Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Pismo, sj bi pr ns isto mogl kt avstrijci. Pridejo izvrsitelji, poberejo dokumente vsem posadkam, pol pa nc dokler se ne placa. Mas tudi CAA ki bi v tem primeru mogla vstopit in jim licenco vzet. Mislim, opportunities are endless, ampak ja ... pri nas verjetno to ne gre ker ne funkcionira

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To ti je logika. Namesto da bi placali 250EUR ki jih bojo moral palcat, oni sploh tja niso sli, da majo zj se kr dostkrat vecje stroske z se ostalimi potniki.

Moje mnenje je da gre ze tko slabo, da strajk pilotov bo pa firmo dokoncno pokopov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vse lepo in prav, kar se odpovedi ti?e...je pac izobrazba in ni problema drugje slu?bo najti...

Kaj pa delavec brez izobrazbe...ki komaj slu?bo dobi...

Sem mnenja da v trenutnem casu vsak ki zeli delati, tudi dobi sluzbo. Verjetno ima tudi delavec brez izobrazbe neke izkusnje z nekim delom, in tudi take se isce malo da ne povsod. Po dolocenem casu izobrazba ne steje neke velike vloge, ampak samo se izkusnje, in se tudi isce povsod delavce z izkusnjami tudi na takih pozicijah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mislim, tezko je imeti pripadnost podjetju ce nisi zadovoljen s pogoji, enostavno sem pa mnenja da so to pripadnost pogruntali ljudje ki zelijo na poceni nacin prepricati ljudi da zivijo da delajo. Enostavno je tako, dokler jaz mislim da sem posteno placan, in dokler je delovno okolje meni vredu, potem je malo verjetno da bom menjal sluzbo, ko pa nekaj od tega ne stima, se najprej pogovoris z nadrejenim, pa ce ne najdeta resitve, si sezeta v roko in poslovita. Ni pa tukaj nobene pripadnosti, ker je delovno razmerje lepo placilo za tvoj cas, in kdor bolje ceni tvoj cas, tisti je zmagovalec.

Glede grozenj oziroma odgovorov tipa "bodi srecen da imas placao", ali pa "ce tebi ni vsec bo pa kdo drug delal", imam zelo enostavno resitev. Dam odpoved na licu mesta, da lahko nekdo ki bo znal ceniti priloznost prevzame mojo pozicijo, jaz grem pa drugam, kjer bojo moje delo oziroma znanje primerno cenili, win-win. Sem to ze 2krat naredil, in zadnjic ko sem to naredil je nadrejeni prebledel in me tokom odpovednega roka vsaj 5x klical na pogovor da se opravici in me preprica da ostanem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Hehe, to je zdaj trend, da se slu?be menjavajo. Kapitalisti so do zdaj tu pri nas mislili, da samo oni vedrijo in obla?ijo ter odlo?ajo ali bo delavec imel slu?bo al ga bodo pa ?ez no? na cesto vrgli. Zdaj pa ko i??ejo delavce jih namre? ne dobijo in ?e kak?en, dva ali trije lepo dajo odpoved. Kapitalistu pa ni? jasno, kako je to sploh mogo?e. Verjetno bo treba malce bolj v mo?nji?ek pose?t pa pla?e pove?at, ?e bodo ?eleli obdr?at sposobne kadre, predvsem pa prenehat z gro?njami v stilu:".. ?e no?e? ti delat jih zunaj ?aka dvesto na tvojo slu?bo...".

Mas popolnoma prav. Se pa tudi pri nas pomoje menja mentaliteta da moras biti v isti sluzbi po 15let+, da je nekej narobe ce mal vec sluzb zamenjas

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Nekaj pozabljate eni. Lastnik mora pla?ati stro?ke obratovanja, elektriko, ?i??enje, delavca-kelnarja, nenazadnje kozarce, vodo, ?istilo za pomivanje in ?e ter ?e. Zakaj bi po va?em voda v gostilni morala biti zastonj? Dajte se malo vpra?ati ali vi doma pla?ate vodo (sicer mese?no ampak jo pla?ate). Zakaj do boga bi potem voda v gostilni morala biti zastonj, pa ?eprav je iz pipe. ?e enkrat, nekdo mora kupiti kozarec, nekdo vam mora postre?i, nekdo mora potem kozarec umiti, po mo?nosti pijete vodo ?e v ve?ernem ?asu pod lu?jo (pla?ilo elektrike). Samo toliko malo v razmislek

Dost zalostno ce te stroske mora pokrivati z zaracunavanjem vode. Kolikor vem je cena vseh teh stroskov vsteta tudi v hrano, pa pijaco, itd... Se pravi, jem burger in pijem vodo, in pravzaprav potem dvakrat placam te stroske? (malo karikiram)

Sedaj pa se to. Naprimer, v Grciji ki so 100 let pred nami po 'customer service-u' ti povsod vodo prinesejo zastonj takoj ko se vsedes (izjema so nekateri otoki kjer nimajo izvora pitne vode). Zadeva je taka. Ko sem enkrat prosil v baru, restavraciji, ali kjerkoli za kozarec vode, pomeni da sem ze nekaj narocil ki vec kot pokrije te stroske ki si jih navedel. Predvsem cena vode in strosek pranja kozarca ki so zanemarljivi, ali pa mi on zaracuna vodo par centov na kozarec?

Enostavno, kot pravi Nejc, izbira je gostilnicarjeva, ampak definitivno ce bi meni zaracunal vodo pri racunu nekih 30eur po osebi ali podobno, potem tja definitivno ne bi vec sel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

3 izvozi zaprti, je res da trzic samo delno, naklo pa kranj bojo pa kombiniral, in bo promet preusmerjen. Tovorni pa ja, skozi kranj, da bo se vecja stala.

Na kacinovem ni problem stacionarc, ker bi mogl uno zadevo nastavt na 80kmh pa se jim zihr ne da. Problem so kante za smeti ki jih postavjo. Razmisljam da bi se za 3 mesece kar v LJ preselil, ker to bo pa vsak dan >1uro v eno smer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Na gorenjski avtocesti pri naklem se gradbisca niso dobr postavili, ze radar tm stoji ... k**** inkasantske. Da ne govorim da so se res taprav cajt lotil to delat k se sola zacne pa je k folk iz dopusta, da bo ja guzva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Se moram pohvalt da sem poletje zacel z osnovnim znanjem C#, danes se mi je programcek prvic povezal na zunanji end-point je in je tudi delov po vseh testih, se pravi, sem ga "zbrcov" iz vseh strani in zadeva se vedno deluje bp :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ideja za mojo pizzo meseca septembra? :) Ceprav me je Pizza v "tia's pizza " par dni nazaj tako navdu?ila, da nevem ?e bom sploh ?e kam drugam hodil ...

Kak?na je ta cremenski vrh?

Tias pizza je dobra ja. Mi gremo na sihtu vsak petek tja na juzno, ampak preko dneva je treba poklicati pa vnaprej narociti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja ?alostno res... cena je sicer pomemban, ampak ?e bolj pomemben je pa ?as. Ob najbolj idealnem mo?nem razpletu rabim z avtobusom od doma do slu?be 40min s prestopanjem, ampak v povpre?je raje recimo 45min, z avtom pa 15min. Dnevno torej izgubim eno uro prekladanja po busu. Mese?no torej 22 ur ali na grobo re?eno en cel dan.

In to za kak?no razliko, mese?na vozovnica 37 EUR, stro?ek goriva pa je na mesec 50 EUR. Se pravi, ?e kdo mislil, da bi za 13 EUR razlike ?rtvoval 22 ur ?ivljenja - no tolk slabo pa se spet ne cenim.

Jest porabim z javnim prevozom do sluzbe 2ure, v eno smer, z avtom, do 1 ure ce je res guzva. Mesecne karte (vlak + lpp) 200eur, bencin 160eur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.