Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Sorry pisem iz tel med sihtom. ;) napisal pa sm" tudi K&N se da spucat" razumes?

Aja pol si tk isto napisal kot jaz. js sm napisal da je bolj?i od tovarni?kega ker se da oprat, pa ker ma bolj?i airflow :P:hohoho:

o vgradnem govorimo, ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

no, tam ti hladi intake zrak intercooler. Zdj, ?e ga ne ohladi dovolj... to pa ne vem? :ne vem:

direktnega vpliva CAI nej ne bi imel na turbo sistem, ampak ?kodit ne more, sploh pri mestni vo?nji ko je dotok zraka do intercoolerja manj kot zadovoljiv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma? dizla brez turbine? :blink:

pri dizlu nej bi to delal intercooler... Mogo?e da ti kej zavira pot do intercoolerja?

lahko proba?... intercooler bo mel manj dela "teoreti?no"

mogo?e bo? naredil ve? ?e zamenja? intercooler?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

@Starej?i gospod - ni to to, to naj bi bil Cold Air Intake - CAI skraj?ano, skrbel naj bi za dovod orng hladnega zraka, zajema ga nekje iz koloteka pri prednjem levem kolesu. Kolikor sem gleda grafe in krivulje z valarjev, ko so na?i pob?i to delal, se kar nekaj pozna, investicija pa zanemarljiva. No ve? mislim da bi lahko kdo drug povedal, ki je bistveno bolj podkovan v teh zadevah, jaz sem pisarn?ki dec, hehe :bravo:

:hohoho:

Zdej, fora serijskega zra?enja je to da serijski filter + resonatorji uti?ajo ampak malo zmanj?ajo "air-flow". V ?asu zmanj?anja hitrosti (pri filtru) se zrak tudi segreje, kar pomeni da je gostota kisika na cm3 manj?a, kar pomeni da bo motor zarad senzorja naredu manj bogato me?anco oziroma bo izgorevanje malo slab?e.

Pri CAI se gre (poleg temperature) tudi za dejstvo da je filter na hladnem delu, prefiltriran zrak ima pa dovod do motorja brez ovir. Zaradi tega pride v ma?ino hladen zrak, kar pomeni da je ve? kisika na isti volumen in da bo izgorevanje bolj?e :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaka drogica? ni? ni bilo nikjer dokazano. Ravno toliko kot za patrijo. Veliko dima ognja pa ne dost da bi se ti mehur naredu.

Ko bi ljudje ?e enkrat nehali obra?at te tra?e pa bi vzeli v roke prora?une, primerjali stanje zunanjega gospodarstva, demografije, odhodkov in dohodkov.

tk pa sam afera tu afera tam pizda materna ono ovo tretje. brezveze.

Narod si kuje usodo sam, ?e smo vsi tok tr?eni, da bomo po vseh pizdarijah SPLOH ?E ?LI VOLIT nam itak ni pomo?i. ?e kdo napi?e kej pametnega je itak dr?avni sovra?nik pa nevem ka bla bla bla, zraven se pa ne zavedamo da nas vsi nategujejo na SUHO v rit.

NE RABIMO POLITI?NEGA PROGRAMA, POTREBUJEMO FINAN?NI NA?RT ZA NASLEDNJA 4 LETA. In moj glas dobi tisti ki bo ponudil to. ostali lahk drkajo, ker fukali me ne bojo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Dragec je v?eraj celo razvil teorijo, da Virant samo zavaja bodo?e volilce, potem pa se bo lepo prislinil k stranki SDS. Ne verjamem ravno v ta scenarij! :hudicek::P

to sm jst tut razmislu... sam se mi zdi da je jansa prevec ranjeno odreagiral
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

men je hecno kk spet niso preverli podatkov ki jih navajajo kot dejstva. :)

Poraba je vi?ja zaradi iOS5, ker je baterija ravno toliko zmogljivej?a kot je procesor bolj zahteven.

druga stvar je da so pozabli omenit da je standby z iOS5 padel tudi na iPhone4 (preverjeno...), ter da ima iphone 4S pri enakem standbyu 2-jedrni procesor od katerega je eno jedro hitrej?e od prej?njega v iphone4, poleg tega ima pa ?a 7x bolj?i grafi?ni procesor... To je vse kaj drugega kot zanemarljivo pri ?ivljenjski dobi baterije.

Poleg tega je apple napako ?e zdavnaj priznal in je iOS5.0.1b1 ?e na developer accountih (bi jo lahko dal tudi sam gor, imam developer udid)

krneki.

kolk fejst stupid je pa kempiranje v vrstah je pa druga stvar:P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj ho?e? povedat? Da sem jaz butec? :Objavljena slika

Boss da ne bo? na pamet govoril probaj enkrat, bo? videl kako je to fajn. Nov? zal nehat. :vskalo:

Ma? ti mal posebn smisel za humor... Al si res tr?en?

Da ?e povem svoj pogled:

glede na to da ima dr?ava predviden dohodek, in predviden izdatek, menim, da bi se dalo predvolilni program narediti zgolj finan?no. Nih?e pa ne da niti pribli?nih ?tevilk, kaj ?ele da bi kdo konkretno pokazal kam bo ?el denar in kak?no dodano vrednost, ?e sploh kak?no, ima dolo?ena investicija. ?al, dr?ava v krizi je samo firma... In zobe moramo stisnit vsi, od revnih do bogatih. Tako pa? je.

Zame "Ve? ustvariti, nova delovna mesta in pravi?nost" ter "10+100" pa? ni nikakr?en program. V teoriji tut jaz vem kaj je treba narest. Js ho?em konkretne ?tevilke. Slovenija ima tok in tok miljard eur prihodka na leto, kaj to pomeni v 4ih letih ?e se stanje ne spremeni, in kaj se bo spremenilo zato da ?ez 4 leta ne bomo ve? delali minusa. Vse je samo matematika oziroma ekonomija in ?isto ni? drugega. Kdor si dela utvare da ima tu politika pol kurca veze je neumen, preprosto.

Da ne govorim o ekolo?kem smeti??u ki ga predvolilni boj pusti za seboj. ?e vidim kje koga na kakem ?tantu bo fasal pridigo iz njihove lastne promocije ekologije in scanja po tej postavki...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Raje gledam 24 ur stokrat kot enkrat poro?ila na slo in mislim,da sem za?el v leto 1947. ;)

?e smo ?e pri tem si raje vr?em notr dvd od the simpsons in pogledam eno epizodo. Dol mi visi za dnevna poro?ila, ker je sam gnoj kamorkoli pipknem
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

brez skrbi se kar trudijo sploh na MMC RTV :hudicek:

Kk pa lahk s kredibilnostjo in objektivno resnico konkurira? neumnostim tipa 24ur.com?

Svoboda govora je res sprostila vse najslab?e... Kmetijo, big brother, 24ur in Reporterja milana.

Folk pa itak z veliko zlico na to...

Fuck that

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Taksa je ista pri tebi ali meni. Zavarovanje pa verjamem, da je đabe ampak jaz to pa? jemljem za samoumnevno oziroma sem se sprijaznil. Malo ?param kovance po 1 ali 2? (letos nabral 200?), ko komu na svojo kreditno kupim dam v poseben predal pa se nabere brez nekega hudega odrekanja.

Koliko ima? popusta? Jaz sem na 35% ?eprav bi lahko bil ?e na 40%, ?e bi pri prvem avtu po?akal en mesec. :vskalo: No vsaj nikoli nisem bil ob bonus in v dobrih 8 letih izku?enj nisem povzro?il nesre?e in upam, da bo pri tem ostalo.

50% :blush:

sicer v svojih 5ih letih sem bil tudi priden, nikoli povzro?il nesre?e.

deeyan: ti si nor. js Fke ve? kot 9.8 nism spravu pa sm ga ti??al en tank prakti?no skos v rde?o. Kaj za vraga si po?el?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

NE dr?i !

To je blo pri starih z uplinja?em, pri "novej?ih" z vbrizgom benza, pa je tudi doziranje benza 0, ker ima dejansko motor vi?je vrtljaje kot pa je kot lopute gasa in sam ho?e zni?at obrate in si izklopi doziranje benza in pri nekaterih tudi iskre ni.

opa! se posipam s pepelom. :blush:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.