Aha, greš trenirat madžarščino... ja če bo tako šlo naprej jo bomo rabli.
Težka bo... Mislim, da nihče ne obvlada več kot par besed madžarščine. Zakaj bi jo pa rabili? A misliš zato, ker letos ni bilo dovolj golažev na praznovanjih?
Hkrati pa zavestno pogledajo stran od vseh pizd (sem hotel napisati "prasic", ampak žival ne dela tega), ki konkretno maltretirajo otroka. Smo imeli tudi v Sloveniji kar nekaj odmevnih primerov, od katerih se ne sme pogledati stran.
Kaj pa mamice, ki zapustijo tudi po tri otroke in gredo z kakim mlajšim žrebcem novim dogodivščinam naproti. In otroke potem vzgaja očka sam... ali, če ima srečo, očka dobi novo partnerico,ki ima po možnosti od prej že kakega otroka. In skupaj dobita še kakega. Pa to ni pretiravanje. Poznam kar dva takšna primera, kjer imata skupaj pet otrok, drugi par pa celo šest.
Ena mamica je hotela priti, ko se je romanca z žrebcem končala, nazaj, a je dobila kajlo in sedaj se utaplja v omami alkohola. Druga pa jih sploh ne šmirgla. Ne razumem, kako lahko sploh mame to naredijo? Še samice vseh živali se borijo, tudi do smrti, za svoje mladiče. 🙄
Na ljubljanskih ulicah razburja plakat nevladnih organizacij, katerega namen naj bi bil opozarjati na porast nasilja v obdobju pandemije. A...
Se pravi lahko dam jaz plakat z naslovom ženske so kurbe. Kakšna res je ampak sigurno pa ne vse in to velja tudi za očete. Se najde ja kakšen neandertalski idiot, sam da pa takole vse očete v isto kategorijo nasilnežev in vse moške v isto kategorijo posiljevalcev. To je pa počasi res že preveč.
Res je. Tej nevladniki si pa res preveč dovolijo.Potem bodo pa jokali, da jih nobeden ne razume in podpira.
Se moram pohvaliti, kako se mi "mestne srajce" znajdemo v gozdu. Najprej sva se skoraj zgubila z ženo v gozd(iču) . Še sreča, da je prišel mimo gorenjski par in sta nam pomagala najti pravo pot. 🙄
Nato sva prišla do enega konja, ki je bil sredi poti in se ni premaknil ne levo ne desno. Samo grdo je gledal in rezgetal. Ko sva, se mu hotela približati in ga obiti se je začel ritati in z zadnjimi tacami skakat v zrak. 😬Ni nama preostalo drugega, kot narediti obvoz kak kilometer okoli. Počutil sem se kot Rambo.Ali pa tudi ne. 🙄🤔
Ko je bil sejem piva pred leti v Kp sem se pogovarjal z lastnikom Bevog-a. Zelo razgledan človek in poln znanja o varjenju piva, ki ga z zadovoljstvom deli z vsakim.
Zanimivo za poslušati. Ja, imajo tudi oni dobro pivo. 😊
Kaj pa menite o teh "novih" kul pivih, ki jih izdelujejo butične žepne pivovarne? Tipo Peliconov 3rd Pill (mimogrede moj znanec), pa piva pivovarne Castra, pa piva Barut Batchpa, štajerska pivovarna Lobik...
Ne pijem alkohola. Kot prvo, nimam potrebe po njem, kot drugo pa ne pijem iz določenega razloga.
Nama z ženo pa na približno letni kvartal zapaše požirek piva. Od 0,33 pločevinke gre žal 0,2 v kanalizacijo... Bolj so mi všeč temna piva. Sploh češka. Bernard, Staropramen,... "Najljubši" svoje čase mi je bil pa Črni Baron z limono.
Saj pivo ni alkohol... pravijo. 😊
Tudi sam sem drugače pristaš čeških piv. Najljubše mi je nefiltrirano staropramamen in tudi Bernard. V bistvu so mi dobra vsa Češka piva.
@Alex in kaj je s tem dokazano? Da je policijska ura bila čist brez veze, če imaš po določeni uri vse zaprto in to smo nekateri ves čas govorili. Ja ker se je po tolkem času folk že navadil, da ne rabi lokalov in pri tem spo še take zmedene omejitve, da marsikomu sploh ni jasno a gre lahko v lokal, a mora imet PCR test, a mora bit cepljen, da se sme usest. Določen procent je še vedno presranih in so raje v svoji kleti kot pa da gredo na terasu lokala in jih lahko, po njihovo, okuži natakar. Pač več kot eno letno pranje mozga pusti posledice in trajalo bo še kar nekaj časa, da se normalizira ali pa tudi ne, ker Krek že grozi z novim porastom po prvomajskih. Tko da nič novega - maratonci tečemo še en krog.
Mislim, da je folk v tem enem letu ugotovil, koliko stvari v življenju sploh ne potrebuješ, koliko stvari brez veze kupujemo, koliko je bilo zlaganega blišča, koliko je v bistvu psihičev okoli nas. Sem prav poslušal skupino delavcev ob avtomatu za kavo, ko so debatirali, kako so jih je v bistvu nategovali s cenami kapučinov kafiču kjer je kapučino 1,80€ oni pa ga na avtomatu dobijo po 30 centov. In da naj si ga kar sami pijejo.
Ja, nič ne bo več kot je bilo. Za nekaj je pa ta pandemija vseeno bila dobra in poučna.
Marsikdo je spoznal, kdo je v resnici kdo. Maske so padle in razkrile ljudsko bedo, egoizem, naivnost in nevednost. Ko sem bil sedaj par dni brez telefona (računalnika itak nimam) pa še televizije skorajda nisem gledal, sem ugotovil, kako je lahko lepo in v izi vse skupaj.
Ko je bila še policijska ura, so lajali, da je to krivica. Ko so jo ukinili, ni sedaj nikjer zvečer skoraj nikogar zunaj. Ko so bili kafiči še zaprti, so lajali, da jih morajo nemudoma odpreti. Sedaj, ko so pri nas na obali odprti, kolega, ki ima kafič v najemu s teraso tarna, da razen prvega dne, ko je bilo kar nekaj ljudi, ima sedaj skoraj prazno. Ko se v moji firmi ni še nihče cepil, so lajali, da so "oni" krivi, ker ni dovolj cepiva v državi. Da bi pa se takoj cepili... Sedaj, ko so dobili možnost, da se cepijo, sva se od 130 zaposlenih prijavila za cepljenje dva. Psi lajajo, karavana pa gre naprej...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa nisi šele sedaj vstal? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani