Pa za koji "K" bi se jaz moral na ravni pregledni cesti ustavljat? In to do nule.
Mogo?e zato, da prepre?i? nesre?o? A misli? da se na ravnih preglednih cestah ne dogajajo nesre?e?
A si mogo?e vedel, da je med najbolj?imi in najslab?imi pnevmatikami na ADAC testu kar 18 metrov razlike pri zaviranju pri 100km/h?
Sem ?e sli?al ja. Ampak, ?e ti na ra?un bolj?e gume bolj hitro pelje?, potem za bolj?o varnost in hitrej?e ter varnej?e ustavljanje, nisi naredu popolnoma ni?.
...in ?e povej, na kaj bi recimo moral biti na taki cesti pozoren? Zaj?ke? Ka?e?
Marsi kdo je ?e zarad zajca, ma?ke, veverice itd...naredu nesre?o.
Loj-Zi, ?koda ne zna? angle?ko Pa ni?, samo glej ga...
Tomacuki, nisem vedu da imate v va?ih rovtah tako ravno cesto
?e je blo vse skupaj res, se bi na njegovem mestu umikal le toliko proti robu, da bi ostal na cesti nikakor pa ne bi tvegal naleta v drevo, kjer imam manj ?ans kot pa pri frontalnem trku.
To Boss si pa verjetno samo ti sposoben. Edino ti lahko odreagira? zmeraj prav ne glede kaj te na cesti in v ?ivljenju lahko preseneti. Ahja, pa tomacuki zna tud.
Boss, ti si po mojem Chucka Norrisa po?tevanko u?il.
Katero znamko, model, temperaturo in dimezijo gum je imel nataknjene ob testu ?
Kak?ne so bile zavore- diski plo??ice ABS system ?
Razred oprijema podlage in temperaturo na testni stezi ?
Al ti ti kar tako na splo?no ? :ne vem:
Za suh asvalt se uporablja koeficient trenja 0,7
Drga? pa, a misli?, da en tomacuki al pa en Boss med vo?njo za vsak kilometer in v vsakem trenutku svoje vo?njne sproti na digitronu prera?unavata in upo?tevata vse mo?ne zemeljske pogoje, vklju?no z pozicijo planeta merkurja v odvisnosti na ostalo ozvezdje ter vpliva polnosti lune itd... na kateri razdalji se bo pol avto ustavil in katero kolo bo v to?no dani poziciji bolj bremzalo in katero manj, v kolk ostrem ovinku itd...? Dvomim...
Uh, kak?na natan?nost je naenkrat potrebna.
Ti pri svoji vo?nji kar upo?tevaj tale SPLO?NI izra?un, pa bo? iz tega ?e lahko dobil en okvirni izra?un in ?ist solidno predstavo, ?e si koli?kaj izku?enega ?oferja z povpre?nim vozni?kim sta?em. Ga ni ?loveka, ki bi znal to?no zra?unat kako in kje se bo avto to?no ustavu. Pribli?no se pa da.
Pri tem izra?unu, ki sem ga napopal je pomembno zgolj to, da vsak lahko vidi kak?na je razlika pri dani hitrosti, ne pa kak?na je razlika od vsakega avta posebej. Verjetno (predvidevam) so za ta izra?un uporabili skoz isti avto, iste gume iste bremze itd...
Lojz, me zanima za katere pnevmatike (gume po doma?e) si ti vzel tele podatke o zaustavljanju?
Jaz sem ravno v?eraj nabavil ?isto nove (ta nov model) TIGAR gum, made in Yuga, pa pol sode? po njihovi kvaliteti, garant lahko malo bolj po?enem staro Zmaydo, ne bom po omejitvah furu s tako kvaliteto menda? :ne vem:
?e si na svojo zmazdo nataknu TIGAR gumo, je to ?ist isto, kot bi na tvojo zmazdo gor nataknu ola gumo.
Ja, to?no Loj-Zi! To sva midva z Bossom! Morilca nedol?nih ljudi. ?e do sedaj sva jih toliko ubila v svoji vozni?ki karieri, da je lokalno pokopali??e prepolno celo za ?are. Naju o?itno ni? ne izu?i. Ne Loj-Zijeva holesterolna predavanja, ne ?rna kronika, ne najine prigode iz cestnega ?ivljenja, ne ?tevilo mrtvih, ki sva jih pustila za sabo,... ni?. Brezupen primerek sva, dragi policist Loj-Zi. Mogo?e pa kdaj celo pla?ava kak?no kazen, ki jo bova zagre?ila zaradi tega, ker vedno ti??iva gas do daske in prebijava zvo?ni zid na poljskih cestah. Mogo?e celo voziva v rde?o, odvzemava prednost, se voziva po napa?ni strani avtoceste... ampak koga to briga. Va?no je, da se po lokalni cesti namesto 90 peljeva 110! Noro. Kaka vratolomna vo?nja. In koliko ?ivljenj trpi zaradi tega. Dru?ine jokajo in se ne upajo ve? iz svojih hi?, da se jim ne bi kaj zgodilo. Zadnji? je lokalni ?upnik celo ?egnano vodo zlival po cesti.
Boss, se ti opravi?ujem, da sem te razkrinkal. Mi je izjemno ?al, vendar sem se zlomil pod pritiskom Mazdinega neumnega izpra?evalca. Oziroma moralizatorja.
Tomacuki, ti si ?e ve? priznal, kot sem mislu da bo?!
Samo bedak lahko verjame, da stricov in tet iz ozadja ni. Povsod so od nekdaj bili in zmeraj bodo taki strici. Pri nas, v Sloveniji jih je pa ?e toliko ve?, ker Slovenija je pa? do?ivela zlom in propad bolj?evisti?nega re?ima. In kdo, razen dana?njih volilcev levice, lahko verjame, da si biv?i priviligiranci in "vplivne?i", v strahu pred izgubo vseh teh priviligiranih dobrot iz prej?njega re?ima, niso ?e v naprej zagarantirali in sebi ter svojim izbrancem posteljo lepo postlali. Spletli so si mafijsko mre?o, katera zdaj lahko deluje iz ozadja in ki ?e zdaj skrbi za njihovo blagostanje. Te?ko se je sprijaznit in opustit najmanj 50 letne privilegije, kateri so jim vsa ta leta omogo?ali lagodno ?ivljenje in ?ivljenje brez dela in brez skrbi na ra?un po?tene delovne raje. Saj to je pravzaprav ?isto razumljivo. Manj je razumljivo samo dejstvo, da obstajajo tako ?TEVILNI bedaki, ki tega pa? ne verjamejo. Tako zvana levica se u bistvu nor?uje iz svojih lastnih volilcev, saj ima ona svoje volilce za najve?je bedake.
Pa ?e en hec je tukaj; Tile priviligiranci in dedi?i biv?e bolj?evisti?ne totalitarne garniture, z vso svojo pripadajo?o udbomre?o imajo polna usta demokracie. Glih oni! Totalitarci pa demokracija...To ne mor? verjet.
Zato pa jaz skoz ponavljam; Po padcu re?ima bi se morala zgoditi tako zvana lustracija. Pred vsem bi se ta lustracija morala zgodit na podro?ju sodstva, financ in organi pregona. Brez te lustracije bo slovenija de?ela lpovov in mafije ?e naprej. In dokler bo tako, na volitve nima smisla hodit.
LojZi LojZi - vra?al se je iz zabave in 100% je bil trezen a ne? A ni zanimivo kako gresta alkohol in neprilagojena hitrost z roko v roki.
?e je ?lovek popolnoma trezen in psihofizi?no neopore?en je meja neprilagojene hitrosti precej vi?ja kot takrat, ko je ?lovek potrjen in zaradi mlahavega stanja, zapoznelih refleksov tudi pribli?no ni sposoben obvladovati niti ni?jih hitrosti.
Ne bi vedu Boss. Tukaj ni? ne pi?e, da je bil poba pijan, pi?e samo da je divjal. Kot ka?e ve? ti nekaj ve? od polcije in poro?evalcev.
A ti pravi?, da se gre iz zabave zmeraj pijan domov?
Je pa zanimivo, kako ti do potankosti pozna? psihofizi?ne sposobnost ?oferja kadar je le ta pijan. A ti to iz lastnih izku?enj pove??
Sicer sem ti pa ?e parkrat napisal, da imate, kot ka?e, tako pijanci, kot tudi divjaki, oboji potrebo po preveliki hitrosti.
kakor koli gledamo levica ?e vseeno veliko bolj ?love?ko obravnava malega ?loveka, vzdr?uje socialno dr?avo in celo ve kaj demokracija pomeni oziroma kak?ni so demokrati?ni standardi. Ne re?em, da jih vedno in povsod izvaja, ampak vsaj ni tako kot na desnici, kjer sploh ne vejo kaj je to demokracija.
A pol ti pravi?, da bodo udbokomunisti nau?ili slovence, kaj je to demokracija? A so se predmeta iz demokracije u?ili na kumrov?ki ?oli?
LojZi pa ne, da si u?aljen? Bogi. Se mi kr mal smili?, ma sej bo minilo - moram pa re?i, da sem sprobal tvoj slog pisanja in obto?evanja na slepo.
b]
Hja no, Boss, malenkostna razlika med mojim obto?evanjem in tvojim vendarle obstaja. In ta razlika je, da si ti sam povedal in priznal, da res ne upo?teva? omejitev, ker kao, ti ve? kje lahko divja?, jaz sem tebi pa reku, da za volan nikoli ne sedem, ?e prej kaj spijem. Nikoli!
Torej tvoja zgodbica je popolnnoma izmi?ljena, moja pa temelji na tvoji izpovedi in tvojem priznanju.
Saj ti pravim Boss, da ti nisi sposoben zra?unat ra?una 2+3 potem, ?e ti nekdo obrne cifre na 3+2. Se ?ist zgubi?.
No ja, saj ?e bi ti rad, da bi mi vedeli, kdaj si povedal ?alo, lahko zraven napi?e?: smejte se! Pa se bomo. Nekako tako, kot morajo v studiu na komando ploskat.
Kaj je zdaj? A je volitev konec? Boss, kako kaj ka?e Turku? Ma? kej informacij? Bo majster zmagal? Bodo strici iz ozadja zrihtal zadevo al kako? Bo Jankovi? aktiviral v trenirke oble?ene volilce?
Haha, kolk si ti zabaven ... otroci v vrtcu bi ti mogo?e ?e celo verjeli tvojemu natolcevanju in neosnovanem etiketiranju. Tipi?en klerofa?ist - sej ni va?en kolk se zla?e?, sam, da se prvi zla?e?, kar bolj zale?e. Ko smo pa ?e pri dajanju slabega vzgleda - kako pa ti razlo?i? mlaj?i generaciji, ko alkoholiziran vozi? avto po vasi in ogro?a? vse ?ivo. Zan? si v prbitem stanju od spodnjih sosedov ma?ka povozil - a jim zdaj sploh lahko v o?i pogleda?? A klepar ti je avto ?e popravu, k si ?karpo podrajsu - jebat ga, si pa? napa?no cesto zbral, k si dvojno videl. Kaj se pol doma zla?e?, da ti je to naredu nek divjak in si se mu moral umikat s ceste (ja tako je tud neko? Jelin?i? lagal policajem). Koro??evi Ani si pa ?e en fla?kon cvi?ka dol?an, k te je vidla, pa da te ne bo zato?la doma?im.
Boss, ?al tvoje izmi?ljene zgodbice niso kaj prida. Precej brezveznjakarske so. ?e manj so duhovite. Nekako ne gre ti. Najbr? zato, ker ti o resni?nem ?ivljenju malo pribli?no ve? samo to, kar so te v ?oli napiflal. Zdrave pameti nima? prav veliko in tvoj procesor zakuha takoj, ko je treba kaj zdravo razmislit.....To je, kot si sam napisal, tud tvoja uboga ?enka ?e ugotovila, ko ti je rekla, da si v sobo zaprt ra?unalni?ki odvisnik. Ti si pa? zgubu stik s zunanjim resni?nim svetom. Tvoj virtualni svet in tvoje ?ivljenje se, kot ka?e, odvija v ra?unalniku.
V?eraj je bil menda svetovni dan strani??. Kot ka?e, ti ta praznik rad praznuje?, saj kot vidmo, ga orenk serje?! Hehe...
kot smo ugotovili, tudiSTAR?KI divjajo. Kot ka?e vseeno manj od mularije, ker sta o?itno pre?ivela.
Jaja, hitrosti je ve? vrst. Ena od njih je tudi neprilagojena.
Prazne marnje. Ne mi dramatizirat, ker nima smisla. Vozim hitreje, divjam pa ne.
Hehee.... ma? tak?ne izgovore kot cigani.
Cigani tud pravjo; Mi ne krademo bakra, mi samo vzamemo tam kjer je, pa ga damo tja kjer ni, da je pospravljeno.
Tomacuki, a si ti mogo?e kaj v ?lahti s cigani?
Mislim, da se v tem primeru na kratkoro?ne statistike ne gre zana?at. Smrtne ?rtve imajo mogo?e iste parametre z vi?ino kazni glede na zadnjih 10 let. Vendar tukaj lahko vidi? da je pri?lo tudi do drugih zakonskih poostritev, avtomobili so bolj varni, te?aji varne vo?nje itd. ?e pa se v Sloveniji dvigne ?tevilo smrtnih ?rtev za nekaj ljudi ali pa zmanj?a, mislim da gre bolj pripisati nekaterim naklju?jem in pa drugim metrikam kot pa vi?inam kazni.
V sloveniji, edino kar resni?no deluje, je konstantno povi?evanje kazni. Ko se vozniki spet navadijo na te kazni in se po?asi za?nejo spet po?vi?gat na kazni in njihovo ceno, pa je treba spet kazni povi?at in to spet deluje nekaj ?asa. Pol pa spet.........pa spet......in spet.....dokler kon?no divjak ne spozna, da se divjat resni?no ne izpla?a.
Taka je pa? kruta realnost in miselnost klasi?nega slovenskega voznika. Saj to ni nobena kun?t. Samo poglej tukaj?nji odziv in logiko, ki jo imata Tomacuki in Boss. Ta dva je treba samo orenk ?trafat, da ?e za bencin ne bosta imela, pol se bosta pa skulirala. ?e ne bosta ?e prej pobila za en avtobus nedol?nih ljudi.
Pa da ne bo? Loj-Zi spet tako zelo brihten ?e neki, da te uti?a glede po tvoje domnevno varnih starcev za volanom
Boss, spet kozlari?!
Nikol nisem trdu, da so starej?i vozniki pa popolnoma varni vozniki. Sem pa reku da so varnej?i vozniki od mladih. V teh dveh terminih je malenkostna razlika ve??
Da pa starej?i vozniki niso ?e varnej?i kot so, je pa prav tako, kot tudi pri tebi, kriva pomanjkliva splo?na ?ivljenska vzgoja. Ti bi tud, glede na leta moral bit ?e malo pametnej?i in modrej?i, pa si celo slab?i in bolj neumen, kot marsikateri mlaj?i voznik. Ti, s svojim divjanjem in neodgovornim obna?anjem, daje? slab zgled mlaj?i generaciji.
Najbolj?a vzgoja je dober zgled.
Velika verjetnost obstaja, da tvoji otroci ne bodo vozili ni? pametneje in varneje kot ti, ker si slab zgled za njih. Da o Tomacukiju in Kanonu sploh ne govorimo......
Ja, pa da se spla?a biti vsaj pripet v avtu, ?e ?e nisi pribit.
Tudi ?e si pripet, vseeno zleti? s cete, kadar pelje? prehitro.
Varnostni pas ne bremza namesto tebe.
Vse je res. Razen tega, kdo je tisti, ki divja. Jaz se zavedam, da v?asih vozim hitreje kot smem, to delam namerno in zavestno nikogar ne ogro?am. Torej ne izzivam usode, ker to delam tam, kjer lahko in takrat, ko lahko. Divjaki pa to po?no vedno, ker ne predvidevajo in vozijo na robu svojih sposobnosti ter sposobnosti svojih vozov. TO JE BISTVENA RAZLIKA! Ti pa lahko filozofira? dalje, koliko ?eli?...
Sam priznava?, da vozi? hitreje kot sme?, torej divja?. Popolnoma isti si, kot vsi ostali divjaki, le da se ma? ti za pametnej?ega kot ostali. V resnici si ?e bolj neumen kot so oni, sicer tega ne bi po?el.
Pravi?, da divja? tam kjer lahko? Torej divja? na dirkali??u? Samo na dirkali??u ogro?a? samega sebe in tam je dovoljeno divjat, na cesti ni.
Kot KA?E bo leto?nje leto spet ve? smrtnih ?rtev na cesti kot lani. Torej trend zmanj?evanja smrtnih ?rtev se bo, kot ka?ejo podatki, letos sopet prekinil in bo za?el, ?al, spet nara??at. To je posledica zni?anja kazni za prometne prekr?ke! Kazni je treba spet zvi?at ?e ho?emo manj ?rtev!
Kot lahko vidimio, slovenski voznik vozi pametneje samo, ?e ve, da bo za prekr?ek orenk pla?al.
Divjaki ste tukaj trdili, da je na slovenskih cestah manj nesre? zaradi vinjet, novih avtoocest in podobnega sranja. Letos bo, kot ka?e, padla ?e ena teorija vas divjakov.
Od divjakov pri?akujem pribli?no tak trapast izgovor; da je letos prodanih manj vinjet kot lani in da je letos manj avto cest kot lani, pa bla bla bla .....
Gre se za to, da danes nisi nikjer in nikol ve? varen v pravem pomenu besede, tko da ?e se tako zelo boji? ceste in dana?njega vsakdanjega tempa, ki je ve? kot o?itno zate ?isto prehiter, se enostavno zakleni v hi?o, naokol naredi 5metrsko obzidje in lajaj na mimovoze?e avte, kot to po?nejo vsi prestra?eni cucki
Res je, nikjer nisi 100% varen. ?e pa te nekdo s svojim divjanjem za povrh ?e namerno in zavestno ogro?a, pa sploh nisi varen.
Ne bodi tako hudi?evo siguren, da tebe ne more pospravit na britof kak?en divjak, ki razmi?lja enako kot ti. Sicer je to tvoja odlo?itev in pravica, da ti ni dosti mar zase, ?e te nek divjak namerno fenta. Morda to zate ni velika ?koda. Kaj pa, ?e bi tebe bolj prizadelo, ako bi nek divjak, ki razmi?lja enako kot razmi?lja? zdaj ti, ubil (bog ne daj) koga od tvojih najdra?jih, tvojega otroka, ?e ga bo? slu?ajno kdaj imel? A bo? pol ?e zmeraj trdil enako?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani