Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 11 urami je Boss napisal:

Zanimivo, kako si jezen na ljudi in da ne maraš tistih, ki se ne klanjajo tvoji religiji češ, da so krivi za vse, ampak za smučarijo te pa full skrbi in že iščeš luknje kako boš prišel na bele strmine. Spomladi si si tudi printal dovolilnice, da si šel po feltne, ki pač niso glih življenskega pomena. Meni to zveni totalno dvolično, ker ko sam rabiš boš naredil vse, da dobiš, ko pa nekdo drug rabi je pa neodgovrnež prvega reda.

Kar se tiče smučanja mi res manjka a nikoli ne bom iskal lukenj da pridem do smučišča, kot to počnejo na veliko pacienti, ki se švercajo ob vikendih na obalo. Ko bo to dovoljeno za vse bom možnost zgrabil z obema rokama. 

Druga stvar. Feltne, ki te tako motijo. Imam drugače že od aprila dovolilnico za delo za celo Slovenijo in bi jo tudi takrat lahko izkoristil. Ampak je nisem in je tudi ne bom za razliko od nekaterih, kazterim je to stalna praksa. 😉 Jaz se pač držim navodil. Niti s kolesom se ne vozim samo zato, da ne bi kdo mislil, da sem pr ta drugih. Ne tega povedati nobenemu. 🤫

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

O, te dni moram pa malo skočiti do Strunjana. Aplikacija je na telefonu,kazni ne bo, vreme je sončno, tako, da bo kar lep sprehod ob morju. 🤫

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Zanimivo, kako si jezen na ljudi in da ne maraš tistih, ki se ne klanjajo tvoji religiji češ, da so krivi za vse, ampak za smučarijo te pa full skrbi in že iščeš luknje kako boš prišel na bele strmine. Spomladi si si tudi printal dovolilnice, da si šel po feltne, ki pač niso glih življenskega pomena. Meni to zveni totalno dvolično, ker ko sam rabiš boš naredil vse, da dobiš, ko pa nekdo drug rabi je pa neodgovrnež prvega reda.

Ok, naj bo po tvoje.Sicer pa nima smisla tu debatirati, ker se vsak iz svojega strelskega  rova ne premaknemo. Bo potrebno poklicati modre čelade, da se dajo vmes. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

Točno tako. Spomladi si srečal zunaj na cesti mogoče vsega  pet ljudi. Nikjer nobenega. Vse zaustavljeno. 

Danes pa imaš, kot si lepo povedal, en kup pametnjakovičev, ki še vedno ne verjamejo v virus in drugo skupino, ki nekaj kao kljubujejo trenutni vladi, ker mislijo, da so si to oni izmislili samo zato, da bi lahko terorizirali ljudi. In potem imaš še tretjo skupino FB kavč virologov , ki verjamejo v razne teorije zarote in tej so najbolj pametni, ko kritizirajo vse po vrsti.A verjetno so bolj hodili okoli šole kot pa v šole. In potem se čudimo, da imamo tako situacijo, kot jo imamo.🤔

pred 21 minutami je Jest napisal:

V katero skupino sebe stejes? ;)

Med zavedne državljane... ki ne mata levakov 😇

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Še enkrat,čisto enostavno in preprosto povem,spomladi ni bilo problema,ker ste-smo se vsi usrali in se držali preprostih higienskih pravil! Vse ostalo je pa sedaj nakladanje in nagajanje in ne vem kaj še......

Točno tako. Spomladi si srečal zunaj na cesti mogoče vsega  pet ljudi. Nikjer nobenega. Vse zaustavljeno. 

Danes pa imaš, kot si lepo povedal, en kup pametnjakovičev, ki še vedno ne verjamejo v virus in drugo skupino, ki nekaj kao kljubujejo trenutni vladi, ker mislijo, da so si to oni izmislili samo zato, da bi lahko terorizirali ljudi. In potem imaš še tretjo skupino FB kavč virologov , ki verjamejo v razne teorije zarote in tej so najbolj pametni, ko kritizirajo vse po vrsti.A verjetno so bolj hodili okoli šole kot pa v šole. In potem se čudimo, da imamo tako situacijo, kot jo imamo.🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 3 minutami je Jest napisal:

Kontrole prometa 2020-2021

Policaj: Telefon in prometno prosim!!!!

Petkov vozač, ki se vozi v petek brezciljno pred parlamentom in ga ustavi policaj:"Vozniško in prometno, prosim."

"A prometno za bicikel?Drugega prometnega nimam". 🤔

Policaj:"Čigav je pa ta moskvič?"

Vozač:"Ta pa je od očkota." 😇

Policaj:" zakaj pa hupate brez veze"?

"Saj bi rad a mi ne dela hupa". 🤫

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 10 minutami je Boss napisal:

Sicer ne vem kaj je to boben dermatolog, ampak kot kaže nimate dovolj močnih razkužil z vsaj 60% vsebnostjo alkohola. Pri nas na šihtu imajo vsi že razfukane roke zato sam bolj prisegam na umivanje z milom oziroma tekočino za posode.

Dober dermatolog.😉 Imamo vrhunske tekočine, zelo močne, bodi siguren. S kakimi cheap variantami pa ti res lahko razgrize roke.Baje,da obstajajo tudi posebne kreme za roke. Le-te si naneseš na roke in si jih dobro vtreš. Ne moreš verjeti, kako je učinkovita. 

In ni razpokanih rokic. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Ne vem v katere trgovine hodiš, ampak ja od avgusta, ko je nošnja mask obvezna jaz nisem našel niti enega v Lj v štacuni brez maske al pa da bi jo nosil pod nosom. Še največkrat ga kiksnejo trgovine same pri razkužilih, ki jih enostavno zmanjka, ker se folk tolk "pere". Pa to sploh ni problem, saj ma folk od tega razkuževanja že čist razfukane roke. No ja bodo pač imeli dermatologi po koroni tud obilico dela.

Boben dermatolog ne bo potreben. Jaz si petdeset krat na dan razkužuje roke pa imam rokice mehke  kot dojenček. 🤗

pred 26 minutami je Boss napisal:

Še eden, k je pogumen na tipkovnici, dokler sam ne bo fasal take drakonske kazni. Pol bo pa cviljenje na sporedu.

Predlagam, da greš v kako ortomuslimansko državo, da ti še kak prst al pa roko odsekajo... sej veš tako za dober zgled drugim.

Aja, kakšne kazni pa predlagaš za tiste, ki niso izdajali karantenskih odločb, pa niso zahtevali redna testiranja v DSO in med zdravstvenimi delavci. To niso več majhne napake ampak zelo resne in so vzrok za vsaj 50% mrtvih... glede na tvojo zagnanost pri kaznovanju bo verjetno nekje v kategoriji strelskega voda al kaj?

OK, eden si ti, kdo je pa ta drug?

ugani. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 15 minutami je Jest napisal:

Noja... po stevilkah, ki jih je Jansa objavil na twitterju mogoce res... ampak tudi druge regije ne odstopajo bistveno ... Ampak res... jaz jih ne videvam po trgovinah orav veliko, ki bi hodili okoli brez mask. V petek, ko sva bila v stacuni, je celo varnostnica laufala za eno zensko, ki je imela nos zunaj ... :D 

image.thumb.png.df561b50939d88dbd267d39d994e7de1.png

V trgovine skoraj ne moreš brez maske. Drugo je, ko imajo ljudje nos ven iz mask, pa tikajo še vedno sadje in zelenjavo z golimi rokami brez rokavic, se prerivajo, ne držijo distance. Na to sem bolj mislil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je Jest napisal:

A pol nisi skoz doma, ce velikohodis po trgovinah? :D .... Torej so tam v vasih koncih izgleda bolj neolikani, da to pocnejo... Sam sicer ne hodim ravno veliko po trgovinah (ponavadi ne kaj dosti vec, kot enkrat na teden) ... ampak takrat, ko grem, ne opazam tega prav veliko... Izgleda se v nasih koncih ljudje bolj drzijo ukrepov, kot nekateri zelijo prikazati :D ... 

Za bicikl peljat na servis imas pa se dovolj casa, da gres takrat, ko bodo ti ukrepi malo minili ... Do spomladi, ko ga bos rabil, je se dovolj cas :D ... Sicer pa lahko probas... seveda, ce v vasem koncu nihce ne nudi tovrstnih uslug... Nevem ce so tovrstni servisi sploh odprti... 

Hodim po trgovinah, ker imam tako službo. 🤗

In to je enako  po vseh trgovinah v Slo. , ne samo pri nas na obali. 😜Pri nas je še v redu, kar se vidi po številu okuženih, kjer smo skoraj najboljši. 😏

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 37 minutami je Jest napisal:

Mislis, da so res vsi prebivalci obicne v kateri je smucisce? Masko lahko nosimo tudi pod brado ali da nos gleda ven? 😆🤣

1365038638__FOTO__Kljub_omejitvam_minuli_konec_tedna_na_Pohorju_dva_tisoc_smucarjev.png.58d0e5b33b0b6018f27fbfbe3aeb7c0c.png

Tudi v stacunah ni videti problemov... ljudje nosijo maske, si razkuzujejo roke... pa je vseeno vecina trgovin zaprtih :) ... Ja... saj vem... ce se tebi zdi, da je nekaj OK... potem to mora tako biti ... :P

Veliko hodim po štacunah in verjemi, da tam so problemi. Ljudje gredo v trgovino brez vozička in se potem rinejo v ljudi pred seboj. Meni gre na živce že v normalnih časih, da se mi kdo nabije takoj za mano brez "osebne" razdalje oziroma kroga. Saj bi lahko odprli tudi neživilske trgovine, če bi se vse trgovine držale pravil

(določeno št.kupcev na m/2,štetje kupcev, varnostne razdalje itd...) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 31 minutami je Jest napisal:

Za to vedet, pa res ni treba hodit v cerkev... Saj je drzavni praznik :):D :P 

Vem pa, da bo velikonočni ponedeljek drugo leto  padel na-ponedeljek. 😜

pred 5 minutami je Jest napisal:

Pohorje ta vikend skoraj 2.000 smucarjev ...

image.thumb.png.1753cc04e5f474ad5bfa6049cf1d3c88.png

image.thumb.png.e7cee7f7d9cbb9edb57f2fdb322b6248.png

image.thumb.png.e8b0532592461ce13c92cf6a26302875.png

Ljudje lepo nosijo vsi maske, zaradi smuči imajo varnostno razdaljo. Ne vidim problema. 

pred 32 minutami je Jest napisal:

Za to vedet, pa res ni treba hodit v cerkev... Saj je drzavni praznik :):D :P 

Vem pa, da bo velikonočni ponedeljek drugo leto  padel na-ponedeljek. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 19 minutami je Jest napisal:

Poleg tega nevem, od kdaj je bozic 23.12. Sem bil dosedaj vedno preperican, da je bozicni vecer v noci iz 24. na 25. decembra ... Tudi v koledarju je se vedno oiznaceno, da je uradno bozic 25. decembra :) ... 

1867548421_Jelko_Kacin__govorec_Vlade_RS_za_Covid19_on_Twitter___Vlada__COVID__pravkar_dopolnjuje_be-ozica__vkljucno_23__decembra___Nekaj_sprostitev_bo_v_celotn.png.073a325a263bcc80040f674db54c09cd.png

https://www.gov.si/teme/drzavni-prazniki-in-dela-prosti-dnevi/

1242390914_Drzavni_prazniki_in_dela_prosti_dnevi___GOV_SI.png.6a07f91291c6f0695fc2b7ebfcb9ccd0.png

Ne vem točno, ne hodim v cerkev. 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Mislim, da je to postopno odpiranje po regijah dobra ideja. Kaj bi bilo pri nas na obali, če bi vse meje odprli? Katastrofalne bi imeli kje godit. Tako pa imamo super sliko na obali in prav je, da se regije, ki se držijo pravil in priporočil nekako nagradijo. Saj to ni naša iznajdba, veliko držav ima podobno urejeno. Veliko držav bo pa sedaj pred božičem še  zaostrilo ukrepe. Tako, da mi smo lahko še zadovoljni z našim sproščanjem. 

pred 1 minuto je Nejc1986 napisal:

Če imaš nameščeno aplikacijo in živiš v eni izmed štirih regij z epidemiolosko sliko, se lahko gibas znotraj te regije. Če nimaš aplikacije pa še zmeraj samo znotraj občine

Če pa ne živiš v eni izmed teh štirih regijah,pa ne smeš ven iz svoje občine,ne glede na to ali imaš aplikacijo ali ne.

Pomojem bo tole padlo v vodo. Kako bo policist preveril prisotnost aplikacije ? Šel gledat po tvojem telefonu? Aplikacija ni bila ustvarjena z namenom dokazovanja svoje nedolžnosti. Marsikdo še zmeraj nima pametnega telefona ipd.

Pocakajmo do jutri.

Sicer pa; uporablja kdo že to aplikacijo?

V moji familiji vsi. Sem imel že parkrat gor, da sem bil v stiku z okuženimi osebami. Sicer pa v normalnih državah(recimo Norveška) ima to aplikacijo skoraj 70% ljudi naloženo. In tam stvar deluje v nulo. Pri nas pa misli folk, mene že ne bodo sledili s telefonom, kje se gibam. 😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

In kje tocno sem omenjal direktno politiko? Omenil sem samo tvoje komentiranje... ki je enkrat taksno, drugic drugacno... 

Ni letelo na tebe direktno ampak na ostala dva, ki veliko  tem zasmetijo z politiko. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

... in potem meni govoriš, da vsako temo obrnem na politiko?😉

pred 3 urami je Jest napisal:

Ali je to kaj vazno, kdo je pisal...? To, da je dovoljeno sploh smucanje oz. odprtje smucisc, je nekako skregano s trenutno situacijo in pretekelimi ukrepi... 

image.thumb.png.9e71ec6bdac4353b61b8c5ee1aacd8e8.png

Seveda, da je. To je podobno, kot piše oziroma poroča levo trobilo nacionalka in pop tv. Ful neodvisno. 😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je Jest napisal:

Poleti si jamral, koliko je “prebeznikov” s tujimi tablicami na obali, zdaj pa med prvimi razmisljas o smucanju? 

Se zapis dveh smucarjev, ki sta bila v Kr. Gori danes...

Kako se pa ve, s katerega pola je bil ta, ki je pisal? Lahko je bil "antimaskar". 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes dopoldan sem tekel ob morju do meje z Izolo. Kakšen prekrasen pogled je bil na zasnežene Alpe in Dolomite. Nas narava letos kar malo v glavo z takimi snežnimi pošiljkami. Ko bi bila enkrat toliko otvoritev smučarske sezone božanska, pa vse zaprto. ☹️

IMG_20201213_101039-01.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

SENZACIJA :)

0f2e6fd7d7b0ee9ae0cc_62495498.jpg?v=cf9f
WWW.24UR.COM

Slovenski alpski smučar Martin Čater je zmagal na smuku za svetovni pokal v francoskem Val d'Iseru. Slovenec je s številko 41 dosegel najboljši čas v cilju in je sploh prvič zmagal v karieri. Čater je tretji...

Uauuu, bravo!! 👍Na eurosport so že zaključili s prenosom, povedali kdo je zmagovalec ,seveda je bil njihov "zmagovalec" pozneje na drugem mestu. 😅in nasvidenje. Niso pa računali na našega dirkača s številko 41.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

A je že kdo dobil letos božičnico? Mi smo jo. Mislim, da smo si jo vsi, ki smo ves čas delali, tudi zaslužili. In kar me veseli je to, da so to opazili tudi vodilni in nam letos namenili kar konkretnejši nagrado. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 8 minutami je Nejc1986 napisal:

A sem kaj spregledal? A ni tako, da lahko smucas zgolj na smučišču v svoji občini?

Seveda da velja. Nekateri so zamešali malo stvari.😏Ker kabinske žičnice ne smejo delovati (to je javni prevoz) se morajo smučarji zapeljati skozi občino Hoče-Rače do parkirišča na smučišču, ki je v njihovi občini. In nato smučajo v svoji občini. 😏

Tako je rešeno marsikje tudi v Italiji, ko vozniki prevozijo dve regiji, ker je pač njihov kraj tako razdeljen. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

A ni fajn. Omejitev na občine ne velja za smučarje.:vskalo:

Še je upanje, da bomo letos smučali. Ali pa v januarju, februarju... kdo ve. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Jest napisal:

Saj to sedaj delajo... za vsako krsitev nevemkaksne visoke kazni... In kaj to pomaga? Nic... nezaupanje v strokovnost in ucinkovistos ukrepov se bolj pade... Ker itak vecina samo rece, da se jim gre za to, da polijo drzavni proracun... 

Res, da je ljudem že poln kufer vsega tega korona dogajanja, a ko se pogovarjaš z odgovornimi ljudmi in prijatelji se vsi strinjajo, da bi morali pojačat kontrolo in kazni dajat vsem po vrsti ne samo opominjati, kot to delajo nekateri redarji. Drugi pa pač pravijo, da se skoraj normalno družijo in gredo celo čez v Italijo po nakupih. 😳

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 58 minutami je Nejc1986 napisal:

Ammm.... Kakor se grobo sliši, zelo dobro povzemas moje mnenje.

Takrat se maske snamejo in takrat se ljudje dajo na "Off". In skupne malice..

Jaz sem kofetkar, ampak kavo spijem na samem. Večina ljudi bi kofetkanje dojema kot druženje in klepet.

Tudi delavske menze so problem (jaz recimo že od nekdaj jem na samem,ker ne maram družbe in hrupa med hranjenjem ).

Kaj hočem povedati; džabe vse ukrepi, če se gre pa potem pred vhod kaditi v skupini.

Tako da... Niso problem kadilci,problem so kadilci v skupini...

... in pa kofetkanje pri sosedih in prijateljih. Model, ki je prebolel virus v bloku od moje mame še vedno pametuje in hodi po bloku in zunaj brez maske. Samo on je izgleda pameten. 😡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.