@pob, vso srečo. Takole na pamet (razmišljujoč s svojo glavo) se vsaj jaz z zdravili ne bi igral ....
Se strinjam in hvala. Smo dobili navodila, kako dozirati (tako preventivno kot tudi ob znakih okužbe), ampak jaz preventivno ne bom jemal, bo pa sodelavec. Tako da, če preživi, potem je vse ok.
Gre za samoplačniški recept, ne me spraševat preveč, ker je to urejal sodelavec. Vem samo to, da je preko ene avstrijske zdravnice dobil recept za Zagreb. Lahko bi ga dobil za lekarno iz Salzburga, ampak bi tam dobil dejansko Ivermectin za živali, ki je v osnovi isto in ga ta zdravnica sama jemlje (lahko se jemlje preventivno) in je legit, vendar sva se odločila za Zagreb, ker tam pa izdajajo toisto zdravilo, ki je za ljudi in se nama zdi to boljše. Neb rad mel doma dejansko konjskih doz al karkol.
Sva pa hotela osebno do Zagreba prejšnji teden, ampak glede na čas in stroške, bo ceneje če to dobiva preko hitre pošte. Malo je pa tudi vreme krivo, da se nama ne da na dežju in mrazu piva pit sredi Zagreba.
@pob, če si po izobrazbi farmacevt ali infektolog in imaš z ivermektinom izkušnje ter poznaš zadnje znanstvene izsledke s tega področja, te še razumem. Sicer pa se bojim, da se spravljaš v nevarnost. Meni se zdi to popolna norost.
Vidiš, @Janez007, isto jaz pravim za vas, ki ste se šli cepit. Podajva si roke in ostaniva prijatelja.
Včeraj mi je slučajno sin poslal SMS, da mu je je znanec, ki je zdravnik na infekcijski kliniki rekel, "Ivermektin je nateg" ... samo povem, kaj sem slišal.
Čisto razumem in me ne preseneča.
40 let na trgu, nobelova nagrada, poceni, nateg. Čedalje več držav zdravi ljudi s tem zdravilom, tako da bomo videli, drugega ne znam rečt. Jaz sem ga naročil v Zagrebu, tako da ga imam na zalogi, če bo karkoli preko zime.
Toliko o tem, kako zlagan je naš svet. Ne vidimo 5 cm dlje od našega nosu...
Ivermectin aka horse dewormer aka prepovedano zdravilo. Ravno čakam na svojo pakungo teh tablet, tako da vam bom lahko iz prve roke povedal, če je za kej...
Pazite, kaj objavljate po FB. Če od protesta proti korona fašizmu, potem vas v Avstraliji lahko doleti tole spodaj, ampak ni pa problem, če protestiraš proti Black lives matter.
Če pa proti SDS pri nas, pa tole:
Počasi se nam bodo še iz Severne Koreje smejali, kam smo prišli.
@Boss, res je tole z orožjem. Čedalje bolj mi je jasno nošenje z orožja v Ameriki. Prej so se mi vedno zdeli Američani idioti in sem podpiral odvzem orožja. Trenutne zadeve so mi odprle oči in sem zagovornik tega, ker dokler bo folk imel orožje bo demokracija pri njih delovala.
Tega tudi še nikoli prej nisem videl:
@Alex, zmerjaj ljudi kakor hočeš. Ampak pri sebi veš, da bo šlo tako daleč, da bo tvoj Twito padel. Snežne kepe se ne da več ustaviti in mislim, da je to HojSSeku in ostalim jasno, Twito se bo pa upiral do zadnjega.
Kurz je že odšel iz potapljajoče se barke, torej en zaveznik v okolišu manj.
Mi že 4 mesece hodimo po vseh trgovinah in nakupovalnih centrih brez in nikjer nobenega problema. Tudi osebne izkaznice sva z sinom urejala na pošti brez maske😀
Jaz, žena in otroka ne nosita maske že od spomladi. Razen v torek, ko sem zaradi solzica potegnil eno iz denarnice, je pomagala, haha.
Sem pa vesel, da nas je več takih.
PS: seveda so redke izjeme, kjer sem jo nosil, recimo 20 min pred zaprtjem upravne enote, kjer sem nujno rabil osebno za na morje in je varnostnik težil...
Samo nekaj bi te dopolnil: ni res,da moraš pri nas po pol leta iti po pozivitveni odmerek ,če želiš imeti "cepilno pravico ".
Če sem kje napisal dvoumno, se opravičujem. Ni še tega pri nas.
Trenutno bodo na cepljenje morali iti ljudje, ki so covid preboleli in se šli potem, zaradi samega ljubega miru, še cepiti z eno dozo. Sedaj bodo udarili naprej po teh, razen, če so že prišli k pameti in umaknili to. Novice namreč prejemam z zamikom.
Govorim o tem:
Evo še zbrana dela iz Avstralije. V imenu zdravja in strašnega virusa:
20.7.2021 sem zapisal in sedaj vam pravim, da še dobro, da nismo Izrael.
Še ne še, ampak prihaja.
Kje so časi, ko sem protestiral z nekaj sto ljudi v Mariboru proti nošenju mask za otroke v šolah. Cjooo, lepi časi. Tam so ljudje imeli takšne in drugačne misli, ki jih danes živimo in so se še meni zdele samo teorije.
Moje besede 21.3.2021:
Torej, kje smo sedaj? Povsod, kar sem napisal, se ne sme več brez PCT pogoja, navadne trgovine, vrtci in osnovne šole (do petega razreda) so še ok. Zaenkrat.
Včeraj sem na lastne oči videl, kjer pred vstopom študentov na faks preverjajo QR kode. Prizor je bil videt tako kot kup tihih ovč, ki jih preštevajo pred vstopom v štalo. *pip*, naslednji, *pip*, naslednji, *pip*, ...
Odkrito sem žalosten.
Če se vrnem k PCT pogoju, ki trenutno še pije vodo pri nas, samo zaradi tega, ker so PC pogoj zadržali. Ja, zadržali. Bomo videli, kdaj bo znova v pogovorih, zelo verjetno takrat, ko našim vodilnim uspe spremeniti famozni ZNB.
Čudi me, ljudje, da še vedno nismo skupaj vsako sredo na ulicah. Do kdaj boste še uživali to svobodo, ki jo imate danes?
Prebolevniki si manejo roke, ker bodo imeli za pol leta mir, kaj pa potem naprej? Kaj se zgodi potem? V Sloveniji je zabeleženih cca 20-25 primerov, kjer so ljudje uspeli zboleti 2x za korono. Torej, če ste vi tisti srečnež, potem si boste s P pogojem kupili še novih pol leta miru. Kaj pa potem? Gre v tretje Rado ali Janez? Torej, slej ko prej bo za svobodo potrebno iti na shot. Kljub temu, da boš po vseh prebolenjih jebeno imun. Ampak, who cares, karavana gre dalje.
Kaj pa cepljeni? Koliko je tista meja doz, katerih ste pripravljeni dobiti? Po pol leta je konec, konec svobode, ste potem na istem kot antivakserji, brez svobode, razen če greste po novo dozo, zaenkrat še eksperimentalnega zvarka za katerega noben ne ve o srednje in dolgoročnih učinkih.
Naši otroci, ki bodo odraščali v novo normalnost bodo zelo ponosni na nas, ko smo še imeli nekaj moči pri odločitvah in kako smo sedeli doma in naredili nič. Nič, za tisto malo začasne varnosti - v tem konkretnem primeru 6 mesečne.
PS: Ravno včeraj sem razmišljal o dogodkih izpred 20 let. Se spomnite kakšen je bil svet pred 9/11 in kako se je spremenil po tem datumu? Ampak smo se kar nekako navadili in nam je to ratala nova normalnost. Človek se vsega hudega navadi, če mu grozi nek grozni sovražnik.
PS2: Poročanja MSM o številu protestnikov me vedno znova nasmejejo, pa vsak, ki malce spremlja dogajanje iz alternativnih virov (posnetki in slike od udeležencev), vidi, da se lažejo in da se to meri vsaj x10.
Torej, poročanja so bila za zadnje proteste, da je bilo 3 tisoč ljudi in Olaj al nekdo iz policije, je rekel, da je bilo na ulicah tisoč policistov. Če bi res bilo tako, nas bi sterali prvo minuto vse domov, ne pa da so metali tone solzilca naokoli, da so sploh lahko umirili mirne protestnike...
Skratka, povedati hočem, da v določenih stvareh zdrav mozak ni dovolj. Potrebna so leta in leta študija in prakse določenega področja. Tako kot mi ne znamo rešit mnogih morda enostavnih težav naših Mazd, ker se o tem nismo šolali, nimamo prakse in ne poznamo dovolj trikov.
Tole ti JJ&Co vprašaj, kako jim ratuje tole računat, ker stroka ponavadi nič ne ve o nekih ukrepih - javno povedano, za tiste, ki spremljate MSM.
Mogoče bi bilo pa dobro, da Mazde na vlado vozite servisirat.
Sploh ne razmišljamo bistveno drugače. Se pa sam ne čutim dovolj strokovno kompetentnega, da bi solil drugim pamet v teh zadevah, v katerih pa se očitno ti počutiš. Imam zgolj 8/1 stopnjo elektrotehnične izobrazbe.
Joj ja, dejmo mešat izobrazbo sedaj tu not. Človek mora malo kdaj tudi zdrav mozak vklopit, ker tega manjka zadnje čase.
A teb se dejansko zdi, da stroka odloča o vsem tem? Po vsem tem času sem mislim, da smo vsi dojeli kdo vleče niti. Pa res so toliko nerodni pri prodajanju banan, da se jim dostikrat zareče, ampak fora pa vžge vedno.
A ti povem nekaj. Dejte me za odločevalca, če si upate. Takoj naslednji dan uvedem C pogoj in vas pošotiram vse za voljo znanosti in zdravja, na pol leta booster in kdor nima veljavnega potrdila, nima vstopa nikamor, sploh pa nima kaj za delat v službi. Sam bom kot vzoren politik pred kamero prejel dozo placeba, zraven bom še mastno zaslužil za nekaj generacij naprej z mutnimi posli in življenje bo šlo dalje. Vsi ste zame le številke na katerih je potrebno čim več zaslužit, sploh pa v imenu zdravja. Mater, na tako vlogo bi se človek hitro navadil.
@Janez007, dobro, priznam, da je na začetku bila panika in smo bili vsi posrani. Kazali so slike krst iz Italije in bilo je grozno, tako da tistih dejanj v paniki ne bom komentiral, ker dvomim, da bi kdo drugače odreagiral. Pa pustmo ob strani vso korupcijo in krajo davkoplačevalskega denarja, verjetno smo vsi ljudje prodane duše, ko zavohamo denar.
Torej, v tem momentu, če bi bil odločevalec, bi nehal morit folku za cepljenje, tisti, ki se je cepil, se je, ostale ne boš prepričal, sploh pa ne z ustrahovanjem. Nehal bi promovirat cepivo kot nekaj dobrega za nosečnice in otroke. Promovirati bi začel preverjanje protiteles pri celotni naciji, z obljubo, da se bodo šteli kot prebolevniki. Nato bi seštel 1 + 1 in bi ugotovil, da smo že zdavnaj čredno imuni na ta virus in bi sprostil ukrepe. Mic po mic.
Da ljudje ne bodo zbolevali, ne bo nihče dosegel, žal, z virusom se bo treba naučiti živet. Lahko nas edino not zaprejo in vsi delamo od doma, pa še to ni ziher.
@Janez007, saj smo skupaj v tej godlji že 18 mesecev, a nismo? A moram iskati posnetke za nazaj? Glej, v živo poznam primere, kjer so smrti bile pripisane kovidu zaradi same statistike in verjetno vsi poznamo take primere (tako kot vsi poznamo tistega maratonca, ki je pred kovid okužbo laufal maratone, sedaj pa dveh stopnic ne more prehodit), po TV so sami rekli, kako pripisujejo smrti malo vamo malo tamo. V glavnem lahko ti samo utemeljim tole - Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. Fool me three times, shame on both of us.
Pa da ne bo sedaj prišlo ven, da zanikam virus. Ga ne in ljudje umirajo. Vendar ta virus ni več zdravstven problem...
Pa še tole. Ob večerji z lepo bjondo se vsakemu lahko zareče nekaj, kar je javna tajna in se o tem ne sme javno govoriti. Grdo so za izrabili, ampak človek nekje mora priti do informacij, a ne? Raziskovalno novinarstvo pa to, lol.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se strinjam in hvala. Smo dobili navodila, kako dozirati (tako preventivno kot tudi ob znakih okužbe), ampak jaz preventivno ne bom jemal, bo pa sodelavec. Tako da, če preživi, potem je vse ok.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani