Drugače pa, sam se ne nameravam testirati pred odhodom v Slovenijo, pač pa grem na mejo brez teh sranj. Naj mi napišejo karanteno in jo pošljejo po pošti - podpisovati ne mislim ničesar. Amen.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Itak, mi smo šli rajši na eno ornk kosilo za 400 kun...precej bolj koristno porabljen denar. Itak sem hotel biti v karanteni, ker itak delam od doma, no pa se policaju niti ni dalo osebnih pogledat tako da ,...takle mamo
Nekaj časa že nisem bral te teme, pa vidim da se nič ni spremenilo 🙂
Tole bi jaz že zdavnaj zaklenil. Ker zaradi nekaj osebkov oz malo manj, ki stalno provocirajo, se res ne splača. Me zanima če bi bili tudi v živo tako glasni 🙄
Točno to, ker jim ne gre po planu, se sedaj zadeve lotevajo na takšen način..." če se ne cepiš, ne boš mogel v kino..itd..."
Po kmečki logiki bi morali bolj apelirati na zdravje samo , ne pa na neke ugodnosti, ki so bile do sedaj samoumevne. Kaj pa zdravje? O tem se govori bore malo.
Še enkrat bom napisal. Po vseh zvarkih, ki smo jih prejeli v jugo vojski, so vsa ostala zdravila in cepljenja kot otroški frutek. Ni 100% , se strinjam, a tudi ni tak bau bau.
Mislim, da je 95% zdravil, ki jih nekateri jemljejo z lahkoto in v neomejenih količinah bolj nevarnih s stranskimi učinki kot tole cepivo. Samo ni pač takega, zastraševanja s strani kljukcev.😉
Kaj pa, če so bila cepiva včasih še narejena po bolj preverjeni metodi kot dandanes, kjer je treba vse narest čim hitreje in čim ceneje? In posledično so bila cepiva včasih bolj varna kot pa danes. Mislim, da je točno o tem pred časom v parlamentu govorila ena med drugim tudi pediatrinja, kako so bila včasih sestavljena cepiva in kako danes. Da včasih je bilo več teh antigenov v samem cepivu, danes je pa tega vse manj, ker to terja svoj čas, da to če rečem 'vzgojiš', namesto tega se pa dodaja precej več razno raznih adjuvansov ala kovine ipd..
Hja, pa bi želel živetu v takšnem sistemu? Ok, pa pustimo cepljenje. Zdele je pač cepljenje, čez 5 let bo lahko čisto nekaj drugega s čimer se pa 100% ne boš strinjal in podpiral - še posebej če bo šlo oz gre lahko v škodo tebi in tvoji družini recimo. Kaj pa sedaj? Potem pa ravno tako nastane težava.
Zdej, kaj je boljš in kaj ne - vprašanje , to lahko debatiramo. V bistvu gre zgolj za strahospoštovanje, zame pač to ni neka zrela družba, pa pusti zdaj ekonomski vidik saj je še kaj drugega kot to.
Če se vrnem k nam, jaz pač mislim, da so to kar pri nas trosijo, bolj ali manj pravljice za lahko noč. Sicer bomo pa videli, lahko da se motim pa zmoto z lahkoto tudi priznam. Ampak te buče, da če se cepim, zaščitim druge, tega pa ne kupim. Sploh v ternutni situaciji, kjer v najboljšem scenariju zaščitiš sebe, pa še to ne pred okužbo ampak v obliki lažjega poteka.
Sploh pa, ker s tem da zaščitim druge (kao) imam jaz uničen lajf in posledično moja družina. Vrh gore pa je, da noben za to ne bo odgovarjal, razen mene, ker sem si pustil vbrizgat to. Lahko da ne bi bilo nič, pač loterija. Zato pa, jaz mislim da je prav, da se vsak odloči po svoji vesti, ne pa da se ostale potem diskreditira.
28 minutes ago, Deeyan said:
ne meči nas vse v isti koš... 😣
Se oproščam Odgovoril sem v stilu Alexa, vem, moja napaka
Janez, mogoče. Ko pogledaš kak biznis in lumparije se vse dogajajo okoli tega, sigurno to marsikoga odvrne. Po drugi strani pa, nikjer ni nobene garancije za splošno dobrobit. Poglej države, kjer imajo precej veliko precepljenost. Isto sranje imajo.
Mogoče, če bi ubrali drugačno taktiko, bi bil izplen boljši. Tako pa, omejitev na omejitev, grožnja na grožnjo, ko pogledaš statistiko je vse skupaj res smešno, ko se dotakneš kakršnekoli odgovornosti - nikome ništa. Če se že kaj pojavi, pa to ni od cepiva. Daj bodte fer - povejte v stilu - lejte obstaja možnost da to je posledica cepiva, ne pa apriori vnaprej ovržt vse.
Obenem se pa delajo še razlike med ljudmi in to medijsko podpihovanje, ko se vedno prikazuje samo ena plat medalje. To je pa pomoje še največja težava. Prikazuje se še vedno, kot da jih umre za eno pest, v bistvu so pa številke kar velike - 17500 v evropi, pa vprašanje koliko je 'zatušanih'. 1.5 miljijona s stranskimi učinki, polovica od tega z resnimi. Pa to so delne številke. Na zadnje sems pri američanih zasledil cifro 11000 ,ampak je poročanje nekje od 1 -10%.
Pač dejstvo je, da ker % tega je načeloma majhen, odločevalce zanima tudi samo procent za ljudi jim je mar.
In zato pa ko gledam uradni števec in gledam pač samo % tistih, ki so umrli s / za covidom, je smešno.
Tko da, rešli tukaj ne bomo nič. Jaz nimam proti nobenemu ničesar, vsak se sam odloči v zvezi s svojim zdravjem. Če je koga strah virusa oz okužbe, naj se pač cepi. Samo ne zdi se mi pa pošteno, kot to delajo naši mediji, da se potem nekega krivca išče v tistih, ki se niso cepili, če pa že vrabci čivkajo, da temu ni tako.
Še isti dan je pa članek, da v bistvu lahko zboli več cepljenih , ampak to ne pomeni da cepivo ne deluje. Ok, zadnja obramba je vedno varovalka, da je pač lažji potek. Super, hvala bogu. Ampak s tem se na tem problematičnem prenosu ni naredilo še nič.
Ne vem točno zdej številk, če sem zadnjič prav zasledil, naj bi cepivo zaščitilo pred težjim potekom nekje 60%. Zdrav osebek ima pa brez cepiva koliko šans za resen potek? Nočem špekulirat, samo pač dam na mizo par stvari. Vedno so izjeme seveda , tudi v primeru bolezni. Znanka z UKCja pravi, da večino res večino so bili na ventilatorjih oz hospitalizirani tisti, ki so bili predebeli. Ajde, pa če vzamem to mal v zakup, ampak še vedno.
Jaz mislim, da če si celostno zdrav, se nimaš kaj bati. Sploh ker strah in vse kar je povezano s tem zelo negativno vpliva na naše stanje - na več nivojih.
Res je, mene že zmoti da je tista max omejitev okoli 160kmh. Ne da bi norel, ampak grem pa velikrat recimo 150kmh, kar je v tem primeru že zelo za maximumu in seveda kot pravi Boss takrat pomoje cuza štrom sigurno kar veselo
V udobju? Meaning? Ok, je lažja, je lažje potem predvsem za v klanec. Ne razumem pa o kakšnem udobju je govora? Sej fedrov itak nima? AL pač ni tok togo al kaj?
He, He... 😊 Dokazano je, da bolj kot si izobražen in predvsem razgledan, manj lahko drugi vplivajo nate. Ko rečem razgledan, mislim seveda na to, da si prebereš kako znanstveno knjigo, ogledaš kak izobraževalne film, obiščeš kako zanimivo in poučno predavanje. Ne pa, da izgubljaš cel dan na FB.
Takšni razgledani ljudje ne verjamejo teorijam zarote, ker si znajo stvari znanstveno razložiti. Po drugi strani pa imamo vodljive, včasih naivne, navajene, da jih drugi vodijo (takšni se v tem sistemu, ki ga imamo sedaj nekako ne znajdejo in zato bi takoj imeli nazaj jugo, da bi drugi razmišljali namesto njih), iščejo somišljenike in se oklepajo najmanjše slamice, da se lahko oprimejo za njih in si rečejo:" nisem sam, tudi drugi mislijo kot jaz"
No, teh teoretikov zarot je na srečo zelo malo in ponavadi se združujejo v manjših skupinicah na FB in ostalih podobnih "družabnih omrežjih".
Zanimivo, ker za njih so podkupljeni s strani "onih" skoraj vsi zdravniki, znanstveniki, televizija, časopisje, zdravniki, skratka vsi, le oni mislijo pravilno. 🤗
In potem so za njih vsi ostali ovce. A velikokrat se niti ne zavedajo, da si to mislijo in se nevede gledajo v ogledalu. 🤗
Dej no pust ti že ta klinčev FB, kot da je vir vsega zla ravno tam. Če nekdo hoče verjet, da je zemlja okrogla bo verjel tudi brez FB. Teroije zarot ni, so samo zarote 🙂
Moraš pa vedet, da jih je kot sem že rekel, tudi v zdravniški stroki precej takih, ki ne lajajo v isto luno. Zdej zakaj ja in zakaj ne..razlogov je najbrž precej. Sej na koncu koncev, kaj je prav in kaj ne, kaj je normalno in kaj ni? Kdo to določa? Kdo postavllja neke norme? Če gledaš z distance, je vse iluzija na nek način.
In zdej, nekdo ki misli drugače. Kaj če ima prav? Kaj, če je nekdo celo življenje prepričan v nekaj, kar sploh ni res in ne obstaja. To so pač težke stvari. In jaz sem s temi teorijami zarote, hudičevo previden. Kaj če je trik ravno v tem, da večina ljudi mislim ,da to ni možno, čeprav še kako hudičevo je. V teoriji in praksi. Mene recimo skrbi to. Da je vse kar je na površju in prikazano ter servirano preko medijev, neka farsa in pesek v oči. Za veliko stvari že vemo, da je tako. Kaj če je tako tudi v zdravstvu? Sj konc koncev, si za njih , smo za njih samo številka in čisto nič več. Ker če bi nekomu resno bilo nekaj za tvoje zdravje, bi bil sistem preceej drugače zastavljen. Tako je pa pač narejeno, da se vrtimo v krogu, biznis teče, folk pa vedno bolj bolan...
In zdej, kdo ima prav, kaj je teorija in kaj ne, vse to lahko predstavi zadevo v čisto drugačni luči.
Jaz še vedno mislim to, da je ljudi lažje ogoljufati, kot jih pa prepričat da so bili ogoljufani. Pa naj si bo to v zdravstvu, ali pa kje drugje.
Vsi so pomembni za normalno delovanje, samo hočem povedati, da višja kot je izobrazba, večje je tudi zaupanje v cepljenje. Isto kot pri zdravstvu. Nižje kot greš, nižji je procent. Pa nočem nobenega podcenjevati. To so pač dejstva. 😉
No ja. Višji ko greš, bolj oprane možgane imajo in bolj verjamejo...če si to hotel rečt? Sicer je patudi veliko visoko izobraženega kadra, ki pač ne peljejo vsem tem teorijam v zvezi s cepljenjem. Večina jih pa pelje farmaciji nasploh, ker imajo od tega koristi. In teh je precej! A sem povedal dovolj..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pač, sem sel tja kjer ni bilo guzve. Jaz težav nimam.
Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk
Povezava za deljenje
Deli na druge strani