Hehe, Alex to pišeš, kot da uživaš, da ti tlačijo palčko v nos, ker seveda je človeški nos narejen točno zato, da ti palčke not tlačijo. Glede na nivo navdušenja mal sumim, da so vam mogoče dobavili kitajske analne teste. A je tubica z lubrikantom zraven al gre na suho?
He, He. Ne. Samo sedaj sem se testiral zastonj in grem lahko na... smučanjeeee. 😁😁
Aja... sedaj, drugi teden, gremo lahko tudi v druge regije. Se pravi, da gremo končno lahko na smučanje. A gre kdo? Jaz se bom verjetno odpravil kaj na Krvavec ta teden. Snega je dovolj. 😁
Verjetno je cepljenje postalo bolj popularno zato, ker je prevladalo prepričanje, da bodo cepljeni imeli več pravic v smislu prečkanja mej ipd...
To preteklo sredo smo se prvič morali testirati s hitrimi testi v službi, čeprav mi delamo v bistvu že cel čas te korone. Dan prej so se nekateri naši sodelavci heroji (antikovid strokovnjaki) trkali po prsih, da oni se pa že ne bodo testirali, da kdo bo njim proti njihovi volji vtikal palice v nos in jih "božal" po možganih. "Raje odpoved kot to".No prišel je kratek dopis, da kdor se ne bo hotel testirati lahko pospravi svoje stvari. No in so prišli iz Ljubljane medicinski tehniki, ki testirajo. In, ker je bila že blizu ura odhoda, so se tej isti modeli prerivali, da bi bi prej na vrsti, da bi šli domov. Uha dol in prvi v vrsto. 🤗 Take heroje imamo med nami. 😋
V vojaški knjižici ima vsakdo vpisano koliko dni, mesecev je bil udeležen v vojnih aktivnostih in kje. Mene so že takoj v devetdesetih sami kontaktirali iz UE in me povabili, da sem pridobil status vojnega veterana.
Danes na -3°C in burji opral saaba je pa lep sedaj.
Najprej čestitke novi tati. 😊
In takoj od malega pravo muziko navijati zvečer in v avtu namesto uspavanke. Jaz sem jima in sedaj začuda oba poslušata samo rock in metal.Le kako to? 😎No, vso kvalitetno muziko nasploh.
Drugače je pa tudi pri nas na obali sicer sončno a pod nulo.
Moja starša sta bila že oba dvakrat cepljena prav tako kot tudi tašča in tast. Zelo sem zadovoljen za njih.
Vse je potekalo zelo dobro organizirano, brez čakanja. Je pa bilo ta dan cepljenih preko 300 starostnikov nad 80 let. Pohvalno. Če bi bilo več cepiva na voljo bi bila slika še veliko boljša. Že tako smo pa v samem evropskem vrhu. Mi je pa medicinska sestra, ki je sprejemala naročene na cepljenje zaupala, da je interes za celjenje v zadnjih dveh tednih izredno porasel.
Lepo, da smo izrazili svoja mnenja, stališča in pomisleke. Bila je lepa in konstruktivna debata. Trgovine so še naprej zaprte. Psi lajajo karavana gre naprej.Welcome to the jungle.😏
Drugače pa... Meni je fotr lepo rekel ko sem bil mali : "če imaš 500sit, živi kot da jih imaš 200... Ne sposojaj si, šparaj takrat ko imaš... In živi kot da bi imel manj kot imaš". In onadva isto tako živita. Poceni avto, poceni cunje, ampak uzivancija pa na vsakem koraku.
Ko nekega dne vidiš, da te blišč materialnih stvari duši in zaradi njega ni več tistega Hard core prvinskega užitka v življenju, potem je lajf lepši. In lažji.
Aja, xsara je plin. Ker prisparam 3,5eur/100km. Kar pomeni da na leto prihranim 350eur. Vinjeta+benz do Dolomitov +3 nočitve v cortini. Pa še za kufe na 2500mnv ostane. In potem me ljudje sprašujejo če nebi imel pasata... Nebi... Imel bi civica. Novega. Ampak... Me ne privlači tako kot dopust.
Tudi mi živimo v tem duhu. Nič kreditov, če se le da, ne menjavamo stvari, ki delujejo, nimamo dveh avtov, ker jih pač ne potrebujemo, nimamo vikenda, ker za nas je čar dopusta ta, da grem vedno v drug kraj, državo in jo raziščemo. Mora pa biti smučanje obvezno. Smo pač športna družina. V bistvu,če znaš z denarjem ga ne potrebuješ enormne količine. To se lepo vidi sedaj v teh časih, ko nam dobesedno ostaja višek denarja.
Meni je nepredstavljivo, da delaš in ne dobiš plačanega tistega časa. Verjemem pa, da je marsikje tako. Predvsem tam, kjer si placan po rezultatu, na posamezniku pa je, kako in kdaj bo do tega prišel.
Zato mi je dvignilo živac, ko so nekateri govorili, kako imajo šolniki prevelike plače in kako so nonstop frei. Če nisi fizično v službi, še ne pomeni, da ne delaš nič za potrebe službe. Ne vem pa a prodajalka dobi plačano tudi tisto, ko je v trgovini še pol ure po in pred obratovalnim casom;upam da je.
In kot je Jest lepo rekel; ni problem v nedeljskem delu. Problem je v plači. Za pravi dodatek bi marsikdo z veseljem prišel delati v nedeljo. Kdor pravi, da denar ni vse, nima problemov z denarjem. Jaz za 200eur večjo plačo nebi delal še kakšno nočno več, ampak če bi imel minimalca, bi za 200eur naredil marsikaj. Med 700 in 900 je večja razlika, kot med 1400 in 1600eur.
Sicer pa... Nihče naj ne gre v trgovino ob nedeljah, nihče naj ne tanka ob nedeljah, nič pekarn, nič kavic, nič čaja v kočah, nič restavracij, nič hrane na klic... Dajmo biti solidarni do vseh, ki delajo/MO ob nedeljah, pa bodo kmalu tudi oni zaprli svoje storitve in bodo lahko lepo doma....
Lepo si napisal. Za unih ušivih 100€ bruto, ki bi jih dobili trgovci za dodelano nedeljo se jim ne splača delati. Ker če bi bilo to res, bi štrajkali pred parlamentom (v četrtek, ker je ob petkih zasedeno za "umetnike" ). Niso vsi trgovci tako na robu, kot si mislite. In nimajo vsi bajt, nemogočih kreditov, nimajo vikendov in nimajo po dveh avtov in več, da bi bili odvisni od teh nedelj.
Je že prav, da je tako. Se bomo navadili kot so se drugod po Evropi in bo kul.
pred 2 minutama je Nejc1986 napisal:
Niti samski, niti študent. Redna zaposlitev za nedoločen čas. Z 1500-1600eur zelo lagodno živim. Včasih je malo vec, redkokdaj malo manj. Se pa ne preseravam, vsaj ne z na zunaj vidnimi materialnimi stvarmi. Avto ki je bil nov 12jurjev, 200eur za stroške za stanovanje. 200eur dam za bivanje (je v skupni družinski lasti). Ne kupujem majic za 50eur,ampak za 10eur. Pa ne da si jih nebi mogel privoščiti, ampak me to ne rajca.
Vsako poletje 1teden Dolomitov, vikend izleti.... Telefon za 100eur, nogavice za 3eur, naročnina na t2 za 18eur... Bajk za 2jurja... To je moj lifestyle. Na koncu meseca ostane 300eur. Kapo dol tistim ki preživijo družino z minimalcem in ob tem ne jamrajo.
Zamere seveda ni.
Čisto v redu življenje brez preseravanj. Take ljudi cenim. Se da živeti, če nismo lakomni. Nekateri pač so, zato morajo delati non stop. Njihov problem. 😏
Vidiš Alex, to tudi mene moti. In potem se človek vpraša, ali zadeva ni morda res politična. Skoraj vsak protest se izkoristi za politične načrte. Škoda (tokrat ne avtomobilska znamka 😊).
Zakaj se morajo vedno prisklediti zraven politiki. Pa naj bodo desni ali levi. In že rjovejo, da naj gredo ljudje tudi v drugih občinah na ulice. Zakaj že? Prav je, da ljudje pokažejo, da bi otroci radi v šole. Brez politike, prosim.
Res je. Naši lastniki bi se šli neki sociizem (pri plačah) in kapitalizem pri izkoriščanju delavcev. Jih ni bolj pokvarjenih kot so naši slovenski lastniki. In prednjačijo tisti,ki so bili člani "elitnega" foruma 21.😒
Moja dela v Kopru in v petek je prvič po 3mesecih ponovno šla na firmo in tam zgrožena, ker nobenega brez mask, šla je tudi v druga podjetja in posod vse sproščeno, kakor, da so v drugi državi....
Misliš brez mask? To tudi jaz pravim, da je na obali postal pravi Teksas.
Tole z maskami na obrazu na prostem je bila po mojem ena večjih neumnosti - ukrepov. Še vedno videvam ljudi, ki po praznih sprehajalnih poteh, tudi v gozdu, nosijo masko, ki jim samo škodi.
Tega sploh ne razumem, zakaj ljudje, še bolj pa vlada kdaj ne uporabljajo zdrave pameti. Kot na primer sedaj s šolami, ko nekja covid pozitivnih v regiji (v enem DSO) zapira-odpira šole v celi regiji. Če upoštevamo nezanesljivost hitrih testov, razporeditev obolelih (DSO) se mi zdi tako menjavanje odprtja-zaprtja popolnoma nestrokoven, pristop. A smo res v Butalah? Pa da so odprte galerije, ne pa prodajalne nogavic, pohištva,...
Bi pa sam predpisal obvezno nošenje FFP2 mask v javnem prevozu, na delovnih mestih, trgovskih centrih,...
Ampak, saj so maske na prostem(kjer je gneča , se razumemo) obvezne recimo tudi v Italiji. Še vedno. Pa imajo zeloooo dobro sliko. Pri njih so že skoraj vse regije v oranžnem. Nekatere tudi v rumenem. Tam so se zelo držali navodil in so na dobri poti, da bodo lahko vse lahko odprli. Saj lahko tudi pri nas odpremo. Ampak bomo morali čez en teden zopet vse zaprti. Pri nas ne gre in ne gre na boljše.
Na obali pa tudi na goriškem smo bili skoraj ves čas med najboljšimi, kar se tiče epidemije. In kot je lepo rekel včeraj g. Bržan, koprski župan smo se na krilih tega "uspešnega" rezultata zadnji mesec katastrofalno sprostili. Na ulici (v mestu Koper) ne vidiš več skoraj maske na obrazu, ceste polne, centri polni. In potem je virus zašel še v domove za ostarele in je rezultat tu. Mislim pa, da bomo kmalu zopet rdeči saj smo le malo čez. Sicer pa me zanima, zakaj niso že prej odprli šol, ko smo bile samo tri regije v dobrem položaju? 🤔
pred 12 minutami je Nejc1986 napisal:
Tanka je meja kaj je nujno in kaj ni... Pumpe so nujne. Ampak lahko bi bile zgolj 3 v lj. Pekarne so nujne? Fast foodi? Kafici? Ja, saj vem, to so privatniki, kjer lastniki tudi sami delajo, ampak vseeno... Bodimo solidarni tudi do družin le-teh.
Jaz sem mnenja, da bi morale biti osnovne življenkse potrebščine (meso, kruh, jajca, mleko, sadje, zelenjava...) dostopni vse dni v tednu. Pa magari ob nedeljah po višjih cenah.
Ali pa recimo mogoče tako, če že, da bi se vse trgovine dogovorile za dežurstva ob nedeljah. Z minimalnim številom zaposlenih. In cene temu primerno višje, seveda.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Misliš, to, ker voziš Mazdo ali sem kaj zamudil? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani