Skoči na vsebino
Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je MazdaBoy napisal:

Kaj pa Grčija, oz. grški otoki? Sej vsi govorijo, pišejo kolk je cenejša, lepša, boljša od HR.

lepša zagotovo, ampak tudi dražja....sem letos naredil to primerjavo, ko sem rezerviral GR (Kefalonija) 👍

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Agregat za rezervno napajanje stanovanja
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Končno. :)

Je pa to težka zadeva -  68 kg + potem še cca 25 kg goriva in olja. In tudi večji, kot sem si predstavljal. ?zmeden?

Napis je pa tako lep, da bi ga imel tudi na svojem avtu. :)

image.png

Screenshot 2023-01-26 17.01.40.png

Zdaj boš spet po dolgem času videl kaj je to KVALITETA 👍 :), mogoče preznačkaš tudi na avtu :),kot so včasih delali med škodo in vw, heh....malo heca mora biti....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

moja izkušnja (pa nisem nikoli imel v lastni uporabi Apple izdelka), ampak sem jih vedno administriral za big boss-e :) je kot je @Jest rekel, njihov ekosistem je res dober in deluje, zdaj ali si pripravljen za dodatke, ki niso free doplačevati ali ne, se mora vsak sam odločiti, vsekakor pa za moje pojme tehnično zelo dovršeni izdelki, ki delajo (in so za moje pojme boljši kot kakšne druge firme). Bolj zabavno je usklajevanje iOS in drugih sistemov (če ima firma recimo WIN platformo, ampak se tudi to da).....najbolj so mi "smešni" ljudje, ki si kupijo Apple računalnike/tablice, potem pa gor tlačijo virtualke z WIN OS, to mi je pa povsem zgrešeno.....ne vem če to folk še prakticira ampak na začetku je bilo tega kar precej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 11 minutami je FuManchu napisal:

Gužva v avtopralnici:angry:

IMG_20221224_171108.jpg

Treba BMW polirat....jaz sem šel vceraj koristit tistih 1000 Petrol točk in je bilo okrog 6ih zvečer kar ok...4 avti pred mano, tko da pol urce pa sem bil konec....zna pa postati neznosno v jan23, ker je treba pike porabiti do konca jan.23

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

V tem članku sem dobil jasen odgovor, kdo je letošnjim kupcem Mazd plačal "zastonj" prvi servis v vrednosti 240 € in lepi Mazda skodelici. 😲 😀

Itak, kot vse, kar nam podari država iz naših žepov. :)

V tej covid-ukrajinski krizi se jih je veliko na račun krize fino namastilo, pa eni (tudi trgovinska zbornica) so tolk jokali, kako so bogi in naj jim država (beri davkoplačevalci) pomaga. In sedaj bom tem plačeval še elektriko? 🙃 🙄

image.png

https://siol.net/avtomoto/novice/izkupicek-najvecjega-avtotrgovca-manj-prodanih-le-se-leta-1992-594895

seveda, saj so se avti ki so bili pred časom v rangu 20-25k € podražili za 10k plus (zadnjič sem bral članek o P308, ki je sedaj osnovni model že kar 28k €, če gre pa za priključni hibrid je pa že kar 40k€)....ne vem no, včasih je bil to srednji nižji razred avtomobilov in so bile cene okrog 20k € ali pa sem jaz že vse pozabil :), sedaj so pa ti avti lepo okrog 30k€.....glede Porsche SLO pa verjetno ni težko, če prodajajo verjetno v povprečju avte ki so dražji od 40k€ in več kot takih prodajo večje so marže.....(in po drugi strani kateri in koliko znamk že oni zastopajo, pomojem oni naredijo polovico celotne prodaje v SLO, če ne celo več....), glede na to koliko po cestavi videma raznih A4/A6 zadnjih modelov in raznih BMW5, pa imajo kot kaže SLO veliko denarja in jim nakup takega avta, ki v štartu verjetno stane 50k € plus ni težava....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Bini napisal:
WWW.ZURNAL24.SI

Ena od meritev na PRIMA testu je tudi poraba goriva v praksi. Porabo goriva smo izmerili tudi...

Mazda dokazuje kako se naredi močan in varčen motor.... :jupiii:

Poraba pa je 🤏....... 😊😉

Zelo površen članek, kot večino na slovenskih portalih, kjer novinar oz.pisec ne zna napisati vsaj osnovnih karakteristik, da bi človek vedel kaj so primerjali, sedaj ne veš ali so hruške, jabolka ali slive....katere motroje so imeli pri vsakem modelu bi lahko vsaj zapisali, tako pa samo ugibaš....(v oš učijo da morajo otroci pred računanjem izpisati glavne podatke😉, kot kaže so ti pisci to pozabili že zdavnaj)....in test ni popoln, ker po @Alex terminologiji manjka vsaj še korejski polizdelek😄😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 6 minutami je AmpeR napisal:

A ste kaj bolani?

Najprej en otrok, potem drugi, pol jaz, tretji otrok in zdaj spet 1.otrok....

Vročina do 39°C....

pri nas, žena prejšnji teden covid, jaz ta teden trebušna gripa, otrok je za enkrat še bp :), tako da sem bolan spet po nekih 3.letih.....in več kot očitno razsaja vse mogoče....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je Janez007 napisal:
WWW.ZURNAL24.SI

Aktualna generacija Mazde 6 se poslavlja s posebno izdajo ob 20. obletnici tega modela.

Sploh pa je zanimiva cena na Japonskem....razen, če so se zmotili...

dne 30. 11. 2022 ob 17:51 je FuManchu napisal:
WWW.AUTOCAR.CO.UK

Next-gen Ford Focus ST rival set for January deliveries in the UK with upgrades to mechanicals and...

Tud cena bo brutalna, tako kot avto😉😄, 63k eur

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Saj se ve, cca 15-20 let, odvisno od pogojev obratovanja in sreče. Oljni radiatorji pa so praktično neuničljivi. 

Me zanima, ali bo neka Toshiba, Daikin, Fujitsu, ... po 20-tih letih še zagotavljala rezervna elektronska vezja in razne specifične dele?  Mislim, da ne, sploh ker mi je serviser moje takrat 15 let stare Toshiba klime rekel, da če crkne elektronika, je edina varianta nova klima, ker zelo verjetno rezervna elektronika ni več dobavljiva, če pa slučajno je, je pa cena taka, da je bolj racionalno kupit novo klimo. 

Tudi na drugih področjih je tako. Za svoja 19 let stara okna priznanega slovenskega proizvajalca nikjer ne dobim več rezervnih delov (plastičnih čepov odkapnih letev, ki so na soncu prepareli). Za Gorenje pečico ne dobim gumba, ki se pri teh pečicah stopi, če pustiš vročo pečico priprto. Kaj šele pri veliko bolj kompleksnih TČ ali naših Mazdah. Si ne predstavljam, da ti pri 15 let stari Mazdi začne zafrkavati info sistem, ki je povezan tudi z varnostjo.

Se strinjam, po toliko letih, če ti deluje, mislim da se vsi strinjamo -> dinos in nova enota/naprava.....niti nima smisla , niti ni racionalno, še manj ekonomično, da bi popravljal neka "stara jajca"....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)

@Janez007 Življenjska doba TČ = koliko ? (vem da vsi govorijo cca.10.let), imam kolega, ki so jo montirali pred 15.leti, v staro bajto, priklop na radiatorje in jo 15.let ni servisiral, ker pač ni tak tip in bo bajto prodajal.....TČ mu še danes deluje bp in bajto bo zaradi tega prodal za višjo ceno, ker ima vgrajeno TČ.....torej ?!?

jaz imam doma tako TČ, kot klimo Daikin in za moje pojme je to kot pri avtomobilih, JAP kvaliteta, dela BP....

in drugič @Janez007; jaz bi panasonic mogoče kvečjemu kupil TV, pa še tu so se zgubili in so jih drugi prehiteli (sony, samsung, philips, lg, itd.) po dolgem in počez.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:
AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Konkurence nima več, a je niti ne potrebuje. Hkrati pa vam bo, to vam skoraj zagotavljamo, pomagala...

če imaš res preveč denarja in ne veš kam z njim.....in mislim da je to samo za tiste do 180cm in max.100kg, ker vse ostalo je v tem avtu res minimalistično, kar pa za ceno ne moreš reči :)....jo ima kolega, sicer prejšnjo verzijo letnik 2016.....ampak zgleda smešno v tako majhnem avtu, ker ima več kot 180cm.....(p.s. za moje pojme, je to bolj avto za ženske)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Danes pekel burgerje in moram rečt, da se res dobro peče in tudi drugačen okus ima hrana. 

Nisem še probal pečt palačink.

Pražen krompir je bil res vrhunski z te ponve. 

Drug teden še rižoto probam:bravo:

Mal mi je žal, da nisem vzel večjo 28cm, tako da bom verjetno še eno vzel.

Zaenkrat zadovoljen zelo.

IMG_20221204_143322.jpg

To je bolj pleskavica, kot pa burger😉, vsaj meni se tako zdi....zgleda pa ok 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naši hišni ljubljenčki ...
Napisano
pred 5 urami je skritikrt napisal:

To je pa tako težko najti....smo imeli še srečo z barvo in masko...sam nepodrtega je res težko🙄....pa ne vem kaj vzrediteljem skoraj zraven "prihaja",ko vidijo podrtega....smo imeli tudi tu kar srečo...mal ima padajoče,pa ne zelo...se pa avtomtsko postavi v to stojo za na razstavo🤨

Zmeraj,ko sem sproti pošiljal slike,vzrediteljici,kako pes raste itd...zmeraj je fehtala za slike z podrto stojo...ma folk je "bolan"

Mu genetiko usmerjati v lepotni ideal,pes je pa pol čist "krumplast",tako da ne more normalno hoditi...

Naša ima kolke ok,je zdrava...moram potrkati...futramo jo samo z taboljsimi-drazjimi stvarmi...upam,da bo še en čas v redu🙄

Aja...za kaj spet pes pri nas doma...k smo že imeili NO iz psarne Kovačič izpod Šmarne Gore...pa je sin bil alergičen na pasjo dlako,in ko je psica poginila nismo več vzeli psa....

In nam je pred leti ena drogerašica vlomila im vso zlatnino pokradla...leto za tem pa dva tudi vlomila...za cca.3500€ robe nakradla...še čas sta si vzela odmontiraati digitalno termostatsko glavo ventila na radiatorju....pa sem enega dobil,k sem spal iz nočne...glavobol,jaz po tableto in ga slucajno ujamem,in ga drzal,dokler ni prišla policija....

Tadrugi pa je ušel...z ukradenim ključem vhodnih vrat.....

In je padla odlocitev se komplet zaprti (graja okoli cele bajte) in pes,da je lahjo skoz spuščen.

In lahko pohvalim našo Oxy😃👍...zelo dobro zna oceniti kakšen folk okoli hodi...in privkakšnih se ji dobesedno "odpuli"....kakšne pa tudi not spusti...a zmeraj zraven in na očeh...res noro-nič več ne rabim paziti-res idealen čuvaj🧐👍

Jebi ga...Ljubljana,in je sumljivih k dreka🙄

glede lepotne linije in "podrtih kolkov" je to mislim da biznis in spet forsiranje iz big mame Nemčije, poglej si malo njihova državna ali svetovna prvenstva v show-u.....pes komaj hodi, kaj šele teče, ampak lepotno je to oh in sploh.....Glede zdravja, mislim da moraš imeti malo sreče, verjetno se strinjava, da je najbolj pomembna genetika in seveda da kupiš pri preverjenem vzreditelju, in ne kaki sumljivi uvoz.....hrana verjetno na to ne more vplivati, pomagati, je pa seveda dobro za zdravje in počutje.....

uf....glede drugega odstavka pa ja, kot so čudni cajti in sem prepričan, če imaš psa, ki se če ne drugega dere in laja, tako kot se za gre :), potem je če ne drugega vsaj en faktor, ki ga bodo pacienti premislili, ali bodo prišli ali ne....ni pa seveda to zagotovilo.....kot pri avtu, imaš lahko ne vem kake alarme, itd....pa ti ga naložijo celega in odpeljejo :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je TBA napisal:

res je. s psom je treba znat delat in mu zagotovit ustrezen prostor ter socializacijo. Naša je kr lepo skos z nami v stanovanju :).  sej tazga lahko tud za kak šport natreniraš. od canicrossa, bikejoring, agility. Sam ja to pa res full cajta vzame. s svojo sem hotu mal bikejorat sam je nisem upel natrenirat, pomanjkanje časa in ker ima ful močen nagon. zdej je pa tud nočem matrat. 

jp, to je potem full time second job:), jaz sem imel (imam) možnost spremljati človeka, ki je bil z NO do sedaj najboljšji Slovenec na WUSV-WM 2017 (15 na svetu !!!, kdor pozna ta šport ->

WWW.WORKING-DOG.COM

Alle WUSV-WM 2017 Ergebnisse auf einen Blick. Übersicht mit den wichtigen Veranstaltungsinformationen und Verknüpfungen zu Hunden und Hundeführern.

mi smo z našo delali ips-a in bb-h ter jo pripravljali za ipo-vo (stari program, sedaj so mislim da bgh izpiti) in so jo napalili do amena in ima sedaj plenski nagon 200%......in sedaj ni ravno primeren kužek za, kot je v LJ popularno, iti z njo na kavo v lokal in se družiti z lepotkami :)

heh, tako da pri nas pri bajti, je dvojna ograja, da jo imam lahko neobremenjeno spuščeno, ko sem sam na kavču :), sprehajalci so se pa nekako že navadili, da jih "nadere ko vola", ko gredo mimo....oz. gredo po drugih poteh....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je TBA napisal:

Enako. še posebaj mi je všeč k ma bol temno glavo. Pri meni so bili tud v igri nemci sam sem iskal črnega ali pa sivega nemca (delavno linijo), ker nimajo podrte riti in imajo manj težav s kolki. V igri so bili tudi čehoslovaški ovčar in pa Volkosob (ga pomoje sploh nebi smel mel :) )

ja "normalno" lepotno linijo NO je danes že res težko dobiti, so žal izrodili to linijo zaradi razstav......naša je še "klasična", zato smo jo tudi vzeli pri Blažu, ker je imel prav načrtno tako normalno leglo, zato smo šli tudi samo na 2 razstavi, toliko da je dobila uradne ocene, ampak drugače pa nimamo kaj delati na raztavah, ker ni "podrta", delavc je zame zakon in seveda klasika, ampak moraš imeti predvsem primeren prostor zanj (čas ti itak vsak vzame :)🤣), sploh če imaš namene po kakih treningih IPO/IGP, pol je to bolj kot ne pes za na poligon in ne ravno za okrog hodit :) v smislu urbanega okolja :).... in moraš malo znati, ker kljub vsemu gre za 38kg mišic :) in 4WD :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je TiEn napisal:

Čak mal...šli ste v Golobarno,.. dobili pa psa ?🤔

Heh, je psica, torej golobico 🤪😄...Pa pri vas oz.vasih koncih (v Vipavi) smo opravljali vet.preglede😉🤣😂, je Lavrencic eden boljsih maherjev za ta posel😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Daj kakšno sliko,da ga celega vidimo😉...nič fotkiča šparati-vsi radi gledamo lušne kužate😁

Ja ...je pa pri nas bilo tako...je naša Oxy tudi bila bolj majhna🧐....pol pa smo ji dajali za jesti....pa je dosti večja ratala😲

He,he...malo heca tudi mora biti,a ne😁

Evo tako na hitro nekaj slik...pa prijeten ogled😉

L.P.

IMG_20180826_193647.jpg

IMG_20180904_091952.jpg

IMG_20191226_082216.jpg

IMG_20200414_074213.jpg

IMG_20201221_091546(1).jpg

IMG_20220508_115208.jpg

Kje si jo nabavil, v kateri psarni (ce ni skrivnost)....mi v Idriji pri Blažu Golobu 😉🤣 (psarna Golobova)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

:) Naša za 6.let; moja kalkulacija za hrano je na hitro:

- hrana 20kg briketov za cca.3.mesece (fish4dog riba) = cca.150€ (torej je to 50€/mesec)

- mesar sveže goveje obreznine = kupujem po cca.3kg, kar zadostuje za 14.dni (cca.5€/kg) = cca. 30€ / mesec

- konzerv ji ne dajemo.....

torej z še nekaj priboljški je to takoj 100€ mesec....brez VET (cepljenja, ampule klopi/bolhe), da ne govorim o opremi (žogice, povodci, oprsnica, aporti, box avto, pesjak, itd....)

Aja zavarovanje imam pa jaz pokrito v sklopu zavarovanja hiše, pred tem sem imel ločeno, sedaj to SavaRe omogoča v sklopu bajte, kar je OK (vsaj 50€ manj na leto)

nanese, ampak kot je že @skritikrt rekel, jaz sem se s tem sprijaznil, še preden smo šli v ta šport (smo se tega skupaj zavedali, da to ne bo poceni šport....)

p.s. smo kar dog/cat family, pred tem smo imeli mačka, in nekaj časa oba skupaj, kar pa je pomenilo x2, ker tudi maček ni nič kaj bistveno cenejši kot pes, samo zvset ni tako kot pes, ker so pač mački egoisti :)

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je skritikrt napisal:

Pri nas gre samo za konzerve cca. 120-130€/mesec...pa še briketi za zraven zmešati...ostalo kot pišeš priboljški (zna veliko nanesti,k enkrat,k je dobro hrano,ne bo več vsakega dreka vzela),zavarovanje,oprema,igrače itd,itd...temu ni konca😬

https://www.rodosek.de/Prej-nja-legla/Leglo-2018/

Naša psička je Oxy...boljš k to skoraj ne gre🤔

Aja...priboljški so pa najboljši takšni-glej prilogo...stara je bila 5 mesecev😋😛

heh, se vidi da je še mlada, tak kos pri nas zmanjka v roku 2min :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Da ne bom odpiral nove teme...

Res je....po eni strani....🙄

Po drugi pa opažam,da je predvsem kar se zdravja tiče največ odvisno od tega,kaj daješ psu za jesti!!!

Pa mu da hrenovko...pes z veseljem poje,človk pa misli,kaj finega mu je dal....

Pa ne bom začel z tem,z kakšno najcenejšo "žvarovino" eni psa futrajo...pa briketi,k že od daleč smrdijo...vse "pomije iz kuhinje" itd...

Sem opazil,da se npr. pri dlaki takoj pozna...pes je brez energije ves "poklapan",da se o kakih driskah ipd. sploh ne menimo.

Da bo jasno...če nisi pripravljen dati min. cca.250-300€ na mesec za psa,je bolje,da ga nimaš...tako za psa,kot za tvojo denarnico,ker boš drugače živinozdravnikom znosil.

Se strinjam, imam doma tudi NO.....saj drugače je pa povsod tako, podobno kot pri avtu (folk kupuje nekaj kar ne more potem vzdrževati, itd.), človeku, itd....kako že pravijo garbage in - garbage out :).....kot kaže, bomo lahko odprli novo temo, tako kot so jo za kuharijo, heh..... 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.