Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Nisem siguren, ampak naj ne bi smeli zaracunavati birokratskih stvari, se pravi da kazen bi mogla biti toliko koliko bi placov italijan in niti cent vec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Teh 14 dni skupaj je kao zato, ker je toliko potrebno po zdravstvenih merilih da se delavec odpo?ije in relaksira itd...

To so bucke, ker imas pred kratkim izvedeno raziskavo, v US, da idealna dolzina dopusta je 8 dni, potem tvoje stanje stagnira naprej. Kar hocm povedat, vsak ocitno nekaj ugotovi po svoje da najbl odgovarja.

Se lravi, ce jest nocem uzet 14 dni hkrat, cseeno delodajalec najebe?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mene zelo cudi da drzava predpise koliko mors naenkrat koristit, ker bi mogl bit cist vseeno ce ponucas par dni na mesec, al pa vse naenkrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mam izklopljeno, samo doloceni vseeno posiljajo, takim sploh ne odgovarjam. Za trenutno sluzbo sploh nimam izpolnjejo opis dela, samo pise da delam. Ce je pa ponudba prilagojena mojemu profilu in da je osredotocena na to kar delam, pa jim prijazno odgovorim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

A mislis da so toliko napredni da znajo preko linkedin toliko ljudem naenkrat poslati?
ce bi slo direktno na mail, bi razumel, da so enkrat nekje dobili moj naslov pa zj samo spamajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Okrog podnebnih spremeb je samo vprasanje koliko clovek to pospesuje.

Je treba vedeti da 700-800 let nazaj ni bilo onesnazevanja, ampak so v evropi vseeno imeli dva pridelka letno, kar je v teh casih samo znastvena fantastika. Se pravi da spremembe so in vedno bojo. Je pa kot pravim, treba vedeti dejanski vpliv clovestva na to in koliko se pospesuje zaradi nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Don Kihot se je boril z mlini na veter, Ameri?ani pa s p?enico...

https://www.24ur.com/novice/svet/ameriska-vojska-izgubljena-na-balkanu-napadli-polje-psenice.html

Zmagovalni mi je pa pa? zadnji stavek:

- "Ameri?ani se medtem izgovarjajo na vreme. "Na?e enote so zavile na polja zaradi neugodnih vremenskih razmer," so sporo?ili."

Da se vojska izgubi zaradi slabega vremena - tudi ?e so se res, bi to zamol?ali, da si pa? ne delajo sramote...

Zj si pa predstavljajte da tale pofl planira napad na Iran, so sigurno da vejo kje to sploh je :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Danes sem pa vidu vse.
Model, s Poljsko registracijo, se ustavi na uvozu na avtocesto, pocaka da je vozni pas mal fraj, pa zapelje gor direkt. Pa ni se ustavu na koncu pospesevalnega, ampak na zacetku

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V tem primeru bi vsak mogu rect NE, imas prepoved od zdravnika in konec debate. Ce ne reces NE, si pa sam kriv, ker konc koncev je bila tvoja odlocitev zadnja.
Glede hitrosti pa, model je pripeljov na pocivalisce z 90kmh, to je ze kar solidna avtocestna hitrost za tak kamion, pol pa samo pomisls da ce bi model karkol probov narest da zmanjsa hitrost, pa tudi ce bi na izhodu samo gas spustil, bi mu do pocivalisca hitrost znatno padla. Tukaj smo lahko se toliko na strani soferjov, ampak njemu pa ni pomoci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Sicer te strani ne poznam, vem pa, da obstajajo tak?ne tuje strani, kjer lahko ceneje nabavi? originalne licence.

Vendar bodi pozoren, tu se prodajajo retail licence, kar pomeni, da je ?tevilo aktivacij omejeno na 5. Kolikor sem sli?al, bi naj na teh straneh ponujali ?e uporabljene licence.

Verjetno enkratna aktivacija deluje ok, vpra?anje pa je kako je s tem po kak?nem formatu ki?te ali pa po zamenjavi diska recimo...

Sem jim kar direkt na chat pisov, prodajajo "rabljene" licence, tako da no-go, plus to, da niti v slovenscini ne odgovorijo. Se ne mislim zajebavat z neko ponucano licenco, ki jo kdo ve kolikokrat prodajo, si bom rajs tastare licence pobrav iz tastarga racunalnika, pa bo, manj zezanja ce kaj ne stima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Na?a firma (ne na? oddelek) je ?e kar nekaj 112 centrov z direktnim nadzorom prometa vpeljala. Med drugim so re?evalna vozila potem tudi opremljena z obve??evalnim sistemom, ki jim ka?e idealno in varno pot - ker tam kjer je guzva ne pomaga niti urejanje semaforjev.

Sej, ko ima idealno in varno pot, potem tudi ve cez katere semaforje gre in kako, in lahko sistem zapre semaforje. 

Delas na Atos? Imam kolega/bivsega sodelavca ki je sedaj na Atos v Grciji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.