Evo naredil test. Negativen. Ukaze že ubogam. U petk pa smučat na Krvavec.
Pripravi se na uro in pol čakanja na gondolo.🤗
Ti pa svetujem, da si kupiš karte prej na Petrolu. Kar se tiče samega smučanja pojdi čim prej (mi smo bili tam že ob 7.30),ker se da smučati pri teh temperaturah le do 13.ure.Potem je solata.
Logično, da se obrneš sej s primitivci, ki imajo moč v rokah pač ni za debatirat. Če ni ne vem kako nujno, jaz v Italijo niti ne hodim ravno zaradi tega - San Marino sem pa že videl in to je to. Še dobro, da Jures ne vidi teh debat, ker bi se na smrt skregal kolk so Italijani super in fajn.
Saj načeloma folk je fajn sam z temi njihovimi šerifi ni dobro zobat češenj. 😬
Naši policaji so proti njihovim kot taborniki, ki so na ekskurziji.
To je zavajanje in "ustrasevanje"... Kazen NI taksna ce te samo ustavijo... Moras poleg tega izpolnjevati se kaksen drug pogoj... recimo, da nimas s seboj opravljenega pozitivnega testa, ki ni starejsi od xx ur ... ali da ne nosis maske ali pac da krsis kaksen drug zakon ali ukrep (koronski ali splosni) ...
Kakor koli. Vse je zavajanje, seveda. 😋
Mislim, da nobeden normalen človek ne bo reskiral in izzival njihove policije. Kdor je že kdaj imel opravka z njimi že ve, kako to izgleda. Lahko debatiramo tu kolikor hočemo, na koncu imajo glavno in končno besedo-karabinieri. Podobno je bilo, ko smo šli pred leti na koncert v Bologno. Rečeno nam je bilo, da bomo mi, ki imamo karte lahko prišli na parkirišče v bližini prireditve namenjeno koncertu. Pa so nas par kilometrov prej zaustavi karabinieri (samo nas, Italijani so šli lagano mimo) in nas niso pusti mimo. Vrnili so nam dokumente in samo zamahnili z roko in rekli "non puo passare, non c'e piu posto ". (kratek prevod-odbij dečko vrni se domov.)🧐 Verjetno sem se kregal z njimi. Aha. Obrnili smo in se šli vse okoli Bologne po drugi cesti. Pa se žali upravi vodovoda. 😉
Saj Google jih najde nekaj... na katere sem vceraj poslal maile ali jih kontaktiral preko spletnega obrazca ... Med njimi je tudi Velog (akumulator.si) ...
Obnova baterij za električna kolesa. Hitra izdelava, ugodno, garancija!
Koliko ciklov ima pa ne vem... Bi moral baterijo priklopit na tester, ki ga pa nimam... V prirocniku pise, da je zivljenjska doba baterija odvisno od precej dejavnikov... in da je lahko med 2 in 5 let ...
Noja... podobno je pri vsej potrosni robi ... Nic ni vecno ... Tudi pri navadnem avtu je podobno... Najprej ga drago placas... vsak teden ga moras polnit (pac ne z elektriko ampak z drugim energentom... vmes se narediti kaksen servis in pomenjat potrosni materijal... ampak, da bi zato minila volja po voznji pa se ne strinjam ... Noja... ljudje smo razlicni ...
Važno je, da uživa z njim tisti, ki ga ima. Verjetno prevaga "gušt". 😁
Sedaj pa se slaba stran elektricnih koles... Zadnjic hocem dat baterijo filat... in se noce filat... Kot kaze jo je vrag vzel po cca. petih letih... Baterije so pa precej drazje kot avtomobilski akumulatorji... Nova Boscheva 400 ali 500 Wh baterija je med 500 in 750€... Sem vceraj poslal par povprasevanj, koliko pride menjava celic oz. obnova obstojece baterije... Porocam, ko dobim kaksno ponudbo...
Na koncu ugotoviš, da je to podobno drago kot električni avtomobili. Ko ga kupiš ga pačaš ful, vmes ga moraš filati in zopet nekaj stane in ko pride še račun za novo baterijo, te mine volja za vožnjo na elektriko. 🤗
Še dobr, da smo v Lj bolj kulturni in olikani in vas Gorenjce ne zmerjamo z golaznijo, ko pridete v Lj delat al pa po nakupih.
Tudi tukaj na obali ni več opaziti negodovanja nad obiskovalci iz drugih delov Slovenije. Vse skupaj je bolj skulirano. Samo vreme je danes bolj čemer o kot drugje po Sloveniji. Se ne izplača priti v to meglico in mraz. 🤔
Koprski policisti so zgodaj zjutraj posredovali pred zdravstvenim domom v Kopru, kjer poteka množično testiranje s hitrimi testi. Tega se je...
Prej sem šel mimo mesta v Kp, kjer testirajo, ko sem šel na sprehod. Zopet na mestu testiranja takšna gneča, da so promet urejala dva policista in dva varnostnika.
Promet je zopet stal. Moram pri tem pohvalit prebivalce obale, ker jim je mar za zdravje. V sredo in petek je bilo zastonj testiranje v Luciji. Sin je stal v koloni 2 uri za testiranje.
Mislim, da bomo tu na obali nekako najbolj na tekočem, ali je res toliko okuženih, kot prikazujejo ali pa nekdo govori le bale. 🤔
Tvoj sorodnik se pac ni znasel... Dovolj bi bilo, da bi rekel, da sje sel preverjat, kako sosdje opravljajo svoje delo... ... pa mamo bi moral vzeti s seboj...🤪
Jes. Predvsem z carabinieri z brzostrelko v rokah se imaš kaj za pregovarjati. Da ga vidim junaka. 😁
Pol te “golazni” je bilo na Krvavcu in ostalih smuciscih... Vsi pa nimajo tako dobrih prihodkov in si smucanja ne morejo privosciti... Zakaj je potem to narobe, ce pride “golazen” in se sprehodi okoli jezera...? Ko bodo pa lokali odprti, pa boste se veseli te “golazni” ce vam prinesejo kaksen evro ...
Pa sej niso sam zate smučišč odprli, dej prvošči še ostalim. 😉
Za kogar je to bilo napisano sam točno ve. 😉
Drugače bi pa privoščil tudi Italijanom, ki imajo veliko boljšo situacijo kot mi,da bi jim odprli smučišča. Samo kaj, ko imajo tako neizprosno vlado. 🤔
Osebo, ki prihaja iz Italije, razen iz administrativne enote Dolina Aoste, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset dni. Tako ima vlada napisana na spletni strani (vir). Realnost...
Za vse tiste, ki jih zanima, ali lahko gremo trenutno v Italijo po nakupih ali na oddih, je tukaj obrazloženo.
V Italijo Ne Smemo. 😋
Grem torej lahko v Italijo po nakupih?
Da bi našim bralcem podali res verodostojne informacije, smo poklicali še direktno na konzulat v Trstu, kjer so nam prijazno in jasno razložili čisto vse.Glavna informacija pa je ta, da prehod v italijo ni dovoljen, če bi tja želeli na oddih, na izlet, po nakupih.
Drugače je bila pa danes smuka odlična(do 13 ure), potem je bila solata. Po moje je bilo enih deset tisoč smučarjev gor. Za Beovičko Kreka and co. neprecenljivo. 🤗
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prodajajo pa na smučišču vse(hrano, pijačo) razen alkohola.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani