Skoči na vsebino
Kava
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

aha... drugač pa niti ne pijem tega redno. 1x na teden recimo zraven ocvrtih jajčk - ne vem ampak ta kombinacija mi je carska.

Lepo. Čeprav si sam ne morem zamisliti. da bi zraven jajc pil kapučino. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

@Alex, kdo pa je sedaj kriv, da je “tvoja” regija pristala kar naenkrat na crnem sezanmu? Dosedaj najslabsa regija (koroska) pa je kar naenkrat med regijami z najboljsimi stevilkami... ;) ...

Oba doma upokojencev.😕 Kot zanimivost, da boste lahko glodali kost naprej je ta, da so bili vsi starostniki v domu na Markovcu že cepljeni.  Vsi. In tudi tej so pozitivni, skoraj vsi. Podobno je v enoti Olmo. 

Mi je pa povedal kolega, ki dela na Markovcu in dela sedaj, mimogrede od 6 - 22 ker ni dovolj zdravega osebja, da imajo več ali manj vsi blažjo obliko. To je najverjetneje posledica cepljenja? V glavnem, ko bosta šla ta domova iz statistike bomo zopet tam, kjer smo bili cel čas, v skoraj oranžno. 😏

pred 5 minutami je Boss napisal:

Ja Ljubljančani na kolesih vendar... kaj sprašuješ neumnosti :hudicek:

Kako? A je uspelo kateremu pobegniti iz Roga na obalo? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 17 minutami je Janez007 napisal:

@Alex, nekaj sem se naučil v teh mesecih, odkar sodelujem na forumu.

Prvič. S tabo se sploh nima smisla spuščati v kakršnokoli kontroverzno razpravo, ker je rezultat že v naprej znan.

In tega članka v Delu, ki je izključno strokoven, apolitičen, sploh nisi prebral. Zakaj? Ker Dela ne bereš, ker ti ga v resnici ni treba. Na portalu velikega vodje vse piše, kar morajo njegovi verniki znati (le malo), kaj brati in kaj je res, kaj ni res. Tudi to, da so vsi drugi mediji rumeni, levi, lažnivi, zanič.

Škoda, res velika škoda.😩. Tebe @Alex mi je škoda.😩

Drugič. Ti @Alex nisi še veliki vodja tega portala, tako da si ne mislit, da je bil članek objavljen samo zaradi tebe oziroma tebi. 😁

Še enkrat, tebe @Alex in podobnih mi je res škoda. Veš kako je fino, ko nisi prilepljen na nobeno stran, ni ti treba biti zvest nobenemu ideologu, ampak si svoboden, kot ptiček na veji. :jupiii:

Saj lahko vsak verjame tistemu, kar hoče. Recimo jaz nisem nikoli bral mladine kot večina mladcev takrat v Jugi, ker so že takrat klatili neumnosti in se izživljali. Tudi Dela ne, čeprav so bili včasih, za tiste svinčene čase, kar objektivni. Na noro24 ne zahajam, brez skrbi. Ne prenesem ekstremov v nobeno stan. Sem si sam izdelal sliko stanja pri nas in si poiščem vedno sam informacije kjer se mi zdi primerno, ki jih potrebujem. Spoštujem  mnenja drugih. Je pa res, da jih  ponavadi ne upoštevam,če niso v mojem kontekstu videnja stvari. Če je kakšna pametna ideja in predlog je vedno dobrodošla. Fraze in puhlice pa ne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Tega stavka pa ne razumem... zdaj bi pa jaz rabil podnapise.

Piješ. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

a žitna kava spada pod kave? Če ja, pol nisem glih antikofetar.😜

Kaj pijej divko namesto prave kave?... povišan pritisk? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je Janez007 napisal:

Torej sem obrnil kdo je koga. 🤪

Ja saj je razumljivo, Hvalica je znal sprovocirati ....

Res je. Samo pa ni naredil nič kaj pametnega v parlamentu. Zato je letel skozi  stranska vrata iz SDS stranke. 

pred 38 minutami je Janez007 napisal:

Mislim, da je Kacina po takrat še njegovih laseh ...

Tudi meni je šel na živce, ampak je tudi poskrbel, da smo se vsaj še drugi zabavali. 🤪

Določeni "nedemokratični"  ljudje niso primerni za nekatere funkcije v demokratičnih ureditvah. Še huje je, če imajo zraven še kakšne težave, pri katerih si sami niti ne morejo pomagati:

WWW.PSIHOTERAPIJA-ORDINACIJA.SI

Narcistična osebnostna motnja se kaže v obliki pretiranega občutka lastne pomembnosti, globoke potrebe po občudovanju in pomanjkanja...

Ko to povežeš z nekaterimi dogodki, ti postane vse bolj jasno in tudi logično.

Dober primer je bivši predsednik ZDA, o čemer so priznani psihologi napisali kar nekaj knjig. In to ni nič nenavadnega, da se ravno na visoke funkcije prepogosto zavihtijo "težavni" ljudje:

vogelstan.jpeg
OLD.DELO.SI

Dušan Nolimal: »Kjer je moč, denar, privilegiji, so tudi psihopati«

Ne mi lepit prispevke iz časnika  delo. Ni vredno komentarja. Včasih je bilo Delo spoštovanja vreden časnik, sedaj je pa postal samo slab  rumeni tisk. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 29 minutami je Janez007 napisal:

Mislim, da je Kacina po takrat še njegovih laseh ...

Tudi meni je šel na živce, ampak je tudi poskrbel, da smo se vsaj še drugi zabavali. 🤪

Poanta pa je v tem, da določeni ljudje enostavno niso primerni za nekatere funkcije, če imajo na primer kakšno težavo, kot na primer:

WWW.PSIHOTERAPIJA-ORDINACIJA.SI

Narcistična osebnostna motnja se kaže v obliki pretiranega občutka lastne pomembnosti, globoke potrebe po občudovanju in pomanjkanja...

Ko to povežeš z nekaterimi dogodki, ti postane vse jasno in logično, podobno kot pri bivšem predsedniku ZDA, o čemer so priznani psihologi napisali kar nekaj knjig.

Ampak, kako lahko nekdo določi, kaj je normalno in kaj ni. Baje, da tudi ni normalno, da hodimo v službe. Človek ni ustvarjen za to, da se podreja drugemu. Zakaj bi pa moral biti nekdo bolj pomemben kot si recimo sam? 

Recimo za cerkev ni nekaj sprejemljivo, za rdeče drugo, za oboje ni skupaj kaj sprejemljivo in ni normalno. Tako je bilo, kot so zapisali drugi, Zame je normalno vse in sprejmem vse, samo, da ni kaka skrajnost. V bistvu sebe vidim bolj kot levičarja kot pa desničarja. Imam kolege gaye, lezbijke, zagrizene levake, zagrizene desnake, glasbenike, igralce, luzerje, večne sanjače, kirurge, celo enega farja imam za kolega.

Strpen do vseh. Res, v bistvu sem pravi levičar.🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je Janez007 napisal:
65859401_fp-fb.jpg
WWW.RTVSLO.SI

Pogovor z nekdanjim politikom za oddajo Moje mnenje: Slovenska politika na visokih obratih.

Najbolj žaljiv poslanec od začetka parlamenta. Pa ni važno v kateri stranki je bil. Meni je šel vedno na živce s svojim početjem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 minutami je Nejc1986 napisal:

Tudi pri nas ni praksa, da je bolan človek na šihtu. Nevem, no... Nikoli nisem bil z vročino kjerkoli drugje kot doma pod koutrom. In seveda, na drugi strani; nikoli izigraval bolniške. 

Enako. Ne vem v kakšnih firmah dela folk, a pri nas se strogo držijo vseh obveznosti. Kar ti pripada-ti pripada. Nobenih kršenj, raje ti dajo malo več kot premalo. In to je že 19 let, odkar delam v sedanji firmi. V prejšnji je bilo enako. Ne vem, mogoče je vzrok v temu, da sem vedno delal le v tujih firmah in da naši pacienti ne spoštujejo zakonodaje. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
dne 28. 1. 2021 ob 8:15 je Jest napisal:

Hmmm... na koncu clanka pise tole: Alex Marshall is a European culture reporter, based in London. @alexmarshall81 :P ... Torej je skoraj iz sosecine... 🤪

Vec ali manj nic... prav tako kot tudi trenutna :) ... oz. vec skode kot koristi ... :P

Sicer pa... Ko nekdo napise nekaj, kar tebi ni vsec... ga je treba takoj diskreditirat in "oznacit kot fakenews"? Tako dela recimo trenutna vlada ...  v veliko vecji meri kot prejsnje ... Saj vem,d a se ne strinjas... in bo v roku parih minut ze spet ena "kontra" 🥴

Dela, dela in to počasi a zanesljivo.Stvari se postavljajo na svoje mesto. 

Vedno več ljudi ugotavlja, ko se pogovarjamo, da so nekaj dobili od te vlade in da so "njihovi", ki jih običajno volijo enostavno-smešni. Da so kvečjemu za  kak stand up nastop v kakem vaškem gledališču (serpentinšek  ima izkušnje, baje, da je učil tudi ostale, kako se temu streže.) 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ja včasih je bilo kar obvezno, da si prišel tud bolan delat. Če si lahko stal in zdržal 8 ur, da te glih ni kašelj lomil in vročina zdelovala, smo veselo delal. Še recimo izgubo glasu zaradi kakšnega virusa dohtarji niso predpisovali bolniške - češ "pa ne boste govorili ampak dejte delat z računalnikom". Zato pa nekateri vključno z mano po skoraj 30 letih delovne dobe nimamo dneva bolniške.

Se pa bojim, da boš zdaj moral izvajat delo od doma, kar je sicer fino pri lažjih prehladih in drugih zadevah, ampak se bo hitro to sprevrglo v to, da tisti, ki ma delo od doma sploh bolniške ne bo dobil in bo moral od doma delat tud napol mrtev. Krasni novi svet.

Verjetno je odvisno od firme do firme. Recimo pri nas, ko prideš v službo, ti izmerijo temperaturo in moraš s podpisom garantirati, da nisi prehlajen, nimaš driske, ne kašljaš, nimaš korone. Če opazi ta model, ki to izvaja kaj od naštetega, te lahko komot in je celo priporočljivo, da te napoti na bolniško. Kar se tega tiče, pri nas ni problema. Prav tako pri ženi, ki dela od doma že od marca. Če je recimo prehlajena javi v službo in je ne gnjavijo. Ima bolniško. Verjetno so bolj problematične kake "divje" firme, ki nimajo marsikaj urejenega. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 23 minutami je Boss napisal:

o fak (pa ne Jakov) ... testiranje je le igra številk (tko kot loto) pravi Beopićka in očitno dejansko samo potrjuje Kacotovo izjavo pred tiskovko, da se gredo mal hecat.🤮

e6c87409fae60a1a1de0_62511716.jpg?v=d8ec
WWW.24UR.COM

V Polzeli odmeva ogromen delež pozitivnih med zaposlenimi na tamkajšnji osnovni šoli – izvid hitrega testiranja je okužbo namreč...

Itak, da so tej hitri testi bolj za otroke strašit.Podobno so ugotovili v Italiji, da je zelo majhen procent točnosti z njihovimi testi. A glej ga zlomka, oni, Italijani, lepo "junački" štejejo tudi te teste pod vse skupaj in posledično imajo "cul" sliki oz. 5% okuženosti. A glej ga še enega  zlomka, vsak dan umre skoraj po 500 ljudi. Kdo koga farba tu? A ukrepe še stopnjujejo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Na pa še tole kaj si mislijo v New York Times-u o twitotu. Verjetno je tud to komunajzerski levi cajtng.

25slovenia1-videoSixteenByNine3000.jpg
WWW.NYTIMES.COM

Slovenia’s government has replaced the directors of major institutions. But it says “run-of-the-mill artists really have nothing to complain...

Jaka stvar. Ne mi rečt, da so amerosi  poslali svojega novinarja v neko žepno državico,ki niti ne vedo točno, kje se nahaja, da bi napisal članek. 😊 

pred 9 urami je Boss napisal:

Hmm ja, a tvoje moštvo pa ni smešno... Sestavljeno iz strank, ki so ble najprej sramočene kot levičarske ampak zdej, ko pa pomagajo "pravi stvari" so pa nepogrešljive. Ena med njimi je celo taka fejk stranka, ki sploh nima več svoje volilne baze. A zakaj je nima? Zato ker je nategnila svoje volilce. Pri drugi poslanci ne upoštevajo odločitev organov stranke, ki jim je omogočila, da so sploh prišli na dobre plačane pozicije, tretja sploh ne ve, da jo maršal živo žre oziroma reže kot salamo in da se ji lahko spet zgodi isto kot se jim je v predprejšnjih volitvah in parlamenta sploh ne bodo videli. Četrta pa je kao opozicijska, ampak za pravi denar prispeva svoje glasove istočasno pa se posmehuje svojim volilcom in jih javno označuje kot bedake.

Kolovodij se pa sploh ne bom dotaknil, ker sploh nima smisla razlagat, ker vsi vidimo kaj jih zanima in to sigurno ni dobrobit ljudi.

Daj mi prosim razloži, kaj so dosedanje leve vlade naredili dobrega za malega človeka? 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

Sam "neprijetne" novice so tudi tiste, katere te pa spravijo na obrate. Zakaj si prepričan, da so pa tiste fake news, tako kot je vedno Trump trdil o vsaki informaciji, ki mu ni bila všeč? A resno verjameš, da je vse črno belo - da je tvoje "moštvo" vedno brezmadežno pravično pošteno, nasprotno "moštvo" pa je treba deskreditirat za vsako ceno, saj je po tvoje sestavljeno iz samih hudičev in čarovnic.

Kaj morem, če je  nasprotno moštvo enostavno smešno. Že pol leta hodijo z nezaupnico in trdijo, da imajo 46 glasov. Na koncu ugotovijo, ko jih že 42-ič preštejejo, da jih nimajo niti 40. Saj jih ne more človek jemati resno. Če bi imeli nek program, imeli nekega resnega kandidata, bi to izgledalo vsaj neki opoziciji podobno, tako je pa samo-komedija. 😊 Vse, kar jim je uspelo je, da so "razmontirali" opozicijo, da se jim že vsi smejijo. Kaj sledi sedaj? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Danes res težko v medijih ločiš zrne od plev, kaj je res, kaj ni res.

Lahko povem na mojem področju. Ga kdaj kar fino sekajo mimo, si mislim da eni mediji zaradi površnosti, eni malo iz žlehnobe, ...

Že dolgo nazaj sem eni novinarki serviral vse željene podatke-odgovore, potem pa na njihovem portalu zagledam pompozen, za našo reklamo negativen naslov, vsebina pa samo izbrana - negativna.

Naslednjič ni dobila nič več. Se je pa opravičevala, da uredniki od njih zahtevajo take "udarne" članke.

Tako, da vse informacije berem z rezervo, pri nekaterih medijih z zelo veliko rezervo. Čisto nepristranskih medijev pa po mojem v SLO ni, tudi zato, ker ne bi preživeli.

Se strinjam. Ampak, saj je pri vseh medijih enako. Jaz sem prvi, ki bi si želel, da bi bili vsi mediji neodvisni.  Na žalost, tega ni nikjer na svetu. Ampak, kako je lahko nek urednik neodvisen? Težko. Vedno je nekdo v ozadju, ki diktira smer. Podobno je pri radijskih urednikih, ki nevede (hote) uveljavljajo v programu svoj osebni glasbeni okus. To govorim za zasebne radijske hiše a velja deloma  tudi za nacionalni radio. 

Sicer pa vidim, da je tvoje pisanje realno in se velikokrat strinjam z napisanim.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pravkar je marko91 napisal:

Jst sm cist cool, predlagam da naredis to ti in nehas vsiljevati svoj politicen pogled celmu forumu. A te je kdo vprasu a je 24kur levi alindesni? A te kdo kdaj vprasa o kolesarjih? Ne te bedarije bruhajo iz tebe, samo tebe. In verjem da nas je veliko tuki ki te majo pun KU.....L

KUL - ac si mislil napisati? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

@Alex, ali objavam na tem portalu spet verjameš?

Se ti ne zdi, da verjameš točno in samo v tisto, kar želiš verjeti in potem težko prepričajo kakršnikoli argumenti, dokazi?

Če ni napisano v skladu z željami, je razlog v "hujskaškem levem portalu". 😁

Če je napisano v skladu z željami, je članek na tem istem "hujskaškem levem portalu" vredno prebrati. 😁

Malo heca, malo pa zares. Treba se je odločit in biti vsaj konsistenten. Je pa verjamem težko biti konsistenten, v resnici nemogoče, če tudi "Bog" ni. 😉

slika.thumb.png.5c054532ba7266b483fd2f92be029aa7.png

Saj nisem sam napisal tega članka.Je pa lepo, da ta portal napiše včasih tudi kako  "neprijetno" novico. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 32 minutami je marko91 napisal:

Je to tema krneki ali cene goriva model?

Ohladi se malo... pojdi malo v naravo na svež zrak, model. 🤫

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.