Skoči na vsebino

...., takoj za?nejo udrihat po cerkvi, ki je nato vsega kriva. Res bi rad enkrat zvedel, kaj vam je tako hudega naredila? Ali pa je pa? samo prikladen gre?ni kozel?

Enako vpra?anje tebi. Kaj so tebi hudega naredili istospolni pari, da jim odreka? pravice? Ali so samo prikladen gre?ni kozel?

Potem omenja? grape, bazene, 80.000 mrtvih po drugi svetvoni vojni. Vem da je zgodovina, verskim navdu?encem trn v peti, ampak si si ti kdaj prebral koliko ljudi je bilo pobitih v imenu boga? Teh 80.000 ni niti kaplja v morje. Zadnjih 2000 let imajo glavne religije najbolj krvave roke in potem ti me?e? pod nos poravnavanje ra?unov razgretih glav po drugi svetovni vojni. Ti tudi renso misli?, da so tam kon?ale samo nedol?ne du?e? Sej ne opravi?ujem teg po?etja, samo malo se ustavi pa vpra?aj. Niti jaz niti ti se ne moreva postavit v ko?o teh ljudi. Ampak jaz se vsaj vpra?am, kaj bi jaz naredil, ?e bi meni familijo pobili zato ker je sosed ?pecal nacistom... Ampak to so debate za drugam. 

All in all, religije so se ?ez zgodovino in sedanjost pokazale kot glavno orodje zatiranja in mu?enja in mno?i?nega iztrebljanja/genocida. K temu lahko dodamo tudi dokazano kroni?no pedofilijo in navsezadnje tudi pe?anje z mafijo. In ti se spra?uje?, kaj je religija storila slabega? 

Religija in bog je le slab izgovor za vse egoiste, ki ho?ejo svoje predsodke in svojo slabo razlgedanost nekako opravi?it. Se ?e ni najdu junak, ki bi rekel, da to dela zato ker je sam netolerantno tele, ampak je vedno izgovor religija. Zaradi mene naj molijo kamor ho?ejo, tudi k svetemu svizcu, ?e komu pa?e. Ampak naj se ?e neha opravi?evat vse bedarije in morije v imenu religije.

Druga stvar, ki me je ?e zmotila. Vidim da si zelo "na?eln" in proti istopolnim pravicam in pa proti lo?itvam, varanju. Zakaj potem nisi tako na?eln in se odpove? vsem njihovim sadovom dela? Zakaj potem uporablja? njihove izume/patente in dela? Bodi potem tako na?eln in se vsemu temu odpovej. Ni hinavsko, da nekomu odreka? pravice, druge bi kamenjal, a z veliko ?lico zajema? sadove njihovega dela.

In kar se "Bossa" ti?e: sre?o ima, da nisem skrajne?

Res, velika sre?a.... kako veselje, da imamo tako dru?bo, kjer je sre?a da ni nekdo morilski psihopat. :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

No ja jaz to vidim druga?e. To je nek poseben dogodek, ne gre samo za to da je podnevi popolna tema.

Ko bo naslednji mrk v takem obsegu, bom jaz ?e 3x pod zemljo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?ist jezen. Sem mislil ujet son?ni mrk, pa smo mel neke interne oddel?ne sestanke, katerih vsebina je bila ena velka bedarija in dva komada sta stokala o zadevah, ki nimajo popolnoma nobene veze.

Tko pa sem zamudu vse skup zarad dveh kretenov, ki sploh ne vem zakaj sta bila na na?em oddel?nem sestanku. :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mah to je ?ista bedarija. Naj raje kaznujejo tiste, ki spijo in telefonirajo po prehitevalnem pasu. Bodo 3x prej napolnil prora?un.

Tole ?isto prav karikira mojo prej opisano situacijo:

in-line.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Glih me je spomnilo en en moj primer. Se vra?am iz morja po avtocesti in vozim po voznem pasu cca. 100km/h. Potem pa pridem do odseka, kjer je bil cel svet na prehitevlanem pasu in se vozil cca. 30km/h, jaz pa ?e vedno na voznem in sevede vozim mimo.

Ni bilo nobenega zoa?anja ceste, nobene nesre?e, le zahojena mentaliteta, da se morajo vsi vozit po prehitevalnem pasu.

Kdo je zdaj v prekr?ku?? Jaz sem vozil po svojem praznem pasu pod omejitvijo. Cel ostal svet, ki se mu je mudilo pa po svojem v koloni.

A sem jaz smotan al kaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Meh glede tega, sem se jaz ?e sprjaznu, da je men vlak odpelal. Zdej sem prestar za te hece....

...dokaz, v soboto me v kri?u vsekal. V nedeljo me kli?ejo, ?eprav nisem de?uren, ?e grem lohka en server popravit in sevede ena velika krava od serverja za porihtat. Sem v?eraj mel frej, pa itak spet cel dan letal okoli (no, vsaj avto sem preobul in poservisiral)

Zjutraj sem bil tok neki zjeban in te?en, sem se kar uro kasnej na ?iht primajal. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slivka, zdej ne vem ali ?e trolla? ali si res tak radikalc. Tole kar zdaj pi?e? je sramota. Pa sej ne more? bi resen.

Ne vem kake komplekse ma?, da ma? take probleme s spolnostjo/seksom. ?eprav ne odobravam varanja, mi je tazadn problem, da se dva fukata okoli. ?e sta pa dva zmenjena, da imata zadeve odprte, pa me prav malo briga. 

Mah ?e sme?no mi je, kako ljudje pobirajo moralne zaklju?ke ob vikendih od ljudi, ki kradejo miljardne zneske in jih devajo v "sklade", ljudi za katere  je enakopravnost ?panska vas in kateri serijsko ?latajo otroke. Vse to so zanemarljivi grehi, ane? Me zanima koliko kamnov na zalogo si si za te nabral?

Me zanima kake bi cvilil, ?e bi ?vabi ostali tu, pa bi delal kot su?enj samo zato, ker si bil rojen na napa?nem kraju in ker nisi rojen prave pasme. Takile hinavci mi grejo najbolj na ?ivce. Trobijo ene ekstreme, ko se pa ?ibe obrne pa cvilojo ko ??eneta za pravice. Zgodovina in sedanjost polna takih primerkov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da se razumemo o ?em je debata. Ali imata lahko ta dva modela otroka ali ne? Nekateri pravite, da je tema dvema za dati otroka??

Oprostite ampak bruhuhu. Boli me kurac kaj delajo za ?tirimi stenami ampak vse ima neko mero.

Hehe, jaz sem za ta dva ?e pozabil da obstajata. :)

Ja zame pravico imata. A ?e sta primerna je drugo. Enako kot, vsaka "normalna" dru?ina, ki gre v postopek za posvojitev. Pravico imajo, a ?e so primerni je druga zgodba.

Ampak kot je Boss rekel, najdu si mog?e dva ekestrema, in za vsakega takega, ti lahko nalimamo slike redneckov ali pa splo?no nesposobnih parov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

knjige,..
Napisano

Ja, ve?ina je paperback. Hardcover mam ve?ino knjige, ki so mi res dobre. Dosti knjig, ki jih ho?em ali si jih v tistem momentu ogledam, nimajo hardcover, pa ?e predrago bi me pr?lo vse skupi. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e heterospolnih lo?itev je preve? (in dru?ba to preve? tolerira). In to za otroka nikakor ni dobro.

Hja, samo zakaj potem za "na?e" grehe, krivdo valimo na njih. Glede na to da te skrbi, da se znajo lo?evat in bit neskrbni star?i, ?e enkrat ve? u bistvu dokazuje da smo enaki. Zakaj potem ena pravila za nekoga in druga za nekoga. To je popolnoma isto mi?ljenje kot v na?i ekonomiji. Mi "razviti svet" zavozimo planet, potem pa omejtive in regulative apliciramo na dr?ave tretjega sveta, mi pa haramo naprej.

Sigurno se bodo v prihodnosti na?li istospolni pari, ki bojo prav tako zavo?eni oziroma se bodo izkazali za slabe star?e. Samo potem moramo po tej logiki prepovedat star?evstvo veliki ve?ini trenutnih star?ev.

In kje samo vidim problem je, da mediji (in nasprotniki) bojo kot sokoli ?epel in gledal pod prste za vsako najmanj?o napako in potem obto?evali istospolno zvezo. Samo ?akal bojo da se bo na?el nekdo, ki bo pijan uriniral za kak vogal bajte in se bo delal cel halo iz tega. Medtem ko reke pijancev in scalcev "normalih dru?in", za drugim vogalom ne bodo gledali. In glih ta pritisk, bedaste dru?be, bo prej koga zlomil, kot pa vzgoja dveh istospolnih star?ev.

Enako kot flaj?ter, prej bo dru?ba sprejela, da se je treba teh predsodkov re?it, in da ni noben bav-bav. Prej nam bo vsem bolje.

In ?e en fun fact: koliko otrok istospolno usmerjenih dru?in je v zaporih in koliko celic okupirajo otroci "normalnih dru?in". Tudi ?e bi procentiualno gledal (kot bi moral), bi verjetno uvidel, da bi bilo skrbi bolj smotrno usmerit drugam.

Okoli tiste Permisivne vzgoje pa je ?koda zgubljat besed in ?e manj vredno vla?it v te primerjave in debate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kar pa se moje ?enkice ti?e: da rodi otroka, ki ni moj, jo kamnjamo. Taka je postava. ?e pa se mi kateri koli bog oglasi in obelodani, da je otrok res njegov, potem bom pa naredil vse, da ?enko za??itim in poskrbim za tega otroka, kot da bi bil moj. In celo vesel bi bil za to.

@Slivka: ?aki, ?aki. Ti to povsem resno?!??

Kar se tolerance ti?e. Ja dru?ba je za moje pojme malo zdivjala. A ta zdivjanost ni tudi pribli?no tako problemati?na in krivi?na kot netoleranca, kateri smo bili pri?a zadnjih 3000 let. 60 let nazaj so oznanjali konec sveta, ko se je dajalo pravice ?rncem, in nekaj takega tudi, ko se je dajalo ?enskam volilne pravice. Pribli?no 200 let so take trobili, ko so prepovedovali su?enstvo. 

Primerjat toleranco do spolne svobode, do odlo?itve kaj bo? po?el s svojim telesom v primerjavi z su?enstvom, zatiranjem in neenakopravnostjo, ki smo jim bili pri?a ?ez celotno zgodovino je bedarija.

Kon?no smo kot dru?ba nekako dojeli, da su?enstvo, neenakopravnost ni stvar prihodnosti, da nima prostora v dru?bi, bolj se nekateri oklepajo ?e te zadnje bilke, ki spominja na srednji vek.

Netolernatni bi morali biti do dejanskih ?kodljivcev dru?bi, do krimilancev, mafije, morilcev, pravarantov, pedofilov... Ampak do tega imamo brezmejno toleranco. ?e huje, za take se ?e bori za njihove pravice. 

In ?e enrkat kak?na ?koda dru?bi so otroci vzgojeni pri istospolnih partnerjih? Po kaki logiki se tebi svet in dru?ba sesujeta? Ne vem kaj mislite da se bo zgodilo, da bo sonce vzhalao na zahodu? Da bomo vsi ob slu?be, da bojo za?el vsi deci samo ?e analno fukat al kva?? Popolnoma ni?, tudni najmanj, se zate ali za kogarkoli spremeni, ?e dva istospolna partnerja omogo?ita otroku ljube?e in srkrbno okolje za vzgojo.  Povej mi eno stvar, ki se tebi sesuje ali da je ne bo? mogel opravljat, ko se posvojitev zgodi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Slivka:

In kak?ne vzgoje so tam?

In ko bi vedel, kak?ne vzgoje so ponekod pod polmesecem, bi bil vesel za kakr?nokoli druga?no vzgojo. Ker nekateri pod polmesecem imajo pa res vzgojo, da ni za govorit...

Jaz, sem se spotaknil ob kri?, ker je ta le najbolj raz?irjen pri nas, zato ker je za nas najbolj relevanten in ker so trenutno tudi oni enih najglasnej?ih. 

Da se svinjarije dogajajo tudi pod drugimi simboli je jasno in da niso ni? bolj?i.

Mene te debate resno spraviji iz tira, sploh pa krilatica ?istunov povna hinav?ine: To ni naravno.

A ti sploh vidijo v kakem svetu ?ivijo? A ti sploh vidijo kaj se dogaja? A naravno je da se koljemo kot po teko?em traku in ustvarjamo na miljone sirot, ki so potem obsojene na bedo??

Zadnji? sem videl sliko neke osirotele sirske deklice, ki je dvignile roke v zrak pred fotografom, ker je mislila da je to oro?je in da jo ho?e ustrelit. V o?eh pa jasen strah in tudi presene?enje, kaj je naredila tako slabega, da si zalu?i smrt.

Povejte mi zakaj takemu otroku, ne bi omogo?il da ga posvojijo istopolni star?i?? Zakaj bi prepre?eval dvema skrbnima ?lovekoma da otroka re?ita bede??

Sem ?e prej omenjal Stephena Fry-a (?e gdo gleda QI), ki je bil tudi v novicah pred kratkim, da sta se z istospolnim partnerjem poro?ila. ?e bi imel otroke, bi jaz njemu zaupal otroke v varstvo veliko prej kot ve?ini "normalnih" dru?in, ?e bi bilo po moje, bi njemu z avtobosom vozil otroke v posvojitev. :)

?e enkrat, kot dru?ba smo DOL?NI vsakemu otroku omogo?it bolj?e ?ivljenje pri skrbe?ih star?ih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Panter: Ejga tole z " penisno bitje in vaginalno bitje" sem pa skoraj crknil od smeha. Tole so take bedarije in "teorije" ki same sebi spodkopavajo temelje.

1.) Po tej logiki potem moramo pobrati otroke vsem materam samohranilkam, vsem ovdovelim ?enskam/mo?kim.... Zato ker manjka penisno bitje in vaginalno bitje?? Kaj pa otroci, ki imajo pri "bogaboje?ih" dru?inah vsak teden drugo "penisno bitje ali vaginalno bitje" v bajti. Da ne govorimo o penisnih in vaginalnih bitjih pod kri?em...in kak?ne "vzgoje" so tam.

2.) Za dobro vzgojo otroka je dovolj en ljube? star?. Sevede pa je veliko la?je, ?e sta dva (oz. v nekih kolturah tudi ve?). In to nima veze kakega spola so. Va?na je skrb in ljubezen, ne pa kaj je med nogami.

3.) Spolna usmerjenost star?ev nima popolnoma nobene veze z spolno usmerjenostjo otroka. Edina stvar, ki jo bo pobral od takih star?ev, da bo bolj odprte glave (in to je najve?ji strah in trepet vseh klerov in njihovih podlo?nikov, da bi kdo razmi?lajl z svojo glavo). Rodi? se tak in to je to. Mene bi lahko posvojilo 10 istospolnih, pa me to ne bo nikol odvrnilo od ?ensk.

4.)

"?e nam crkne dru?ina, nam crkne vsa dru?ba."

Resno?????!???? ?e jutri dva istospolno usmerjena posvojita otroka. Kaj se ti ne bo? moral zjutraj vstat? Ne bo? mogel it v slu?bo? Ne bo? mogel gledati TV-ja, kolesarit, igrat z svojimi otroki? Povej po kater koli logiki njihova posvojitev drasti?no vpliva na tvoje ?ivljenje? In pa na kolaps dru?be.

5.) Pojem dru?ine je dejansko crknil ?e zdavnej. Pa za to niso krivi istospolno usmerjeni. Lo?ujejo se kot po teko?em traku, varajo ?e hitreje. Potem se lo?ujejo zaradi vseh mo?nih finan?nih ugodnosti, prevar. Pa smo ?e vedno kot dru?ba tle, ?e vedno se razvijamo, ?e vedno gre ?ivljenska doba navzgor, ?e vedno lahko nahranimo svet, ?e vedno nas ve?ina ?ivi v vse bolj?ih razmerah (avti, telefoni, ra?unalniki...). Da nam crkne dru?ba, ker bi dva istospolno usmerjena omogo?ila otroku bolj?e ?ivljenje...ma ne me zajebavat. ?e je kdo kriv za razpad dru?be in dru?ine, to definitivno niso istospolno usmerjeni. Ampak ?lovek kot ?lovek, je vedno kriv nekdo drug.

6.) Otroku, ki bo posvojen s strani istospolnih partnerjev, bo najte?je le zaradi vseh slabo pou?enih bedakov, katerim ne bo ve?jega veselja kot zajebavat take otroke. In tle spet niso krivi istospolni partnerji, ampak mentaliteta in slaba vzgoja "normalnih" ljudi.

7.) Kako pa bi lahko naredili ?tudijo o vplivu, ?e jim to ravno prepovedujejo? To je enako kot da bi delal ?tudijo o ?kodljivosti pitja vode in pred tem prevodeal pitje vode, zato ker ni nobene ?tudije o ?kodljivosti vode. Logika???

8.) Obstaja kar nekaj otrok, ki so jih vzgajali istospolni star?i, a se njih glas in njihovo mnenje raje presli?i.

9.)Tale gospod ima pa za moje pojme bolj svoje neke probleme in zamere (kolikokrat je omenil, da mu ne pustijo doktorirat??). In ?e bi jaz zdaj za?el javno oznanjat, da sem hud desni?ar, da sem Jan?o volil in ?el pred Dob ?akat. Kaj to pomeni da imam bolj prav? ?e se obgregnem ob njegove izjave in malo psihoanalize in raziskave, ?lovek brez dela, brez podjetja, brez "prihodnosti", bo veliko verjetneje govoril in kvasil karkoli mu kdo naro?i... ;):P

To da otrok brez ftra rata kriminalec je bedarija. ?ez celo zgodovino imamo po vsaki vojni ma tiso?e in tiso?e otrok, ki so rasli gor brez fotra (trde roke, penisa, ipd...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eni mamo hobije pa take hece ravno zato, ker so nam plani o dru?inah padli v vodo in se mormo na nek na?in zamotit. Ne vse v isti ko? metat. :closedeyes:

Ampak k sre?i nisem tok zakompleksan, da zato ker sam zelo verjetno ne bom imel dru?ine (predvsem na ra?un moje smotanosti), tega ne odrekam in prepovedujem drugim, kot to po?ne kar nekaj zakopleksancev. :)

Ne vem kake kolega ma? ti na FB, ampak pri meni (ko sem ?e bil na FB), so se vsi mno?ili ko  nori. Zame je bil to ParentBook, ker so vsi limali slike podmladkov levo in desno. ;):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tatooji :)
Napisano

Sam zelo dvomim, da si bom dal kako poslikavo, nikoli nisem tudi nosil nakita ali pa drugih olep?av. Meni je naravno najlep?e.

Nimam pa popolnoma ni? proti tatoojem. Nekateri so prav fantasti?ni. Ampak meni pri tatooju potem ne ob?udujem tistega, ki ga nosi, ampak bolj tistega ki ga je naredil.

U glavnem kak lep tatoo zastopim, ne grejo pa mi v glavo tatooji svojih inicialk ipd. Kaj bo kdo pozabil kako mu je ime? Ali pa imena bli?njih, ne zastopim kaj naj bi s tem hotel dokazat ali povedat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes dal svoj Glaxy S5 servisirat, mirne du?e da imam backup. Zdaj sem ?el ?ekirat ta cloud backup in vidim da je en kurc backupiral... ehh odejo stiki, slike, podatki... :danzoman: +my avatar smajli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

knjige,..
Napisano

Ene dva tedna nazaj, sem moral malo premetat knjige, ker se je obstoje?a knji?na ?e skoraj zlomila. In sem naredil malo inventure. In odkar sem za?el kupovat knjige (par let nazaj) sem nabavil 216 knjig v vrednosti okoli cca. ?3.300.  :ninja:  ^_^  ^_^

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.