Janez in Jože gresta na lov in ujameta gosko, ki jima obljubi, da, če jo spustita, bo vsakemu znesla eno zlato jajce. Ko bosta imela jajce, si zaželita tri stvari in vržeta jajce na tla. Janez in Jože ponudbo sprejmeta in se odpravita domov.
Janez pride domov, si zaželi, da bi namesto stare bajte zrasla vila, v kateri bi bilo 100 lepih punc, da bi imel steklenico vina, ki ne bi bila nikoli prazna in da bi imel denarnico, v kateri bi bil vedno denar. Janez vrže na tla jajce in pred njim stoji vila, v njej je 100 mladih, lepih žensk. V vili je steklenica z vinom, Janez si nalije vino in steklenica je zopet polna, odpre denarnico, iz nje vzame ves denar in denarnica se zopet napolni. Janez tako uživa mesec dni, nato pa se le spomni na Jožeta in se odloči, da ga obišče.
Ko pride do Jožeta, še vedno stoji stara kočara, v njej je 1000 moških z velikimi batinami, v kotu pa Jože joče od obupa.
Janez:
- "Pa, Jože, pa kaj si si ti to zaželel?".
Jože:
-"Pridem jaz do hiše, pa si mislim: tri želje a meni manjka tisoče nekih kurcev - in ravno takrat mi pade jajce na tla in se razbije..."
Janez se pozno zvečer vrne domov in skoči k ženi v posteljo. Ta pa nič in je hladna kot špricer. Zato ji on besno reče:
- "Pa kateri ti je to kurac danes?"
Žena pa nazaj:
Se srečata dva prijatelja in prvi pravi drugemu:
- "Si pa fejst shujšal!"
- "Ja, sem na ločevalni dieti."
- "Kako pa to zgleda?"
- "Ločujem se od žene, kuhat pa ne znam..."
Na križarki, ki pluje skozi Piranski zaliv, stoji starejša dama in z obema rokama drži klobuk, da ji ga ne odnese veter.
Pa jo opozori mimoidoči častnik:
- "Gospa, ne želim vas motit, a verjetno niste opazili, da vam veter dviguje krilo visoko čez pas."
- "Hvala, toda tisto, kar vidite tam spodaj, je staro že 85 let. Klobuk pa sem kupila šele včeraj..."
Konj in osel se prepirata o tem, kdo je več vreden:
- "Konji smo stoletja bojevali bitke, prevažali in prenašali ljudi čez države, mi smo ponos zgodovine."
- "Pusti to. Tehnika je konje povozila, osli pa bodo vedno obstali..."
(najbolj zanimivo je bilo, ko sem ta vic povedal v pisarni in se je šef še najbolj smejal, vsi drugi so se pa potem smejali njemu, ker ni kapiral, kaj sem hotel s tem namignit...)
Sodelavka vsa v joku reče:
- "Roman je navadna baraba."
- "Kako? Kaj ti je pa naredil?"
- "Sinoči je ostal pri meni in sva se ljubila celo noč. Ko je zjutraj odhajal, mi je dal vrtnico in rekel: 'Ko se ta vrtnica posuši, se vrnem v tvoj objem.'"
- "Ja, in?"
- "Vrtnica je plastična..."
Polde se v bolnisnici zbudi iz kome.
Pristopi zdravnik in mu pojasni:
- "Srečo ste imeli, zastrupili ste se z alkoholum."
- "Pa so že ugotovili, kdo mi je dal strup v žganje?"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Janez in Jože gresta na lov in ujameta gosko, ki jima obljubi, da, če jo spustita, bo vsakemu znesla eno zlato jajce. Ko bosta imela jajce, si zaželita tri stvari in vržeta jajce na tla. Janez in Jože ponudbo sprejmeta in se odpravita domov.
Janez pride domov, si zaželi, da bi namesto stare bajte zrasla vila, v kateri bi bilo 100 lepih punc, da bi imel steklenico vina, ki ne bi bila nikoli prazna in da bi imel denarnico, v kateri bi bil vedno denar. Janez vrže na tla jajce in pred njim stoji vila, v njej je 100 mladih, lepih žensk. V vili je steklenica z vinom, Janez si nalije vino in steklenica je zopet polna, odpre denarnico, iz nje vzame ves denar in denarnica se zopet napolni. Janez tako uživa mesec dni, nato pa se le spomni na Jožeta in se odloči, da ga obišče.
Ko pride do Jožeta, še vedno stoji stara kočara, v njej je 1000 moških z velikimi batinami, v kotu pa Jože joče od obupa.
Janez:
- "Pa, Jože, pa kaj si si ti to zaželel?".
Jože:
-"Pridem jaz do hiše, pa si mislim: tri želje a meni manjka tisoče nekih kurcev - in ravno takrat mi pade jajce na tla in se razbije..."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani