AV receiverji s sodobnimi mrežnimi funkcijami postajajo center naše avdio video zabave. Dolby Atmos, DTS-X, top zvok in 4K slika...
Če se boš kljub višjim cenam odločil za AVPlanet-tipa moram pohvaliti...ima kar veliko pojma...tudi o kvalitetnejšem HiFi-ju,in ti ne bo prodajal bučke.
Npr. kolega je hotel samo za Vinil kupiti stereo-integrirani ojačevalec,in mu je odsvetoval,ker do cca. 2 jurja nima veze kaj imaš za končno stopnjo-vse je na približno istem level-u,ker šparajo na vhodnih predojačevalskih stopnjah.
Skratka ne bo te nategil z prodajanjem "kačje sline".
In je kupil Rotel predojačevalec za dobrega jurja,stare Harman končne stopnje in "seka" za Vinil...za domači kino pa ima Denona 4200.
Po eni stran potrebujem sistem 5.1 in to nekaj osnovnega in zato sploh nisem gledal ostalih novejših 7.1. Je pa res, da moja Samsung TV mi je javljala napako, da hdmi nima eARC-ja (nisem pomislil na to). Se pravi, da to mora imeti in osnovni model odpade.
Denon-a ne poznam ma kakor zgleda, ni slab😄 tudi ta Sony zgleda cool 😁. Bađet je pod jurja (nima smisla, ker nisem tak audiofil). Glavnem zdaj vidim, da mora imeti novejše stvari, vsaj 4 vhode in moč okoli 150W.
Skoraj sem je zalubil v Sonyja ma zdaj vidim, da nima tunerja?! A ga sploh rabim, če so že radio postaje na TV?!
Tuner...bi rekel tako-v bistvu ne rabiš,ker UKV radijske postaje v studijih na polno komprimirajo oz. predvajajo samo še MP-3...mogoče klasična glasba na prvem programu,da ne,ostalo je pa vse ista "mineštra",tako da tudi če bi kupil posebaj komponento UKV tuner,se nebi kaj veliko poznalo v primerjavi z aplikacijo na TV,telefonu ipd.
Jaz imam 5 segmentno UKV Yagi anteno na strehi,pa radija preko UKVja praktično ne poslušam več.
Zase pač moraš vedeti,ali nucaš,ali pa ne....k eni pa npr. obvezno hočejo DAB+....vsaj jaz npr. v avtu radija sploh ne poslušam,in ko sem primerjal,sem ugotovil,da je na DABju tako skomprimirano,da je pri UKVju lepši zven.
Za eARC pa še to. Moj TX-RZ900 ima tudi le ARC,a uporabljam TV praktično le kot monitor. Glavni vir sta mi Oppo BluRay player in zelo zmogljiv HTPC,tako da tega problema nimam. Kot rečeno-če pa želiš to,kar ti novejši TVji omogočajo-da je TV tisti glavni vir (IPTV-aplikacije npr. T-2 ipd...,D-SATtuner,predvajanje datotek z HDDja preko TVjevega USBja.....)...v tem primeru nikakor ne smeš vzeti "starejšega" modela če se nočeš odreči visokoločljivim formatom za zvok.
Sicer si pa najbrž že pogruntal,da novejši modeli vsi to že imajo,ker se to smatra kot nekaj samoumevnega.
5 vs. 7 ali večkanalna končna stopnja pa tudi ni neka velika razlika v cvenku...tudi v konstrukciji ne...si najbrž pogruntal,da je tvoj tastari bil v osnovi 7 kanalen...so samo izpustili nekaj elementov,drugače pa isti "šmorn".
Jaz bi v vsakem primeru vzel 7 ali več kanalov,ker imam še staro izkušnjo,ko sem starega analognega (Dolby ProLogic) Onkyo 525R uporabil za multi-room tudi za kuhinjo...če si v stanju potegniti tista dva kabla-ti povem,ko to imaš,ne boš hotel pogrešati.
Ali pa,če želiš kdaj "stopničko višje" na Dolby Atmos ali DTS-X...z vsaj dvema stropnima zvočnikoma...ne rabita biti ne vem kaj,ker pod 200Hz ne predvaja...razlika na navadni 5.1 pa je skoraj kot iz mono na stereo....z ustreznim materialom seveda. Torej če imaš suhomontažne stene-dva navadna vgradna avto-zvočnika sta že čist OK....
Če si kaj podrobneje pogledal Sony-ja....omogoča tudi wireless surround+Atmos z aktivnimi zvočniki (z vgrajeno baterijo) SA RS5...a stanejo 700€🙄...omogoča tudi Sonyjev wireless subwoofer....
Na pa je šel... zadnji levi zvočnik je začel pokati. Odklopil sem ga in receiver je deloval še kaka dva dni, zdaj pa ga da pod napako... Mogoče je šel kak kondenzator.... Ne vem. So pa elementi kar zapečeni od temp. No 15 let je zdržal ok, zdaj pa kliče po novemu.
Kak predlog za 5.1 sistem? Mogoče spet Onkyo TX-SR393DAB
Sprednja zvočnika sta 200W čistega sinusa, ostalo 130W.
Tako na hitro....
O moči tvojih oz. vseh zvočnikov-moč v Watt-ih ne pove čisto nič drugega,kot pa to,koliko moči prenesejo preden fašejo okvaro zaradi preobremenitve.
Torej "močan" je ojačevalec,ne pa zvočniki....zvočniki samo moč zmorejo požreti,ali pa ne,to j vse.
To z kvaliteto zvočnika nima nič...z kvaliteto zvoka pa tudi ne.
Praktično vsak moderen AV-receiver bo dovolj močen,bolj pa je važno,kaj bi rad,kaj boš uporabljal itd.
Omenjeni Onkyo je najcenejši Onkyo vstop v svet domačega kina...za čist osnovne potrebe je OK,a je preprostejši tudi v opremi.
Omenil bi manjkajoči eARC (ARC sicer ima)!!! To pomeni,da ne bo mogel obdelovati HD formate (Dolby TrueHD,DTS-HDMaster,Dolby Atmos,DTS-X itd...) poslane iz TVja preko HDMIja. Obdeloval oz. predvajal bo lahko le SD-audio formate kot so Dolby Digital in DTS,PCM-Stereo itd.
Za normalno gledanje TV programa je še OK,za domači kino danes pa ne več...npr. priklopljen HDD na TV in predvajanje z TVjem na AV-Receiver.
Torej če imaš,ali boš kupil moderni TV,katerega boš uporabljal kot glavni vir,pazi na eARC (extended Audio Return Channel) z pomočjo katerega TV po istem kablu kot dobi signale od AV-Receiverja...po tem istem HDMI-kablu tak TV pošilja tudi zvok AV-receiverju,ko poslušaš vir z TVja (Youtube preko aplikacije,satelitska,kabelska,internetna-TV,TVjev Bluetooth...skratka vse,kjer je vir TV...)
Če pa AV-Receiver tega eARC nima,in ima mavadni ARC,takrat pa TV konvertira na slabši format (jedrni DD in DTS pri surround formatih),ali pa na stereo-PCM.
Po drugi strani pa omenjeni Onkyo ni najboljše dobljeno za cvenk,ker je zelooo osnoven.
V razmerju dobljeno za denar so kralji med AV-receiverji modeli klase 600-800€ (ulične cene).
Za 694,07€ komplet z našim ddv in ptt mogoče najboljši AV-receiver za cvenk...a jaz nekako Denone nikoli nisem maral...kaj pa vem🙄...kolega ima Denona 4200 in je zadovoljen...
Torej za mali cvenk Onkyo 3100 ki ga pri nas še ni,ali pa 4100,ki ga na Amazonu že dobiš.
Za malo več cvenka 6100,a je po moje Sony boljši
Denon 1800 ali 2800 (pazi,da bodo HDAB!!!)
Denon je dober...pač kolikor cvenka,toliko muzike...Sony je tukaj le en model,a od vseh tukaj najboljši...ima določene stvari,ki jih tudi receiverji za veliko višjo ceno nimajo....
Seveda gre še bolje in dražje...npr. v svoji cenovni klasi TX-RZ50 najcenejši receiver z Dirac-kalibracijo...a mislim,da ne gledaš to klaso...je pa tudi tako,da v teh finančnih rejonih (nad "jurja") se pri zvoku bolj pozna investicija (če gledamo komplet zvočnikov+AVreceiver kot celoto) v dober aktivni subwoofer če ga nimaš,ali pa boljše zvočnike,ker je tu zvokovno denar bolje naložen oz. se bo bolj poznalo.
ampak roko na srce... samo potrošni materjal, ki pač spada k vzdrževanju avta... nimaš kej avto neki stane, razen @dvorjan EV, kjer ne rabiš servisirat, samo v graben zapelješ, ko je nekaj narobe. Do takrat, ko bo nekaj narobe pa samo upaš, da bo čim dlje šel. 😄
ps. ne me preveč resmo jemat, ker je samo mal heca. 😜
Končno prišlo...so kar orng zamudili z izdajo...pol pa čakaš k butelj🥺
Odličen mastering...tako na hitro...Atmos trga gate😃...Careless hisper...Last Christmas TOP👍
Club Tropicana je noro dober surround😯...na začetku ko avtomobil z zadnjih zvočnikov...prehodi brez lukenj...tekoče,nevsiljeno,naravno...kapo dol tonskim mojstrom👍😃
Bom rabil kar nekaj časa,da vse verzije preposlušam🙄...
Tudi za ostale,katere zanima za nakup vrtalnega vijačnika...dobri vodiči čez vse klase razdeljeno po znamkah.
Milwaukee
Makita
In še novinci
Metabo
Novi 3-hitrostni "Metal" modeli t.i. LTX-3 (jaz imam še starejšo varianto).
Pazi-quick glave in bit-jastavki tega novejšega sistema pašejo samo na te vijačnike,ker ima gred večji fi...res bolj samo za industrijo in obrtnike-kovinarje .
Tudi tukaj predstavljena posebna verzija Metabo GB (Gevindebohrer) z elektroniko za rezanje navojev.
Bosch - 4 leta star posnetek.
Novejši posnetek
DeWalt
Festool
Za marsikoga zanimiva kategorija močnejsih 12v vrtalnih vijačnikov...zanimiva primerjava.
Mene pa zanima,kako bo Murgelski palček ptiča odstrelil,in katero lutko bo spet našel...bomo hitro videli eno novo stranko z medom in mlekom...folk pa ovce....
Ma zakaj nima palcek jajca,in ustanovi nazaj komunistično partijo...oz. stranko...kaj ga je sram samega sebe...
Hmmm🤔...je očitno res bila za sram ga biti....vprašanje za kake krvave svinjarije on še ve,pa da se nan niti ne sanja...
Zelo zanimivo tudi za levake...in za mlade,ki tiste case niso doživeli.
Mimogrede Festool takega sisyema na 43mm euro-vrat ne ponuja več,je prešaltal na svoj sistem,k paše samo na Fedtool....tipično,bi radi denar,pa da paše na njihov stroj samo dodatna oprema od Festoola,ker pri starem sistemu si lahko uporabljal vse z 43mm euro-vratom...in je na Festool (bivši Protool) pasal ta Metabo kotni nastavek,kontra pa ne....
Pa poglej si cene...in prej se vsedi,da ne boš "dop padel"
Pri Metabu je velikost kotnega hastavka 6,5cm brez,in 11,5cm z glavo.
Ta tvoj izgleda tak pošteni skok naprej. Glave glih ne rabim snemljive, ostalo pa so karakteristike za prste obliznit.
Bom pogledal še video. In dal v "spomin".
Saj kolko sem škrt, bom čakal, da Bosch krepne.
Nimam drugega Boscha, komot grem vstran. Razen šraufarc, tako ali tako preferiram orodje na kablu.
Mi lahko verjameš na besedo-ko boš videl kako fino je,ko gre glava stran...verjemi-nočeš brez😍...za tistih mogoče 20-30€ razlike...
Edino Festool še ima to,samo oni imajo plastični 43mm EURO-vrat.
Kaj ti pa to omogoča?....da dobiš čisto tapravi kotni vrtalnik/vijačnik...da o drugih prenosnih vodilih itd. ne govorim....ko ti gre z prostorom "za nohte" ga ni boljšega sistema.
Obstajajo podobni plastični tudi pri bosch manjsih strojih,Metabo pri L in LT seriji že malce boljšega-masivnega-takšnega ima samo Metabo.
Ta kotni,ki ga imam...cca.80€ na Amazonu se mi zdi...tisti za v kote z zamikom tudi nekaj takega...res masivno,krogljično vležajeno itd...šele ko vidiš in primeš v roko vidiš-vsakega centa vredno.
Milwaukee ima odlične stroje,a je malce dražji sistem...pač odvisno kaj gledaš,in kaj boš še kupoval....
So pa edini,ki pridejo blizu Metabojevim baterijam...po moči mislim...v kombinaciji z težo Metabo tukaj nima konkurence...če boš pogledal cel video ki sem ga objavil 1.Maja tukaj,ti bo hitro jasno.
Seveda obstajajo še močnejši stroji kot Metabo LTX,a so nesorazmerno večji,težji...nepriročnejši....
Če boš šel stran od Bosch-a,imaš seveda proste roke.
Najcenejši vstop v Metabo "Made in Germany" je to.
Hja, Golop ima konkretno mlajšo, če je edini razlog "uporabnost" žene 😉
Ne moreš te dve primerjati...ni mladost vse-kaj ti pomaga če izgleda k konj,pa da ne začnem z tistim,kar bi morala imeti v glavi,pa nima...a boš to vsak dan prenašal🤮
Urška je v primerjavi svetlobna leta pred "kljusetom".
Ker me zmeraj zanima,katere celice so vgrajene...za kakšno uporabo so najbolj primerne,kaj zmorejo itd...pač pogledam😄...pri prvih dveh nisem mogel videti,brez da bi baterijo čisto razstavil...pri današnji pa je šlo😃.
In seveda registriram puhalnik za 3-Letno garancijo itd...in seveda vpišem promocijsko kodo...in pošljejo baterijo...iz Nemčije🧐😮
In k najdem pri BaumarktEU.de lepo ceno za to baterijo,naročim še eno,da bom imel "parček" za npr. kosilnico itd...in seveda pride.
Ko pa kupim v prejšnjem prispevku omenjen bat. vrtalnik...seveda pri online prodajalcu (isto BaumarktEU),pa ob registraciji,ker mi ne ponudi prodajalca (ima več central-tudi AT,MG,itd) izberem ponujeno "prodajalec ni naveden" in prilepim račun v PDFu...in mi spet ponudi za promocijsko akcijo😮....in vpišem,čeprav za nas iz SLO kao velja le za stroje kupljene v SLO....in danes pride še tretja baterija iz Nurtingena😮😮😮😃👍
OK-nič nimam proti...pač od viška ne boli glava😄...sicer je pa meni ta "pogoj" itak "mimo",ker če smo EU,naj bo tudi ostalo tako,ker "potuho dajati" trgovcem se mi ne zdi prav,ker imam izkušnje,da če se SLO-trgovec potrudi,je lahko konkurenčen tudi EU-online prodajalcem (npr. Vsegrad,Povše,Shoppster...).
In če sem kupil original,se mi zdi napačno izključevati zgolj za to,ker živim v SLO.
ker tisti vrtalnik je bil "zunaj" cenejši tudi če bi kupil še baterijo+2xPTT...in sem seveda kupil zunaj.
Podobno je pri registracijah daljših garancij...ker imam izkušnje,da je npr. Metabu,Bosch-u vseeno,samo,da je serijska "taprava"...Makita pa ni šanse,da podaljšaš,če ni kupljena pri nas🤨👎
V priponki-slike in primerjava z starejšim tipom (na sliki z 5,2Ah...a gabariti so enaki kot pri stari 4Ah).
Nova 4Ah ima kompaktneje pakirane celice in za odtenek drugačno ohišje,z čemer jim je kljub zračnemu hajenju uspelo zmanjšati velikost baterije.
Tokrat nekaj,k se mi je "luštalo",od kar je prišlo ven-zadnja generacija Metabo BS 18 LTX BL Qi.
Sicer imam tudi prvo generacijo 3-hitrostne Brushless LTX mašine,a je ta nova še malenkost močnejša (130 vs. 120Nm😮),lažja in kompaktnejša....res neverjetno kompaktno glede na performanse.
Ne bom veliko nakladal,je pa zanimiva predstavitev oz. test,kjer je praktično on-par z 40V Makito,poščije 18v Festool-a,36V Hikoki-ja,in kot češnja na torti-poščije tudi Bosch-a z dvovrstično 8Ah baterijo z "tamajhno" enovrstično 4Ah baterijo😮👍
Včeraj-malo poletnega vzdušja-samo,da nisi doma,in je čist drugače...po dooolgem času v Italiji-Italianska riviera-Lignano...voda malce hladna,a čist OK za kopanje😃👍...sonček,peščena plaža,nič gužve,do 15. Maja parking zastonj🧐...šli kasneje na pizzo,šoping...lepo je bilo. Aja CX-5 poraba na relciji 7,7L...k relacija se pri meni zelo reeeedko zgodi.
Navdušujoča navigacija v Mazdi...lepo vse radarje napove,in tudi sekcijsko merjenje...sproti spremlja povprečno hitrost-prvič to videl v akciji...se mi dopade.
In še nekaj,k sem kupil tisti brezžični adabter za AA-pri predvajanju glasbe preko Android Avto še zmeraj lahko izbiraš onboard navigacijo,torej se sistema ne izključujeta-fino😃👍
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ima pa ta prodajalna eno-dve prednosti,katere radi zanemarimo v prid malenkost nižje cene.
Pogovarjaš se z človekom,kateri je zanesenjak,in ti zna kaj razložiti itd...stvar lahko vidiš v živo,in če je problem imaš koga,za "jajca prijeti".
Normalno,da je dražji...tudi on mora živeti.
Svetujem,da če ti ni daleč,da greš tja "malce pogledati"...mogoče še stisne ceno...ne glede,kaj boš gledal....mogoče boš pa presenečen...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani