Skoči na vsebino
Financni trgi in investicije preko borze
Napisano
pred 3 urami je Agerg napisal:

Ah, saj kripto je v redu in za izkoristiti. Samo ne sme presegati 10% vrednosti portfelja, ker je tvegana investicija in tega se je treba zavedati. Ob takšnih rasteh pa kar lepo pripomore k skupni rasti portfelja...

Vse jajce imeti v eni košari je pa težava.

Vi samo čarajte. Ga ni čez gotovino v rokah, brez jamranja in stokanja. 

Bolje vrabec v roki kot Golob v vladi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Kdo gre na vlak, za katerega se ne ve smer vožnje, še manj vozni red?

Po navadi tisti, ki gredo povsod z glavo skozi zid, brez razmisleka in potem jokajo, da jim mora država in mi vsi pomagati. Veliko takih tudi nasede prevaram o lahkih zaključkih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Janez007 napisal:

22 let nazaj sem zbiral ponudbe za izgradnjo hiše - do 3. GF. Pa se dobim z enim modelom na ogledu ene hiše, ki jo je pred kratkim zgradil. Reče takole: "90.000 DM z računom ali 85.000 DM na roke". Ni bil izbran, ne zaradi tega, ampak ker sem našel boljšo ekipo.

Sicer pa @Alex, razni ansambli na privat feštah vedno svoje nastope najavljajo SAZASu in vedno izstavljajo račune - to vsi vemo. 😃

Tej "ansambli" so razni vaški posebneži in ja, tej so kot obrtniki. Toliko z računom, toliko pa brez računa. 

Jaz govorim o resnih špilih na priznanih lokacijah in  ne o tezgarjih, ki igrajo na play back in nastopajo v raznih vukojebinah.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano

Zaključek: Ugotovili smo lahko iz priloženega, da ste v tej temi premlevali  po dolgem in počez in na koncu se je tresla gora, rodila se je pa mala miška. V glavnem-dol s holobom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 37 minutami je Z M A J napisal:

Dober večer! Me zanima koliko vas uporablja FLIK?

Sem ga danes naložil na mobilca, ker sem se naveličal vprašanj; "nimaš Flik-a, se hecaš?" :)

Jaz, skoraj dnevno. Super stvar. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 34 minutami je Shrek napisal:

Ne seri...

Privat fešta, 5 komadov in 1800€, hoteli še en komad, cena 200€...

Privat fešta. Si vse s tem  povedal,kako nimaš pojma. Raje komentiraj tisto nekaj, kar znaš 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano

November 2023- 100€,

Nobember 2024-115€.

S tem, da se grejemo na elektriko in  smo vmes montirali še eno klimo in električno lojtro v kopalnici, ki greje cel čas. 

Dol z Holobom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 46 minutami je Janez007 napisal:

1/3 sem poslušal .. torej različne države imajo sistem nekje vmes med socializmom (vse je pod kontrolo države) in kapitalizmom (vse je prepuščeno trgu) ... se morda splača poslušat do konca, je še kakšno sporočilo? Dobro delujoče države znajo najti pravo mero, ravnotežje med obema komponentama. Verjetno je več vrst socializma, odvisno od razsvetljenstva oblasti. Me skrbi, ker se mi zdijo politiki, ki prihajajo zadnje čase na oblast, slabo izobraženi populisti ... v Gruziji nogometaš. ☹️

V sloveniji pa golob. Samo čakamo lahko, da bo pri nas kandidiral kak maček. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 33 minutami je Shrek napisal:

Ne vem, no... V trgovini plačeval materijal z gotovino, izkop mi delal takratni šef, delal pretežno sam, edino za notranja vrata in vodovod z ogrevanjem sem dobil namenski kredit... Za ves materjal sem plačal davek.

Problem je luksuz...jahte na firmo...avti na firmo...potovanja plačana z gotovino...

Problem so tudi pari, ki živijo skupaj, uradno pa vsak na svojem naslovu, dobijo otroške dodatke....vemo, na kaj mislim...

Ja, umetniki muzikanti bi pa imeli državno penzijo. Špile pokasirali na roke in nič davka plačali...

He, za plačilo špiliv na roke si ene trideset let prepozen. Res se je to delalo v začetku devetdesetih, ko se je valjal denar povsod in za vse. V vseh poslih je takrat bilo tako. Sedaj pa moraš organizatorju oddati pred špilom spisek komadov, da je Sazas  zadovoljen in potem čakaš mesec ali dva, da ti končno  nakažejo na poseben račun, ki ga motaš imeti odprtega za registrirajo dejavnost...in seveda plača# davek. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sem šel en krog brez Etcho-ta.

Pozdravi se hitro. 😊

Ta krog je bil  bolj na izi, za kondicijo. Je bil pa cel čas mraz, ko sem štartal le 3°C.

V deželi refoška (v Marezigah) je bila nenormalna gneča (cel kup Ameriških turistov) prometa bolj malo. Sem pa vseeno usral kolo, ko sem vozil po makadamu polnem luž. Jutri sledi pranje. 

IMG_20241215_140308.jpg

IMG_20241215_114257.jpgŠkrline, kjer je tudi majhen slap. Sem se zapeljal čez rečico, da so se sprale gume. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je jures napisal:

Alex to je samo rekla kazala, karkoli nad 10.000€ oz tam nekje okoli je obvezno nakazilo na trr.

Meni so zavrnili polog v banki 17.000€ ker nisem imel kupoprodajne za motor s sabo, ko sem jo imel so naslednjic sprejeli.

Limit je 14k ali 15k brez utemeljitve

V Italiji je pa se 1000x bolj strogo mislim da je limit 400€ za poslovanje z gotovino

To velja zate in zame. Za "posvečene" in požegnane s strani politike sigurno ne. Vem iz prve roke, ko je bivša političarka plačala za obnovo svoje hiše s kešom na roke. Brez računov, brez nakazil, brez sledi... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Hmm a tebi je res enako 165.000€ za nakup stanovanja v gotovini, v primerjavi recimo kupovat stvari za nekaj 10€ v gotovini. Govorimo o lopovščinah, ne pa o totalni ukinitvi gotovine.

A ni pol prestižnih stanovanj v Ljubljani kupljeno z gotovino? 

In to kao priznani kirurgi, odvetniki, mučkaroši... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je TBA napisal:

če 31,8 balanca zdrži mojih 100+ kg. sam specifikacija more bit prava. 

ja renthal je kr huda. si zapravil dodatnih 80-100€ sam zdej imaš pa vsaj komplet :) . sem gledal 35mm balanco in fajfo (najkrajšo, sam bi bla še vseen dalšla od te k jo imam trenutno). Neki časa sem gledal fajfo med 10 - 20 mm 

WWW.AEROZINEBIKE.COM

Brand New 100% CNC STEM to bring out remarkable look!

Danes naredil upgrade na tubless in vstavil inserte.

Naslednji upgrade bodo gume, ko jih mal znucam. Trenutno imam nagledane kryptotal FR spredaj in kryptotal Re zadaj povsej vrjetnosti enduro casing in soft compound 2,6'' ali 2,4''

10-20 mm je kar konkretno kratka. 

Jaz sem vzel 40 mm, kar je krajše, kot je original. Sicer pa, če greš malo skozi komentarje na raznih mtb forumih, ni neke prednosti 35 mm napram 31.8 mm Recimo pri Spike so komentirali, da so naredili 35 mm samo zato, ker so ljudje spraševali po njih. Ne pa zaradi neke velike razlike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 30 minutami je etcho napisal:

Kaj zdaj, si ponovno naroču 31,8 ali 35 mm? Ali si šel s pipco na 31,8? Če ja, zakaj? 35 mm balance so bolj toge, nosijo večje obremenitve. Saj si strojnik, boš vedu. 😊

S pipco na 31.8. Vem, da so 35 bolj toge s tem pa tudi več vibracij prenašajo. Mi, starejši občani smo na to občutljivi. 😊

Tako, da za nas lažje kolesarje, ki ne tekmujemo v spustu, bo 31.8 kar super izbira. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sem se  končno lotil  zamenjave sedeža in  krmila. V bistvu sedež sem zamenjal, krmilo pa ne, ker sem ugotovil, da sem naročil fi 31.8mm, moje kolo pa ima fi 35 mm. 😊

Tako, da sem že naročil od Renthal Apex  (31.8 mm).

Sedež je vrhunski, prav tako ročke. 

Zavore bodo , po dolgem pogovoru z Gregorjem Ferkom (servis Cvero-Radomlje) Hayes dominion A4 + diski Hope floating. Bom kolo kar do njega odpeljal, da mi vse skupaj montira in fino naštima. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Se večino strinjam s tabo ne razumem te pa zakaj te moti kovček gotovine? A nisi bil ti pred časom proti uvedbi samo brezgotovinskega plačevanja.... 🥴😉

Kakor za koga. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Na evo ti ga ne, dobro leto nazaj smo se pogovarjali zakaj naj se uporaba gotovine vpiše v ustavo, ker digitalno poslovanje bo omogočilo sledenje čisto vsaki transakciji in predvsem NAVADAM ljudi. Ni trajalo dolgo in banke so recimo že začele pogojevat kredite in limite zgolj na to ali si vplačal loto. Kaj sledi, kupovanje piva, čikov, sladkanih pijač, da ti recimo povišajo zdravstveno zavarovanje?

SVET24.SI

Slovenka je na družbenih omrežjih potožila, da ima težave z banko OTP, in sicer ji zaradi nekaj vplačil na lotu noče odobriti povečanja limita na...

Ja kaj pa razmetava tako denar. Mora nekdo skrbeti, da ljudem ne hodijo neumnosti po glavi. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Ni glih letelo nate, ampak bolj na une kvadroglavce pred sodiščem v Celju. Kako moraho bit tolk neumni, da gredo za politika demonstrirat in se blamirat. Pa ne glede za katerega politika se to gre.

Je pa v tej zgodbi krivosodja le toliko kolikor predolgo traja ta primer.

Aja pa mediji, ki tole zgodbo predstavljajo tud ne znajo računat. Ocenjujejo vrednost kupnine iz leta 1992 z menjalnim tečajne iz leta 2007, ko smo prevzeli €. Leta 1992 še ni bilo Evra in najbolj stabilen tečaj je bila marka, ki je bila takrat cca 60€ za tolar oziroma bon. Kar pomeni, da je cena bila okoli 9000€ (če računamo, da je bila cena € vezana na marko, kot najbolj stabilno evropsko valuto v vrednosti 2:1) in ne 4500 kot pišejo. Sicer ni velika razlika ampak vseeno, vsak zasluži pošteno obravnavo in navedbe pa četudi je lopov.

Pa še, če upoštevamo inflacijo, je pomenilo leta 2005 teh 9000€ iz leta 1992 kot bi bilo slabih 13000 leta 2005, ko se je zgodila prodaja. Od tuki pa ne bom nadaljeval, saj maš opisano kako se je dogajalo.

Aja pa še tole zanimivost, ki jo ne najdeš. Ko je 2009 kupoval novo stanovanje od rokometašice Dolarjeve je kupil z gotovino, ki jo je prinesel v kovčku. Tako da vse te mahinacije levo in desno praktično v nekaj letih s stanovanji je tipični red flag, ki ga banke zaznavajo kot pranje denarja.

Za razlago je tukaj kar dobro opisano kako je šlo tole. Aja pa Imos je dobro služil z državo saj je bil čudežno izbran na kar veliko visokoprofitabilnih projektih (to so bli posli v višini, da se zdi afera Litijska prav smešno mizerna).

SIOL.NET

Čeprav ima prvak SDS Janez Janša uradno le 172.000 evrov posojila, mu je v zadnjih treh letih s preprodajami nepremičnin uspelo postati...

Kolesarji, ki jh ob neumnostih golobnjaka ni več na spregled pred parlamentom, so pa kaj? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je TBA napisal:

Premze sem na svojmu kar hitro menjal. tovarniško so gor SRAM Code Bronze Stealth. v ožjem izboru so bile:

Magura MT7 pro z diski MDR-P

Hope 4 v4 + hope diski

Shimano XT8120 + RT-MT905 diski

TRP DH-R Evo

Formula cura 4

ker je žal Trickstuff MAXIMA predraga :) ne gledat cene če ne veš. ker za ta dnar lahk dobiš že novo kolo.

Hope & Hayes uporabljata DOT, Magura pa mineralno olje, ki je bol prijazno do okolja in barve na kolesu.

na koncu sta bila v mojem ožjem izboru

Magura in Hope (predvsem zaradi barve) in Shimano XT ker jih poznam še iz prejšnega kolesa. 

na koncu sem se odločil za Maguro ker sem dobil kr dobro ceno. mislim da je bilo več kot 100€ ceneje kot Hope in malo cenejše kot Shimano XT. Magura je bila pod 350€ za set z diski če se ne motim. če boš vzel maguro kupi zelene ploščice oznaka ''8.S sport'' :) 

Glede na tvoj izbor je Magura najcenejša. med 100-200€ če računaš še nove diske

Glede na BD:

Magura MT7 pro (set z diski) 348 €

Hope: set zavor cca 490-520 odvisno od cevi (klasika ali kovinska)

Hayes: pa 1 zavora 180-190€

So pa vse 3 zavore top in ne boš zgrešu katero koli izbereš. 

Ja, vsake od teh imajo neke dobre in malo manj dobre strani. So pa to definitivno  vse top zavore. Je manj izbire med ostalimi, ker imam spredaj 220 mm velike diske, zadaj pa 200 mm. Tudi moji so trenutno Sram Code in mi nisi preveč všeč, tako, da jih bom čim prej zamenjal. Po moje bo odločala cena in trenutne akcija. Samo olje mi ni toliko pomembno. Ima pa Hope divje barve na izbiro.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je TBA napisal:

Danes naročil inserte za tubeless :). Vittoria air-liner DH (za zadnjo) in enduro za sprednjo gumo. Spraševal sem za airliner e-bike ampak niso imeli. sem pa za to dobil 20% popust :D. inserta me prideta 2 € dražje kot na BD, oz 13 € ceneje, ker je brez poštnine :D 

Zmenil se se tudi, da jih v soboto sam montiram in naredim conversion na tubeless. 

Sedaj je samo vprašanje katere ventilčke in tekočino.

Super. Jaz imam tudi to opravljeno. 

Moram pa te dni najti čas za montirati novo balanco Spike 800 VibroCore Riser handlebar-30 mm + Gen Evo Mtb Grips. Ter nov sedež SMC Core man saddle. Naslednji nakup bodo nove  bremze. Ogledane  imam :

1.Magura MT7, 

2.Hope tech 4 V4 

3.Hayes dominion A4. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sva se vrnila z mojo drago s smučanja,kjer sva bila z kolegi. Bilo je čudovito, zimsko (od - 10, sonca do sneženja). Proge odlične, cene zmerne. Smo pa opazili, da je bilo letos veliko več Slovencev kot lani. Celo nenormalno veliko. In seveda tudi vseh ostalih Slovanov (od Čehov, Poljakov, vodkarjev). Še najmanj je Italijanov. 

Meni najljubše proge so v Val Gardeni. 

Cena v "našem" hotelu v Albi di Canazei, z zajtrkom je bilo 55€/osebo. 

Hotel ima tudi zastonj fitnes in savno. 

Zjutraj sem izprobal ogledala, ko so se pri - 10 °C na zasneženem avtu kar nekajkrat odprla in zaprla. In so zdržala. 😄IMG_20241209_112833.jpg

IMG_20241211_133526.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.