Frizerske zadeve ima. Ja, tako to izgleda, ?e ima? salon v najemu + nekatere dodatne stro?ke in vem da ne goljufa pri bilancah.
Se pravi z neko uravnilovko potegnit, to je re?itev, da se napolni malho, kateri so ji mi?i in podgane pregrizle dno.
Kar se pa ti?e udarjenosti naroda k razko?nim vozilom, pa je zanimiv primer enga prijatla, ki vozi AR 156, 15 let staro in redno posoja ve?je vsote denarja nekemu podjetniku, kateri se okrog vozi z X5, a v ?epu nima prebite pare, vse na lizing, fafing, itd. To pa je to koliko da kdo na prevozno sredstvo.
Ja ne ?tekam, kako ima lahko frizerski salon, kjer je najem vsaj 500e (pa sem res na minimalu), ki je to 6000e letno, pa potem prispevki, davki, oprema za salon....pa ni dobi?ka.
Ne mi re?i, da dela minus tam (ni davka na dobi?ek), ker od ne?esa mora ona ?iveti, z ne?im se pla?uje vso robo, najem....itd. No?em koga obto?evati, a verjetno je velikokrat kak cash prijateljev na roko brez ra?una, pa je promet (dobi?ek) manj?i itd....pol pa ?ok ker ni vrtec cenej?i.
Ra?unica je zelo enostavna - ?e ni plusa (na papirju ali mimo papirja) ne more? poslovati.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Danes je treba veliko stvari prebrati, se pozanimati....jaz sem se in sem zaprl s.p. ker se to enostavno ve? ne izpla?a. ?e si majhen za lastne potrebe pla?a? 2x ve? kot ?e si na minimalcu pri nekomu, ?e si velik, so obremenitve prevelike, davek na promet, davek na dobi?ek, prispevki...itd itd
Skratka, pi?e lahko prito?be, ampak ni? ne bo pomagalo. Kaj pa dela da ima s.p., ki nese le par jurjev letno?
Pri izra?unu vrtca in otro?kega dodatke je v zakoni o pravicah iz javnih sredstev (ZUJPS) zapisano:
5. Dohodek iz dejavnosti
14. ?len
(1) ?e je oseba dejavnost ?ele za?ela opravljati ali ?e je njen mese?ni dohodek iz dejavnosti ni?ji od vi?ine bruto minimalne pla?e, se kot njen mese?ni dohodek iz dejavnosti upo?teva dohodek v vi?ini 75% bruto minimalne pla?e
To pa je zato, ker so vsi preko spja imeli prijavljene minimalce, da so imeli zadeve kot je vrtec in ?e polno drugih skorajda zastonj (davki, dokladi itd) ne zaradi var?evalnih ukrepov!!!! vozili pa so makine vredne 50 jurjev
P.S. Ni pa treba dajati naslovov v stilu 24 ur. Zadeva je lahko po?tena ali pa nepo?tena, zaradi razlik in barab so pa? potegnili neko spodnjo mejo
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Blo je fajn, edino cena vo?nje je pribli?no 4x vi?ja kot s trenutnim H Coupejem in na LPG, tako da za mojih vsakodnevnih cca. 100 prevo?enih km, Rx8 ni najbolj smotrna re?itev.
Od kdaj se rx8 kupuje kot smotrno resitev...
Kdor kupuje rx8 pa gleda na porabo je cisti lajik
Pocasi dobiva look, potrebna so se zakljucna dela v gradbenistvu, predvsem lepotna. Ampak sem zadovoljen, suhi bomo. Za lepoto sem pa ze rekel da me boli en organ.
Tako sem naredil jaz :-). Kdaj ga bom prodal ne vem, upam da ?e lep ?as ne. Ko bo pa pri?el ta ?as, pa mislim da ne bo te?av s prodajo. Tudi s prej?njo nisem imel...?la po 1 tednu Samo pravo ceno je treba dat
A si prepri?an
Ne vem, jaz si upam (in sem) kupit japonca z 150k ali vec, zamenjam tekocine in ma da fura. Najde se tud avto z 10.000 km ki mu je ata ze nacel sklopko, avto z 20.000km ki ga je kdo mrzlega teral itd, nemci jih lahko zgejo do konca
Kako bos vedel da je sedaj to avto ki bo tip top? Ne mores. Tudi novi pridejo totalno sesuti s kamiona in ladje, na summitu je prva stvar ki jo kolega naredi klepanje pred prodajo, avte se premika iz tovarne s premalo olja itd....
Loterija...
Danes sem na svoji ko?iji diagnosticiral te?ave z vsaj dvema ?obama. Ko sem poklical nekaj mojstrov ki se ukvarjajo z obnovo ?ob sem ugotovil da so dana?nji avti eno samo sranje, al kako naj se izrazim. Avto je treba pred dose?enimi 200 k prodat sicer se ti slabo pi?e. VW je sranje (?e posebej 1,6 tdi), Ford ?e slab?i, paradni konji servisov so pa bawarci. To sedaj povzemam od vseh mojstrov s katerimi sem govoril. Okoli 200 k se po?asi za?enjajo problemi s ?obami. Vi?ji so tlaki, ve? je te?av, zato novodobni avti vse ve? visijo po servisih. Noben problem ni, ?e te ne boli 600? kolikor ve?ina teh servisov pobere za obnovo ?ob. ?e te pa to boli, ima? pa problem, sploh ker avto ni ni? vreden, serviserji (bilo kateri) ti pa ra?unajo kot da si jim pripeljal teden dni starga bentleya. Da ne govorim, da nova stane preko jurja. To sedaj opisuje zgolj stanje okoli ?ob. Kje so sklopke, turbine, dpfji in ostala krama ki je bolj ali manj po nepotrebnem privija?ena na avte.
Podobna zgodba je z novodobnimi bencinarji, ker so se tudi na teh avtih tlaki mo?no dvignili, in temu primerno crkuje vbrizgalni sistem oz komponente.
Sedaj pa bodi pameten in kupi avto, za katerga upa? da ni te?av. Verjetno potem bolj? kupt novga clia kot pa starga pasata, ?e malo karikiram.
Ker je ?e proti polno? in mi razsodnost ?e mo?no pada, upam da sem bil razumljiv. Sivcer bom pa jutri kaj popravil :)
tukaj je treba potrkati da je CD143 izjema, furam ?e drugo ma?ino nad 200k in avto je kot nov, tudi Pele je rekel da CD143 ?e ni menjal vztrajnika ali sklopke
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Narobe misli?........tudi tebe bo ?e teplo, to je to?no o tem kar pi?emo zgoraj!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani