo, da bo učinkovalo in to je to. Ostalo bo pa moralo iti svojo pot.
Problem je edino premalo cepiva v istem času,zato virus mutira tako,da je to trenutno največji problem! Mislim,da se bomo morali za kovid cepiti vsi 2-3 x,da bomo virus v celoti premagali,časovno pa bo to verjetno leta 2022.
Lepo, da si optimist, ampak virusa ne bomo premagali, ker tudi gripe nismo. To je tip virusa, kjer zmage pač ni in bomo z njim morali živeti, kot stoletja živimo z gripo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Super, sem se že ustrašil, da je bilo cepivo krivo... verjetno je bil kakšen neznan sev.
Ema: AstraZenecino cepivo po prvih ugotovitvah ni krivo za smrt v Avstriji
Povezava za deljenje
Deli na druge strani