V Afrik nimajo vode ti pa takole kubik v tla spuščaš...
Glede na to,da sem en dan prej moral prištimati potopno črpalko in cev speljati na cesto za vsak slučaj,če ponikalnica pred garažo nebi več zmogla,k so bili taki nalivi...na srečo ni hilo potrebno...
...priznam,da na lene afričane,ki se jim ne da skopati vodnjaka za lastni narod res nisem spomnil🙄...se bom naslednjič...ah,kar takoj... in tako zalival,da bo še v afriki ven priteklo😂😉
Znam, sam iskreno ne berem tvojih romanov in ne gledam videov, k jih popaš sem gor, ker predvidevam, da tko ali tko nič ne bi zamudu 🤣
Nočem izpasti žaljiv,a če je 9 besed+2 smeška zate roman...ko še zmeraj ne štekaš za kaj gre,in hočeš potrdilo "Ni bil Reagan desničar? "...ker očitno nisi siguren...ne vem no....za kaj sploh odgovarjaš na moje poste? A za to,ker ne štekaš,ali za to,ker ti ne paše sam post?
Če ti ne paše,potem sam veš za kaj ti ne paše,in je problem pri tebi,če pa ne štekaš,spet ni moj problem,in je res bolje da mojih postov ne bereš.
Mater spet sem roman napisal...mater-kdo bo to bral😂🤣
Točno tako...a znaš angleško?...polušaj njegov vic...mogoče boš zaštekal za kaj gre😉..."prazne obljube itn"...
Reagan je bil znan po svojem humoru,in je bil zelo priljubljen predsednik.Rad se je pošalil o socializmu in levičarjih (pri njih so to "demokrati"-ironično a ne😄...da se imenujejo demokrati...aka-"kitenje z tujim perjem"😂🤣)...vse skozi pogled na resnico.
Ko je že tako daleč,kot tukaj na sliki...mah in trava,je najbolje visokotlačni čistilec in rotacijska šoba in gaaaas.
Je prava svinjarija,a najtemeljiteje...seveda po tem na novo dofilati fuge z peskom itd...
Po tem,ko pa se pokažejo prve biljke in šopki,pa vsake toliko časa z ognjem,in je OK...ko pa se spet razbohoti tudi mah...spet od začetka...pač vsakih par let je treba temeljiteje.
In ker sem bil par let "len",sem ravnokar v tej fazi čiščenja tlakovcev.
Sicer bolj zaradi granita,k je bolj zajeban za čistiti,k moraš počaaaasi in zelo od blizu...se z leti naredi kot en oksid...kot ena bela tančica...če ne veš,ne opaziš,če pa greš z res dobrim visokotlačnim čistilcem čez je zelo impresivna razlika.
In ker sem že pri delu,pa še tlakovce in mah v fugah..."mala malca",je pa res "svinjarija"😅...si usran k pujs😄🐷
Jaz...trapez po celi širini na eni in drugi strani-dobiš cel štuk z stoječo višino+nič špirovcev v prostoru. Sliši se neverjetno,k praktično vsi tesarji hočejo pustiti vsaj vsak drugi špirovec cel...a gre z posebno finto.
V Grciji...npr v Oneiro,kjer smo največkrat jedli,ti v ovitku prinese račun...pogledaš,in šele po tem plačaš...ni niti govora o kakih napitninah....kvečjemu kak "Ouzo on the House" (smo vzeli😋...močen za popi...seveda z ledom)...pri družinskih tavernah sadje,pecivo (tradicija v grciji) ipd. "on the House"...
Mislim,da cisto nikjer nismo dali napitnine🤔...so vseeno zmeraj prijazni,nasmejani...
Pred kratkim na Brezovici pri "Ponvici" enako-v ovitku račun...in kasneje posebaj na pos terminalu 5,10,15% za napitnino...tako bi moralo biti...če ni,je sumljivo🙄.
Hmmmm, a ni tako, da naj bi te vnaprej vprašal ali želiš dati napitnino in potem na POS-u terminalu pritisne 5% ali 10%, očitno hrčki kar po svoje....jaz v vseh teh primerih, tudi drugod po EU (predvsem taxisti s tem izsiljujejo) rečem, da lepo 0% ker plačujem s službeno kartico in potem dajo mir :).....no tega v Grčiji ne moreš doživeti, kar lahko iz prve roke za letos potrdi @skritikrt......lani sem jaz na Kefaloniji z veseljem dal napitnino vsakič ko smo šli na večerjo in vedno smo dobili še nekaj na račun hiše....ko smo odhajali so se natakarji zabavali s sinom, ki je še otrok, se z njim slikali, itd....odnos, kjer se res počutiš kot gost.....pri hrčkih pa pač navaden skiaš
Jaz temu rečem domačnost...saj smo mi tudi nekdaj...v bistvu že od rojstva...hodili vsako leto k južnim sosedom...sem osebno poznal veliko domačinov...slavno "dobelo gospo" iz Baške,ki je blizu marine v temni sobici prodajala najboljši paradajz...lastnika gostilne "papariba",pa mesarja,ribiče itd...
Stare zgodbe,spomini itd...tega pri hrčkih ni več,kot tudi domačnosti ne....pa sem jo-domačnost- našel v grčiji.
Pa si bo kdo mislil,da so grki ponižni (ker tudi za hrvate poznamo vse stereotipe)....a daleč od tega-so zelo ponosni narod,ljudje...bi lahko rekel tudi normalni,prizemljeni.🧐
Še zadnji utrinki z plaže v Tigaki-ju...gužva za popiz...🤣...tista ograda pa je gnezdo želve Caretta...bolj pogosto na Zakintosu,a očitno zaide kakšna tudi na Kos😃🏖️🐢
V grciji na želvja gnezda zelooo pazijo...zagrožene pa so zelooo visoke kazni za skrunitelje gnezd. Na Zakintosu,kjer je več gnezdišč po plažah,imajo zaposlene paznike,ki striktno pazijo gnezda...ko je sončni zahod-vsi z plaže-brez izjem...so res strogi🧐👍...tukaj pa ni nikogar,a je toliko bolje označeno,da nebi kdo postavljal senčnika ipd...
Včeraj v Kardameni klasika-3x giros plošča (2x piščanec,1x pujs),pivo,1L vode+2x skutna torta z kepico sladoleda (nisem slikal).
59,1€...samo k so eno tortico pozabili računati😄👍.
Je hčerka rekla,da se je tako napokala od girosa,da ne more več nič...a sem ji videl v očeh,da bi še skutno tortico...pa sem jo najprej naročil zase (čist za hec,da ji nagajam,k nisem lih sladkosnedež🤣)...in tako gleda...in..."a lahko sam en pajs probam"...in je pobasala vse...
In sem narocil še eno,da je dobila en pajs še žena😂...
Se ena prigoda v zvezi z klimo...oz. bolj v zvezi z plazma filtrom...visokonapetostni filter ki uničuje mikrobe,viruse itn....
Je taščo lani prosil en daljnI žlahtnik,če lahko pri njej naredi eno predstavitev ene naprave za čiščenje zraka...in seveda...k je žlahta...in 2-3 sosede,in je predstavil,kako naprava čisti itd...in mi kasneje tašča pravi,da je hotel pokazati,koliko mikrobov,virusov je v našem ozračju...in z neko napravo testiral,in je bil začuden,k ni nič našel...kao take nizke vrednosti,da takih še ni imel😂...
In jaz taščo vprašam,če je imela vklopljeno klimo...seveda je...in ji pravim,če misli,da sem ji zrihtal en drek od klime🤨....
Še dobro,da tiste čistilne naprave ni kupila🙄
Plazma filter je top...za tiste ki dobro slišijo,bodo porajtali,ker malce prasketa,ko dela...zelo priporočam...pri drugih modelih ne vem,a pri LN se ga da komot sneti,in ga lahko še celo opereš...OBVEZNO POPOLNOMA POSUŠITI!!! preden ga ponovno vstaviš v klimo!
Lih gledam tud LN...0,8kw...razen,če nisem jaz zajebal enkrat k sem gledal...možno da sem gledal podrobne podatke kjer je za notranjo in zunanjo enoto ločeno...ma ne morem sedaj z grcije...mogoče doma kaj najdem🤔 Jutri gremo domov...
Zaenkrat gledam Micko MSZ - AY 35 VGKP, drugo pa manjšo za taščo, MSZ-HR 25 VFK.
Kaj menite? 🤔
Za cvenk super...obe...
Edino,kar mene moti bolj pri AY...ko pogledaš podrobne podatke min.-max. poraba vidiš,koliko porabi ko najmanj dela...tukaj ni lih biser,a če bo v glavnem v za hlajenje in v zgornjem delu hiše,kjer bo morala bolj delati,to ne bo takšna slabost.
Vrhunski modeli tukaj grejo celo na 250-300w na minimumu...pač odvisno kaki invreter in kompresor...
je tam zunanja enota pri 3,5kw pol manjša po širini kot pri fujitsu ali mitsubishi
Velikost je pri toplotnih črpalkah nasploh (kar klime so...matsikdo ne ve) dober indikator za izkoristek...sem pisal že okoli moje CTC-TČ.
K je žena na sejmu "DOM" mojstra od Tilije (generalni za CTC v Slo) vprašala..."ko gledam vse ostale TČ...ja za kaj je pa vaša tako velika?..."
"Ja veste gospa...tega pa nihče ne vpraša..."
In je začel govoriti...in se pol ure ni ustavil,ker sva z ženo samo zijala in nonstop še naprej "vrtala"...
Tip me je takrat obrnil za 180°....ne zgodi se pogosto,a to je takrat bil zame en največjih prebliskov v dojemanju ogrevalne/hladilne tehnike...tipu sem hvapežen se danes,ker mi je v pol ure z kmečko logiko razložil vso problematiko,okoli katere nekateri delajo pravo famo...
Malo brskam po starih SMSih...Aleš Jakša direktor Klimaj-a...moj prvi montažer leta 2004, ko sem kupil prvo klimo..takrat eno naj naj Panasonic-ovo...je imela tudi že scroll kompresor ionizator in katehinski filter...zelooo tiha (Panasonic takih dobrih ne dela več.. vsaj za naš trg ne)... je delala bp 12 let,razen ene tovarniške napake na motorju ventilatorja notranje enote-motor se je razelektreval preko krogljičnega ležaja rotorja,in tako delal vdolbine na tekalu krogljic ležaja...klima je tako vedno glasneje "cvilila".
Na netu sem našel porocilo o napaki,in celo servisna navodila,kateri je nadomestni motor,in kako se ga zamenja...za cca 65€ sem zrihtal za še mekaj let...
Med tem je Aleš odprl lastno podjetje Klimaj (dolenčki),jaz pa obdržal njegovo osebno tel. številko...se me še spomni,ko se je "jebal z knauf vijaki v fermacell plošče (so se lomili kot zacstavo🤣)...in sem seveda ostal njegova stranka...preprost dečko kmečkega tipa...zelo "trezen" in ni nategun...dobro svetuje,čeprav ni pristaš vrhunskih modelov zaradi višje cene....jaz imam z njmi le dobre izkusnje-kdor je z njhovega rejona-priporočam.
In najdem SMS,ko sem ga spraševal za MSZ-AP25.
Avgusta 2018 je stala 860€+50€ wifi modul z montazo do 5m in 9,5%DDV.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kar smo rekli,smo rekli😋..samo k bomo hujšali tako,da bomo vedno "hujši"😄
Povezava za deljenje
Deli na druge strani