Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Na Dolenjskem in pri nas imaš greh če nisi vsak dan v keudru,tako da bi lahko bil mal inovativn...:cheers:

Keudru?? 🧐

Kako izgleda bit za novo leto doma? In to samo z svojo familiji. Bomo videli... 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Zanimivo, a ne, pa tako si se par mesecev nazaj hvalil, kako na obali se držite ukrepov in imate najmanj okuženih. Celo v Lj jih je zdaj manj. Se pravi, tale virus pač ni vodljiv in gre svojo smer pa če iz kože skačemo in se vsi v klet poskrijemo.

Pri nas je tudi zašel v domove ostarelih. Samo, mene zanima predvsem  to, kako za vraga uspe tam zaposlenim to prinesti v skoraj vse domove ostarelih. 🤔 Pa ne mi reči. da so vsi po vrsti asimptomatski. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Zanimiva izjava... kaj eni počno, da jo fašejo? A si ženo kaj vprašal na to temo? :nevem:

To tudi mene zanima. Ali se moraš res vesti skrajno neodgovorno, ali jo lahko res fašeš tako, mimogrede... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 9 minutami je scania napisal:

Teorija je takšna ja, samo probal pa nebi ponovno :) :) res ni fajn. Zdaj v šali povem da sem jaz uredil korono pred dopustom saj imamo morje planirano od 26.12-30.12 torej jaz sem naredil vse da lahko grem :D :D 

Na morje... saj se ne misliš kopati v njem? 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 minutama je scania napisal:

Jaz sem jo prebolel 3tedne nazaj, Sva imela oba z mojo. Ona je imela dva dni vročino malo kašljala in to je to. Jaz pa 7 dni vročine 37,5.37,8. zakašljam še pa danes, izmozgan si pa totalno par korakov nardiš in si dobesedno zadihan. Glede današnje kondicije pa da ne govorimo, se zelo pozna. Vglavnem ni fajn, zelo se pazim upoštevam navodila, hodil sem samo v službo in domov, vendar je moja prinesla iz službe. pri njej v službi so vsi v roku enga tedna dobili.

Se pravi, da si ti sedaj imun in se ti trenutno ni bati, da bi se okužil. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Ni. pri vseh tako na izi. Moj sodelavec, 28 let, je že četrti teden doma zaradi kovida. Prvi teden je bilo na izi, drugi  teden je dobil skoraj 40 vročine in je trajala 8 dni. Ker ni padla, je moral na urgenco. V bolnici je bil štiri dni. Kako je trenutno ne vem, ker sem trenutno na dopustu. 

Jaz se kovida na veliko izogibam (ne hodim nikamor, razen v službo) 😷

Na testiranju pa še nisem bil. Je pa trenutno na obali veliko okuženih in bolnih. 😐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pravkar je AmpeR napisal:

Bil že v stiku z 8. pozitivnimi 🤔

Uh... približno s tolikimi tudi jaz. Z enim sem bil celo na sestanku eno uro. 😬

Zanimivo je, da je edino on zbolel potem.... Ali je bil že takrat kužen? 🤔V glavnem, so okuženi vse okoli nas. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 minutami je Z M A J napisal:

Fabriški je, torej izvira iz leta 2001 kot avto. Menda se jih preventivno menja pri 200.000, kar pomeni da (najmanj) 70.000km zamujam, hehe

Preventivno zamenjati hladilnik? 😳Kmalu bodo napisali, da je treba na 100000 kilometrov preventivno menjati-avto!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Prej sem šel malo z avtom po naši občini pogledati, kakšno škodo je povzročilo to deževje. Tukaj v Kp je skoraj vse pod vodo, pa par plazov se je sprožilo. Moja tekaška proga na bonifiki je prav tako pod vodo.☹️

Sedaj imajo nutrije žurko, ko je vse njihovo.

IMG_20201209_091210-01.jpeg

IMG_20201209_091157.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 minutama je Nejc1986 napisal:

Sem si dal pogledati protitelesa...

Saj nisem vedel a sem upal, da jih bom imel ali ne.

No,korone nisem (še?) prebolel. Glede na to, da še zdaleč nisem zaprt med 4stene in hodim na šiht, kot kaže nekaj že delam prav.

samoplačniško? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 28 minutami je FuManchu napisal:

Spet dobili nov bmw projekt v firmo.

In spet imam to čast, da sem izbran za razvoj in izdelavo prototipov 😎🤘

BMW? In ta projekt-prototip naj bi bil? 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano
pred 17 minutami je FuManchu napisal:

Američani. 

Zanimivi... sem pa bolj za "old style" metal Ala Metallica. Saj moram biti, če so pa moja generacija in isti letniki. 🤟

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 16 minutami je FuManchu napisal:

Ziher sta ga naredila Kordiš pa še un palček... kaj je že... Mesečar:D

FuManchu, po tankem ledu hodiš. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 13 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Danes je bila na primorki spet štala. Zadosti je bilo samo dober centimeter snega in so tovornjaki že zaprli avtocesto. Poročila o izločanju tovornih vozil pa ne držijo, niso se izločali in nihče jih ni izločal. Policajev ni bilo na spregled, kar je razumljivo glede na to koliko dela imajo z branjenjem občinskih meja.

Jest? 🧐... Politika? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Boss napisal:

Res je žalostno, da e pri vsej tehnologiji zanašamo na maske kot čudežne rešitve. Glej so ukrepi in so "ukrepi" na zalogo.  Kot sem sam opazil se ljudje ukrepov držijo, z "ukrepi na zalogo" pa imajo težave, ker nošnja mask zunaj na samem je pač nesmisel. Nesmisel je tudi zapiranje ljudi v občine pa izvjanje represije s strani poilcije naredi več škode kot koristi.

Vse kar si zdaj omenil je le ugibanje, ker če bi bile maske tolk uspešne, saj jih v Sloveniji nosimo že od začetka avgusta v javnih zaprtih prostorih pa imam slabšo situacijo kot Švedi, ki jih sploh ne nosijo. Vse temelji na ugibanjih in zato se iščejo zgledi drugod, kjer načeloma tud ne vedo kaj deluje in kaj ne. A da WHO izjavi naj države ne zapirajo gospodarstva, saj bodo naredili še večjo škodo pa noben ne upošteva. Seveda ne saj jih baje vodi Soroš pa Kitajci po besedah Twita in Trumpa.

Da ne moreš 5 šraufov kupit pa ene gate je verjetno tud en tak prepotreben ukrep. Da otroci že 6 teden izgubljajo ustrezen učni proces, da so marsikateri starši zaradi tega morali ostati doma je tud fantastično dober ukrep, ki se ga nikjer ne gredo, kjer želijo obdržat normalno delovanje države.

Drugače ti pa povem, da se ljudje kar dobro držijo ukrepov celo takih, ki so skregani z zdravo pametjo in tole preleganje odgovornosti iz oblasti na ljudi ti pač ne uspeva glih najbolje.

Ne bo držalo. Pri nas na obali je za Martinovo zmanjkalo gosi že on 11.uri.

In mi Primorci in pa tudi Štajerci, verjetno, vemo, za kaj služijo te race in kaj se dela za Martinovo. Verjetno je vsem jasno, da se ljudje takrat družijo, pijejo in jedo gosi. In to ne obvezno v krogu svojih družin. Poglejte si samo število okuženih na obali v zadnjem tednu. To točno sovpada z praznovanj. 

Ne, ni res, da se vsi držijo ukrepov. Iz prve roke vem, da se v največjih podjetjih tu na obali, kjer je večina zaposlenih iz bivših jugo republik, bolj kot ne  požvižgajo na maske in na prepoved druženja. V Italiji, recimo, so prav danes govorili o tem, da bodo pomagali samozaposlenim z 1000€ pomoči. To in še malo več  dobivajo naši samozaposleni že od marca. Se pravi, da oni capljajo za nami. Še enkrat poudarjam, da je velika večina, ki je doma na kavču, zadovoljna z 80% svojih plač. Nekateri mi celo pravijo, da bi lahko tako  "delali" do penzije. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Boss napisal:

Zakaj pa je bilo takoj na začetku korone spomladi nujno potrebno menjat celoten vrh NIJZ? A tisti prej niso bili strokovnjaki. Verjetno je Tina Bregant strašna strokovnjakinja pediatrije ampak tukaj nimamo opravka s pediatrijo. In v strokovni skupini čičajo politiki - v strokovni skupini? Če še nisi opazil "strokovna skupina" samo samo potrdi sklepe politike in Twito tukaj ne pusti nobene strokovnosti. Zato pa so šlii NIna Pirnat, Ivan Eržen, Maja Sočan in še ene trije člani, katere so zamnjali tisti, ki so bolj "vodljivi".

Se pravi je torej tvoja rešitev ta, da prekarce odrežeš od kruha in naj pocrkajo? To se jim je zdaj nenadoma zgodilo in glej verjemi, da se stvari ne rešujejo na tak način, kot so se zgodile zdaj.

Nisem rekel, da naj se jim ne pomaga. A to še vleče že predolgo in čas bi bil, da se to anomalijo reši. 

Še vedno ne vemo, oziroma nisi razložil, kaj delamo drugače, narobe?... da, se stanje pri nas ne izboljšuje.

Razlika je mogoče edino ta, da v Italiji  ne vidiš človeka zunaj  na sprehodu brez maske. In ne tako, da ima nos zunaj. Pri nas pa sem ravno včeraj opazoval, da je maska bolj izjema kot pravilo. Pa še pol ljudi ima nos  zunaj. Pa še vedno so polna igrišča mamic, očkotov in otrok... 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Strokovno ekipo? Resno?

Pa teli so zamenjali vse strokovnjake NIJZ-ja in jih zamenjali s svojimi člani (Beović, Bregant) in idioti (Krek). To sploh niso strokovne odločitve, ampak samo politične in resno ne štekam, kako temu zaupati. Še šefa SURS-a so zamenjali, da bodo ja tud številke "štimale". A to je torej ta famozna strokovnost.

Drugače se pa strinjam, da bolj kot levo -desno je pomembno kaj je prav in kaj narobe. Žal je pa zdaj precej narobe, saj od ene najbolj uspešnih držav v Evropi spravit v nekaj mesecih na sam vrh neuspešnih je verjetno res en velik strokovni dosežek. In ne niso krivi Zlatkoti, Potrči, Šarci, kolesarji, ker kazanje s prstom na vse druge razen na lastne napake je sinonim popolne nesposobnosti in blaznega pomanjkanja samorefleksije. Navadnega človeka bi že davno hospitalizirali v ustrezni ustanovi.

A tej pa niso strokovnjaki? A niso študirali dovolj let, da, stvari obvladajo? Zanimivo, da nestrojovnjaki samo za levo usmerjene ljudi. 🤔

Pravkar je Boss napisal:

Tele dva sta vsaj imela možnost, kaj pa mojega znanca, ki pri še ne dopolnjenih 50 let, ki je izgubil vse, saj je bil prekarni delavec. Ja tako daleč je šlo od marca, da je žal zdaj naredil samomor. Kdo bo pa njega reševal? Upam, da bo vsaj žena zmogla in ne bo s sabo vzela še otroke. Kdo hudiča bo reševal te ljudi?

Zato sem pa tako razpičken, ko eni tuki gor pametujejo in se delajo norca iz ljudi. Srčno upam, da se ne boste znašli v enaki situaciji.

A si se vprašal, kdo je kriv za prekarce? A ne delajo tako v Luki Koper že deset let in več? Zakaj se prejšnje vlade niso ubadale  s tem problemom in z delom na črno na splošno? 

Sicer sočustvujem s tvojim znancem a ta problem je vsekakor že dolgo let prisoten. In noben nima kohones, da bi se ga lotil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Za začetek najprej "čestitke" tvojim, da smo že z današnjim dnem uspeli prehiteti Švede prej kot v enem tednu, kot sem zadnjič napisal, da jih bomo. Odličen vrhunski dosežek in zgodbe še zdaleč ni konec.

slika.thumb.png.57a1f6a6deb7ed814cfbec9523c4d907.png

Kaj delajo drugače sem že tokrat napisal, da se res ne bi ponavljal. Lahko prebereš še enkrat prejšnji post, kjer je razlaga za Nemčijo. Če ti je pa groza Italije ti samo namignem, da če bi imela Italija isto smrtnost, kot pri nas bi jih tam moralo biti dnevno okoli 1500. Imajo pa jih nekje med 700 do 850 dnevno. 

Se pa strinjam, da maršal Twito in falanga dejansko živi 50 let v preteklosti in se obnaša natanko tako kot KPS/KPJ iz tega časa. Sej pravim zadrtega komuniste ne moreš spremeniti v demokrata in res je škoda, da nismo naredili lustracije. Tako pa komunajzerji še vedno delujejo v stranki, ki je mafijsko organizirana in izvajajo natanko take stvari, ki smo upali, da jih z osamosvojitvijo ne bo več. Še enkrat Twito ni zmožen demokratičnega vladanja zato pa počenja te avtoritarne štose.

Še enkrat, vlada je sama naredila tako težko situacijo in se je kar trudila, da bi jo še bolj zajebala in na vse sranje, napake, kriminal bi bilo edino demokratično da dajo jajca na plot in naj ljudje povedo ali jim še zaupajo. To sicer ne bomo doživeli, ker se bodo oblasti držali kot pijanc plota sploh zato, ker morajo skriti svoje vojnodobičkarske rabote. P.S: Rajko Janša je že v preiskavi...

Se pa vidi, da si dejansko čisto obremenjen s komunisti a istočasno na vsa usta zagovarjaš največjega med njimi. Kdo bi to razumel? Se je pa ta stavek nanašal na to, da upam, da tukaj gor ni nobenega, ki bi privoščil nesrečo tem ljudem, ki so nekateri že praktično izgubili vse.

Ti maš raje hijene na soncu...

Nisi mi odgovoril na moje vprašanje, kaj drugje delajo drugače. Razen natolcevanja, nič. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 7 minutami je AmpeR napisal:

Zanimivo. 

Sem pričakoval oz. je, da na Primorskem je večina takih, ki ne podpirajo maršala twita 🤔😁

Sej v bistvu ga ne. Je pa na srečo veliko Primorcev spregledali dvoličnost leve falange.Nismo toliko za njega kot proti pokvarjenim hijenam v senci. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 16 minutami je Boss napisal:

@Alex seveda sem za to, da gospodarstvo deluje, nikakor pa nisem zato, da zboleli ljudje hodijo na šiht zgolj zato, ker bi odsotnost pomenila zlom družinskega proračuna. Ker tako rad primerjaš tujino pa dejmo za zgled vzet Nemčijo tam je vse kar je povezano s Kovid-19 100% nadomestilo plače iz bolniške. In to v Nemčiji, kjer nimajo stroškov prevoza in malice s katerimi se pri nas umetno dvigujejo nizke plače.

Ker vidim, da vsaj trem tukaj gor številke povzročajo velike težave in še zdaj ni jasno kaj sem s 1000 EUR izplačila plače na račun želel povedat bom še 1x napisal. Se pravi nekdo pri nas zboli oziroma ima simptome kovida.

To javi delodajalcu in če je imel povprečno izplačilo na računu v katerem je vštet se prevoz in prehrana bo naslednji mesec izplačilo na računu nekaj čez 600 EUR. Ja slabih 400 manj.

Če bi naša vrhuška poskrbela za enak način nadomestila kot je v Nemčiji, bi ta delavec dobil naslednji mesec 1000 EUR in ne bi imel niti najmanjše potrebe, da bi tajil bolezen.

Zakaj je vam trem tako težko priznati to dejstvo, da oblast ni naredili domače naloge in da je zaradi takih anomalij dejansko v precejšnji meri kriva za to, da praktično mesec in pol strogih ukrepov ne zaleže kaj dosti. Ko si boste nehali zatiskat oči in ko zvečer ne boste več imeli potrebe po molitvi "Jajo naš, ki si predsednik vlade, odreši nas najhujše korone..." boste mogoče začeli razumeti, da za tako slabo epidemiološko sliko je v Sloveniji več ali manj kriva zgolj in samo oblast. Ta oblast, kateri so priorite vse kaj drugega kot spopadanje z zdravstveno situacijo.

Še vedno pa sem prepričan, da ste vi trije vseeno dobri po duši in da so bili teli antiempatični izpadi le slab trenutek.

Ja in seveda si bom vzel pravico do moraliziranja, saj dokler bom finančno pomagal še dvema družinama, ki sta zaradi trenutne situacije na finančnem podnu, si to lahko privoščim. Žalostno, da v državi kjer imamo v ustvai zapisano, da smo demokratična in socialna država, ljudem uničijo zaposlitve in so zdaj ekonomsko finančni reveži.

Lepo, Boss, da pomagaš dvema družinama. Take poteze res cenim, saj tudi mi pomagamo mami samohranilki iz Lj. z tremi otroci kot le moremo. Sama dela v trgovini in vsi vemo, kako mizerne plače imajo tam(te plače niso take od marca, ampak od vedno😉). Sedaj bi pa prosil za razlago, kaj recimo delajo drugače glede korone na Švedskem, v Italiji, Nemčiji? 

Primerjaš nas z nadomestilom v Nemčiji.in pri nas. Resno? Pa mi smo v vsem za njimi petdeset let. 😉

V Italiji imajo trenutno vsak dan med 850 in 900 mrtvih. Pa opozicija desnice ne obsoja vlade (levo sredinske), da so oni krivi.

In ne ruši na silo vlade v tej težki situaciji. To znajo samo naši levi lokostrelci. Nikjer v Evropi v tej trenutni težki krizi opozicija ne ruši na silo vlade.

Pač tudi pri njih v Italiji  kovid hara po domovih ostarelih. In od tu toliko mrtvih. Ali so za to krive vlade držav? Mogoče ja mogoče ne. To se bo ugotavljalo, ko bo te more konec. In to naj bi ugotavljala neodvisna komisija. 

Najbolj sem se nasmejal, ampak res iz srca ob stavku

"prepričan sem, da ste vi trije dobri po srcu ampak ste to napisali v trenutku slabosti". To si predstavljam nekako takole, kot se je to dogajalo na sejah komunistične zveze Slovenije,ko je tovariš šefe okaral drugače misleče, da so sicer po duši v redu komunisti, a so "skrenuli" s poti. Se pravi, Boss, če sem prav razumel ta stavek, imaš ti edini prav, mi trije, trije(množina) pa ne. In potem meni pridigaš o demokraciji. 🧐To je podobno, kot bi na volitvah imeli mi trije večino, a bi ti dejal, da smo narobe razmišljali in volili. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 5 minutami je Jest napisal:

To je samo eden od primerov... In seveda je kriva drzava, ki dovoli takim sploh, da poslujejo... ;) ... Ampak tako pac je... saj taki ponavadi skup drzijo... :D

Vidiš, pa sva le prišla skupaj. Seveda, da je kriva država. Tudi meni gre to na živce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Točno tako kot si napisal.@Jest; Tisto v Rogaški, Hot. Slovenija poznam detaljno in ti povem, da je država firmi plačala korektno vse, s tem, da Ruski lastnik potem ni izplačal 3 mes.nič! Tako to deluje, muti posla... 🥴

Evo...tako to gre.In potem je kriva za vse država .😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Alex... ampak ti si pa prav obseden s temi levimi... Cisto taparavi cistokrvni SDSovc ali Jansist ;) ... Ko recimo vcasih na FB preletim komentarje in pri kaksnem cudnem komentarju kliknem na njegov profil, je hitro vidno, kam spada ;) 

Jaz goedam obcasno na Pop Tv, Kanal A, obcasno na RTV SLO... vecinoma pa raje nemske programe ;) ... Ne gledam pa JansaTV (Nova TV) in zadnje cajte tudi Planet TV, odkar so oostali madzarsko trobilo ;) ... 

Glede na to, da izbire ni neskocno in ko omenjas, da nacionalka ali 24ur ni OK, predvidevam, da gledas ravno tisto, kar jaz ne gledam ;)

No, vidiš... ti si pa prav obseden z desnimi.Pravi in  čistokrvni lokostrelec🤗.

Ko preletim tu na tem forumu komentarje, takoj vem, kdo kam spada,brez da pogledam njegov profil. 😉

Tudi jaz gledam včasih Kanal A, z muko poročila na Pop tv, odkar so levo trobilo, redko nacionalko, (kak šport recimo, če sploh prenašajo še kaj, ker ne vem, zakaj sploh moramo to obvezno plačevati) odkar so postali  očitno levo trobilo. Drugih  Slo. programov pa nikoli. Ne vem niti, kje so "montirani".🤔Jaz  takoj iz par stavkov ugotovim, kdo navija za lokostrelece in kdo ne. Ne rabim iti niti na FB. 😋

Ostalo pa gledam v glavnem italijanske programe in seveda ostale kvalitetne, ne politične programe. 

V bistvu ne maram  nekvalitetnih programov tipa  nora tv in kot praviš Madžarske planet tv. 

V bistvu gledava podobne programe. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.