Glej to je bilo mi?ljeno, ?e ti otrok sko?i le nekaj metrov pred avto. ?e se pelje? 30 km/h in ob upo?tevanju reakcijskega ?asa eno sekundo, se bo? ustavil naprimer ravno pred otrokom. ?e bo? ?el 50 km/h bo? v reakcijskem ?asu prevozil skoraj isto razdaljo, kot si jo potreboval prej za reakcijski ?as in zaviranje, in ko bo? stisnil zavoro do konca, bo za otroka?e prepozno in bo? imel povpre?no 47 km/h. Zakaj ravno otroka? Odraslemu bo? polomil noge, naredil bo preval ?ez avto, otroka pa bo? direktno povozil, ker je veliko manj?i.
?eprav Kuzmi? bi lahko malo ve? bleknil na temo dirkali??a, samo na koncu je en za trenutek predlagal, ampak so vsi presli?ali. Sicer pa re?itve bi bile lahko po mojem skromnem mnenju:
- V okviru avto ?ole narediti ?olo varno vo?nje. Pa ni nujno, da jo naredi, samo, da dobi kandidat ob?utek, da nima ob?utka, ?e bi naredil, bi bil mogo?e ?e preve? samozavesten.
-V okviru avto ?ole prikazati kaj vse te lahko doleti. Vsaj dve uri na teoriji, prikaz kak?ne pasti te lahko ?akajo, kak?ne nesre?e itd...
- Kot je napisal Sirius, socializacija divjakov. Oziroma kazen ne sme biti le denarna ampak predvsem pou?na! Kot so povedali v oddaji in sam ?e skozi poudarjam po forumih, 60 jurjev nekemu direktorju ni problem, ?tudentu/upokojencu/delavcu pa je. In kaj bi se bolj usidralo v glavo ljudem, kot je recimo usmerjanje prometa, delo v ustanovah, kjer so ?rtve nesre? itd... Pa glede na videno ta vikend (petek, ne soboto ) se ?e po ogledu oddaje marsikdo ni zamislil.
- Dirkali??e Osebno bi velik raje dal 5 jurjev na dan pa si dal du?ka do kraja, spoznaval lego in meje svojega avta na varnem poligonu kot pa po prometni cesti. ?eprav mislim, da nas je malo tak?nih (marsikdo bi rekel, jebe? dirkali??e, cesta je bolj?a in "cenej?a") ampak bolje vsaj 25% dirka?ev spraviti s ceste kot pa 0%...
-Mogo?e poostren nadzor na dolo?enih to?kah, ne le okoli ?ol za 1. septembra (me prav zanima koliko nesre? je takrat, da je to sploh potrebno), ob ?rnih vikendih (Martinovo, Bo?i?, novo leto) ostao pa pa?, kot se jim sprdne. Kot je nekdo rekel, ?e se bodo ljudje zavedali, da jih lahko kjerkoli in kadarkoli dobijo, bodo bolj previdni. Najbr? bi bil v tem primeru ?rtev radarja tud sam ampak mislim, da bi edino na ta na?in ljudje zmanj?ali hitrost.
Ampak klnc, ko na? vrli ?lender vidi re?itev samo v neposrednem polnjenju prora?unske luknje. Policajem norme, pa naj pokasirajo ?im ve? in to je to. Ni? ne re?em, lahko bi imeli poostren nadzor, ampak to tam, kjer je to res potrebno!! Ne pa tam, kjer je najla?e. ?e tu se poka?e zabitost na?ih vrlih politikov in odgovornih.....
No jaz pa upam, da je kdo gledal v ?etrtek Trenja. Ampak ironija je, da se folk ?e vedno ne zamisli. Kuzmi? je med drugim izjavil, da ?e ima? levo nogo skoz na kuplingi malenkost zmanj?a? zavorno pot in da, ?e pred tebe sko?i otrok na dolo?eni razdalji, se bo? pri 30 km/H ustavil tik pred njim, pri 50 ga bo? pa UBIL s hitrostjo 47 km/h. In sedaj se na Mobisuxu prepirajo o teh dveh zadevah (res bedne debate in totalno butaste izjave dolo?enih uporabnikov) namesto, da bi se zamislili kaj je bil namen oddaje.
Skratka, kdo je gledal to oddajo in kak?na so va?a mnenja?
Takrat se lahko zaveda? kako si odvisen od morebitnega drugega vozila in od hitrosti. ?e ob?asno razmi?lja? o tem, kaj narediti, to ?e ne pomeni, da se vsega boji?, ker ?e bi bilo tako, bi bilo nabolje, da ostane? kar doma, pa ?e tam te lahko potres dotol?e. Ob?asno ne ?kodi malo razmi?ljati, kaj bi naredil, ?e se zgodi in v tistih situacijah, kjer ni druge re?itve pomaga ?e nekolio zmanj?ana hitrost in SRE?A, ?e je nima? pa? ti ni usojeno, izzivati vedno usodo pa spet ni najbolj priporo?ljivo.
Vidim, da smo na?li skupni jezik!
ql ql ql vse to cist stekam po eni strani in se strinjam s tabo samo mislim da mores met nekaj pleha pred sabo se pravi v nosu vozila! na moji mazdici pa je nosek mnogo daljsi kot na marsikaterem vozilu ki krepko presega 4 metre!!!!
Jap in ?e se ne motim je FR zaradi postavitve motorja vzdol?no in pogonskega sklopa ?e serijsko malo varnej?i, vsaj nekje (Motorno Vozilo, Tehni?ka zalo?ba Slovenije) sem to prebral, to?no si ne znam predstavljati zakaj. :ne vem:
Ponavadi pa se dogaja takole, najprej prvi i??e prvo prestavo in spelje, na drugi i??e... nato tretji , ?etrti bi ?e zraven malo potelefoniral itd. Pri semaforjih s kratkim intervalom petega ?e pri?aka rumena, sedmmi je ?e rumen od ?ivcev trideseti pa zelen.
Res je tako! Jaz recimo, ko stojim na kri?i??u, prvi ali pa zadji vedno, ko vidim rumeno, dam v prvo in samo ?e ?akam, da speljem. Amapk kaj ko nekateri o?itno menijo, da lahko da? v prvo ?ele, ko zasveti zelena pa Bog ne daj prej.
Ko sem svojemu mnenju prilo?il sliko neke prometne nesre?e (ki jo je bilo razumeti kot simboli?no), sem v pojasnilu navedel, da gre za kr?itelja prometnih predpisov, ki je ?alostno kon?al. ?al pa obstaja velika verjetnost, da je na tej fotografiji ?rtev kr?itelja, ki mu se je zaradi objestnosti nevestnega voznika v drugem vozilu, na tem mestu, ni? hudega slute?emu, pred?asno kon?alo ?ivljenje.
Jap, to je nesre?a iz prej?njega vikenda. 20 letnik v BMWju z mladoletnim ?oferjem je po de?ju pretiraval nakar mu je menda odneslo zadnji del (mogo?e celo namenoma??) nasproti se mu je pa pripeljal nek mo?akar v tem Hyundaiu in postal "njegova ?rtev". Aja, ko smo ravno pri nesre?ah prej?nji vikend. Zjutraj, ko sem sli?al kaj se je zgodilo sem takoj rekel "Ljudje so pozabili kako izgleda voziti po de?ju." In kaj preberem v ponedeljek? BMWju po de?ju odneslo zadnji konec, un Megane je pa divjal ?e? 200 PO DE?JU!
Nekje sem sli?al da ko se pribli?ujemo bilokak?ni oviri ali kaj podobnega ne smemo gledati direkt v njo ker druga? jo nacilamo to?no v sredino in moramo gledati kje se bomo izognili.
To poudarjajo predvsem motoristi. Glej linijo mimo ovire, ne oviro!
Druga?e se pa druga?e ?isto strinjam s tabo Sirius. Priznam, pogosto pritisnem plin ?eprav zadnje ?ase vedno manj kar dokazujem tudi s porabo (od 7,2l-7,6l na 100km ) ampak sem pa tak tip, da pogosto preden se usedem v avto pomislim na morebitne zaplete. Oziroma se peljem po cesti in v?asih razmi?ljam v to smer, kako reagirati v dolo?enem primeru. In iz lastnih izku?enj lahko potrdim MadMaxovo trditev, da adrenalin upo?asni dogajanje in razbistri misli. Neko? mi je na poti v slu?bo prekri?ala pot neka ?tudentka, ki se je odlo?ila obra?ati sredi ceste. V bistvu je bil uvoz na AC zaprt in je speljavala nazaj od koder je pri?la. No v glavnem jaz sem ?el v zelo krhkem avtu (Peugeot 106) 90 po regionalki nasproti ona pa naravnost pred mene! Nikoli si nisem mislil, da so moji mo?gani lahko tako hitri, v tistem trenutku sem imel v glavi bremzanje, zaviti s ceste, ali pa gasa mimo nje. No ?e bi zaviral bi do nje imel ?e vedno okoli 50 km/h in bi se zabil v njen bok, na nesre?o mene in njenega sovoznika. ?e bi zavil iz ceste bi ?el v jarek in grmovje. In sem samo dr?al volan, in ?vignil mimo tako, da sem imel na koncu le butnjen bok, ona pa razbit ?migavec. Po tak?nih situacijah se zamisli? kako znajo biti ljudje neprevidni in nezbrani na cesti pa ?e si sam ?e 200% skoncentriran. Potem ti pa pomaga samo ?e zelo varen avto in sre?a.
Mah ta na?a dr?ava je res "v kurcu". Zvi?ajo kazni, postavijo radarje na vse mogo?a mesta in govorijo, da bodo na ta na?in re?ili ogromno ?ivljenj. Ampak ko pa pogledamo statistiko pred zvi?anjem kazni in zdaj, je zdaj ravno toliko rtvih na cesti in nesre?....
In nih?e izmed avtorjev vi?jih kazni se ne oglasi in pove kak?ni so rezultati prej in potem ker vedo, da so porazni. Ampak glavno je, da na?a dr?ava slu?i na vseh podro?jih od kazni, do davkov pa magar ?e tudi pri pogrebih!
Ma ne zadnji? sem vnaprej ?astil, ker do januarskega meeta bi ?e pozabil!
?estitke ljubitelju hitrih JAP avtov, ?elim ti ne glede na to kera zna?ka bo na havbi, da bi ?e naprej u?ivu u vo?nji in imel pri tem nasmeh od u?esa do u?esa!
Hvala, hvala!
...pa na kak?en te?aj samoobrambe se vpi?i, ker okol tebe se zgleda zbira kar nekaj norcev in noric, ki bi te radi fizi?no molestali.
Ah saj Allyssa samo misli, da se jo bojim!
Hepi brztdej in vse naj naj
Stari ne izivat, kako si vedel, da sem nor na sladkarije, torte itd!
Vsem skupaj tistim, ki sem vas citiral in tistim, ki vas nisem en velik HVALA za va?e ?elje, bom vas upo?teval, sedaj pa pojdite v najbli?jo sla??i?arno pa si kupite kak?no tortico, vam jo privo??im!
Hehe, ko je bil objalvljen zgornji prispevek na radiu HIT so predvajali pesem Ota Pestnerja, kjer poje nekaj o ciganski krvi. Jejhata jejhata kako je politi?no nekorekten tale Oto. Aja pa o?itno imam sedaj bolje naStroje(a)na u?esa in sem sli?al v neki starej?i pesmi na radiu (gre nekako takole: Marie, ?ivljenje ni cveto?e polje... Srcee, ne pi?i pesmi ve?) tudi verz :"Srce je pa? cigan"
Po drugi strani pa ubogi strojan?ki, v eter povejo, da bodo padale batine in na koncu na hodniku posku?ajo obra?unati z Jelin?i?em pri tem pa po?kodujejo dve uslu?benki RTV-ja.
Ja in 10 minut prej re?ejo, da bodo pridni in, da tudi tisti, ki so delali te?ave, da jih ne bodo ve?. ?astna ciganska, ups Romska. Ve? ali manj je Jelin?i? govoril le resnico, le da jo je za?inil s svojim tipi?nim odnosom. Oni pa :"ubi ga" Erika je pa tut...
Spo?tovani poslanec a upate re?i: "Dajmo pozabiti na to kar je bilo pa pojdimo naprej!" Hmm ja, pa pozabimo dale? preko 100 kazenskih ovadb, in skoraj toliko prekr?kov. Da bi imela normalna dru?ina toliko kazni bi ?e sedeli zdavnaj. Potem pa pravijo, da smo rasisti, ?e se nam to ne zdi prav. Mislim, o teh ciganih bi lahko napisal res cel roman...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
25? To je pa ?e kar Miha007 ne ve? Mihec. Vse naj, ?e SLU?AJNO pride? kaj na net.
(Nazadnje aktiven: 11 May 2005 @ 19:36 )
Povezava za deljenje
Deli na druge strani