Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

in to je kao presene?enje

http://www.24ur.com/novice/svet/nemska-super-nedelja-trojne-dezelne-volitve-ki-bodo-test-za-merklovo.html

Merklova je o?itno ?e davno zgubila stik z realnostjo in odpral vrata pekla, ki se mu re?e nacizem.

Sedaj pa ne?esa ne razumem.

Merklova so?utno povabi begunce - in s tem odpira vrata nacizmu?

Hkrati pri nas moderna avantgarda delavskega razreda maha z rde?imi rjuhami na kolih in vse, ki so za zaprtje meja zmerja s fa?isti.

Nekaj ne ?tima.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

haha lol

brez skrbi da dovolj - mogo?e samo namig T-14 Armata

A je T-14 sploh ?e operativen?

Zgrajenih koliko, 100? Proti 10.000 M1 Abrams

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Hmmm izjava, da Rusiji primanjkuje konvencionalnega oro?ja je pa bu?a brez primere...

Rusija ima skoraj 5000 avionov in 15.000 tankov ter 250 ladij pa ?e 3800 mobilnih raketnih sistemov. Za primerjavo ima sicer ZDA 15.000 letal, 8.800 tankov, 290 ladij in 1300 raketnih sistemov. Kje je mojster na?el podatke, da Rusiji primanjkuje konvencionalnega oro?ja.

Koliko od na?tetega je operativno sposobnega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Vidi? nasproti voze?ega, ?e si pred seboj nima? nikogar. ?e pa si na prehitevalnem pasu in pred tabo ?e kak?no vozilo ali dve, ima? kljub varnostni razdalji hudo malo ?asa; poleg tega ni nujno, da je v tistem trenutku vozni pas prazen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

....

Ena od udele?enk je razlagala, da je nekdo tekel nazaj z ro?no svetilko in tako prepre?il ?e ve?ji nalet (nevem, verjetno se je bal za svoj avto :P ).

....

Medtem, ko mo?ki s svetilko, pri udele?encih nesre?e velja za junaka, ki je prepre?il ?e huj?e posledice, ga ti razglasi? za bedaka, ki je branil svoj pleh.

Vrhunsko! In seveda tipi?no slovensko...

Najbol da kar na dars pi?emo, naj nabavjo ene par tavelkih ventilatorjev in skos razpihujejo meglo :bravo:

Do te ideje je pri?el ?e general De Gaulle, ko neko? zaradi megle ni mogel pristati na letali??u Orly. Po kupih zmetanega denarja so ugotovili, da je zadevo prakti?no nemogo?e izvesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To?a.

Slabih 10 let nazaj sem na ?tajerski AC v smeri Ljubljana, nekje po izvozu za Velenje, do?ivel, da so se ljudje ustavljali na odstavnem pasu, eden je celo z deko pokrival avto...

Sicer to ni slovenska posebnost, v za?etki maja 2014 sem v Avstriji na A2 ravno tako do?ivel, da so ustavljali po podvozom... 

Glede brljivk: sem vpra?al Majesa, ?e se da programsko vklju?iti tudi zadnje pozicijske na M6III - ne gre.

Med drugim gre zahvala tudi CO2 mafiji - ko se i??e grame izpustov, se ugasne zadnje pozicijske, ker pa? niso zakonsko predpisane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V?asih je nesre?a pa? samo nesre?a. Splet okoli??in in razli?nih reakcij voznikov. Dobro se spomnim izjave ene od udele?enk v grospupeljskem veri?nem tr?enju, ki je izjavi: "naenkrat je bila megla, tema, ni? se ni videlo. ustavili smo se in potem je za?elo pokat..." 

Ne vem zakaj so se ustavili, niti kje. ?e so se ustavili, ker so stali ?e pred njimi, prav - ?e pa so se ustavili (na voznem pasu), ker se ni ni? videlo, potem pa...

Ko naletim na pas megle nikoli ne vem kaj naj naredim. Je pred menoj nedeljski voznik, ki bo v paniki ustavil na voznem pasu, je za menoj kamikaza, ki me bo nabil, ?e bom zmanj?al na 40km/h... 

Iz slik mi je jasna ena stvar: takoj, ampak res takoj, bi morali predpisati, da morajo imeti tovornjaki in prikolice zadnji odbija? spu??en na vi?ino odbija?a osebnega avtomobila. Upam si staviti, da je do smrtnih ?rtev pri?lo v osebnih avtomobilih, ki so se zaletela v tovornjake oz. priklopnike in je bil nalet neposredno na kabino...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

pred dvema tednoma, pred dvema letoma, pred dvema dnevoma... ni nobeno posebno pravilo, samo dvojina

@Labi: "in mi dala" - je grdo napisano, samo jaz berem "mi" in ne "ni"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tip je danes odstopil - kar pravzaprav pomeni, da je krivdo priznal in gre, prosto po to?ilcu Kozini, pravzaprav za "po?tenega in moralnega ?loveka"

So se Butalci skregali s pametjo in ni zmagala pamet, ampak Butalci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Prevozil 185km od Linza do Schwechata (Dunaj). Ker se mi niti slu?ajno ni mudilo tempomat na 110 po GPS 105. Poraba bo ra?unalniku 4,8 - povpre?na hitrost 98.

Seveda vmes ni bilo regeneracije DPF

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Na?i nesposobni politiki (oboji, tako opozicijski ki so navijali zanjo in pa seveda pozicijski ki so ?ico postavili) so se ponovno izkazali kot totalni bebci - ?ica je postavljena na povsem napa?ni meji. Slovenije ne ogro?a migrantski val z juga - ti migranti ho?ejo le ?imprej naprej. Ogro?ajo jo migranti s severa, ki se bodo, deportirani iz obljubljene de?ele Germani, poizkusili vsidrat saj pri nas. Torej ?imprej ?ico s Kolpe preselit na mejo z Esterrajhom.

Taka ograja, kot je sedaj, je res popolnoma brezveze. Kaj pomaga ograja, ?e pa na?i vladajo?i begunce preva?ajo na na?e stro?ke?

Potrebno bi bilo pravo?asno izvesti Orbana: torej dosledno izvajanje ?engenskih pravil. Ne tako kot Cerar, ki je Orbana najprej kritiziral, potem pa ?el na Mad?arsko po ograjo. Prepozno in neu?inkovito.

?e bi se ostale evropske dr?ave kaj prito?evale, bi jim lahko dal mo?nost koridorja in naj si sami vozijo "znanstvenike". ?e bi imel Cerar kaj med u?esi in med nogami, bi Slovenija odprla urad v begunskkem tabori??u v Tur?iji in vabila tiste redke visoko izobra?ene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

prostorski zvok 5.1
Napisano

Jaz imam to:http://m.lg.com/uk/home-cinema-systems/lg-BH7440P

in lahko samo pohvalim. Zvok je odli?en, vsa mogo?a povezljivost (nadomesti media player, Netflix) itd.

?e ?e ima? pripravljeno, potem obvezno 5.1 sistem. Sicer je bedno, da je ve?ina TV programov navaden stereo, pride pa seveda do izraza pri prenesenih filmih, dvd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kartice zgledajo res lepe in so mi bolj vsec, kot plastificirane :). Kako je potem s clanarino za leto 2016 ? Se lahko ze poravna? Predvidevam, da so podatki za nakazilo se vedno isti. Zanima me se, kako je z majicami in ali ti pripada ob podaljsanju narocnine? Sprasujem, ker je se nikoli nisem dobil in nevem :). Na forumu sem zasledil, da nej bi potem, ko poravnas letno clanarino na klubski mail posredoval stevilko majice, vendar je ta post iz leta 2013 :)

A nisi dobil maila?

V tretjem postu so navodila: http://www.mazda-si.net/topic/9706-vpis-in-podalj%C5%A1anje-%C4%8Dlanstva-v-amd-mazda-klub/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Najprej malo popravimo datume... SDK ukinejo leta 1994 in namesto tega je uvedena APP, ki traja do leta 1996, ko tudi to razpustijo in dejansko nima ve? naslednika saj se finan?ne pristojnosti porazdelijo med razli?ne slu?be.

To je bila zahteva s strani EU, saj ni odobravala monopola nad financami zgolj ene agencije. Poleg tega pa se je Slovenija takrat odpirala na ven in da bi lahko pri?le tuje banke in tuj kapital je bil to tudi en od pogojev za ukinitev SDK/APP. ?e smo sploh lahko za?eli s pristopnimi pogajanji leta 1997 je bil to eden od predpogojev.

Tako, da posplo?evanje, da je to maslo Drnov?ka, Gasparija in LDS-a je vseeno malce prehuda obto?ba, ?e vemo, da je recimo SDK raziskoval finan?ne nepravilnosti in o?kodovanje dr?ave v Smeltu ?e leta 1992, davno pred ukinitvijo SDK/APP in da je ve?ina prevzemov in poskusev prevzemov ter nastajanja finan?ne luknje sega po letu 2000. ?e najve? pa tik pred krizo.

Se pa vseeno postavlja vpra?anje ali bi bilo bolje, ?e bi SDK/APP obstala ali bi bila zgodba ?e slab?a...

Me veseli, da sva ugotovila, da se "politkomisarji iz leta 1991" niso ni? odlo?ili o ukinitvi.

Jaz nikogar nisem obto?eval, ne "politkomisarjev", ne Drnov?ka in LDS - samo dejstva sem navedel.

Druga zgodba je njihova odgovornost v zvezi z uti?anjem Romane Logar, skraj?anjem zastaralnih rokov ipd. Tu ni EU prav ni? kriva.

?e ve?, kdo je bila SMELTova najslavnej?a ?tipendistka, potem je jasno tudi, zakaj je o?kodovanje SMELTa ostalo brez epiloga.

?e pred letom 2000 je bilo kar nekaj o?kodovanj, vendar je velika ve?ina ?la nekaznovano skozi, ker je bil jasen signal za naprej. Pravo rajanje pa se je za?elo predvsem po pivovarski vojni, ko je (para)dr?ava dala jasen signal, da se proti gospodarskemu kriminalu ne ukrepa. Turn?ek je celo dobil nagrado Zdru?enja Manager, kjer je v obrazlo?itvi med drugim pisalo: "Tone Tur?ek je spoznal, da samo v Sloveniji ne bodo mogli pre?iveti in tako se je rodila ideja o oblikovanju holdinga slovenske proizvodnje pija?. La?ko je kupilo Vital Mestinje, splitsko Jadransko pivovarno, povezali so se z Radensko, na skrivaj pa so odkupili tudi 25-odstotni dele? Uniona."

Zdru?enje Manager je torej nagradilo gradnjo monopola in protizakonito skrivanje delnic. Borak na AVTPju je nekaj ren?al, a ni? ukrepal... in orgije so se za?ele.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nabija?.

SDK je bil ukinjen 1995, obglavljena je bila Romana Logar, ki je takrat ?e opozarjala na divjo privatizacijo, isto?asno je bil skraj?an zastaralni rok za gospodarski kriminal (Smelt, Safti, Slovenijavino...), za?eli so se ustvarjati pogoji za privatizacijsko luknjo...

Vse to "rajanje" se je doogajalo.med vladanjem vsemogo?ne LDS in Drnov?ka.

Sicer sem prepri?an, da ti dejstva ni? ne pomenijo in bo? gonil svoje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In?pektorji so prepovedali zara?unavanje izdelkov (postavljanje cene), dovolili pa prostovoljne prispevke.

Pri nabirki v cerkvi gre ravno tako za prostovoljne prispevke. Kje je sedaj te?ava?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.