Skoči na vsebino
Leplenje za rit
Napisano

Prehitevanje po desni. Objavljena slika Najbr? je bil Colt CZT.

Edina varianta, ki bi lahko bila ta, saj druge tri ne bi zmogle takih pospe?kov na velikih hitrostih.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Leplenje za rit
Napisano

Danes sem tudi jaz sre?al norega mladca, ki se igra z ?ivljenjem.

Na Doleniki sem po prehitevalnem pasu prehiteval dva vozila in ?e ugledam na dva m za mano mladca v mitcubishiju colt. Njegov stil vo?nje je jasno nakazal, da bi se mu morali vsi takoj umakniti v desno, ne glede ali vozijo cca. 140 kolikor sem vozil jaz. Ker je bil pred mano ?e en avtomobil in bi moral v primeru umika na desno zmanj?evati hitrost, sem ?e malo pospe?il, da nespametne?u ?im prej sprostim pot. In kaj je naredil? O?itno je imel nekoliko mo?nej?i colt, da je lahko prehiteval po desni in se izjemno tesno med mano in naprej voze?im vozilom, na razdalji okoli 20 m, dobesedno zrinil na levi vozni pas. Torej jaz okoli 150 km/h, on najmanj 170km/h. (vozilo na desni je vozilo cca 120-130km/h)

Takim se res mudi v "ve?na lovi??a".

Nekateri imajo mo?gane res na stopnji razvoja koko?jih jajc, zato bi bolj pasali v nek kurnik, kot na cesto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugani kaj je na sliki...
Napisano

BravoJures,

opravil si popravni izpit.

Ker se ocene tvojih odgovorov se?tevajo, si dobil povpre?no oceno 3.

Naloga je bila zares te?ka, ker je bil prisoten izredno mote? element, ki vsakega mo?kega zmede.

Kljub temu si osvojil prvo mesto. :jupiii::jupiii::jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugani kaj je na sliki...
Napisano

Namen slike je bil, da vas "navle?e" na "vro?e". Ima posredne veze s spodbujevalniki, vendar "lastnik-ca" tega dela telesa, ki je ponudila svoje "medno?je" za izziv te teme, tega ne uporablja kot "vegeto" k seksu.

Jures se vidi, da nisi "sa sela", pujsa ima precej druga?no. :jezicek::jezicek::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugani kaj je na sliki...
Napisano

Se vidi, da ne pijete vina iz Toscane in, da vam po glavi rojijo misli o dihtungih za razpo?ke.

Na sliki je dno od Chiati fal?e, za??itene z li?kanjem od korze.

Standardno polnjenje je 1,8 litra.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Leplenje za rit
Napisano

Potem pa ?e dve ideji, kkako v "okviru" zakona uporabiti "sprej" za nadle?ne?e . Pove?ati eno od ?ob na sovoznikovi strani in jo usmeriti preko strehe. Tako bo curek namenjen prilepljencu bolj konkreten, presene?enje pa ve?je.

Yavarje naj napravi nalepko za zadnji del avtomobila : PAZI SNEMAM TE, ki bo vidna za razdalje pod 30 m.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Leplenje za rit
Napisano

?udi me, da se ?e ni na?lo podjetje, ki bi izdelovalo mini digitalne fotoaparate. ki bi bili neopazno montirani spredaj in zadaj na avtomobilu, s katerim bi bilo s pritiskom na gumb (lahko tudi brez?i?na veza) mo?no take situacije posneti (?karje, varnostna razdalja, tesna prehitevanja, izsiljevanje prednosti, vo?njo skozi rde?o....). Pri tem bi morali nekaj spremeniti tudi v zakonodaji, kjer bi se varnosti v prometu dala prednost pred za??ito osebnih podatkov.

Tudi mene motijo na avtocesti vozniki, ki mislijo, da se morajo tisti pred njim, ki vozijo po predpisu, ali celo nekoliko hitreje umakniti in zahtevajo, da se "po?asni" umakne v desno kolono med kamione, ki vozijo 80 km/h, kar pomeni, da bi prakti?no moral zavirati, da bi lahko "gospod" vozili po svojih omejitvah.

Kako bremzanje na AC zaradi re?itve problema nasilne vo?nje na 2 m za vami pa vsekakor odsvetujem, ker je to smrtno nevarno. Vsaka nesre?a na prehitevalnem pasu, ki ima za posledico zaustavljanje udele?encev se kaj lahko pretvori v tragedijo zaradi naleta kakega, ki "varno" vozi nad 150 km/h in "ima" vsemogo?i ABS s katerim vozilo pri taki hitrosti "ustavi" po nekaj metrih zaviranja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Men se ne zdi reklama saj lahko se uporabniki na forumu odlo?ijo tudi za kak drug produkt s podobnimi zna?ilnostmi delovanja.

Sirius, dej povej mi po kolk prevo?enih kilometrih predlaga?, da se da golda notri, da ne bi bilo prehitro? Recimo QMI je neko? priporo?al po 60.000km.

Gold je preizku?en na popolnoma novem, za dirko pripravljenem, speedway motorju, ki je na testerju pokazal opazno pozitivno razliko v primerjavi z brez aditiva. Glede na to,da se vrti na preko 9000 o/min ne more biti razlike v primerjavah z ostalimi oto in dizel motorji. Preizkus je bil narejen tudi na novem golfu prej?nje generacije, ki je s tovarni?kih EURO 3 pokazal rezultate EURO 4. Torej glede km ni omejitev, ?im prej tem bolje.

Glede na izbiro vrste aditiva bodite pozorni ?e na na?in delovanja, ni dovolj samo zmanj?anje trenja, potrebna je primerna za??ita povr?in pred abrazijo. Izbira je vsekakor na strani uporabnika avtomobila.

Vse kar zagovarjam, sem preizkusil na lastni "ko?i". Podatek, da gold v dizlu ohrani po 10.000 km skoraj ?isto motorno olje (ne potemni) nekaj pove. Tudi "?ampon" sem enkrat uporabil. Pri tem pa naj navedem, da uporaba dodatkov ne daje ob?utka "?ude?ev" na kratki rok, je pa moj motor po nekaj ?ez 180.000 km miren in tih pri delovanju, ne rabi olja in daje ob?utek, da z njim ne bo te?av niti po 400.000 prevo?enih km.

?e na nekaj bi rad opozoril, na potrebo po ?i??enju EGR ventila ter dovodne in odvodne cevi. Tu gre zgolj za mojo domnevo in logi?no sklepanje. Sistem povratka dimnih plinov v sesalni kolektor je neke vrste dimnika, le da ima ?e loputo za regulacijo pretoka. Tisti ki kurimo na kurilno olje vemo, da se v dimnih kanalih pe?i nabirajo saje in ?e kaj. Torej enako se dogaja v teh povratnih kanalih dimnih plinov. Pe? in dimnik je obvezno ?istiti (po zakonu) enkrat na leto. Koliko krat ta sistem o?istimo na avtomobilih??? Ve?inoma takrat, ko za?ne motor nepravilno delovati. Koliko saj smo spustili skozi ta sistem v motor??? Ali je to koristno??? Nekateri so ?e ugotovili, da ne.

O samem EGR ventilu in ceveh pa bi lahko nekaj povedal YavarYe iz prakti?nih izku?enj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da bi pri?lo do tako te?ke napake kot je zaribavanje samo zaradi podlo?k injektorjev je te?ko sprejemljivo. Zakaj? Zaradi pozicije injektorja v izgorevalni komori (nekaj desetink razlike v debelini podlo?ke)?? Da bi slabo tesnila in se to ne bi opazilo???? Najverjetneje ne.

Ta zaribavanja bodo verjetno nekoliko bolj kompleksno vpra?anje.

Naj malo ?pekuliram.

Velika poraba olja ne nastane kar na enkrat, razen ?e ne gre za pre?gane teflone. Dogaja se postopoma na dalj?i rok, le da tega voznik ne opazi. Eden od mo?nih vzrokov za to je res pove?ana koli?ina saj (ne samo v izpuhu, tudi v cilindru). Saje so kristalizirani ogljik, ki ima na drsnih povr?inah funkcijo brusnega papirja. Posledica je pove?evanje zra?nosti med bati in cilindri in ovirano delovanje batnih obro?kov. So tudi vzrok za nastanek usedlin v oljnih kanalih na situ oljne ?rpalke. Pove?ana koli?ina saj v oljnem filtru zmanj?uje pretok olja, posledica padec pritiska olja. Stvari po?asi napredujejo do stopnje zaribavanja motorja. Kaj je vzrok za nastajanje saj, ki niso ni? drugega, kot ne izgorjeni ogljik iz dizla. Prvo je kompresija in pravilen odnos goriva in zraka, pri tem pa imajo veliko vlogo injektorji, EGR ventil, nadpritisk turbo-kompresorja, razni senzorji itd. Smolaste usedline se po?asi nalagajo na injektorjih in ovirajo pravilno razpr?itev goriva in pogoj za dimljenje je tu. Torej zatrjevanja, da je kar naenkrat brez opozoril pri?lo do ropotanja, niso to?na.

Kot eno od mo?nih »zdravil« je uporaba »zvarkov«, ki jih zagovarjam. Zakaj ne bi na dolgi rok omogo?ali lep?e delovanje injektorjev in celotnega gorivnaga sistema z nekaj »bondovih« kapljic. Ste kdaj videli kerami?ni ventil, ki mu tudi tr?e snovi od ogljika ne pridejo do ?ivega. Zakaj ne bi na stenah cilindrov in ostalih drsnih povr?inah imeli mikrokerami?ni film, samo povr?ino metala pa imeli ?e dodatno preparirano s kemi?nim postopkom izbolj?anega zaklju?nega sloja molekul???? To vam omogo?a Gold, ki bo kljub va?emu ob?utku, da se v ma?ini na prvi pogled ni? ne dogaja, na dolgi rok ??itil va? motor od takih »hitrih« presene?enj.

Te te?ave z zum-zum dizel so me navdihnile, da morda nabavim »?ampon« za izpiranje notranjosti motorja pred menjavo olja. Uporaba je enostavna, vlije se v motorno olje in pusti ma?ino delovati cca. 20 min in »adijo« usedline.

No toliko v tem mojem jutranjem navdihu. ?e se moderatorjem ta moj traktat ne dopade zardi reklamnih sledi, ga lahko zbri?ejo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

LabiGT nisi napisal kako se je kon?alo odpravljanje dimnih zaves, oziroma kaj vse si moral popraviti na tvoji 6-tki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Globalna finan?na kriza bo prizadela tudi Ford, ki je lastnik Mazde. Torej tudi slednja ne bo mogla brez zategovanja pasu. Kak?ni bodo pretresi, oziroma kirur?ki posegi, bo pokazal ?as, vendar brez "po?kodb" ne bo ?lo. Obstaja tudi mo?nost menjave lastnika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pride mo?ki v zrelih letih v lekarno in ho?e 2 viagre.

"Gospod, ve? kot ena na dan je lahko nevarno."

"Vem, ampak danes imam izjemoma sestanek z dvama gospodi?nama in ne bi hotel zatajiti."

Naslednji dan se spet oglasi v lekarni.

"Kako, a bi danes spet?"

"Ne, ne, danes bi kako dobro kremo za roke."

"Kaj pa je narobe."

"Ah, gospodi?ne so me okol prnesle, nobene ni blo."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zakaj bi bila ekipa nove vlade dobra, ?e lahko nekdo povla?i "ro?no"

Mogo?e pa smo Pahorja podcenili.

Se spomnite tiste "Ezopove" basni o zmrznjenem vrabcu, ki ga lisica "re?i" iz kravjaka in ga poje.

In eden od naukov je :

ni ti vsak prijatelj, ki te iz dreka vle?e....

Vendar dvomim, da je to res :ne vem: :ne vem: :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA paparazzi
Napisano

Tu je en problem.

?e je Boss, se je maskiral s torto, oziroma torta ni njemu namenjena. :ne vem: :ne vem:

?e pa torta ni fasificirana, potem to ni Boss. :policaj:

Varianta II, nekdo Pokyju poklonil torto in se za eno leto zmotil, ali pa je nekdo Bossa ulovili pri Pokyjevi torti, ali pa pri neki drugi torti namenjeni pravem 33 letniku. Tako, da je zmeda popolna. :mi pijemoo: :mi pijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Evo, danes je nafta zanihala pod 50? ... hmmm recesija je res huda

?e bo ?lo tako naprej nam bodo gorivo in avtomobile ponujali zastonj. :ne vem: :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Najbolj,kar me je pri SDS motilo je ta njihov fundametalizem, nezmotljivost in mesijanstvo pri vodenju ljudstva do "svetilnika". Na tej poti je bilo vse dovoljeno od la?i, podtikanj do dolo?anja kdo je na? in kdo je sovra?nik. Pri etiketiranju ni bilo potrebnih nobenih dokazov, dovolj je bilo, da je veliki vodja , ali kak upognjeni satelit izrekel "resnico". Pri patriji pa so na ves glas vpili, kje so dokazi, kje so dokazi.... torej dvoli?nost brez primere. Njihov veliki ?ef je bi obto?en prejemanja "otro?kega" dodatka in zato je bilo potrebno zlorabiti dr?avo in njen parlament za branjenje "lika i dela" velikega J. Pri tem pa so zarote, notranji in zunaji sovra?niki postale temelj obrambe o?itnega poskusa korupcije. Ne govorim, da je veliki J res JJ, vendar je po utemeljenem sumu in preiskavi na Finskem pri nas vladal neki preve? sumljiv mir v druga?e zelo aktivnih organih pregona.

Upam, da bo teh cirkusov in sme?enje dr?ave sedaj konec, ?eprav se lahko po ekipi v parlamentu temu ne bo mogo?e povsem izogniti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Dogodila se prometna nezgoda.

U Stefov 20 godina stari Jugo uletio Ferrari,

koji je vozila plavusa, seks bomba.

Plavusa predlaze da prije nego stigne policija

plati Stefu 10.000 kuna i da se stvar zataska.

Stef se slozi, ali iz radoznalosti ipak zapita plavusu:

"Gospodice, mogu Vam postaviti samo jedno pitanje?"

"Naravno."

"Znate li da sam ja 40 godina

radio u u uspjesnom

drzavnom poduzecu i evo imam samo ovaj stari Yugo.

Vi ste jos tako mladi i vec vozite Ferraria.

Ako nije tajna,mozete li mi reci

kako Vam je to uspjelo?

"Naravno. Bavim se oralnim seksom."

"Jel' to ono sto mi narodski zovemo 'pusenjem'?"

"NE! To se zove oralnim seksom. Pusenje je ono

sto ste Vi 40 godina radili

u tom Vasem uspjesnom drzavnom poduzecu."

Pozdrav s Finske

post-483-1221077820_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

In kater organ zraven kri?a je ?e kot nov? :D

Tisti del, ki ga je potrebno nekam zabit, da pol kri? po koncu stoji. :P:P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Mater :blink: tak je kot moj sosed ?zmeden? Kaj pa ?e je... ni?, jaz ga bom preventivno kr prjavu policiji :ne vem:

Da ne bo pomote, na sliki je dejansko Mladi?, jaz sem se le malo poigral s Karad?ićevo brado in jo prikrojil na Mladi?ev obraz, o?ala pa so od nekega sodelavca Holbrooka.

Vsaka podobnost s sosedi je zgolj naklju?na.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.