Skoči na vsebino
Kava
Napisano
pred 29 minutami je Janez007 napisal:

... sem že popravil v "strupena ženska barva" 😁 In ta barva se še spreminja glede na svetlobo! :ouje:

Problem nastane, ko se kakšen del avta naknadno poštriha in se to takoj opazi ?zmeden?

image.thumb.png.21999c387f595fb9976d9cbfa96f7d79.png

Odvisno, kdo barva. Je pa res, da zna biti že odbijač pod svetlobo drugačen, drugačna refleksija zaradi dvoplastne rdeče osnove. 

Morajo bit v točno odmerjeni razmerjih. Spodaj je barva, ki vleče bolj na oranžno čez pa rdeča barva, ki vleče na bordo. In ko sta obe na avtu pod različnimi koti različno izgleda. Ponavadi poštrihajo večji del avta zaradi neopazni prehodov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 17 minutami je Janez007 napisal:

@Alex, s tem odebeljenim se pa popolnoma strinjam. Ta Mazdina kristalno rdeča je strupeno dobra, predvsem pa je všeč ženskam. 😁

Jap... to si prav povedal. Všeč je ženskam.In posledično pogledajo, le kdo vozi take frajerske avte. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Janez007 napisal:

@Alex, torej koliko plačate inženirje?

Ne vem točno... približno 1500€ neto(z malico, potnimi stroški, delovno dobo trideset let). Toliko dobi ven policist pripravnik s par nočnimi in kako nedeljo. Za Nemčijo recimo vem, da dobijo ing. za isto delo okoli 3500€.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Za začetek, da ni šoka, se priporoča bolj nevtralno. 😁

image.png.50eac1ad90b5bba87ca0b6758fb199f5.png

Saj v bistvu rdeča barva ni napačna. So jo pa zlorabili v napačne namene. Edino pri Mazdah jim je dobro ratala. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Cup Coffee Like - Free image on Pixabay

Čakte malo, ali nismo v demokraciji. To me spominja na bivšo jugo in sedanjo Rusijo in Kitajsko. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Hja, takrat, ko je bil referendum, se je to najbolj izpostavljalo kot problem in da jih ne moti če bi bili dobro plačani ne pa tako, da so delodajalci nedeljsko delo rinili v dodatek do minimalne plače. Torej so takrat sindikalisti lagali in intervjujani delavci tudi?

Sicer ne vem kje si zdaj spet najdel KUL-ovce mi je pa zanimivo, da prodajne verige ne dobijo delavcev za prodajo. A je problem v nedeljskem delu ali v prenizkih plačah naj se vsak sam vpraša.

Tudi mi jih ne dobimo za kontaktni center na banki, ker se zahteva ogromno znanje iz bančnih poslov, znanje tujih jezikov, prodajne sposobnosti, izmensko delo, nočne, vikende, itd... plačali bi jih pa dobrih 1100 EUR. Z vsemi dodatki si nato tist tisti teden, ko imajo nočno spravijo zadevo na 1500 EUR. Ampak, ker to pride na vsake tri mesece je pač colunga prenizka. Da bi pa imeli recimo osnovo 1400 plus dodatke, pa ni panike saj je to znesek, ki so ga večinoma omenjali na razgovorih. Se pravi ni problem izmensko delo, nočne, vikendi ampak zgolj temelj kapitalizma in to je zaslužek oziroma denar.

Tudi to ni popolnoma res, da trgovske verige ne dobijo delavk. O. k. To deloma drži za tuš in Mercator za tuje pa ne. Tuje dobivajo dnevno veliko prošnenj, ki jih hranijo, ko jih rabijo. Tako da ja, trgovine naj bodo  lepo zaprte. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Seveda si desničar... zato ker nočeš razumet, da nedeljsko delo je pri prodajalcih problematično zato, ker so sramotno plačani. Marsikdo ima nižjo plačo od minimalca in mu pač delodajalec mora izplačat minimalca. Če pa dela v nedeljo pa se najprej pokrija s tem nedeljskim dodatkom razlika med njegovo plačo in minimalcem in nato praktično ne dobi skoraj nič več, kot če bi delal samo delovne dni. To je problem desničarskega razmišljanja, kjer bi radi ukinili minimalne plače in bi se lastniki še bolj redili na račun zaposlenih.

V kolikor pa bo prodajalec dobil celotno plačo, ki je višja od minimalca in za nedeljsko delo še ves dodatek, kar naenkrat ne bo več vprašnje ali štacune odprte v nedeljo ali ne. In tako kot pravi Jest, država naj predpiše ceno nedeljske ure vsaj 2x toliko kot je običajna ura in zelo hitro se bo samo skristaliziralo ali se jim splača delati v nedeljo ali ne.

Nobenih referendumov in podobnih neumnosti ne bi rabili za take zadeve - sploh zato ker uspešen referendum le zadrži izvajanje zakona oziroma sklepov za eno leto in nič več. Zato je pač precej nepomeben, razen da imamo z njim stroške kot država.

Referendum bi moral biti za zakone, ki se tičejo vseh nas in pomenijo usmeritev ter razvoj države v prihodnje. Recimo primer: referendum, kjer bi se vsi odločali ali se želimo pridruževat višjegrajcem ali raje ostajamo v jederni evropi ne pa da o tem odloča en psihopat samostojno.

Ne bo držalo. Kolikor je meni poznano in imam veliko stikov z prodajalci, imajo recimo v znani trgovski mreži tujega lastnika kar spodobne plače ( z delovno dobo pridejo tudi na jurja in več) in jim niti na pamet ne pade, da bi kdo delal v nedeljo. Če bi zbirali podpise med prodajalci v tej trgovini in še marsikateri drugi za zaprtje  sem ziher, da bi bilo 100% za zaprtje. To so le floskule kulovcev, ki mislijo, da so vsi delavci na minimalcu.in jim to nedeljsko delo pomeni preživetje. V bistvu ni tako kritično. In ja, če nisi vedel, za nedeljsko delo so plačani 200%. A že doslej so se zaposleni otepali za delo v nedeljah. Vsi statejši delavci so si vedno oddahnili, da jim ni potrebno delati. Podpiram zaprtje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 17 minutami je Jest napisal:

Tole pa ne vem, ce drzi... ker ob nedeljah stacune niso bile nikoli prazne... Torej tisti, ki tudi ob nedeljah hodili v stacune, so po tvoje vsi za zaprtje? 

V bistvu ja. Hodijo  zato, ker je pač odprto. Jih pa ne bi motilo, če bi bilo zaprto. Najbrž. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 40 minutami je marko91 napisal:

Razlozi to to tem ki rabijo ta denar za stroske, otroke, hiso, hrano.....verjetno se prostovoljno zenejo....

Pozabil si še napisati za bazen pri hiši, pa vikend na Hrvaškem, pa vikend v Kranjski Gori, pa drage krznene bunde... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 7 minutami je Nejc1986 napisal:

Jp. Kamera se postavi v BTC, sprašuje ljudi s polnimi vozički in kar vsi so za to, da so zaprte... 

98% trgovk in trgovcev je za to, da so trgovine ob nedeljah zaprte in velika večina kupcev tudi. Tako, da ne vidim problema, zakaj ne bi bile zaprte. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Ni vse v denarju! 

Meni lahko sedaj kdo ponudi 5000 evričev mesečno, pa ne grem vozit tovornjaka in mednarodno špedicijo. 

Lahko mi dajo 2000 evričev, pa ne grem v trgovino delat tudi ob nedeljah. 

Raje imam minimalca in delam od 7 do 15 pa vikende fraj. 

Ni lepšega, kot biti vsak dan po 16i uri z ženo in otroki. 

30% dražje ob nedeljah bi privedlo do novega referenduma in zahtevah ostalih panog, ki delajo ob nedeljah, za povečanje plače...

Začaran krog... 

Razloži ti to enim, ki se ženejo cele dneve za malo večjo plačo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

In potem sem jaz kao desničar? 🤔

Izgleda, da imam pomešane pojme, kaj je prav in kaj narobe. Kot si sam napisal, imeli smo referendum, kjer so ljudje pokazali, kaj si o tem mislijo. In je takratna politika referendum povozila. Prav je, da je politika to sedaj popravila za nazaj. Ljudje bi morali imeli povsod fraj nedelje, kjer je to mogoče in ni delo ob nedeljah nujno. In trgovine vsekakor niso nujne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Recimo v Nemčiji, Belgiji, nizozemski in ostalih urejenih državah boš izredno težko našel odprto trgovino v nedeljo. Ponavadi tudi v soboto po 18. uri bo težka. Recimo v Belgiji so trgovine med tednom odprte le do 18.ure.Večina služb je do 17.ure.Potem si pa lahko mislite, koliko časa imajo na voljo ljudje za nakupe. Seveda se to dogaja v urejenih, demokratičnih državah. Pri njih je sindikat delavcev izredno močan, tako, da oni večinoma odločajo o precej stvareh. No, pri nas, ki je neka mešanica socializma in neokapitalizma mora pač država urejati stvari, ker je sindikat trgovine totalno nesposoben. V bistvu ga sploh ni. Podobno je skoraj v vseh panogah pri nas 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Bini napisal:

Ena sobotna......😁

IMG_20210130_073530.jpg

Jaz jo prav sedaj kuham v miru. 

In se smejim neumnostim, ki jih piše en pacient. 😅

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Nejc1986 napisal:

No, jaz delam cca 3-4 nočne na teden že 15let. Obvezno grem pred nočno spat od 14h do 17h (hvala bogu zaspim v trenutku in doma imam mir), takoj po nocni pa ali grem takoj kaj delat in potem spim od cca 17h do naslednjega jutra, ali pa malo po obrokih od 8h do recimo 10h, pa potem ponoči 10 ur...  Naslednji dan sem kot nov.  Je pa res;dan pred nočno počivam in nič drugega. 

Kar se pa tiče nedelj in štacun; od nekdaj pravim, da bi morale biti odprte. 

Tudi pri meni so  funkcionirale nočne vse dotlej, dokler niso prišli otroci. Potem pa ne gre več naprej, ker otroci zahtevajo vedno nekaj, pomagati moraš pri vzgoji, se igrati z njimi... Takrat sem zamenjal tudi službo, čeprav sem nenormalno dobro služil. 

Ni vse v denarju. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pravkar je Nejc1986 napisal:

Ja, ampak nebi zamenjal. Vsaj za zdaj ne... Meni je super, da delam na polno ko delam in da sem potem po več dni skupaj frei. Je pa res, da me nocne ubijajo. Tisti dan pred nočno sem sam sebi tečen... Vikendov in praznikov ne rabim frei, oziroma sem raje frei med tednom. 

Jaz sem tudi deset let delal nočne. A ga ni denarja, da bi delal niti eno noč več. Noč je za spanje. (Aja, pa ponoči moram kontrolirat tudi ta forum). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Tale naloga ni tako lahka, kot se zdi. :blink:

In bojim se, ker imamo nekoga, ki "vse ve in zna", tako kot pri reševanju epidemije (neupoštevanje epidemiologov, stroke, ...), rezultate pa vidimo - smo na samem vrhu Evrope. 😩 Isto se da z nepremišljenimi potezami zelo hitro uničiti izobraživalni sistem. Sokrat ni zaman rekel »Vem, da nič ne vem

Morda sem paranojičen, ampak zdi se mi, da gre spet za nekakšno maščevanje. A ni ustavno sodišče pred kratkim zadržalo določbo glede podaljševanja akreditacij visokošolskim zavodom? Je to morda povezano s tem?

Sicer pa načrtovati take zadeve je potrebno mnogo mnogo let prej, predno se pokažejo učinki. Poleg tega živimo v turbolentih časih z veliko negotovostjo glede prihodnosti in kadrovskih potreb. Pa tudi če danes zadanemo, nam lahko kader, ki ga bomo (z davkoplačevalskim denarjem) izšolali, takoj zatem zbeži iz države, ker ni nobenih varovalk. 😩

Izobraževalni sistem je še eno področje, kjer država nujno rabi strateško načrtovanje, tudi v povezavi s povezanimi področji (izobraževanje, demografija, gospodarka rast, varovanje okolja,...).

To da smo skoraj vse prepustili trgu nas bo še stalo. Kitajci nas s "planskim kapitalizmom" šišajo po levi in desni. :vskalo:

Se strinjam, da ni lahko. Je pa potrebno nekje začeti in ne čakati na naslednje generacije. Iz prve roke lahko takoj povem, da nam kronično primanjkuje inženirjev elektrike, strojništva, kemije. Dan danes bi bi vsi - fizioterapevti. In ekonomisti. Če pogledamo v katero smer gre razvoj nam je lahko takoj jasno, da bomo v bodočnosti potrebovali veliko elektronikov, programerjev.In kot praviš sam, bi morali imeti varovalko, da nam izšolani kvalitetni kader(zdravstvo) ne pobegne takoj iz države. Nekaj v stilu juge, ko niso smeli fuzbalerji oditi v tuj klub do 28 leta starosti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Šolamo dobesedno ne zaposljiv kader in to samo za to,da imajo univerzitetni profesorji službe do 70.leta! Na borzi dela pa visoko šolan kader ,ki vedri in dela prekarno ali pa odidejo v tujino in nima država od njih nič,samo stroške iz preteklosti! Treba je dobro pogledati kaj potrebujemo in tisti kader šolati in pika.:nevem:

Saj so skočili v luft večinoma na teh fakultetah  s katerih pridejo potem taki  direkt na zavod za zaposlovanje. Pa saj ni tako težko ugotoviti, kje smo švoh s kadrom in katerega je viška.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

30 let prepoznoooo.....!

Se strinjam. Tako nekako imajo urejeno v Švici in pa tudi Nemčiji. Pri nas pa rabiš strojnega inženirja pa se javi 34 Fdv-jevcev. In ker ne dobijo dela, se zatečejo v (sedaj že bivši rog) in postanejo tam "kemijski inženirji". 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Lepo. Čeprav si sam ne morem zamisliti. da bi zraven jajc pil kapučino. 🧐

Ko jem jajca, da se razumemo. :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Verjetno so zato pozitivni, ker so se cepili. Vnos mRNA mulekul cepiva, ki simulirajo proteinske receptorje virusa, tester zazna kot RNA virusa in si pozitiven. Dejansko pa nisi zbolel za kovidom. Če tega ne bodo znali razložiti se bo še manj ljudi hotelo cepiti sploh v dejstvu, da biti okužen še ne pomeni, da si zbolel za kovidom ampak večina folka te razlike ne razume.

Ja kaj pa naj grejo če jim Janko z Viča ruši božčkom strehico nad glavo. Ja pravijo, da so na primorskem tako imenovani topli kraji in jih ne bo zeblo. Tam v Kopru bodo zasedli kako zapuščeno skladišče in ustanovili narodno zabavni ansambel "Fantje z Roga" in ženski pevski zbor "Vesele skvoterke". Pol bodo šele bolela ušesa pravovernim primorskim rockerjem in boste milo prosili, da jih Ljubljančani vzamemo nazaj.

Glede cepljenosti ti tokrat dam popolnoma prav. Na nekaj takega sem tudi sam takoj  pomislil in zna bit to problem pri zagotavljanju pravih podatkov. Po moje tudi niso zboleli ampak so samo pozitivni na ta virus. In zaradi tega naši malčki sedaj ne morejo več v šolo. 

Še malo in bo tudi meni prekipelo s takimi forami. 

Pa "naši" gor ali dol. 😕

Glede rogovcev pa, kar imejte si jih gor, te umetnike. Jih imamo tudi na obali podobnih kalibrov dovolj. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

Saj zato pravim, da te je škoda. Ker mislim, da ti manjka čisto malo do večjega spoznanja.

Sam sem do pred 15 leti podobno razmišljal kot ti, potem so me številna konkretna dejstva prepričala, da sem se v marsičem motil. Ker sem prej 15 let verjel v neko zadevo, sem bil še toliko bolj razočaran. Od takrat naprej zadeve samo še lahkotno spremljam. 😁

Saj se jaz tudi ne obremenjujem z politiko. Meni je to bolj v zabavo. V življenju imam pomembnejše stvari za početi kot to. Uživam v tem, ko si "izmenjujemo" vsak svoje videnje stvari a točno vem, da vsak stoji na svoji strani reke in ne bo zabredel  vanjo ali pa se približal nasprotnemu bregu. Če še nisi opazi do sedajl, se bolj zabavam iz vsega skupaj,  nekateri pa zagrabijo to sila resno in potem poteka pravi boj. 😊Če sem čisto iskren sem se dobro imel prej in tudi sedaj. Malo smeha mora bit. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

aha... drugač pa niti ne pijem tega redno. 1x na teden recimo zraven ocvrtih jajčk - ne vem ampak ta kombinacija mi je carska.

Lepo. Čeprav si sam ne morem zamisliti. da bi zraven jajc pil kapučino. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.