Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Sam se kr strinjam z Alexom... če bi se samo o Mazdah pogovarjali in o težavah z njimi bi lahko kmalu forum kar zaprli. Tako pa imamo vice, kolesarske in popotniške teme, aktualne dogodke, zanimive članke in videe pa še in še. Ker pa politika trenutno kar močno kroji javno življenje in imamo še vedno ogromno omejitev je pa pač logično da se tudi o tem pogovarjamo. Pa še o koroni nam po vrhu že dva meseca in pol serjejo po glavi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 35 minutami je Nejc1986 napisal:

Ja,res je,ampak.... Recimo jaz sem kao prespal nekje, 200eur ostane ponudniku, meni da recimo 50eur. Kaj pa če je takrat hotel/domacija polna? A bo kdo kontroliral to?

Kdo bo kontroliral.. sej še vejo ne kako bodo kontrolirali, ali si vavčer že porabil ali ne. Najprej je bilo mišljeno, da se izkažeš samo z davčno številko. Se pravi naslednji dan greš pa k drugemu ponudniku in spet poveš svojo davčno. Verjetno bo potreben kakšen zanesljiv online sistem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Symon napisal:

No ja saj verjetno sem res hecno napisal. SDSovo darilo, ker so pač največja stranka. Saj, če bi to dal Šarec bi pa rekli, da je njegovo darilo. Nima veze, dejstvo je, da denar gre od nas, to je res. 
Boss a zdaj si pa raje obrnil plato in napadel mene kot, da bi sebe branil? Meni je vseeno. Insajderske informacije, ne nakladaj. 
Ne moreš zanikati, da če bi bili prenosljivi bi pa ljudi motilo, da se bo z njimi trgovalo, da bi zagotovo kdo našel kake luknje preko katerih bi lahko določeni fajn zaslužili. In težko je reči, da so ti vavčerji čisto in samo slaba ideja, se pa išče potem luknje, ki se jih kritizira.

Hecno, ne glede na to, kaj dobimo od katere vlade, ljudje najdejo dlako v jajcu. Samo, da nergajo in kritizirajo nekoga, ki ga ne marajo. Saj razumem, težko je dati za prav nekomu, ki ga ne maraš. Za kaj takega moraš imeti že karakter. Lažje je slepo hvaliti ene in kritizirate druge ter gledati svet kot črno bel, vmesnih nians pa ni.

Hmmm, a imaš občutek, da jaz Šarca al pa kergakol levičarja branim za vsako ceno - sej so odrasli pa naj se branijo sami. Ogromno levih kretenov smo imeli, ampak je vsaj volilno telo take lepo pospravil na smetišče zgodovine. In ne vem kaj je narobe, da če z nekom nisi zadovoljen, da mu rečeš hvala lepa. A znate na desni tako odreagirat in po 30 letih ene in iste face s celim kupom afer le tega spraviti v penzion? Še mal pa bo ujel Broza po številu let na vrhu ene stranke.

Drugače pa ne podtikaj nekaj meni, kar si najprej naredil sam (napadel mene osebno, kako, da nisem zaljubljen v nekega politika in da ga, o groza, celo sovražim) in v mojem razmišljanju, kjer se nisem dotaknil vprašanja ali je taka rešitev z vavčerji ustrezna, si našel napad na velikega vodjo. Preberi še enkrat tisti moj prvotni prispevek in najdi zapis, da sem naredil kritiko ukrepa ali sem samo postavil vprašanja. Ja vprašaj na koncu stavka pomeni, da se sprašuješ in ne pomeni trditve.

A zdaj smo prišli že tako daleč, da če se kdo s politiko ne strinja oziroma postavlja vprašanja, ki so lahko neprijetna si pa takoj sovražnik cele države al kako? Ja tako se rojevajo totalitarizmi. Enega smo preživeli pred 30 leti, nimam nobene potrebe, da bi vajo ponavljal.

Glede teh vavčerjev pa se spomni kratice TNSTAAFL. Kdor ne ve kaj to pomeni "There is no such thing as a free lunch". Sicer pa čas bo pokazal - upam, da bo prava rešitev. Pa ne rešitev za nas, ampak za obstoj turizma.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Meni je nekaj drugega hecno, kadar je govora o vinjeti in se vedno razburjajo tisti, ki komaj kej uporabljajo AC-je. Vožnja pa AC ne porablja AC-ja in jo je po tistem, ko pelješ čez ni nič manj, kot jo je bilo pred tvojo vožnjo. Se pravi je ne moreš obračunati po porabi, ampak le tako kot moramo vsi plačevati elektro infrastrukturo, vodovodno infrastrukturo, kanalizacijo, neomejen internet, zdravstvo, klasično nadomestilo za uporabo ostalih cest v Slo itd.

Torej je to nadomestilo za uporabo AC oziroma prometne infrastrukture, katero je treba narest od A do Ž pa ne glede ali se gori pelje nekdo samo 1x letno ali pa je tam nekdo drug vsak dan. Zato res ne razumem debate, da nekateri javkajo kako je to nefer... nefer bi bilo, da nimaš alternative in za 1x letno pač greš po stari cesti brez vinjete. Se pravi obstaja možnost. 

Ko so se AC-ji še gradili so obstajale mitnice in ABC-ji, katere smo nekateri izdatno filali, saj sem sam letno dal več kot 1000 EUR za cestnine in še 1000 EUR za službene vožnje. Če takih uporabnikov ne bi bilo bi DARS kurac lahko naredil AC-je in seveda odplačeval kredite. Ker če bi AC-je uporabljali le tisti občasni vozniki, denarja ne za izgradnjo in ne za odplačevanje kreditov enostavno ne bi bilo in bi imeli še danes regionalke in neznosno gnečo na njih.

Še enkrat bom poudaril - avtocesto je treba zgraditi do konca tako za tistega, ki jo rabi 1x letno kot za tistega, ki je na njej vsak dan 2x. Smešno je predvsem, da se pa noben ne pritožije nad nadomestilom za uporabo ostalih cest, kjer nekdo z enakim avtom plača enako kot drug pa čeprav recimo prevozi 10x manj kilometrov.

Pa še to za konec: glede na to, da zadnje čase delam manj kilometrov bi me verjetno el. cestnina prišla celo ceneje kot zdaj vinjeta, ampak upam, da odgovornim vseeno več pomenijo življenja kot neka zlagana "pravičnost".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A misliš tako kot hrčki? Kjer so AC-ji izzven sezone prazni, saj so predragi za lokalni živelj? Ja verjamem, da bogatašem bi prijalo, da bi bili AC-ji čimbolj prazni, da bi lahko pognali svoje zverine. Sicer pa... kaj pa borba za reševanje življenj. V korona krizi je bil to glavni moto, a na cestah nam bo pa vseeno, če jih bo letno zaradi tega 40-50 več umrlo. Ne to niso številke na pamet - to so številke za koliko je padlo število mrtvih na cestah, ko se je uvedla vinjeta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

A ni kondlc pri ielop namenjen temu da pobere špice energije rekuperacije ki je sicer aku ne more tako na hitro pogoltnit. Po moje da so luči in  avtoradijo še zmeraj kar na 12V napeljavi z akumulatorja.

V bistvu ja... ampak načeloma se energija iz kondenzatorja uporablja, za ostale porabnike, dokler je kondenzator nabit, potem to prevzameta alternator in aku. Ker drugače ni smisla, saj avto ima med vožnjo vedno poln akumulator in zaviralne energije ne moreš stlačiti vanj.  Torej, ko zaviraš se napolni in potem, ko ugasneš motor futra porabnike, dokler ne zmanjka, pol pa aku naprej. Ampak motor pa vžge vedno na aku in ne na kondenzator tudi, če ima še energije notri.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Drži, ker očitno sama turistična panoga ne razume, da je bolje imeti turista za en teden, ki bo recimo dal 500 EUR, kot pa takega, ki bo za dva dni dal 200 EUR. Sploh takrat, ko je borba za goste in bodo večino hoteli imeli proste kapacitete. Ampak to bodo eni doumeli drugi pa pač ne in bo konec leta spet stok in jok.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

More ostat vinjeta, ker le ta omogoča tudi dobro prometno varnost. Če bo el. cestninjenje bodo spet preusmerilo veliko vozil na vzporedne ceste tam je pa možnost hujših nesreč veliko večja - sploh če se bo promet tam povečal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Boss, zadn cajt, da kupiš električen bicikl. Pa ne škrtarit da se novš zaklov tako kot si se, ko si škrtaril pri avtu pa se moraš sedaj s hatchbackom okol vozit.

Se pravi, da bi moral Škodo kupit? Ampak pravijo, da je Škoda najbolj dolgočasen avto na svetu - to si nisem jaz zmislil... recimo en tak je tale

Ok mal heca, bom odprl temo električni bicikli... pa bomo tam naredili celo nadaljevanko kako kupiti kvaliteten e-bike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 urami je 50keda napisal:

@Boss: akumulator naceloma nebi smel trpet, kolk vem pri start stopih uporablja kapacitor,znan kot iEloop, ravno zaradi tega. Drgac pa rocno simulirat te dogodke je jeba, tedi k hoces, se pac ne bo ugasnu xD Po mojem se pa ne sekiri prevec, na AC pr 150 ti ne bo ugasnu ..  ce ti pa v kriziscu kdaj pa kdaj kdo potrobi, se pa ne prevec sekirat. Vazno je, da ves da ne zajebavas soudelezencev v prometu.

Si ziher, ker iEloop je prešvoh, da bi štarter zalaufal in to naredi z akumulatorjem, zato pa tudi poseben aku za iStop. iEloop kondenzator je namenjen za druge porabnike - radio, ventilatorji, luči, itd.

Ma sej se ne sekiram samo situacija pa ni bila prijetna pa nisem naredil nič narobe oziroma, da bi sam crknil mašino, ker ne znam speljat.

pred 16 urami je Alex napisal:

He, He, ampak enim vam kar dogaja kar naprej. 

Meni se to še ni zgodilo in mi je ta zadevica kar v redu.Ko stojiš pred rdečo lučjo lepo mašina ugasne in v tišini poslušaš muziko. Kaj češ lepšega. 🤗

No ja, če je 2x do zdaj kr naprej, potem ja. Se nam dogaja kr naprej, radi bi pa da se ne bi dogajalo nikoli.

Razlika med lerom in ugasnjeno mašino je minimalna in muzika nič ne trpi itak pa zdaj, ko je vroče obupa po kakih 20 sekundah in prižge motor nazaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 urami je x-layer napisal:

Če imaš bencinarja, pa lahko muziko poslušaš v tišini med obratovanjem motorja 😝

Saj vem, da je šala... ampak pri leru moram pri poslušanju glasbe (pa jo poslušam relativno potihem), kar pogledat ali je iStop ugasnil motor ali ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 12 urami je Symon napisal:

Če bi se jih dalo kar vsepovprek menjati bi pa ravno ti pisal, da bojo to ljudje goljufali, da bo Janša (in njegovi) to že tako speljal, da bo spravil v lasten žep polno tega denarja od vavčerjev. Ker ravno zaradi tega se jih ne bo dalo vsepovprek menjati, da bo manj zlorab. Ampak ja, ker je to od SDSa darilo je treba najti težave v rešitvah. Sem prepričan, da če bi bil na oblasti še Šarec, SMC, SD ali Levica bi jih ti hvalil ne glede na to, ali bi bili prenosljivi ali ne. Enostavno ne vidim drugega razloga za iskanje dlake v jajcu s tem, da NISO prenosljivi. Ne rabiš niti odgovarjati ali je res ali ne, mene ne boš prepričal, sam v sebi pa že veš ali drži ali ne. 😉

V bistvu si ti obseden za njim, samo se ne zavedaš. Obseden si pa tako, da v vsakem postu iščeš, kako bi nekega politika branil pred nekim zlobnim in pokvarjenim forumašem. Vidim pa da imaš dobre insajderske informacije in je to darilo od SDS-a in ne od vladne koalicije. Zanimivo.

Ampak, kakorkoli že, še enkrat enako vprašanje... saj s tem rešujemo turizem? Če da, potem bi bilo dobro, da pride čimveč vavčerjev v to dejavnost, če so na razpolago. Da ne bodo na koncu pa spet ljudje (verjetno kaviar komunisti in levi zombiji) krivi, ker niso vavčerje izkoristili... ali kaj podobnega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

A drugače pa so nam prejšnja leta cel dopust plačali? 🤗

Nikjer ne piše niti ni zaukazano, da moraš bit nekje cel teden, če ti ne paše doplačati za en obrok dnevno. Si toliko, kot di odpustijo finance.Lahko si tudi samo štiri dni. 

Tisti, ki veliko potujete veste, da se da tudi dokaj poceni priti skozi,če se le malo znajdeš. Če pa greš z agencijo allinclusive je pa seveda tudi cena temu primerna. 

Vse skupaj me spominja na razvajene ga  froca, ki dobi avto v dar. 

Pa še pritoži, da kaj sedaj bo pa moral sam tankati, ali kako? 😏

Sicer nisi odgovoril na moje vprašanje ampak si začel pisati kr neke nebuloze? Ok, bom še 1x vprašal samo čisto v enem stavku, da ne bo zablode.

A so ti boni namenjeni za reševanje slovenske turistične dejavnosti (ker bo drugače v čisti riti) ali zato, da se bodo/boste zastonjkarji fino imeli?

pred 14 urami je Nejc1986 napisal:

Meni se pa zdi prav,da ni možno vse povprek prodajati  bonov. Preprosto se mi nebi zdeli prav, da bi bila na Bolhi masa teh bonov.

In kaj je tu narobe? Saj rešujemo turizem ali pač? :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Meni se ni še nikoli kaj takega zgodilo. Res pa je, da se vedno zaustavim in šele takrat spustim sklopko, da se avto ugasne. Takoj, ko pritisnem sklopko se takoj v trenutku zažene. 

Če pa vidim, da je recimo na odštevalnem semaforju do  zelene luči še par sekund, pa ne spuščam sploh sklopke in avto se ne ugasne. 

Ampak tole si pa napisal kot, da sem butelj. Ja če ima semafor odštevalnik valjda je logično, da ne spuščaš sklopke. Ampak večina semaforjev odštevalnika nima in če nisi glih tam vsak dan, da bi znal oceniti kdaj se bo prižgala zelena se pač zgodijo take zadeve.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem včerja sprobal tisto panoramsko kolesarsko pot od Solkana, do Plav. Res, da je samo 10km v eno smer je pa tako razgibana gor in dol, da imaš občutek, da je kilometrov kar nekoliko več. Klanci so od 10 do 11% pa se dvigaš in spuščaš skoraj čist do Soče. Zadnji klanec nazaj grede pa je skoraj 15% no in tam pa me je kar malo zdelovalo, ampak vseeno prilezel do vrha. Nejc, vidim da se režiš na vsa usta, ampak pač jaz res nisem gorski kolesar in pač strmih klancev ne maram. Ampak vseeno tale zadevica je za sprobat, če pa bom kdaj imel mal več kondicije in manj kil pa grem iz Plav krog čez goriška brda in nazaj čez Podsabotin v Solkan.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Meni je pa nekaj drugega zanimivo:

Ukrep naj bi bil za pomoč turizmu in naj bi pomagal, da bi poleg vavčerja ljudje potegnili še kakih 200 EUR iz svojega žepa in doplačali za dodatnih nekaj dni. Ok, do tu vse lepo in prav, ker za oživljanje ekonomije in turizma pač mora denar krožit.

Večje je vprašanje zakaj lahko vavčer menjaš samo v okviru sorodstva, do drugega kolena al pa prvega umetnega kolka (pač kakor gledaš na situacijo). Če so namenjeni pomoči turizmu bi moralo biti vseeno kdo jih porabi, saj bi s tem še lažje finančno podprli turizem. OK, nekdo bo rekel, da se bo vzpostavila črna borza in recimo bodo ljudje prodajali 200 EUR vavčerje za 100 EUR gotovine. Pač nekdo bolj potrebuje tistih 100 EUR, vavčer se bo pa še vedno uporabil za pomoč turizmu.

Torej kaj zdaj, zakaj razlagajo eno po drugi strani pa ravno to bremzajo? Al se mogoče dejansko vrag skriva v podrobnostih, ki so napisane zgoraj v drugem stavku? Se pravi je vseeno želja, da ljudje čim več svojega denarja pustijo v turizmu in je vavčer samo vaba in da je želja, vseeno čim manj vavčerjev spraviti v promet a vseeno čim več denarja v turizem iz denarnic državljanov?

Ampak, kakorkoli že, vseeno bo slej kot prej prišlo do spoznanja, da brez tujih turistov pač ne bo šlo. Avstrija je točno to ugotovila in zato je odprla vse svoje meje, le na jug v Slovenijo in Italijo ne. Pa to ni protikoronski ukrep, to je poskus zadržati druge turiste (sploh Nemce), da ne bi potovali proti jugu in da bi jih čim več zadržali pri njih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem danes na parkirišču poskusil ponoviti zadevo pa mi nikakor ne rata. Vsakič je bilo BP. Ampak to me sploh ne potolaži, ker tam na cesti je pomembno, da deluje BP. Aja, sem pa probal vse kombinacije, od rahlo premikajočega avta, do stoječega na miru. Nimam pojma, edino se moram bolj disciplinirat in izklapljat ta iStop pa ne bo več problemov.

Drugače je pa res smešno to, da zdaj, ko gredo temperature navzgor čez 25 stopinj, lahko ugasne motor mogoče za 15-20 sekund potem pa sam prižge nazaj. Da je to prihranek močno dvomim, ker bo predčasna menjava štarterja in akumulatorje zelo hitro izničila kakršen koli prihranek.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem že drugič izpadel nesposobnež, ki ne zna vozit avta. Spet je ta famozni i-Stop zasral celo zadevo. Obstaja namreč ene točka, ko se recimo skoraj ustaviš, menjalnik je v leru in sklopka spuščena. V tistem trenutku avto ugasne motor, ki se še vrti, ko pritisneš sklopko, saj se je ravno prižgala zelena.

No tukaj ga tako zmede, da avto ostane z ugasnjeno mašino in prvi živčkoti so že na hupi (ne ni bila Ljubljana ampak Solkan). Seveda potem hitiš pritiskat gumb za start a predno seveda izvede celo proceduro vžiga je še nekaj sekund mimo. V glavnem popizditis čisti.

Ja sej večinokrat se spomnim, da izklopim i-Stop ampak tokrat sem pač pozabil in seveda po Murphyu je to ravno takrat.

A ima še kdo take probleme, al se sam men to dogaja? Ker če se to še nikomur ni zgodilo bom težil na servisu, saj se mi ne zdi normalno pa še nevarno je vse skupaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Sej lahko greš tudi na kmečki turizem, pa v apartmaje, pa bungalove. Kje pa piše, da so samo hoteli v Sloveniji? 

Jaz ne bi šel za nič na svetu v naše hotele po teh cenah, kot  jih imajo naši. 😏

Sam več ali manj je bilo to mišljeno predvsem za hotele, saj je tam največ ogroženih delovnih mest. Ampak tukaj je keč... hoteli v mestih, ki so privlačna le za tujce od tega ne bodo imeli nič. Recimo hoteli v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Ptuju, MS itd, sigurno ne bodo imeli slovenski obiskovalcev. Močno namrelč dvomim, da bi nekdošel iz MS v Ljubljano v hotel samo zato ker ima vavčer in seveda obratno. Turistična mesta bodo verjetno imela nekaj od tega ostali pa jeba... nič ne bo, oziroma sigurno ne toliko, da bodo lahko obdržali personal. 

Zato sem malo v dvomim, da bo tole lahko reševalo turizem oziroma ga bo ampak zelo selektivno in po moje bo kmalu revolt s strani turističnih ponudnikov. Sploh tistih, ki so dejasnko imeli zgolj tuje goste oziroma so na lokacijah, ki slovenskih turistov ne zanimajo.

Da ne boš zdajle dobil ortikarije al pa še kaj hujšega. Ne jamram čez to ampak samo razlgam, kako sam vidim to zadevo. Verjetno bo treba narediti še kaj drugega, kot pa potalat vavčerje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Nejc1986 napisal:

Morda bodo pa ljudje ,ki sicer ne hodijo po dopustih (in takih ni malo), tokrat končno šli malo živeti ven izza štirih sten.... Kar tudi ne bo narobe za splošno vzdušje med ljudmi.

Ogromno jih bo ostalo neizkoriščenih saj naj bi bili prenosljivi samo med bližnjimi sorodniki. Žal je tako, da najbolj revni si tudi tega zastonjskega darila ne bodo mogli privoščiti izkoristit saj načeloma krije samo nočitve. Prevoz , hrana in podobno pa še vedno vsak sam. Ampak ok, možnost pa imajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Verjetno je v rangu unega oh in sploh doktorja  iz Nemčije, ki nam je bil nevoščljiv in nam je napovedoval 15000 mrtvih. Takih strokovnjakov je kar nekaj, ki modrujejo. 

Zadenejo pa bolj malo.Imamo pa tudi en kup kavč doktorjev znanosti, ki vedo vsi več kot uradna medicina. 

Jih lahko aktiviramo pa ne bomo imeli  v Sloveniji manjka doktorjev. 😏

Sicer pa, pri nas uradno ni več epidemije in se nimamo kaj bati. Obnašajmo se, kot da je tukaj med nami in živimo naprej. Nisem pa rekel, kot da ni nič. 

Verjetno si mislil Trampuža, ampak vseeno ni tega napovedal je pa res rekel, da bomo po nekih njegovih modelih imeli v roku 14 dni cca 400 ljudi na predihavanju. In to je razlagal takrat, ko v njegovi bolnici Cherite v Berlinu skoraj niso imeli pacinetov s Covidom in je imel čas neke svoje modele okužbe delat.

Imamo pa zdaj šefa NIJZ, ki pa je napovedoval 90.000 mrtvih v Slo in za nagrado, ker je bil tolk katastrofalen je dobil glavno pozicijo na inštitutu. To še kavč doktor ni, to je ... ma ne najdem dost slabega izraza s čimer bi ga poimenoval.

Drugače pa je treba Petrovca razumeti v tem kontekstu, da virus ni tako nalezljiv, da ga samo pogledaš in si kužen ampak, da higiena kašlja, ostati doma ko si bolan in da umivanje rok več ali manj zadostuje za 99% uspešnost obrambe.

Pravkar je Nejc1986 napisal:

Tudi sam Mislim ,da ne bo drugega vala. Naslednje leto pa cepivo...

Vprašanje, če ga bomo rabili :nevem:

Če drugih valov ne bo ali pa bodo zelo šibki bi bila mogoče edino smiselno pri ranljivejših skupinah. Čeprav tudi cepivo samo po sebi ni 100% varno. S bili tudi primeri prekomernih imunskih reakcij pri drugih cepivih in so tudi ljudje že umirali. Je pa seveda res, da če cepivo bo na voljo, ne bo več nikakršne potrebe po takem lockdown-u, ki smo mu bili priča v zadnjih dveh mesecih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Ma kakšna prekuženost neki. Tudi gripo fašeš lahko vsako leto tudi, će si jo prebolel. V Italiji in Španiji je tudi ta tako imenovana prekuženost nizka. To ni neko merilo za uspeh. Merilo je število mrtvih. In tukaj so Švedi polom 😏

Italijani so sami rekli, da je prekuženost v Bergamu cca 60%. Zdaj bo pa najležje videti v jeseni, če bo to pomagalo.

Švedi niso polom, ker sami pravijo tako: "bomo analize naredili čez leto dni in bomo takrat videli kako in kaj in katera taktika v kateri državi se je najbolj obnesla". Jaz sicer mislim, da drugega vala ne bo oziroma če bo, bo zelo šibak in da je ta virus enak Sarsu iz leta 2003, ko je poniknil tako nenadoma kot se je pojavil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 43 minutami je Shrek napisal:

Verjamem, da so tu... Ker poznam veterane borbe za slovenijo, ki so bili 1000 km od tu takrat...zdomci..🤮

Res je...eni so se tudi skrivali v Cankarjevem domu, drugi so pa nosili glavo v torbi... čez avstrijsko mejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.