Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 17 minutami je scania napisal:

Skrajn cajt da se gostilne odprejo, pa da se mi dobimo spijemo pir pa kakšno pozitivno rečemo 🙂

Se strinjam. Da se vsedemo na kako teraso, spijemo kako brezalkoholno pijačo, pojemo kak neslan čips ali grenko 80% čokolado in se odpeljemo na naš slavni road trip. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa, saj ima tudi Italija sedaj desno vlado. Ampak se nihče ne upa tiskati "velikih". Pa verjemi, da je tudi pri njih en kup enega sranja. Podobno je z Nemci. Pač se odločijo zapreti meje zaradi kovida  in tako bo. Dobijo neko kao opozorilce in gremo naprej. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:

Do sedaj sem vedno delal prav pa če mi verjameš ali ne in resnica ni samo moja ampak resnica 90% vse družbe i ne vem zakaj,bi kar naprej šinfali ne bi pa hkrati podali rešitve,ki bi nas osvobodila tega virusa. Glede mrtvih od gripe pa praviš 500mrtvih, od kovida jih je do včeraj okoli 3000 pa se večina upam drži ukrepov. Kaj bi bilo,če bi živeli kot z gripo,ko se sploh ne zmenimo za njo,imeli bi ZDA in upam,da do tega nebo nikoli prišlo.:whatever:

Bravo. Tukaj pa enim statistika in logika ne potegne. Pri gripi smo veselo hodi okoli in se družili, pa ni biloo nikoli take panike v bnišnicah. Ok. so omejili obiske ampak to je bo tudi vse. Kaj bi bilo, da bi vsi veselo hodili še naprej  na koncerte, na tekme. Verjetno bi morali vse telovadnice na brzino spremeniti  v  začasne bolnišnice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hotel sem napisati, kako so v Bruslju dvolični. Kakor jim  paše,tako streljajo neumnosti. Mislim, da se nimajo kaj vtikati v  nobene vlade, ki so bile izvoljene na demokratičnih volitvah. Naj pomete jo najprej pred svojim pragom. 

Kakor pri cepivih. Najprej vik in krik, ker je madžarska zasolirala  pri nabavi sputnika mimo evropskih mučk z cepivi, nato je vedno več držav krenilo po njihovi poti in ni več nobenega žuganja. 

Sedaj že Ema na hitro testira in pregleduje sputnika , ker izgleda, da nas bodo Rusi na koncu  rešili. Vedno so en korak ali dva za ostalimi, ki si ne želijo te njihove birokracije. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

Sej si kliknil na link, a ne? Tam imaš grafe in če greš z miško čez boš videl podatke za vsak dan - nikjer ni videt "posledic" žurov tako kot pri nas ni bilo nikjer videti kao posledic kolesarjenja. :nevem:

Jaz bi mogoče za hec primerjal dogajanje lani marca in aprila, ki bi morala pokazati a se zgodba ponavlja tudi po enem letu. Po moje bo dejansk o na koncu lepo vreme in višje temperature ter sonce in D vitamin naredilo svoje.

Srčno pa upam, da bo do jeseni končno jasno kaj je cepljenje sploh prineslo oziroma prinaša, ker v kolikor se bo zgodba ponovila potem je dejansko res blažev žegen. Če pa bo pomagalo pa verjamem, da se bo več ljudi cepilo kot jih je pripravljeno se cepit zdaj. Večina pač ne želi biti poskusni zajček in zmedeno nastopanje strokovnjakov še dodatno odbija željo po cepljenju.

Se pa vseeno bojim, da nas vlečejo za nos, ker če bi bilo to tako uspešno bi bil Izrael kovid free country, saj ima preceplejenost že blizu 80% (v EU cca 5%) ampak imajo slabšo dnevno sliko pozitivnih kot Italija edino pri mrtvih je nekoliko boljše. Ampak glede na to, da so razlagali, da mora biti precepljenost 70%, da ustavimo virus je tole porazen rezultat in meče veliko senco dvoma v cepiva (predvem Pfizer/Biontech, ki ga je naročil Izrael)

Se strinjam, da bomo videli učinke cepljenja na dolgi rok. Nihče namreč ne ve natančno, kako naj bi se virus obnašal in kako bo uspešno cepivo proti tem novim sevom. Če ne bo, smo spet na začetku in bomo tako po domače v riti. Potem pa res ne vem, kaj je za narediti. Ali tako furati naprej in upati, da virus sam nekako izvodeni, ali pa vse odpreti in reči:" znajdi se, kakor veš in znaš". 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Ja sej to bi radi zadržali - poglej metodologijo in kaj ocenjujejo in primerjaj s tem kaj se dandanes razgrajuje. Nismo še dikatatura, so pa težnje maršala, da bi naredil drugo republiko in bil dosmrtni vladar.

Niti ne. Se javlja nekaj belgijski premijero neki diktaturi  a smo še vedno  bojši kot oni. Prav on ima kaj za govoriti, ko so bili kolonialisti po Afriki. Tudi Avstrijci so lahko tiho. Naj pospravijo pred svojim pragom prvo. Ko bodo imeli Slovenci toliko pravic kot jih ima italijanska skupnost pri nas se bodo lahko javljali. 

Ne vem, zakaj imam občutek, da propagandni levi stroj z fajonko in Ljudmilo na čelu tako dela proti Sloveniji. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Hmm ja pravga si našel za FB :whatever:

Se pravi uradno lažejo al kako naj si razlagam njihovo sporočanje podatkov mednarodnim institucijam - ok pa naj bo po tvoje. Ampak to si povedal, kot da bi v ponedeljek pri nas se vsi držali za glavo, ker je več pozitivinih kot v soboto in nedeljo.

V italiji teden prej

25.2 - 20.000 pozitivnih

26.2 - 20.500

27.2 - 19.000

Ni neka razlika a ne, je pa res, da so imeli nekoč tudi manj i tudi več.

Mrtvi pa upam, da je jasno so vedno z zamikom in dejansko je trend v upadu, sicer več pa je tuki gor.

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Italy Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active...

Tvoj zadnji odstavek pa je čist nelogičen in zmeden - kaj a boš vsako leto državo dal za tričetrt leta v lockdown? Sej ste tolk navdušeni nad cepivi in oblast nas tudi prepričuje, da bomo z njimi vse rešili. Torej propagiraš nekaj v kar ne verjameš, da pomaga. Zadeva je pač enaka gripi in če zaradi gripe ne delamo lockdownov pa nam letno pobere tudi 500 življenj jih tukaj tudi ne smemo, če hočemo kot družba preživet. Rizični bodo imeli možnost se cepit in držat pesti tako kot za gripo, da bo učinkovalo in to je to. Ostalo bo pa moralo iti svojo pot.

Jaz sem objavil čisto sveže podatke za Italijo. Res je, da do pred kratkim so imeli kar lepo padanje se je pa to nekje v nedeljo strmo obrnilo navzgor. Vedeti moramo, da so imeli pred dnevi kar nekaj velikih žurov (rave partijev) na prostem v velikih mestih, kjer se je zbralo tudi 500 in več ljudi. 

Seveda brez mask. 👍

Sicer imajo pa pri njih trenutno nekje 25%, če štejemo samo pcr teste. Smo trenutno zelo boljši kot oni. Tudi so bolj panični. Cele dneve samo meljejo o tej koroni v živo. 

Ja, cepljenje nas reši s tem, da se bo(ste) do morali, hočeš nočeš cepiti skoraj vsi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 56 minutami je Bini napisal:

Se strinjam ampak ne v taki razsežnosti kot je trenutno pri nas. Samo kontriraš vsem ne napišeš pa svojega mnenja kako bi situacijo izboljšali,da bi se rešili iz tega 💩

To me spominja na opozicijo. Samo kritizirajo ne podajo pa nekih konkretnih rešitev, kako bi oni zajeti pandemijo. Dobro, so predlagali nekaj rešitev v stilu "kihajte v rokav, otroci v šolah naj ne nosijo mask, ljudje naj peciklirajo na svežem zraku(najbolje ob petkih). To je mislim da vse. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
Pred eno uro je Husky1290 napisal:

Dobro jutro 😁 zavijte kdaj v DriveCaffe v Trzinu 😄

20210304_091501_HDR.jpg

Kakšne gume so sedaj gor? 16",17"? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Ampak Alex ti pa si zakladnica fake newsov... a si slučajno preveril uradno situacijo v Italiji? Okužbe imajo nekje v enakem območju že od začetka leta, mrtvih S kovidom pa pada praktično od začetka decembra, ko so jih imeli največ. Sej vem, da hočeš ljudi strašiti, ampak daj probaj vsaj kake bolj realne zadeve navajat. Pa pustmo zdaj to.

Pa še nekaj, dejte nehat črne koze omenjat v istem stavku kot kovid. Upam, da veste, kaj so črne koze in kakšne so posledice, če jih fašeš in nisi cepljen? V primerjavi z njimi je kovid res samo prehladec, tko da please, dejmo nehat s takimi poceni manipulacijami. Edino kar je zanimivo, da so takrat leta 1972 samo v Sloveniji praktično v 10 dneh pocepili več kot 1,5 miilijona ljudi, kar je bilo za tiste čase večina prebivalstva.

10 dni, mi pa že tretji mesec cepimo pa upajo, da bo do poletja mogoče 50% pocepljenih. Torej kdo se je znal bolje organizirat? Trenutno smo na smešno nizki cepljenosti pa smo že zakoraklai v marec in sicer 120.000 ali komaj 6% prebivalcev je cepljeno, od tega dobrih 50.000 z dvema odmerkoma.

Glede cepivom proti kovidu je pa toliko neznank in nasprotujočih uradnih navedb, da je že kar komično. Tud tega ne vejo točno kolk časa cepiva načeloma ščitijo pred okužbo. Zdaj ugotavljajo, da to sploh ni zaščita, ampak zgolj naj bi omilil potek bolezni, če fašeš pravi virus pa še to ne na vse seve, kjer skoraj vsak dan najdejo novega. Kaj se bo treba temu primerno 10x cepit al kako? :nevem: Pa vedno smo bili prepričani, da cepiva dejansko preprečujejo okužbe a kot kaže tukaj prvič v zgodovini ne drži - kaj nas cepijo z žegnano vodo al pa z veliko molitvami?

Najbolj zanimivo pa je, da tisto cepivo v katerega so največ vlagali je dejansko najslabše in za povrh sploh nimaš pravice izbirat s katerim te bodo cepili, pri tem pa nekateriih zanimivih cepiv EU sploh noče odobriti. Hmmm, le zakaj - biznis mogoče, oziroma pokritje izdatkov, ki so jih vlagali v Astrazeneco in bili nategnjen?

Še tole pa neham... kovid baje ni gripa, čeprav strokovnjaki ne znajo ločiti okuženih za gripo in kovidom, kovid ima različne seve kot jih ima gripa, vrsta simptomov je zelo podobna, smrtnost je podobna, tako kot gripa ima težke in lahke poteke bolezni. Češnja na torti za konec pa je, da letos niso našli niti enega primera gripe, medtem, ko je gripa prejšnje sezone položila ogromno ljudi v postelje. V šolah je bilo tudi samo 30% učencev, ostali pa bili odsotni in doma. Letos smo pa čudežno opravili z gripo - kako je to sploh možno? Sam ne mi zdaj budalaštin tipa, socialna distanca in maske ven metat, ker to je BS in dejansko zamegljevanje dejstev in zakrivanje dejanskega stanja.

Po trenutnih izjavah strokovnjakov, da si kljub cepljenju še vedno prenašalec in naj bi samo omililo potek bolezni bo edino pomagalo (če sploh), da polješ starše na cepljenje. 😐

Nič fake news.Dejstva. Vsak dan spremljam državno tv rai in tam so sveže informacije. :harhar:

Okužbe v zadnjih par dnevih drastično naraščajo 

(včeraj že 20.844 v torek še 17.083) število mrtvih v zadnjih par dnevih tudi zopet narašča ( v torek 343, včeraj 347).Procent pozitivnih v dveh dneh iz 5,1% na 5,8% (oni računajo drugače kot mi, hitri + pcr testi). Povečuje se jim tudi število obolelih v bolnišnici (+222).

Še posebej je zaskrbljujoče zopet v Lombardiji, kjer je v enem dnevu + 4590 novih primerov. (Samo v mestu Brescia je 1.325 novih primerov,v enem dnevu, kar je več kot v celi Sloveniji! Tako, da je treba spremljati sveže novice pri njih ne pa samo FB brat in afne guncat. 😉

Strinjam pa se, da bomo z kovidom živeli vsako leto. Je pa problem, ker če vse sprostimo  in se  "razkomotimo", bi se znalo razviti nešteto še hujših  različic zaradi še večjega prenosa in druženja. In kaj potem? Pustimo, da gre svojo pot? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano
pred 8 minutami je FuManchu napisal:

Meni ful všečen band. Sem. bil na njihovem koncertu že davno nazaj v Ljubljani. Kaj so delali, to ni bilo res. :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 minutami je scania napisal:

Super. Saab je meni osebno super avto, skoz pogledam za saabom ko vidim 🙂

Meni tudi. Moj sodelavec je nor na njih. S prvim je naredil 350Kkm in ga prodal in še vedno veselo vozi. Sedaj si je kupil drugega belega  9-3 aero. Res lep avto. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja. Res je. V toliko opevani Jugi so pri cepljenju proti črnim kozam  nagnali ljudi na kup, v dolgo vrsto in mičniki so pazili, da se ne bi kdo "premislil" in zbežal iz vrste. Bog ve, od kod smo dobili tista cepiva in kdo je takrat to izdelal. In hvala bogu smo se te strašne bolezni rešili. Kaj bi bilo dan-danes, ko bi razni pametnjakoviči razglabljali po FB in na raznih forumih. Po moje bi bili še sedaj posamezni izbruhi te bolezni. Je pa trenutno situacija v Italiji kar problematična, ker imajo že 68% prebivalstva okuženih z angleškim sevom. In ugotovili so, da je najbolj prisoten prav med mladimi od 11-19 let. Tako, da bodo tudi v oranžnih regijah zapirali šole. Tudi smrtnost se jim je drastično dvignila. 

Tako da ja, edino cepljenje nas bo počasi rešilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Nejc1986 napisal:

Če bil človek zleht, bi rekel da zapeckarji ne bodo rabili cepiva :) Ampak resno... Par dni nazaj sem se s sestrično, ki dela kot zdravnica, resno pogovarjal o cepivu... Kdor je apriori proti cepivom se ne bo cepil, kdor je apriori za, se bo. Nekaj jih bo požrlo lastno prepričanje in se bo cepilo zgolj za to, da se bodo lahko gibali po tujih državah (čeprav je tudi to zgolj ugibanje, da bo tudi nam to dovoljeno, sploh ker vidimo da mutacije kot kaže prelisicijo cepivo).

Sam sem od nekdaj velik zagovornik cepiv in kot tak ne vidim razloga, da se nebi cepil. 

Je pa zanimivo kako nas različna mnenja o neobveznih stvareh razdvajajo... Kdor se hoče naj se, kdor je proti naj se ne. Vsi pa stojmo za svojim prepričanjem in ga ne turimo drugim v glavo... Dokler ne bo obvezno. 

Se strinjam. Če pa prebereš recimo komentiranje na 24 kur vidiš, da so najbolj proti cepljenju tisti, ki se niso niti nameravali cepiti in žalijo vse ostale, ki so razgledani in neomejeni na strankarske zdrahe  in so se cepili ali se pa še bodo. Vendar je pa porast tistih, ki si želijo cepiti vedno večji. To mi je potrdila tudi moja osebna zdravnica, ki je hkrati tudi glavna za kovid na obalno-kraškem območju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vidim, da nas je kar veliko, ki pozitivno razmišljamo o cepljenju in ne nasedamo raznim  teorijam zarote. Saj bo verjetno itak to pogoj za razna udejstvovanja za razne dogodke in pa seveda za potovanja. Ne bo pa obvezno. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Edino malo so zgresili... ker masikdo ne ve, da gre sploh za reklamo za Lesnino, ker je logo prikazan sele cisto na koncu reklame... Pomoje vsak prej pomisli, da gre za Ikeino reklamo, ker govorijo svedsko... Itak pa se mi zdi, da sta dve reklami od treh zlagani... Ker v Ikei je ravno toliko prodajalcev oz. svetovalcev po stacuni kot v Lesnini... tadruga, ki govori o tem, da v Lesnini kulljeno blago tudi sestavijo tudi ni ravno resnicna... ker v Ikei imas tudi moznost narociti zraven dostavo in sestavo... Edino tretja, kjer pravijo, da ima Lesnina vec razlicnih blagovnih znamk, drzi... ampak da bi bila to kaksna prednost pa ne vidim... Bi pa lahko Ikea eno kontra udarila... s tem, da v Ikei prides v stacuno, naberes robo, placas in odplejles... Pri Lesnini pa vecinomzadev ni na zalogi... ampak je rok dobave od 30 do 90 dni... pa se to dostikrat zamujajo... ;)

Jaz ne hodim ne v Lesnino ne v ikeo. Point te reklame je, da v Lesnini malo sprovocirajo in opozorijo zopet nase in pa predvsem je važno to, da so se jo prvi spomnili narediti. Če bi sedaj ikea vrnila bi bilo brez veze,ker bi se vedelo, da so užaljeni (vsaka primerjava z  tem forumu je slučajna) 😎

Vemo, da v reklamah ni vse res, kar oglašajo. Bistvo reklame je, da je zabavna, provokativna in da ljudem ostane v spominu. Ta reklama me spominja na večno rivalstvo med Coca Colo in Pepsi. Čeprav je Pepsi veliko manjša korporacija je imela precej dobrih reklam. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Alex, ne vem, če je prava beseda pridnost, prej mi prihaja ena druga na misel, ki se začne na črko n...

Ne štekam, ampak res si želite biti zaprti...

Edin, če bi bile oblečene v šolarke... Japonci so oreng seksualno fuknjeni, ampak rinjenje palčk tja, kjer sonce ne posije se jim zdi pa ponižujoče.

Izgleda, da je folk ugotovil, da je lepo bit zaprt v svojo regijo. Očitno ima folk rad mir. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A so še komu štosne "Švedske" reklame za Lesnino? Sicer v Lesnino ne hodim, ker so se mi zameri, a te anti-ikea reklame so zakon. 👍

https://www.google.com/search?q=Švedske+reklame+lesnina&oq=Švedske+reklame+lesnina&aqs=chrome..69i57.9245j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:f5dd6a1c,vid:B-zmjI1edSA,st:0

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 24 minutami je Z M A J napisal:

Danes po službi kolesaril v fajn klanec, kasneje pa se lotil pospravljanja Z-ja, pri tem pa pomembna najdba; neka očala, ki niso bila med cenejšimi in sem jih pogrešal že od jeseni. Pa kovanec 1 eur sem tudi našel pod sedežem. Treba bit skromen in se veselit malenkosti; dinar na dinar, itd., hehe

... dinar na dinar... nova hiša. Aja, mora bit virtualni. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Električno kolo (e-bike, pedelec)
Napisano
pred 50 minutami je Nejc1986 napisal:

Sicer so pa cene vseh koles res šle noro gor. Plus da jih ni na zalogi. Zato gredo tudi rabljenim cene navzgor. Moj giant je bil leta 2018 2000eur, zdaj je 2200. Gravel, ki ga gledam je bil 1leto nazaj 1100,zdaj je 1400eur.

Kaj ne bodo. Naenkrat so postali kolesarji vsi, ki lahko hodijo. Pa ne toliko zato, ker bi hoteli biti Fit. Bolj za švercanje v druge občine, ko so bile zaprte. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 28 minutami je Boss napisal:

Japonci se ne bi analno testirali -  a tako? Naj teste k nam pošljejo, v Slo imamo cel kup navdušencev nad tem tipom jeban... mislim testiranja

c7c8d4f4aee319d91523_62524860.jpg?v=05d1
WWW.24UR.COM

Japonska je pozvala Kitajsko, naj na japonskih državljanih ob vstopu na Kitajsko preneha izvajati teste analnega brisa. Nekateri so se namreč...

Pri nas na obali je bolj priljubljeno "v nos". V ponedeljek zopet zapora ceste v Kp zaradi testiranja. S(m)o kar pridni. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.