Nekdo je na cestninski postaji Torovo menda trescil v zascitno ograjo ... Se izgleda ni znal odlociti, ali bi sel po pasu za avtomobile, ali bi sel na tistega za kamione
Ravno slisal po radiju... DARSova kamera pa kaze tole:
Sem rekel, bom ta?as dal oglas na bolho za 4S - 16 klicev v 15 minutah, nekdo la?en ajfona pri?el iz slu?be in ga vzel 44min po oglasu...
Si dal dobro ceno verjetno... ker zdajle je poplava oglasov, ko je predstavljen novi model ...
Torej si ostal brez telefona ... Ce ti je HTC One prevelik, sem bil ravno danes na predstavitvi HTC One mini, ki je hardversko zelo podoben HTC One, le da ima manjsi zaslon ... in posledicno ni tako velik ...
Prodajna cena brez aneksa naj bi bila okoli 480? ... koliko bo pa pri operaterjih pa se niso znali povedati... samo da bo v kratkem v ponudbi ...
Bo pa izgleda zanimiv tudi HTC Desire 601 za malo manj denarja ...
Ma na?i so ?li iz BES na exchange...... Tudi 5 naj bi imela bolj?o kot moj 4S, lari fari, litvancu je dr?ala enako ko sva bla skup
Petka ima sicer malo mocnejso baterijo... ampak ima tudi vecji zaslon in mocnejsi procesor... zato je glede baterije po mojih izkusnjah nekje podobno pri obeh (4s in 5) ...
A nisi rekel, da ima BB tudi native Exchange podporo? Drugace pa imas lahko BIS... Pri nas v firmi imamo tudi Exchange server... in sta se dva ali trije, ki uporabljajo BlackBerry preko BIS ...
Kateri mobilec danes mi priporocas, kar potrebujem je:
- klici, sms
- blutut
- dober foto
- activesync / exchange s priponkami
- B A T E R I J A!!!!!!!!!!!!!!!
- ne prevelik ala note
Iphone umira. Brez dodatne baterije in vsaj 2x polnjenja ne vzdrzi dneva. Marca 2014 mi potece vezava ampak zaradi sluzbenih potreb tud placam predcasen odkup....
V bistvu je vecina top mobilnikov z vsemi temi lastnostmi... edino ena je izjema... in to je ravno baterija, ki je pri tebi napisana z velikimi crkami ...
Ravnokar poteka predstavitev iPhone 5C in iPhone 5S ... 5S naj bi imel boljso baterijo...
Za ostalo si pa rekel, da si itak ze probal (Blackberry,...).
Povezave med operaterji seveda obstajajo, lahko se tudi zaba?ejo, ampak to ne vpliva na hitrost prenosa podatkov. Tukaj gre za pot med mobilnim aparatom, bazne postaje postaje iz katere le-ta dobiva signal in kontrolerja ter drugih pomembnih omre?nih elementov.
V primeru roaminga uporabnik uporablja tuje omre?je in slovenski operaterji v tem primeru ne moremo vplivati na hitrost delovanja. Na samo hitrost vpliva veliko dejavnikov, od trenutnega ?tevila aktivnih uporabnikov, kapacitetne zmogljivosti trenutne bazne postaje na kateri uporabnik vzpostavi podatkovno sejo, do zunanjih interferenc, kar je v bli?ini Italjanov stalna praksa
Ne pozabimo, da gre tukaj za zra?ni interface, ki seveda nikoli ne bo enak kablu...
Tvoja hitrost lahko varira od ?tevila trenutnih uporabnikov (peak traffic v glavni prometni uri je nemogo?e 100% shendlat, da bodo imeli vsi naenkrat 20mega troughputa), kvalitete in jakosti signala ter konfiguracije bazne postaje (mobilc ali USB stick na istem mestu merita celice razli?nih baznih postaj hkrati, zato ni nujno, da se seja vzpostavi vedno na isti... ?eprav je uporabnik lokacijsko na istem mestu..)
Hitrost bi se lahko zmanj?ala edino v primeru shapinga, ampak tega mi nimamo vklju?enega..
LP
Ampak glede na to, da dobim slovenski IP, promet ne gre direktno v medmreuje... Ampak gre preko linka do centrale tvojega operaterja in potem sele v medmrezje... In ta link med tujim in domacim operaterjem je lahko tudi ozko grlo... Prej, preden so dqli ven tako akcijo, tega prometa ni bilo ravno veliko, ker je bil obuctno predrag... Zato so morali ta clen v "verigi" okrepiti, ker bi drugace bil ozko grlo, ne glede na to, koliko je prosto ali zabasano omrezje, v katerem gostujes... Hitrost je vedno samo taka, kot jo dopusca najsibkejsi clen v verigi...
Se IP z vstavljeno Si.mobilovo kartico preko VIPnet-a...
Jest, meni siol tv ni delal na hrva?kem. Torej to pomeni, da nisem imel slovenskega IPja.
Preko Simobila menda deluje... Jaz nimam SiolTV, da bi sam probal...
Preko Mobitela pa je tako, da oni vedo, kdaj si ti v tujini, ceprav imas slovenski IP... in ocitno blokirajo tak promet... To je slaba laatnost tea, da gre za isto podjetje (Siol, Mobitel = Telekom)...
Se pravi ni ?isto tako kot pravi Jest al kako? Kaj je pol s tistim "najemom/pipco" pasovne ?irine? Je kej na tem ali ni?
Jaz sem info dobil od kolega, ki dela pri enem od operaterjev v oddelku, ki je odgovoren za delovanje omrezja... Menda je bil prve dni, ko so zaceli s to akcijo, link takoj zafilan in so potem hitro pojacali kapacitete...
Hgveda je pa tako, da ce ima lokalni operater zafilano pipco, da potem nima veze, kaksna je pipca naprej...
Trenutni IP, ki ga imam, ko sem prikljucen preko Mobitel-a na omrezju T-Mobile na Pagu...
Sem pa danes zalaufal speedtest na plazi Cista na Pagu in sem imel preko VIPnet-a hitrost downloada okoli 10 mbps, upload pa okoli 3 mbps...
Brez skrbi gledam lahko tudi TV ... preko Voyo ali RTVSLO... Sem in tja... kaksna porocila... V 10ih dneh gotovo ne bom presegel kolicne 20GB, da bi se hitrost znizala... Vceraaj ali predvcerajsnjim sem pogledal na MiFi routerju in jembil online okoli 60 ur, preneseno pa je bilo 3,35 GB...
Sva?ta... ?e je tko kot pravi? pol tole ni vredno niti 1? kaj ?ele 10.
Meni je cist cool... Deluje OK... hitrosti so zadostne tudi za streamanje recimo preko Voyo... Ali pa poslusanje radija... Tega z njihivi kartico vezjetno ne bi pocel, ker je prenos omejen... Tukaj pa imas za 10? neomejeno... Le po prenesenih 20GB se hitrost zmanjsa se mi zdi, da na 128 kbps... Samo 20 GB je dosti... Ker verjetno noben ne prenasa filmov preko torrentov...
Tega pa ne razumem ... ?e je roaming je prenos odvisen od hrva?kih ponudnikov telefonije in mobilnega interneta. Nimajo Simobil, Mobitel in ostali nobene veze kolk hiter je prenos.
Se pravi je odvisno le od kvalitete signala in kolko dejansko takrat lahko spravijo ?ez tisto bazno postajo.
Se motis... Jaz sem tudi mislil, da je tako... Pa sem letos izvedel, da gre potem ves promet preko enega linka iz Hrvaske do Slovenije... In menda je bila ori Mobitelu ta pipca zelo svoh... Se mi zdi, da 2mbps... Pa so potem pojacali.... Ko se povezes v roamingu dobis slovenski IP... in tako delajo v tujini tudi razni programi za online TV, ki so drugace blokirani, ce imas tujo IP stevilko (recimo Siol TV, Voyo in podobni...)
Tako je.
Kaj kok mega je en test?
Ko zalaufas speedtest, preko UMTS ali HSxPA omrezja prenese med 9 in 15 MB podatkov, ko pa si v LTE omrezju (zakrat samo pri Mobitelu ali si.mobilu, ko si v Sloveniji.... V roamingu se ne deluje) pa prenese nekaj cez 100 MB podatkov...
Moja izkusnja s temi paketi... Ze doma sem aktiviral preko Si.mobila.... Pridem cez mejo, probam... In ne dela... Ko smo se namestili v apartmaju, poklicem na Si.mobil... In so me popoldan klicali.... Da se povezujem z napacnim APNjem... Me hoce gospodicna prepricati, da lahko v iPhone-u nastqvljam APN rocno, kljib temu, da je Si.mobil uradni operater... Kar seveda ni mozno, ker se nabrqvitve same aktivirajo... Sem potem ugotovil, da je bil krivec en profil, ki sem si ga namestil spomladi v Barceloni, ko sem dobil testno SIM kartico anglesekga virtualnega operaterja TruPhone... Ko sem pobrisal ta profil, je zacelo delovati. Vmes sem aktiviral se preko Mobitela podoben paket... In ta je prvi dan tqkoj deloval BP.... Vceraj zvecer pa ni delovalo ... Pred kratkim je Ajvar bil tudi nekje in mu menda tudi en dan ni delovalo, prej pa tri dni BP... preko Mobitela in Hrvaskega T-Mobile-a...
Sam dobro preveri ce se ne more na zracnem uporu odtrgat...bols it z novo mazdo pa duck tapeom kot odbijac na avtocesti....
A odbijaca pa ni nikjer na zalogi v barvi??
Aja tu na stacunah so 100 kamere vprasaj ce so tako prijazni da rabis samo tablico za policijo pa naj mu zacolajo pobeg in kazen
Tako hudo ni ... in je se vedno cvrsto... Kaj mi koristi odbijac v barvi v soboto ali nedeljo... ko pa ne morem niti na zavarovalnico... Sem medtem, ko sem cakal (casa je bilo vec kot dovolj ) ... malo gledal okoli, pa ni videti, da bi imela kaktera od teh stacun kamere zunaj... Vsaj niso na vidnem mestu... Sicer pa mi itak ne bi dali posnetka... zaradi Pirc Musarjeve in varovanja osebnih podatkov ... To edino ce bi policija naredila...
Men je ?e ta prvo ?estko ena babnca nagazila ravno tako na enem takem parkiri??u... avto je stal ?isto sam, 20m okrog nobenega drugega parkiranega a je butara vseeno uspela podrajsat odbija?... in take ter taki imajo celo izpit, da po cestah vozijo. ?e za parkiri??e ga ne bi smeli dobiti kaj ?ele za na cesto.
Saj okoli moje mazde tudi takrat ni bilo nobenega... Se tile, ki so na sliki, so prisli kasneje... Ko sem parkiral, ni bilo niti spredaj, iti na levi ali desni nobenega... Tudi, ko sem orisel iz stacune, je bilo se isto... Le za mano... Od tukaj, ko sem slikal, jih je bilo nekaj v senci...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nekdo je na cestninski postaji Torovo menda trescil v zascitno ograjo ... Se izgleda ni znal odlociti, ali bi sel po pasu za avtomobile, ali bi sel na tistega za kamione
Ravno slisal po radiju... DARSova kamera pa kaze tole:
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani