Aja, sicer pa moj nasvet, ?e imate kak?ne zamere med seboj jih lahko re?ite kakor mi2 z Dejanom Pavlovi?em, kjer je vmes posegla usoda (dejansko kar sadje v Eurospinu, hehe) in sva ?la na
Pomoje je "zamera" takrat na sele nastala... ker se je izvedelo nekaj ozadji... in nekateri pravijo, da o zadevah, ki so se zgodile, nimajo pojma... in se delajo butaste (ali pa tudi ne )... Vsaj zase lahko trdim, da je tako, da sem dobil popolnoma drugacno mnenje o nekaterih osebkih... in sem prisel do spoznanja, da nekateri ocitno nimajo problema s tem, da hinavsko nekoga gledajo v oci in se mu lazejo v faco ...
Pohvalno... voznik Audija, ki je celo uporabil zmigavec... Sicer je vseeno razbil avto, ker ni poleg zmigavca se preveril, ce lahko varno menja pas ...
Moja ?ena ima diplomo iz fizike. In ko je delala na neki univerzi, so ji del pla?e nakazovali v neke pokojninske stebre (pojma nimam po katerem zakonu). Ja in? Zdaj je ?e ve? kot tri leta brez slu?be. In ni? ne ka?e, da jo bo v kratkem lahko dobila. Leta pa te?ejo. In ko bo "zrela" za upokojitev, bo imela mogo?e 10 let delovne dobe. In kolik?na bo potem pokojnina? Taka kot moja pla?a: kot menstruacija - krvavo jo zaslu?im, dobim jo enkrat na mesec, traja pet, ?est dni, pol se pa lahko j***m...
Hmmm... za nas bo itak verjetno pokojninski zakelj prazen... in se bomo za vse to, kar nam je drzava pobrala od place, lahko pod nosom obrisali ...
Dans kupu enga Clia, na katerga mi je dal njegov lastnik - dr. Pelko kar 6mese?no garancijo, v soboto gre pa ?e LPG noter na SIGAS-u, pol pa bo tole totalni ?parovc in sem zra?unu, da me bo vsakodnevna vo?nja do Ljubljane in nazaj stala pri sedanjih cenah goriv cca. 2,5?, kar se mi zdi super.
Saj ce bi se vozil na bencin, bi bilo pa 5? ... in si mogoce ze izracunal, kolikokrat po 2,5? moras prisparat, da povrnes investicijo v plinsko napeljavo?
Bob = Si.mobil ... Tako, da ce ti je prej na Si.mobilu vse delovalo, ti mora tudi na bobu... Je pa bob "nizkocenovnik" in je logicno, da nima na izbiro vseh storitev... In storitev "zgreseni klici" je ena izmed teh zadev, ki jih bob nima.... Poleg tega, da recimo ne mores imeti trajnika... pa se kaj ni se naslo... Omrezje je pa isto... in po mojih izkusnjah je boljse kot Mobitelovo... Vsaj tam, kjer se jaz gibljem in kar jaz bolj uporabljam (3G, LTE,... prenos podatkov...).do pred kratkim sem imel kartice vseh operaterjev (razen T-2)... tako, da sem se lahko sam preprical o kakovosti ali nekakovosti omrezji...
Zakaj potem imamo v avtih komplet rezervnih ?arnic, ?e jih itak sami na cesti ne moremo menjati?
Predvsem zaradi zakonodaje... Jaz imam tudi v prtljazniku komplet navadnih zarnic... pa nobene luci ne morem sam zamenjat (vsaj tako pise v prirocniku)... Ksenonske ne smem sam menjat (itak je ni v kompletu zarnic ) ... Sam lahko zamenjam edino zarnice smernikov ali zarnice meglenk ...
Fiat Panda je dolg 3,5 metra, pa ima? pri ?arometih vsaj 12 cm prostora (na eni strani, na drugi pa skoraj 20cm).
Pri 5 metrov dolgi Mazdi pa 3,5 cm (na desni strani, na levi pa za dve dlaki ve?). Si pogleda?, kak?na je situacija, ko pa gre? z roko zraven, pa ne vidi? ni?esar. In pri -2?C tipaj, kaj je kje.
Roko imam pa razmesarjeno, kot bi se z volkovi klal.
Saj ta problem ni samo pri Mazdah... Sem zadnjic pri Mercedesu A160 menjal zarnico za kratke luci... Tam je sicer znotraj obloge blatnika ena loputa, ki se jo odstrani, da ni treba sneti cele plasticne obloge... Ampak vidis pa nic... in je treba delat vse bolj "na otip" ... Prostora je pa tudi tako malo da z roko komaj prides not... Edino pri zadnjih luceh je pa fino reseno... ker snames tapeto v prtljazniku in vzemaes ven celo letev z vsemi zarnicami (stop luci, zadnje, meglenka, rikverc,...)
A se ?e zdej nisi pomiril. Saj so odprli prehode..kaj zdaj? Jutri ?e bo ?tala, jih bodo pa najbr? spet zaprli, ker je bolj ali manj po celi dr?avi napovedano sranje.
Prehode menda niso odprli... le notranji promet so sprostili zaenkrat ...
EDIT:
Oz. kot kaze so delno sedaj tudi odprli promet na mejah... le se na mejnih prehodih z Madzarsko in Hrvasko jih ne spuscajo ...
Je pa problem ta, da se kamionarji sami ne izlocajo... zato je pac treba prisilno to narediti tam, kjer je najbolj enostavno. Shrek bi verjetno rad, da bi jih "lovili" po celi Sloveniji in izlocali le tam, kjer je res stanje na cesti tako, da bi lahko ovirali promet...
Jaz pa vremenarje in njihov rde?i alarm razumem. Edino tako se lahko re?ijo PoopTV style novinarskih prispevkov:
- Novinarka (raport medtem ko hodi proti kameri): "Po tem neo?i??enem plo?niku so morali otroci danes v ?olo. Zaradi poledice je komaj 10-letni Miha padel in si zlomil nogo. Zdaj le?i na otro?kem oddelku travmatolo?ke klinike in vsaj 3 tedne ne bo mogel v ?olo. Kdo bo za to odgovarjal?"
- Novinarka (v bolni?ki sobi): "Miha, kako se je zgodilo?"
- Miha: "Ja s prjatli smo ?li v ?olo, pa sm hotu vzet telefon iz ?epa, takrat pa mi je v [all-starkah - to se izre?e ven] spodrsnilo in sem padel".
- Novinarka: "In koliko ?asa ne bo? zdaj v bolnici, kaj pravijo zdravniki?"
- Miha: "Ma kaj jaz vem, en teden bom tukaj, pol pa ?e dva tedna doma".
- Novinarka: "In kako se po?uti??"
- Miha: "Super je, ker ni treba v ?olo [opomba novinarke: to bomo izrezali ven], malo je dolg?as"
- Novinarka: "Posku?ali smo poiskati krivca. ?li smo Komunalnega podjetja Ljubljana, ki je zadol?eno za ?i??enje plo?nikov, tam pa so nas odslovili, da oni niso odgovorni, ?e? da je bila vremenska napoved, da naj bi za?elo sne?iti ?ele dve uri kasneje."
- Novinarka (napadalno, medtem ko rine mikrofon pred usta de?urnemu vremenarju na ARSO): "Torej ste za zlom noge in to, da Miha 3 tedne ne bo mogel v ?olo, krivi vi, ker niste pravilno napovedali sne?nih padavin?"
Tako se otrokom sporo?i, da pouk odpade: Ravnatelj ?ole na ameri?kem Rode Islandu je priredil je besedilo popularne pesmi Let it go, posnel video, ga objavil na youtubu in seveda po?el veliko navdu?enje ?olarjev.
Tudi pri nas ?e pada..in danes bo Mazda ostala pokrita pod plahto jaz pa na avtobus. Brezveze...in tudi ostanem brez skidanega parkiri??a - pa? blok in preve? lenob. Pa tukaj plu?ijo ?e od zgodaj zjutraj pa ga ne mede.
Izgleda jih danes veliko tako razmislja... Menije to vsec, ker tako prazne ceste, kot je bila danes zjutraj, ne pomnim... sploh ob takem vremenu... Ocitno je zaleglo, da mediji napovedujejo po amerisko katastrofo, rdeci in oranzni alarm in podobno... Jaz pa lahko uzivam v voznji po snegu
V Nem?iji in Avstriji me niso nikoli izlo?ili, pa so ble take razmere, da sem se raje sam ustavil...
Izlo?ajo tudi v Nem?iji in v Avstriji, da ne spomnim na Italijo, ki je celo dr?avo zaprla lani al pred lani zaradi 15cm snega.
Lahko so kje ?ist zaprli ceste, vem pa, da sam nisem NIKOLI bil izlo?en...?e smo stali, smo stali VSI...uro ali dve, potem smo se pa vsi peljali naprej... Vmes so pri?li neki kot rde? kri? in so delili vodo ali sendvi?e ( ?e se je dlje ?akalo ) in smo stali VSI.
Mogoce ti nisi bil nikoli izlocen... se pa dejansko dogaja to tudi drugje... Ravno sedaj recimo tudi v sosednjih drzavah ...
Tole sem zasledil:
Te?ave tudi v Italiji, Avstriji in na Hrva?kem
Po obvestilih iz sosednjih dr?av pri?akujejo te?ave tudi v Avstriji, Italiji, na Hrva?kem in na Mad?arskem, kjer prav tako opozarjajo voznike, da lahko pri?akujejo prepovedi vo?nje za tovorna vozila.
Zaradi slabih vremenskih pogojev v Italiji tako velja prepoved vo?nje tovornih vozil nad 7,5t na avtocestah in glavnih cestah. Tovorna vozila se izlo?ajo na na primorski avtocesti Gabrk - Ferneti?i v smeri Italije, obve??a Prometnoinformacijski center.
In smo spet pri tem, da pri nas so ceste vedno zasne?ene, medtem ko so v tujini kopne in skoraj suhe :-)
To sploh ni point. ?e so zimske razmere na ceste, so zimske. Pustmo zdej to, kdo je kriv za to da je sneg na cesti oz. ali je tam upravi?eno, ali ne.
Vsi se preve? zana?ajo na to, ja bi moral splu?it..pr sosedih so ?e...Treba se je prilagodit, ne pa rint v te?ave. In vedno znova ob sne?enju je isto sranje. In jim dam prav, da kon?no zaprejo pa da vidmo kako bo.
Lahko majo sosedje ve? mehanizacije, da lahko tolko hitro splu?jo, ne vem? Posledi?no ve? zaposlenih ljudi, zapravijo ve? ke?a za to...kaj pa vem. Faktorjev je najbr? n.
To ne drzi, da je povsod drugje bolje kot pri nas... Se mi je ze zgodilo, da smo se vracali iz Hanovra v marcu pred nekaj leti... In smo v okolici N?rnberga naleteli na zastoj zaradi snezenja. Kolona je bila menda dolga cca. 60 km ... Nekaj ur smo stali in se vsake toliko casa malo premaknili... do prvega izvoza, potem smo se obrnili in sli nazaj, poiskali prvo poceni moznost za prenocitev, naslednji dan pa nadaljevali v prelepem vremenu, ko je bila cesta ze ociscena. Ob prehitevalnem pasu smo potem opazili na odseku, kjer smo prejsnje popoldne stali, snezake, ki so jih verjetno delali otroci medtem, ko je vse na AC stalo ...
To bo rekel tudi tisti, ki se bo tam moral ustaviti cez par ur, ko pa bo lahko cesta ze v precej slabsem stanju... Ampak takrat pac ne bo moznosti, da bi se normalno nekje ustavil in izlocil iz prometa ...
Glede pocivalisc... Seveda stane... ampak to tudi stane, ce mora potem zaradi enega takega, ki nima dovolj soli v glavi, da bi se sam izlocil takrat, ko vidi, da ne more vec dalje, stoji vec sto drugih, ki bi se drugace lahko brez problemov peljali... In ukrepi so ravno zaradi takih... ne zaradi tistih, ki znajo uporabiti sem in tja tudi lastno glavo ... In takrat, ko je ze pizdarija na cesti, je po porocilih s terena sodec najvec krivde ravno na tovornem prometu, ker ti niso pripravljeni na zimske razmere ...
Sicer pa... se vedno je bolje, da je hrana plasticna in draga, da je tus treba placati... kot pa, da tega sploh ni na voljo ... Se vedno se lahko v takem primeru odlocis, da tega pac ne koristis, tudi ce je tam. Ce pa tega ni, pa nimas moznosti izbire ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Naj bi slo za Audi RS3, ce gre res toliko...
Kazalec za gorivo se vidno premika proti levi
Tukaj pa Volvo S60, kjer se tudi vidi, da se rezervoar kar hitro prazni... Tole verjetno ni 5,5 litrov na 100 km
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani