Skoči na vsebino
MOTO KOTIČEK
Napisano

tudi po top speed vidi? da na motorju predvsem u?ivam v cik cak, ?e bi ga gonil bi verjetno tudi pil ve?....

Ja, sej jaz tudi nisem avtocestni manijak. Vbistvu mi je dolg?as na avtocestah in imam precej raje ovinke. Stara cesta od Maribora proti Kopru je Kosu pisana na gumo. Ni pa za kake zaprte kratke ovinke oziroma serpentine, ker je hod krmila kratek, motor je pa precej dolg. Po Ridah se moram precej namu?it, medtem ko recimo od Postojne naprej u?ivam do konca (pa tudi med Mariborom in Celjem ter Vranskim in Lukovico je fajn). Se da normalno kruzat med 130-200km/h, kar je ve? pa ni prijetno oziroma je preve? adrenalinsko. No, in pri taki vo?nji porabi 6l v solo varianti in liter ve? z nekom na zadnjem zicu. Se pa da priti tudi na 5l (pravi moj foter).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Hvala, sem na?el. Uporabna zadeva, samo je ?e nisem sprobal na motorju. Sicer pa je ta Strom res ?parov?ek glede porabe. Tudi z mojim sem zadnji? imel kar kak liter manj, ko je pribli?no 120km bila moja sopotnica odsotna na zadnjem sede?u. Mislim, da sem imel porabo nekaj ?ez 6l, kar za staro 1,1 litersko ma?ino na fergazerje ni slabo. Sploh, ?e ga ?e nekaj kilometrov po avtocesti o?ema? do konca (naddvesto?estdesetpress).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jah, take zadeve nastanejo, ko se najdejo pribli?no isti kalibri skupaj. ?enska je sicer ravnala popolnoma nezrelo, ampak tudi policist se je vtaknil v zadevo, ki je za varnost irelevantna in glede na prebrano ena izmed "cvetk" CPP-ja (ki jih je spisal nekdo s samimi 10-kami na faksu ob odsotnosti logi?nega mi?ljenja). Skratka, njej ni noben dal in njemu ni nobena dala in oba sta se zna?la v momentu slabe volje. Sem ?e tudi sam naletel na kakega policista, ki je opravljal kak?no prometno nekoristno delo in ustavljal zaradi banalnih stvari, ampak sem se potem naredil "bogega" in nisem dobil nobene kazni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, zdaj odvisno koliko ti pomenijo te vizualni bombon?ki. Meni vsaj pri takih ?pilih bolj malo, ker se itak nimam ?asa ukvarjat s tem kako se ro?ice lesketajo v soncu, ko enemu sledim z no?em :lol: Sicer pa... 125 FPS?! Madona, jaz ne igram iger pod 25 FPS, na 50-60 se mi zdi ?e ultra teko?e. Sem igral ?e tudi nad 100FPS, ampak po pravici povedano med 60 in 100 nisem opazil skoraj nobene razlike. Po neki teoriji naj bi ?love?ko oko zaznalo le 25 FPS, kar je manj se pozna ob?utno, kar je ve? pa ni take opazne razlike...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tale odgovor zmaga

Vsi drugi so krivi, da se je gospa zaletela - sej to vidi? sam ?e v pravljici in v glavah nekaterih, ki so izpit dobili na sede?u loterije slovenije. Kaj pa je po?ela ona in ?e tistih pet ?est mandeljcev na levem pasu pa ni va?no. ?e je nekdo pri?el mimo po desni je bilo nekaj narobe z vo?njo teh "varnih" voznikov, da o varnostni razdalji sploh ne bi na?enjal teme.

Najbolj humorno od vsega pa je, da na koncu poudari, da je imela ?e dva majhna otroka v avtu, kot da bo to sro?ilo ?e dodatno simpatijo. Ja pizda kura blesava za svoje otroke si odgovorna sama in ?e bi se dr?ala cestnega bontona in upo?tevala dolo?ila ZVCP se tud ne bi zaletela. Mislim sva?ta.

Ta nesre?a ni rezultat prehitevanja po desni ?puri, ampak dejstva, da je gospa verjetno po kolenih pri?la do vozni?ke (in zanosila skozi usta) ali pa je naredila izpit v dvomestno ?tevilko. Dejstvo je, da je pri nas taka masa nesposobne?ev na cesti, da je to skoraj glavni vzrok vseh nesre?. Eni, ki se bojijo lastne sence in tako boje?e dr?ijo za volan (enkrat si poglejte naklju?ne, kako sedijo za volanom... oziroma v volanu), da se ti zdi, da ga bodo z drogom ven izpulili v prvem ovinku in drugi, redkej?i, ki z objestno vo?njo precenjujejo svoje in avtomobilske zmo?nosti. Sam se nimam za nekega izredno sposobnega voznika, ampak mislim, da imam vsaj nekaj talenta, da znam med vo?njo spremljat tudi vo?njo drugih in ne samo sebe. ?e vidim, da se mi kdo od zadaj pribli?uje se mu ob prvi priliki umaknem, mi pa gredo na jetra tisti, ki se svetlobno razpi*dijo ?e 3km zadaj, ker se jim mora cela prehitevalna kolona umaknit v 30-tonske vla?ilce, da oni ne bodo rabili bremzat. Mislim, ja, ker meni pa se je ful fajn kot zadnjemu v koloni furat za tistim prvim, ki pri 130km/h (ali manj) ?topa ?e 20 avtomobilov za sabo. Tudi sam poblendam kakemu "angle?u", ki se brezpogojno dr?i levega pasu, ampak samo, ?e je desni pas prazen ali pa prehiteva vozila 1km/h ve? od njihove hitrosti. ?e bi obojni premogli nekaj strpnosti, se pravi, tisti, ki se zadaj pribli?uje, da bi po?akal nekaj sekund, da se mu sprednji umakne in ta, ki vozi po sistemu "?e jaz peljem po omejitvi, bo? tudi ti", bi bil svet na cestah lep?i. Seveda bi bil pa predpogoj, da taki, kot je zgoraj omenjena gospa, ki verjetno ?e nikoli ni sli?ala za ogledalo v avtu, sploh nikoli ne bi sedli za volan. Na?alost, tako pa? je. Z vo?njo lahko pride? iz to?ke A v to?ko B, lahko pa tudi koga ubije?. In aparat bi moral delovati tako, da je ?im manj slednjih na cesti, ker je vo?nja dokazano ena najte?jih in najnevarnej?ih vsakodnevnih opravil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Folek se kar vozi po prejitevalnem, sam tudi ko vem da bom mortal nazaj na prehitevalnega v primeru ve?jega razmika med avtomobili zavijem nazaj na vozni pas in potem na prehitevalnega, kot bi morali po?eti vsi. Malo sem se razpisal ampak resni?no je to problem, pa ne hitrost ampak ljudje...

Prav grozni znajo biti. V?asih me to ?e ni toliko motilo, zdaj pa zmeraj bolj. Seveda od nikogar ne pri?akujem, da bi se zaradi mene metal na vozni pas med tovornjake in me spu??al mimo, ampak ?e je pa sosednji pas prazen... Kaj jim ni jasno? Sam take imenujem kar "u?itelji". Ker ve?inoma imajo to poslanstvo na cesti, da ?elijo disciplinirati cel promet. Namen je sicer dober, vendar vseeno je prehitevalni pas namenjen hitreje voze?im. No, tu in tam se tudi najde kak?en, ki to?no ne ve, zakaj se je zna?el na njem. Zre predse (ker retrovizorji so podobno kot v papagajevi kletki - bolj za ob?udovanje samega sebe) ali pa je izjemno zatopljen/a v pogovor in niti ne opazi, da za seboj dela kolono. In tega ne opazi niti ob svetlobnih in zvo?nih znaki za sabo. Hear no evil, see no evil. Seveda potem marsikdo postane nestrpen, skraj?a varnostno razdaljo, ?emur lahko sledi tudi pok in potem zaprejo avtocesto za nekaj ur. Potem ima? ?e tako imenovane "zamrznjene", ki jim ne potegne, da se vozijo po prehitevalnem pasu niti takrat, ko jih cela kolona prehiti po voznem in jim trobi, blenda ali kako druga?e nakazuje, da ovirajo celi promet. Naslednja grupa so pa "po?asneti". Za te je najbolj zna?ilno, da se zbudijo pred semaforjem nekje v drugem pol?asu zelenega intervala in spustijo skozi kri?i??e sebe in ?e koga za seboj, ki ?e rine v rumeno/oran?no. Posebnost je, da nikoli ne gledajo prometnih znakov. Po naselju je vedno 50km/h, zunaj naselja pa 70km/h. Tudi, ?e je v naselju dvopasovnica z vi?jo omejitvijo (npr. 60-70km/h), se oni peljejo po?asi po prehitevalnem pasu kot generali na kaki severnokorejski paradi...

Sicer pa Dejanu ?elim, da hitro okreva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz si ?e kaki 2 leti, ?e ne ve?, kar originale dol cukam iz Steama ali pa si jih kupim v angle?ki trgovini, ko je ?pil kake 3 mesce zunaj (in dose?e vrtoglavo vrednost npr. 6?). Malo so me razpi*dili ?rvivi cracki, malo pa sem dobil spo?tovanja do ustvarjalcev :) A NFS je bil kaki omembe vreden po Most Wantedu? Gledal sem videe na Tubi pa se po fiziki pribli?uje Lego Racerjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, samo se ?isto druga?e igra :) Res pa ta izometri?en pogled precej spominja na Generals/Commandos. Zadeva je res super zabavna na?igancija, sploh kot multiplayer. Vozi se preko smernih tipk, ima? tubro boost, specialni "move", nadgradnje kanona, sekundarno oro?je, vozi? lahko tudi helikopter itd. Aja, pa ?e Gordon Freeman je noter z onim svojim razstavljenim rumenim Chargerjem :punk:

http://www.esperino.com/half-life-2-gordon...de-ops-on-steam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Sej vem. Eno dobro aplikacijo sem imel, ki dela to?no to: ri?e graf in celo pot na zemljevidu. Potem sem telefon menjal in pozabil, katera aplikacija je bila (itak se na Play/Marketu tako hitro menjujejo, da sploh ne sledim). Mogo?e je pa kaka pla?ljiva. Moram preverit :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skuter maher
Napisano

Denis,kaj se pa to pravi?? Ne sme? tega delat :)

Kako si kej! A moped premalo leti zdj al kaj ??

Itak, da lahko :) Te butaste blokade so si itak Nemci izmislili. V Franciji recimo ne poznajo blokad in so vsi skuterji tak?ni kot morajo biti. Za druge dr?ave pa neka slepa ?reva delajo na izpuhe pa ringe dajejo med jermenice, ki jih potem itak vsi odstranimo :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

A je za Androida kaka pametna aplikacija, ki ti poka?e graf hitrosti po GPS merjenju? Neki Speed tracker sem si downloadal, ampak nima grafa pa ne ka?e hitrosti nad 250km/h.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Pelje se super... Sicer nisem prav veliko peljal... ker je brez tablic pa jaz tudi brez celade... samo tam gor v en hrib v vasi... kaksen kilometercek...

Moram edino se boljso polovico prepricat :) ... To je verjetno se tezji del te naloge :jezicek::ninja:

Ve? kak se prepri?a bolj?o polovico; gre?, kupi? zadevo (seveda predpogoj, da so tvoje finance), pripelje? domov in re?e?, da zdaj pa? je tu. Tak sem jaz naredil s svojim mopedom. Skoz je nekaj jamrala, da Blackbirda pa ne, ker je premo?en pa preve? ?porten pa te?ko se sedi zadaj pa ne pa?e mi, ker to je bolj za stare fotre... Danes jo vpra?aj B) Je pa res, da sem ?e prej imel motor. Lahko se pa dobimo na "okrogli" mizi pa nas tvoja bolj?a polovica spra?uje "?enske nesmisle", mi ji bomo pa probali pomagat razumet motociklizem po njenih 3-eh zvrnjenih vr?kih piva ali druge podobno opojne pija?e :cheers: Pol postanejo tak dojemljive, da ni res.

Se pa spomnim enega oglasa in sem si ga printscreenal (beri komentar prodajalca):

post-6662-1341236929_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Jaz bi se dobil... mislim, ?elja je, ampak izvedljivo pa ne bo :ne vem: ?ez teden me itak ni doma, med vikedom sem pa dale? stran od Primorske. Ampak vseeno upam, da se vas zbere v ?imve?jem ?tevilu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Vceraj sem sel pogledat maxija iz tega oglasa >> http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6097957

Prvi vtis je kar OK. Kako bo, bom pa se videl... :ne vem:

Pa ja, sej ti pa?e. A pelje se fajn? :D

Mene tud tolk mika motor da je za znort, samo kot sem ?e ve?krat rekel.....ga no?em zaradi drugih kekcev v prometu.

Ravno 2 dni nazaj se je kolegu na ?martinki zgodil nekaj groznega. V glavnem, ravno se je hotel znebiti motorja, svoje R1-ke zaradi tak?nih zadev, in na?el kupca, ter ga je hotel samo preparkirati na Petrol....no in seveda na kri?i??u ga izsili nek voznik (sredi dneva je pobegnil z napol usutim avtom), tako da je kolega poletel v 3pm (?al je bil tudi brez ?elade), motor uni?en na pouno, na ?martinki pred Petrolom sedaj manjka kar nekaj robnika....na sre?o je pre?ivel z zlomljenim kolkom, polomljenimi rebri, ostale manj?e po?kodbe, mislim da ?e rama tudi....in le?i v bolni?nici. Upam da bo ?imprej OK.

Najve? v izogib nesre?am lahko naredi? sam. Pa ne mislim zato, da bi bili motoristi krivi za vse nesre?e, ki se jim zgodijo, ampak zato, da pribli?no zna? predvidevat, kje se ti to lahko zgodi. Predvsem kri?i??a so cvetka, zato se jaz v naseljih striktno peljem po omejitvi. Pa tudi zunaj mest je priporo?ljivo zmanj?at. Pa nikoli ne sme? prehitevat pred kri?i??i (tudi pred odcepi), ker se zmeraj najde kdo, ki zavija brez smernika. Najbolj va?no je predvidevanje. Tega iz avtomobila ne dobi?, ker je stil vo?nje bistveno druga?en. Predvidevanja se u?i? sproti s kilometrino, pomaga tudi ?ola varne vo?nje, da znanje malo prej osvoji?. Tudi ni slabo it na kak poligon, da malo spozna? motor in se ga navadi? premetavat. Pa seveda varnostna oprema. Jaz se brez ?elade in rokavic ne peljem niti 100 metrov, sicer te pri padcu olupi kot pomaran?o (za roke ti povem iz lastne izku?nje). ?e ima? podstre?je dobro pospravljeno, sploh ni panike glede motorja. Je pa priporo?ljivo, da za?ne? z kakim nakedom ali kaj podobnega. Nikakor pa kakih R1-k in podobnih dirkalnih strojev, ker so zahtevni za vozit tudi pri bolj izku?enih voznikih in bolj ali manj delani za stezo. sicer pa upam, da se kolega ?imprej poceli :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Hehe, ne vem, imam premalo izku?enj z Italijani, da bi to potrdil :lol: Sem pa trenutno kar zadovoljen s svojim japonskim kljusetom. Enkrat mu je sicer crknil regulator (kar se baje pri starih Hondah dogaja), ampak ni ve? rosno mlad motor (15 let) in ima kar nekaj kilometrine (77.000km). V?asih me folk vpra?a, zakaj rabim tak mo?en motor s toliko kubature, ?e se itak ne more? tak hitro vozit. Ampak, ko enkrat proba? ta navor, te zasvoji. Sploh pa pride prav, ?e se ve?inoma dva vozita na mopedu... :ninja::ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.