Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Izkoristil 2 frei dneva in kljub napovedanemu de?ju naredil kar nekaj kilometrov s kolesom,spucal stanovanje, gledal formulo, se dru?il s Kul osebkom... Danes fajn tura: lj-pecar-besnica-trebeljevo-smartno-bogensperk-temenica-radohova vas-ivancna gorica-pescenik-lu?e-grosuplje-pance-orle-skofljica-ig-matena-lj.

In potem lahen tek. In potem med drugim malo junk fooda; po ve? kot dveh letih spet pojedel burek; peezda je pasalo...

post-9068-0-62082100-1556554969_thumb.jpg

post-9068-0-69029500-1556554980_thumb.jpg

post-9068-0-20321200-1556555005_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja ja whatever

Ce je slabo vreme je milijon ostalih stvari, ki jih lahko naredim. Kolesarjenje ni eno izmed njih :-)

Ja pa? dela? stvari ki jih mora? , ali pa ki te veselijo. Ampak Mislim,da ?e nekaj res rad po?ne?, ti zgolj "slab?e " vreme (recimo tako kot je bilo danes) ne more biti jezi?ek na tehtnici ,da se tega ne bo? lotil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Osvojil en nov hrib v bli?nji okolici. Temu se re?e izkori??eni 2 urci ko je vreme dovoljevalo :)

Bravo. Sva ?e dva , ki sva se kot kaze precej po?vi?gala na vremensko napoved. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napoved je kazala de? cel dan... Ob 7h ?tartal v rahel de? in bolj kot sem se oddaljeval od Ljubljane, lep?e vreme je bilo.

Na trenutke mi je ?e bilo ?al,da sem vozil V windstoper-ju in Zimskih hla?ah ter dolgih rokavicah...

No... Od Grosuplja do Ljubljane me je vseeno konkretno napralo...

Dobrih 80km. Ljubljana-pecar-besnica-javor-pance-polica-polzevo-lu?e-grosuplje.

A ti prinesem? Jaz sem spet tle (6i?). V nedeljo je pa SR65 ta glavna panoramska cesta zaprta zaradi bicilkjade...

A to mene spra?ujes? :)

post-9068-0-13579000-1556459814_thumb.jpg

post-9068-0-61268200-1556459832_thumb.jpg

post-9068-0-52351000-1556459844_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Lklera so spet precej zavozili, ?eprav izpade kot da se je dobro odrezal glede na ?tartno pozicijo. :)

Ja,pa? stavijo na Vettla. Na nekoga morajo. Bolje to, kot da si med seboj odzirata to?ke.

Sicer pa po svoje, kot Lewis hater, zadovoljen z razpletom...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se strinjam z vsem do sedaj napisanim, imam pa vseeno nekaj pomislekov.

Sam se poizkusim voziti po omejitvah, priznam da v?asih tu kje peljem hitreje kot pa je omejitev. Lani sem prvi? dobil kazen za uporabo mobitela (ker ga med vo?njo na?eloma ne uporabljam) v 18 letih. Kar pa mene moti pri policajih je pa to, da vidim polno policistov in policistk, ki se med vo?njo s slu?benim avtom veselo pogovarjajo po mobitelu.

Mislim da tudi od tukaj potem izhaja mi?ljenje, da zakaj pa bi nekdo upo?teval zakon, ?e ga ?e policaji ne. Mislim da bi oni morali biti vzgled ostalim voznikom, kar se ti?e kulture vo?nje, ne pa da oni to delajo ker pa? lahko...

Prav tako pogre?am ve? prisotnosti policije na cesti. Zadnjih par let se mi zdi, da je vse kar delajo, postavljajo radarje na (kot je ?e bilo ve?krat omenjeno) ne problemati?nih mestih, kjer hitrost gre hitro preko dovoljene, z namenom kasiranja kazni.

Moje mi?ljenje je, da bi lahko ve?krat koga ustavili in ga samo opozorili (menjavanje pasov v kri?i??ih, prehitevanje po desni kjer je dvopasovnica,...), ni potrebno da vsaki? ko te ustavijo to pomeni tudi kazen.

Se podpisem pod vsako besedo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Radar AT
Napisano

Saj pravim,meni se je zabliskalo,pogledal na ?tevec ;111kmh, ?ez 100m pa tabla za konec omejitve 70kmh izven naselja...

Se mi je stemnilo pred o?mi... No,pa so me hitro potola?ili,da ne bo panike... Pik itak ne dobi? oziroma ti jih ne morejo dati in dvomim da bo? sploh kaj dobil . Razen ?e je bila omejitev 60kmh,kar pa dvomim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Radar AT
Napisano

Ni tabele kazni ker je odvisno od regije, ni po celi dr?avi isto.

Sam sem julija naletel na radar; izven naselja 110kmh (skupaj z odbitkom 100kmh),omejitev 70kmh. Kazen 80eur dobil v dveh mesecih. Zakonsko ti jo morajo poslati v roku enega leta.

?e je kazen pod 70eur naj nebi po?iljali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bolj to, da dr?ava omogo?a ponovno zadevo, je ?alostno to da osebka ne izu?i....ve da gre piti in ?e takrat ko je trezen ne zna pustiti klju?e doma oz razmisliti o drugem prevozu.

P.S. Vsi vemo za koga gre po tvojem opisu :)

Kdor se 1x vsede pijan za volan,se bo vedno. Take osebe se ne zna spametovati.

Naj proba v Ameriki pijan voziti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Z vinjetami vozimo,mislim da 4 leta,tisto je bilo bistveno prej. ?tajerske AC ?e sploh bilo ni! Avti so bolj.varni ampak ne toliko,da bi bil takrat tak preskok na manj. Avti so naredili tudi nekaj ve? invalidov,ker je manj mrtvih. Statisti?no so je takrat zmanj?alo ?tevilo prom.nesre?.Jaz naredim nekje okoli 100 000 kil.na leto in sem ve?ji red na cesti opazil ?e na oko brez statistike,danes je pa ve?ji promet za30% in bo potrebno nekaj storiti,predvsem za hude prekr?ke ?e dvigniti kazni itd. Ne pa ni?ati naprimer alko,kot da smo vsi pijanci in problem se bo re?il,nebo se,ker problem so tisti z ve?jim odmerkom akohola! Dovolj bo,dr?ava je na potezi.... Lp

Vinjete imamo od leta 2008 ?e se ne motim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se popolnoma strinjam s tem tvojim zapisom in jaz bi dodal ?e samo tole;pri nas stojijo povsod in da spomnom na kakih 10 let nazaj ali nekaj ve? ,ko so se uvedle to?ke in kazni drasti?no pove?ale so se smrtne ?rtve v dveh letih prepolovile! In potem ?e vsako leto rahlo padale,izjeemoma letos ampak ?e ni konec leta. In tudi nekaj nepobolj?livim alkoholikom so pobrali vozniski izpit. Na to temo se da razpravljati do onemoglosti..... Pa pametno in previdno naprej. Zoom zoom

Ja,ampak vpra?anje koliko ima zaslug za manj ?rno statistiko tudi uvedba vinjet (in s tem preusmeritev prometa na bolj varne AC- ve?ina nas ima vinjeto,prej je pa folk dostikrat sparal in se je vozil po regionalnih cestah), izgradnja AC kriza (spomnimo se krvave Dolenjske regionalke , pa recimo proti MS) in konec koncev so tudi avtomobili bistveno bolj varni kot 10-15let nazaj....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi sam sem naklonjen preventivi , ki naj temelji predvsem na izobrazevanju.

Ampak...dejansko mislim, da je druzba ze tako izgubila kompas, da kaj drugega kot udariti po zepu ne zaleze. Zame je pravilen potek nekaj takega: edukacija ljudi, ozavescanje. Cimprej; v vrtcu ze. In ko se ljudje ne drzijo pravil: UDARITI PO ZEPU. ker dandanes samo ?e to zale?e.

Se pa 10000% strinjam, da ?e tako visoke kazni ne zalezejo, ce je majhna moznost, da te pri prekrsku nihce ne ulovi. In trdim, da je premalo nadzora na cesti. Zakaj je temu tako; verjetno zacaran krog v nasi drzavi.

Inkasanstvo... hja... ce se drzimo pravil, ne bomo dobili kazni,ne? Pa da ne bo izpadlo, da sem brezmadezen angelcek, tudi sam sem ze naletel na radar (in bil vesel, da je bilo to v AUT in ne pri nas), ampak vem, da sem sam kriv. In ce me slika radar na AC, kjer je pri deloviscu omejitev 60kmh.... hja, sam sem si kriv, to kako je to v avstriji takrat ni pomembno, zdaj smo v Republiki Sloveniji.

In ce recimo lahko prekrske razdelim na grobo v 2skupini, bi to bilo nekako tako; v prvo spada prekrsek , ki nastane zaradi trenutne nepazljivosti (malo nad omejitvijo, malo prekoracen cas parkiranja, pozabis prizgati luci v soncnem vremenu ipd.) in ne predstavlja neke hude nevarnosti, ter v drugo skupino, ki nastane zaradi zavestnega krsenja predpisov in /ali predstasvlja hujso nevarnost za udelezence.

Prvo skupino naj se opozori ali pa da neko kazen, ravno toliko, da si bo zapomnil, ne pa da bo trpel druzinski proracun. Druga skupina pa... brez milosti.

In to s tem otrokom; ja,tragicno, se strinjam. Ampak starsi so ga samega pustili v promet in to brez celade. ZAVESTNO. In, ja, v takih primerih zagovarjam ogromne kazni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz pa mislim, da ni treba ravno vsega uzakoniti... ker to je potem samo za polnjenje drzavnega proracuna, da imajo tisti, ki o tem odlocajo, se bolj polne zepe... Vec bi bilo treba narediti na vzgoji...

Saj ?e se ljudje dr?ijo zakonov, se na njihov ra?un ne bo polnilo prora?una...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?elada bi verjetno pomagala ene toliko kot kolesarski izpit. Obstaja majhna verjetnost da mogo?e nekaj.

?e pogledam okolico, na?a mulca sta edina na vasi s ?elado na biciklu. ?e poizku?am razmi?ljati z glavami mulcev brez ?elad, zakaj bi jo nosili, ?e jo nih?e ne - ne starej?i vrstniki, ne odrasli ljudje, pa ne mislim samo njihovih star?ev.

Se strinjam. Ena ve?jih neumnosti je videti star?a brez ?elade,zraven pa njegov otrok... Pa?,jaz sem za obvezno ?elado na kolesu. dokazano pomaga (Ne vedno in ne povsod, se strinjam), jaz recimo o?eta verjetno nebi ve? imel , vsaj ne takega kot je zdaj,ce nebi ?e ve? kot 15let nazaj nosil ?elade na specialki.

Tudi varnostni pas ne pomaga vedno ,pa je uporaba le-tega obvezna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.