Skoči na vsebino
MOTO GP
Napisano

A je bil kdo v živo na red bull ringu kdaj

Do konca leta imajo za 5% znižane karte pri naročilu preko uradne strani, razmišljam da bi si privoščil en tak experiens enkrat v lajfu :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 20 urami je Janez007 napisal:

Sam jih že leta in leta na platiščih shranjujem takole, kakšnih težav pa nisem opazil:

image.png

Pred shranjevanjem jih edino očistim-operem, posušene pa do naslednje sezone zložim v neogrevano leseno lopo, pokrijem in pustim pri miru. Nobenega prelaganja, spuščanja zraka, ...

Tisto sliko od Bartoga daj pri NM, kjer so vse nove gume takole zložene ena na drugi brez felg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 urami je Boss napisal:

In saga se nadaljuje. Čeprav sem rekel, da je nekaj s čeljustjo narobe in da verjetno šteka, so mi na servisu zagotovili, da je z njo vse v najlepšem redu in da so se disk in ploščice pač same od sebe zjebale, ker premal bremzam. No pač ni tako in danes lepo opažam, da se je točno ta čeljust očitno spet zataknila in se disk kar precej segreva.

Sej ne vem kaj bi rekel, ampak ker se v besede stroke ne sme vtikat in sploh pa ne podvomit sem očitno tam kot pred enim tednom. 🤥

Vse razdrt, na novo namazat in gasa naprej

Pa spet nov disk, ker tega je ziher uvilo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 1 uro je Jaka32 napisal:

Zgleda je sedaj vse okej z računalnikom, hvala za pomoč in informacije!! @TBA @Tilen5 @godlike @NevLado

Imam pa sedaj en drug majhen problemček - staro WiFi kartico sem dal v nov računalnik, kjer mi več kot 1 MB/s ne potegne preko telefona oz. hotspota. V starem PC mi je šlo do 6 MB/s.

Sem sedaj našel neko opcijo v WIN10 "omeji hitrost če imaš paket mobilnih podatkov", ampak še vedno ne gre preko 1 MB/s.

Kje je fora, sem kaj pozabil?

V telefonu ni omejitev hitrost, torej mora biti nekje v PC.

Bemtiš, več sem na računalniškem forumu aktiven, kot pa na Mazdi. Dober avto!! 😂

wifi/kabel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 13 urami je Tilen5 napisal:

Meni je bilo vedno fascinantno da gre folk ven jest pa uzame pohano, pri vseh možnih menijih :D mogoče sm to samo jaz

Men je pa top, ker mi baba doma ne pusti pohat

ne jemo nič pohanega doma 🫠

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 8 urami je jacques33 napisal:

Verjetno je bilo z notranje strani diskov vse rjavo in ni bilo druge kot menjat.

Da pa Mazda Slovenija ne prizna garancije, je pa tudi žalostna zgodba.

Cena kompleta je pa tudi ubitačna, upam, da je vsaj kvaliteta boljša od prvovgradnje. Sam sem iz tega razloga zadaj dal Ate komplet.

2017 so novi diski z novim materialom, sepravi je itak že mel te na svoji 2019 letnik

pred 14 urami je mazdaman napisal:

Niso enake čeljusti gor, ker te novejše imajo električno ročno. Ki pa verjetno tudi zasteka, če ni v uporabi.

Zal Mazda nima možnosti vklopa Auto stop stalo, ker potem bi ročno tudi gibalo stalno.

Tole je razlog pomoje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

To že, ampak avto je še v garanciji.Ker nekaj je da je treba disk in ploščice menjat, kot potrošni materjal, čeljust pa pač ne sme štekat.

Je avto že tam in čakam, da me pokličejo, da pridem iskat.

A si šel v BETECE

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Padel na tehničnem - ena bremza zadaj ni Ok. Pismo, med zaviranjem se sploh to ni opazilo - verjetno zato, ker je zadaj.

Auč

Pelji na pooblaščenca naj ščistijo in na novo namažejo vodila v čeljusti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 urami je Matick napisal:

Mislim da pozicija stekel, da je nastavljeno za vsakega voznika tako kot njemu ustreza

Da, tudi tipka ni več na zicu ampak spodaj pri volanu

Ker se vse te stvari zdaj shranijo v memory, ne samo sedež

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 3 urami je Jaka32 napisal:

Vcasih blue screen in tista napaka "00000000"...vcasih pa samo zamrzne in ni vec windovsov dokler se mu ne zljubi spet. Jaz sumim utorrent, sedaj sem si uredil bittorrent pa je ista zadeva. Prej sem imel 1000 torrentov notri, sedaj 100, pa je ista zgodba.

Studiram da bi kupil maticno plosco, rame, procesor... pa verjetno rabim se graficno da razbremeni malce tisto na plosci. 

Sedaj imam notri micro atx, torej bo novejsa isto pasala, je istih dimenzij? Kaj priporocate?

V bistvu tako prisparam pri ohisju in napajalniku.

Screenshot-20231121-114427-Chrome.jpg

kupi 5600x in hitrejše rame (3200mhz)

disk nvme, če iščeš cenej varjanto so crucial p5 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Nisem vedel, da se ni bilo konec tekme ;) … Sem imel delo in nisem bil pred TVjem… pa sem prejle preklikal slovenske proframe, pa ni bilo nikjer fuzbala, pa sem mislil, da je ze konec ;) 

a1 je imel na 200, šport tv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 21 urami je Z M A J napisal:

Jorge Martin očitno ne bo prvak kraljevega razreda. :(

Bomo videli, to včeraj se mi je zdelo ekstra čudno! Ker tip ima voljo in španski ego, da mu lahko uspe, Bagnaia je pa pod velikim pritiskom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Intel že toliko let ni nekaj presenetljivo novega(napredek) dal ven...sam neki refreshi pa menjava socketov. Vecinoma kar sem sprmljal builde na enem izmed forumov je bil AMD. Bi blo fajn da intel vn vrže kaj hudega zarad konkurence.

Pred eno uro je samSimon napisal:

Z enajste na dvanajsto serijo je bil res mal večji preskok, na trinajsto že (spet) ne več tolk. Štirinajsta je pa bolj kot ne samo refresh.

Sej nimajo kej.

Naslednja generacija bo imela več cacha, ker se je pač izkazalo, da za high frame gaming dan danes rabiš prevečkrat po ukaze, pa je boljše če so pri roki podatki. In seveda bodo to oglaševali kot revolucijo, čeprav jo je pogruntal AMD.

Verjamem pa, da bo Intel to bolj optimiziral, ker sedaj je nek high cache cpu od AMDja neuporaben za ostalo rabo poleg gaminga.

Bolje bi bilo, da se Intel usmeri v podroben razvoj ARM-a, ker je tam prihodnost, ko nam bo zmanjkalo nm silicija, na katere bomo še lahko pisali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Sem kupoval intle (na svojem PC imam i7-8700), potem pa pred 5-imi leti prvič po naklučju za sinov računalnik AMD 2600 ... in še danes dela s priloženim hladilnikom Wraith Stealth kot urca (hladilnik nameravam ob priliki zamenjati z novim Wraith Prism, ki je bil priložen 7900). Če še tale zamenjani 7900 crkne, kupim i9-13900 in ustrezno ploščo. :) 

image.png

Jaz imam enga stealtha viška od 5600X mislim da

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je skritikrt napisal:

Sem bil že zmeraj proti..."sončnice" so parazitne za sistem...bodo zjebale vse,samo še plačevali bomo k blesavi...VSI!!!

Tudi tisti,k so se za sončnice zapufali...ker bodo jemali cvenk vsepovsod in od vsakogar k ga ima.

Za to sem pa napisal v smislu-kdor je mislil,da se to ne bo zgodilo...ne bom naprej pisal,k zna biti kdo užaljen.

Normalno, meni je to jasno - se strinjam s tabo, ampak sm te hotu mal zdrkat pa se nisi pustu :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je skritikrt napisal:

Kdo bi si mislil,da se bo kaj takega zgodilo...."prstek v ritko"

WWW.ZURNAL24.SI

Tik pred ukinitvijo net meteringa je število vlog za soglasja izjemno, elektrodistributerji pa napovedujejo...

Pač zajebal si, kupil si avto z dinozaverskim motorjem namesto električarja in sedaj si tudi proti sončnim elektrarnam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 15 urami je godlike napisal:

Kia ni japonc. CVT-je majo oni. Pa včasih jih je imel Mercedes.

Tako je Hyundai-jev dvosklopčni menjalnik najverjetneje.

Nisem prepričan, če že vgrajujejo kladične avtomatike nazaj.

Dvosklopčne vse firme opuščajo.

Sem šel preverit, tako je, DCT je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 minutama je Z M A J napisal:

Moram se pohvalit, da v teh jesenskih dneh idealno paše za nosit Mazda klub brezrokavnik, ki je še vedno kot nov, čeprav jih je Jest zrihtal pomoje enih 10 let nazaj. Obvezna mazda oprema, hehe

Kva? daj slikaj, to pa sploh ne vem da je obstajalo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 31 minutami je Alex napisal:

Tole spada kar med smeh... ali pa jok. Kakor se vzame. 😉

Delavec v pivovarni na Bavarskem, star 30 let, 1. davčni razred, 38-urni delovni teden, izmensko delo, 4990,09 evra bruto in 3140,21 evra neto plače.

Voznik avtobusa na Bavarskem, 23 let, 1. davčni razred: 2471,09 evra osnovne plače, z nadurami in dodatki 5997 evrov bruto in 3750,94 evra neto plače.

Vzgojiteljica na Bavarskem, 26 let, 1. davčni razred, 5-urni delovni dan, 3320,53 evra bruto in 2177,72 evra neto plače.

Medicinska sestra (vodja oddelka) v Hessnu, 38 let, 28,8 ure na teden, 3750,94 evra bruto in 2478,35 evra neto plače.

Učitelj v Saški, 31 let, 1. davčni razred, 27-urni delovni teden (brez priprave), 4474 evrov bruto in 3512,95 evra neto plače.

Voznik tovornega vozila, 3. davčni razred, izmenski model: sedem dni dela in trije prosti dnevi, 6498 evrov skupaj bruto in 4907,38 evra neto plače (z nadurami in dodatki).

Zidar v Schleswig-Holsteinu, 28 let, 4. davčni razred, brez izmenskega dela, 40 ur na teden, 4150,57 evra skupne bruto in 2756,81 evra neto plače.

Inženir mehatronike v Baden-Württembergu, star 30 let, 4. davčni razred, 35-urni delovnik, 4150 evrov bruto in 2619,18 evra neto plače.

Poštarica na Spodnjem Saškem, 26 let, 1. davčni razred, 38,5 ure na teden, 2894,23 evra bruto in 2027,69 evra neto plače.

Policijski inšpektor v Berlinu, 1. davčni razred, z dodatkom za prenočitev in vikend, 3174,13 evra bruto in 2944,08 evra neto plače

Tudi pri nas bo tako s kuharji in natakarji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 15 urami je godlike napisal:

Kia ni japonc. CVT-je majo oni. Pa včasih jih je imel Mercedes.

Tako je Hyundai-jev dvosklopčni menjalnik najverjetneje.

Nisem prepričan, če že vgrajujejo kladične avtomatike nazaj.

Dvosklopčne vse firme opuščajo.

Ta motor v tem sportagu je povsem isti motor kot v tvojem i20N, samo da je tam odklenjen. Tako da če veš, kakšne opcije avtomatika ima i20N, bo verjetno tudi tukaj enak avtomatik - https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Smartstream_engine#G4FP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.