Si ?e zamenjal? V ?etrtek so dobili nov kontejner robe iz Japonske, sem ?el danes po svojo. Imajo tudi par 1JZ in 2JZ ma?in na zalogi, so mi malo pokazali, za ceno pa res nisem spra?eval. Je pa naprimer 4age 20v 2k?, kar se mi je zdelo kar ugodno glede na to, da gre za izjemno za?elen in redek motor.
Se pravi 110 ker povpre?en avto pri 130 proizvaja preve? hrupa?? C'mon, ne ga srat, ve?ina avtov je ?isto dovolj tiha, sli?i se ponavadi ?leparje, ki zaradi upora zraka in pnevmatik res oddajajo hrup ampak ?al tako je. Onesna?enje je pa itak molzna krava dandanes.
Aja, da ne omenjam, 130 je omejitev ?e celo ve?nost, iz ?asov, ko so nekateri avti komaj dobili 130. Danes je pa ve?ina avtov pri 130 tako mirnih, tihih in udobnih, bistveno bolj varni da bi se dalo varno in tiho peljati 140 ali 150, ne pa da po xy ?asih ZMANJ?AJO omejitev. (pod varnost mislim aktivno varnost, ?eprav je tudi pasivna varnost pri 130 zih bolj?a kot 20 let nazaj)
Samo primer ko je v Ljubljani v mestu pri 160km/h z x5 pijan mafijozo povozil mladega ?loveka. Dru?ini preminulega je grozil s smrtjo, ?e ga bodo ?li civilno to?it. Potem ga je ?lo to?it podjetje kjer je bil fant zaposlen.
Tole me maj?keno spominja na enega drugega mladeni?a v Audiju. Pa se raje ne bom spu??al v podrobnosti kateri mulci imajo ponavadi take avte pri teh letih...
V doma?i okolici videl srne, lisice, zajca, celo jazbeca sem enkrat videl in mu s palico te?il, ko se je skril pod skalo. Ampak lani sem pa videl medvedka v Lo?kem potoku. Pred menoj prijatelj (foruma?) s svojim avtom, in je pred njim manj?i medvedek pre?kal cesto. Panika, sem samo gledal, da ne bo kje mama priletela, sem zabetoneral pogled naprej. Moj sopotnik pa za?ne "fak, a si videl kolk velik je bil, ob cesti?!?" in mi ni bilo jasno kako lahko tako pretirava. ?ele, ko smo se ustavili je kolega spredaj povedal, da je mama sedela ob cesti in bila v sede?em polo?aju ve?ja kot njegova miata. Aja pa sicer merjasce smo tudi imeli v okolici ampak nisem nikoli videl kakega v ?ivo. Sem ga pa videl na poti na Nanos. Bili smo 4, jaz prijatelj pa dve kolegici in ti dve kolegici sta bili nekaj metrov zadaj. Naenkrat sli?imo ropotanje po bregu navzdol kot bi kak pes ?printal po listju in kamenju proti nam. No med nami vmes je po bregu pri?printal konkreten, odrasel merjasec. Vse mi je jasno, samo to ne, kako se je v takem bregu (res je bil breg, on pa direkt pi?il) potem ustavil, glede na njegov ?print.
Huh sem ?isto pozabil, ja RX8 ima kar "neprijazno" elektroniko za swape delat, je vsa elektronika povezana in ti na koncu niti ?tevci ne delajo. Tako, da ja, rabi? standalone, ki podpira RX8 canbus. Ni to tako enostavno, ti je baby viper kar lepo ocenil stro?ke. Tudi, ?E bi sam obvladal ?vasanje in elektroniko ni se nabralo takoj par dodatnih tiso?akov, ni samo motor tule..
Glede uvoza motorja iz Japonske bom pa upam da ?e ?ez kak mesec vedel povedati izku?nje. Moja ma?ina bi trenutno mogla potovati v kontejnerju nekje po indijskem oceanu proti nam. http://www.jdm-import.com/
Qrbe, ceste ne obnavljajo, mostovi se popravljajo par let, plu?ili ne bi, mi mormo pa cestnino pla?evati za kur?evo zdravje. Ko bo 15cm snega naj se pa teleportiram v slu?bo (ali domov) ali pa obvezno kupim ketne pa se furam lih eno uro ve? za brezveze? Po drugi strani bo pani?arski 24kur delal prispevke, da bo 5cm snega in naj se odpravljamo ven le ?e je nujno.
To?no to, vse prislu?kovalne afere, ko se je zvedlo, da NSA prislu?kuje tudi Evropejcem, ko so ven pri?li posnetki, da so USA zakuhale revolucijo v Ukrajini, vse depe?e, nategovanje Bernija s strani demokratske stranke in na koncu so Rusi bad guys? ZATO je Trump zmagal, uni pa ?e kar filozofirajo, da je za vse kriva Rusija.
Pa dobr a so ameri oziroma demokrati lahko ?e bolj pateti?ni od tega. Noro res kaj bodo sproducirali - a so pozabili kako so si sami demokrati zmanipulirali Sendersa?
Ob?utljive podatke bi morale strokovne slu?be takoj za??ititi, so si enotni strokovnjaki. Eden od razlogov, da Bela hi?a ni nemudoma ukrepala, naj bi bil strah pred tem, da aktualni ameri?ki predsednik preferira demokratsko predsedni?ko kandidatko.
Ne a res koga bi pa Obama podprl - marsovce? A da je pa na njene konvencije hodil je pa zgolj privid - upam, da so samo novinarji slabo prevedli, ker tole je pa res bananastan.
Ha in kar je ?e huje, zdaj bojo IZGNALI ruske ambasadorje, dafuq. Obami se malo me?a ker ni njegova Killary zmagala.
Hehe ja ko je pri?la ven sem tudi sam se tola?il, da mogo?e pa je res "samo" 12 in jo bom enkrat kupil... Potem pa z vsakim ko sem govoril je omenjal, da so 12 bolj pobo?na ?elja. Sam naredim ?isto preve? kilometrov na leto (15-20k), da bi bila daily. Ker handling je pa v vseh testih tako vrhunski..
Ne vem kateri BMi je bil tole ampak vem, da sem gledal tole z angle?kimi podnapisi in tale RX8 ima serijsko ma?ino, le nekaj dodelav podvozja in je dol butnila vse po spisku: http://youtu.be/Sln8jkMhOvE?t=6m57s
Naj bi bili. Ampak a vidi?, na koncu se razumemo, dr?ava upo?teva le to, kar njim sede. Konec koncev imamo nekje tudi zapisano, da se brez dokumentov ne sme nih?e sprehajati ?ez mejo, ampak o?itno, se da tudi to. ?e celo dr?ava organizira prevoze. Just sayin'.
Evo ker se mi ne da pisat, bom spet sam prilimal film?ek. CETA, TTIP, NAFTA... Kot je Boss napisal, vpra?ajte se zakaj je dogovor tako tajen.
Kar se pa vode v ustavi ti?e je pa men skor mal sumljivo, da so celo kaj takega na?i upali napisati. Ne vem zdaj kateri ?len je (mislim da drugi) ampak a ni tako, da so uredbe EU itak nad zakoni dr?av, oziroma jih mora potem vsaka dr?ava prej ali slej sprejeti, torej se lahko tudi to z vodo hitro izni?i?
Dokler bo 1% imel ve?ino premo?enja na svetu IN SE ?E VEDNO grebel za ?e ve?, mi ne govoriti o po?tenem sistemu. Razlika je le to, da se danes ljudem ne re?e su?nji ampak so delavci, zaposleni, dr?avljani. Nate, en lu?ten film?ek:
Ne bluzite kako nam je fajn, ?e najbolje je bilo v fevdalizmu, desetina, 10% davek in basta. Ne pa danes, 10% futr, 20% vse ostalo, pa pri pla?i in pri vsaki birokraciji ti vzamejo kaj.. ?alostno ampak resni?no.
Koliko je bilo vredno visokozvene?e bratstvo i jedinstvo pa smo se nagledali med 1991-99
Zanimivo, vsiljevanje razli?nih kultur na kup, kot danes? Food for thought.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Si ?e zamenjal? V ?etrtek so dobili nov kontejner robe iz Japonske, sem ?el danes po svojo. Imajo tudi par 1JZ in 2JZ ma?in na zalogi, so mi malo pokazali, za ceno pa res nisem spra?eval. Je pa naprimer 4age 20v 2k?, kar se mi je zdelo kar ugodno glede na to, da gre za izjemno za?elen in redek motor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani