Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Po najljub?i aktivnosti na te??e (ne, nikakor ni kolesarjenje), potem skupaj osvojila ?e ko?o Mladika nad Postojno. Lu?ten sprehod, ni nek vzpon, razgled pa na nivoju. :)

Saj kolesarjenje na te??e pa res ni nevem kaj.... Eeeee,tek na te??e... No,to pa zmaga...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

T

Jest sem 12 let igral hokej. 3-4 treningi na dan + sola (osnovna in kasneje srednja). Hodil sem na srednjo gradbeno solo (4. Letna) in sem moral veliko risati tudi po soli, kar seveda vzame zelo veliko casa. Ce si malo splaniras kako pa kaj imas na koncu cas za vse... tudi za kavice, zurke, punce. Se pa strinjam, da se je treba nekaterim stvarem sem in tja tudi odpovedati.

To?no to. Sam imam slu?bo z 12h delovnikom,dostikrat nadure. Na slu?bo ne vpliva moje privat ?ivljenje. Spim ve? kot ostali;8h na no?.

Se dru?im z prijatelji,pac ne vsak dan,ampak kvalitetno pre?ivljanje prostega ?asa na vsake kvatre.

Dru?insko kosilo na 2tedna.

Ni pa kofetkov po slu?bi;raje 1h teka.

Ni polezavanja pred TVjem in gledanja debilnosti , ampak je 4h kolesa.

Vse se da ?e se ho?e;stvar prioritet in iskanja izgovorov in uresni?evanja svojih ?elja na drugi strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Pomoje si preob?utljiv zaradi utrujenosti od v?eraj?njega kolesarjenja in teka. :P

Ne,ne... ?port je pri meni super filter za la?je prena?anje takih neprimernih opazk.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ko je ze ravno tema... naj se jaz pohvalim Extreme Vital... ampak poslovalnico (oz. se mi zdi, da je tam sedez) v Skofji Loki oz. tocneje v Pustalu ... Sem tudi ze nekaj stvari tam nabavil (sedez, gume,...) in nazadnje, ko sem kupoval prtljaznik za kolesa za na kljuko sem tudi lahko koritstil popust za nakup preko spleta... pa se nek dodaten popust ... tako da me je prisel ceneje, kot ce bi kupoval preko spleta iz tujine ...  :prstgor:

Sem tudi ze jaz opazil,da se z normalnim pristopom in ce je v igri normalen prodajalec da priti do enake cene kot na spletu +svetovanje+hitrejse in boljse resevanje reklamacij....

Jaz preko spleta NIKOLI ne kupujem, samo preverim ceno in potem se tudi v trgovini cena cudezno pribliza spletni ceni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Velike pohvale za extrem vital na Trzaski v Lj. Sem nameraval kupiti ogledalo za 29erja in zadnjo luc za specialko (do sedaj uporabljal razne decathlon variante za 20eur, ki so se izkazale za stran vrzen denar).

Ze drzim ogledalo v roki in kolebam (nebi ravno da je prevelik, hkrati pa mora priti V balanco in ne NA konec balance). Pride prodajalec, mu povem kaksno ogledalo imam doma in da mi je na 26erja fajn pasal , ker so pac tam bili rogovi, na 29erja pa rogov res ne bom dajal...

In mi da super predlog, naj obdrzim svoje ogledalo in naj ga namestim na prednjo vilico... zadeva presenetljivo dobro funkcionira. To je super, da ti zna prodajalec podati kaksen nasvet na podlagi lasten izkusenj. Tega od studentkov v decathlonu pac ?e nisem dozivel....

Mi svetuje glede zadnje luci, izberem ,nesem na blagajno ; cena 49eur, jbg ne bom sparal na teh stvareh.... vidi da je to moj prvi nakup in mi pove da ob prvem spletnem nakupu nad 50eur mi pripada 10eur popusta.

Seveda moj dolg jezik PRIJAZNO vprasa ce lahko to velja tudi tukaj in zdaj , ker pac lucko bi imel sedaj.. se nasmehne in rece da lahko. Vzamem 6 gelov po 1,5eura , jih ?e 6dobim gratis (akcija), skupaj lu?ka in 12gelov 48eura....

Ura ko sem prisel v trgovino pa 19:56, odprti pa do 20h... sem imel namen opraviti nakup v dobesedno dveh minutah , prisezem ?.

No,tako se to dela, prodajalci. Ne zeletiti na prvo zogo in olupiti kupca na prvo zogo... lahko bi kupil lucko in ogledalo (ki ga sploh nisem potreboval), pustil bi tam 15eur vec in se verjetno nebi nikoli vec vrnil... tako sem pa izvedel nekaj novega, ne kupil stvari ki je ne potrebujem, dobil gele in napisal pohvalo, oni imajo pa 1redno stranko vec...

No,verjetno bi se strvar drugace razpletla ce bi jaz tam tezil za 10% popusta na lucko... saj na koncu isto zasluzijo, "le" obcutek je zdaj lepsi...

In zacuda mu kljub pozni uri nisem ?el na zivce; na koncu celo pade kratka debata o vnosu OH med kolesarjenjem in o primerjavi rozin proti gelom...

Extrem vital... cista petica za tole vceraj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ferrari res no?e naslova prvaka letos, kljub lepi ?ansi. Upam da se vsaj po tej dirki izjasnijo s svojo strategijo in ugotovijo, da se Vettel bori za naslov, Kimi pa mu pri tem mora pomagati. Navijam za Ferrari, ampak kapo dol Mercedesu, kjer vejo kaj po?nejo in kako priti do kon?nega rezultata.

Vettel je ?el res na glavo, ampak to je razumljiva poteza dirka?a, ki vidi prilo?nost - nenazadnje bi tudi Lewis lahko prepre?il trk, prostora je imel ogromno (proti koncu dirke ob podobni situaciji Lewis-Kimi je Kimi ?el zelo na ?iroko na zunanji rob, ?eprav bi lahko Lewisu spustil "Lewisa" iz prvega kroga, pa bi bilo potem zanimivo spremljati komentarje ob Lewisovem vrtenju/po?kodovanju dirkalnika :)

Za moje pojme sta Lewis in Seb ista patrona, le da ima Seb v vseh situacijah ogromno smole, Lewis pa ogromno sre?e - te?ko je v takih duelih govorit o sposobnostih/nesposobnostih.

Kakorkoli, upam da do naslednje dirke pri Ferrariju udarijo po mizi, uberejo taktiko dirkanja Mercedesa (bolje pozno, kot nikoli), pa so ?e lepe ?anse za oba naslova :)

Se strinjam z vsem napisanim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Po 9ih letih kon?no do?akal dan, ko sem ostal brez te?avnih sosed... ?e se mi je zdelo ?udno,ko sta nosili pohi?tvo gor in Dol in ja... Odselili sta se. Po kar nekaj te?avah,kjer je bila klicana tudi policija, ogromno dretja z "njunega" stanovanja, sprehajanja njunega ma?ka po mojem balkonu in nasploh po samih peezdarijah sem KONCNO lahko zaspal brez misli ali bom sredi no?i si tlacil ?epke v u?esa ali ne. Od dobesedno prve minute "poznanstva" smo bili na bojni nogi. Droga in alko sta problem,ki ga ne toleriram,ja...

No, hkrati pa ?e par dni nazaj na hodnik bloka nastavil prazen kanister od proteinov s pripisom da Zbiram zama?ke v imenu sodelavke,ki pozna otroka, ki potrebuje nekak?ne terapije...

In se ko nekaj dni ni zna?lo no3 niti en zama?ek,me v?eraj preseneti res velika vreca polna zama?kov... Iz rok zunanje ?istilke. Kapo dol. Seveda ?astil kavo.

Skratka,ne metat zama?kov stran; nekdo jih zagotovo rabi bolj kot smetnjak...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Deeyan, ?e se ne motim si pred kratkim napisal , da ima? v planu iti s kolesom na Peco... Si bil ?e kdaj? Jaz planiram iti ta teden.

Iz kje se spla?a ?tartati? Globasnica v AUT? ?e sem prav zasledil se da s kolesom priti le do Zgornje postaje kabinske ?i?nice (1700mnv)...

No,seveda ?e ima ?e kdo drug kak?no izku?njo,nasvet je dobrodo?lo...

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Nebi rekel da se hitro razburim... Sem pa zelo zelo strasten in zascitniski do stvari/ljudi ki mi nekaj pomenijo. In ?e vidim da me nekdo podjetja.ava zaradi npr.avta bom to mnogo la?je prenesel kot ?e npr.nekdo ozna?i kolesarjenje kot neumnost. Kar se zgodi pogosteje,kot bi si ?lovek mislil.

Ampak ja,se strinjam s teboj,verjamem da zmanjka ?asa ko si ?lovek ustvari dru?ino ipd... Pa? stvar prioritet,sam vem da sem bil vzgajan v dru?ini,kjer se je kljub vsemu na?lo VEDNO ?as za sport,druzenje ipd... Pa sta oba star?a seveda vedno hodila v slu?bo, nista pa hodila po kavah ,ampak namesto tega raje v naravo.

Ravno par dni nazaj mi je sodelavka pojamrala , da bi zelo rada za?ela sportati,pa nima ?asa(dru?ina). Prihaja pa iz Ljubljane,dela v Ljubljani...in vsako jutro na kavi in ciku v kaficu in skoraj vedno na pivu po sihtu... Pa sem ji rekel zakaj pa ne iti s kolesom v slu?bo? 5km in 5km nazaj je 10na dan. Bolje kot ni? in ?e prisparala bo?... A ve?... Za alko pa za cike je ?as,za lastno gibanje ga pa kao ni... Razumem razli?ne poglede na svet,sovrazim pa izgovore in stavek "to se ne da"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Lewis ga je po ravnini v prima variante, Kimi je vrnil Lewisu v istem (seconda variante) 4 krog

Aaa,imas prav... pozabil na tole. Sem mislil da mislis na zadnje prehitevanje Lewisa proti Kimiju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Sem pogledal posnetek. Mam raje ferrari ampak po zunanji ga je iz?olal, mali je pa za inat sel vanj, pravilno da je potegnil ta kratkoRaikkonen se je z njim dajal v istem ovinku in dokazal da je prostora za 2

?e ima? v mislih prehitevanje Lewisa mimo Kimija; ni bilo v istem ovinku kot trcenje Seba in Lewisa.

Se pa strinjam, Seb je ?e parkrat res rinil z glavo skozi zid. Tole,pa potem lani Baku z namernim tr?enjem v Lewisa pa mislimda 2leti nazaj ko se je 2dirki zapored ruknil s Kvyatom. Kot da je prvi? v boju za zmago,ne pa da je 4kratni prvak...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Meni se zdi, da nismo vsi ostali, ki drugace mislimo, "debilcki" ...  <_< ... ze v oni drugi temi o kolesarstvu sem opazil podoben komentar, da tisti, ki imamo prevec kil, smo "zamasceni debili" ... :o ... Lahko imas pac svopje mnenje o zadevah... se pa da to malo bolj lepse zapisat ... Ker debilizem s tem nima nobene zveze ... :ph34r:

Nikoli in nikjer nisem napisal,da so vsibljudje s prekomerno telesno te?o avtomati?no zamasc.. deb.... Sem pa napisal ta stavek zato,ker oseba ki ima debilno razmi?ljanje in je HKRATI zamascena... Ja , kaj pa je drugega kot zamascen debilcek? Sem imel tudi sam kar nekaj kg preve? in zelo zelo dobro vem kako je to.

In , ne , ne gre se za to,da bi me motili ljudje z druga?nimi konji?ki ali druga?nim razmi?ljanjem... Naj ljudje pojejo,plesejo,tecejo,imajo 15otrok,plezajo na Mont Everest,zbirajo znamke... Ok,lepo. Ampak naj pustijo druga?e misle?e na miru in predvsem naj njihovi hobiji (ali pa zgolj zabijanje prostega ?asa) ne vplivajo na ostale (vklju?no z mano).

Tukaj je pa problem... Tako kot imajo nekateri tukaj (in drugod) nonstop te?ave (jaz temu sicer pravim bolj ali manj upravicen predsodek) z vozniki Audijev (?e smo ?e pri skakanju iz teme v temo), imam pa? jaz te?ave z precej?njim ?tevilom ljudi... In glej za zlomka, velika ve?ina teh ljudi je ali konkretno pretezkih ali pa so zdolgocasene piz.e (najpogosteje pa kar oboje hkrati) , ki nimajo v ?ivljenju kaj po?eti in se pa? ukvarjajo z drugimi...

Ja,zdaj boste rekli,da se jaz ubistvu ukvarjam z njimi... Ubistvu imate prav. Ampak kot sem ?e 1x napisal kot odgovor Zmaju, ko je tekla podobna debata; "vse ima svoje meje". ?alostno je,da gre ljudem bolj v nos nekdo ki ima konji?ke,ki nimajo nikakr?nega negativnega vpliva na okolico in ?eli nekaj narediti zase ter ima neke cilje, kot pa nekdo ki cele dneve poseda pred TVjem in ?ivotari namesto da bi ?ivel... Vem,kot re?eno ; sem bil na obeh straneh in lahko iz prve roke podam primerjavo.

To je pa? preprosto ?alostno.

In dokler bom sam dele?en "podjeb party-a" (kot se fajn izrazi Zmaj) zaradi mojega,za ta ?as rahlo netipicnega zivljenskega sloga , si pridruzujem vso mo?no pravico, da z enako ali ?e ve?jo silo udarim nazaj.

Kdor je fer do mene ,sem fer do njega,kdor mi naredi uslugo , mu vrnem 3x, Kdor me jebe v glavo... Se ne sparam nazaj. Nevem zakaj bi se.

Vem,da sem bil dolg,ampak jbg,komentar je bil uperjen proti meni...

Lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Stvar se da interpretirat tudi druga?e. Preve? zglancan avto lahko pomeni tudi to, da se kandidat preve? ukvarja z nebistvenimi stvarmi. (Govorim kot nekdo ki pere pleh na pol leta (na roke) in ima raje da je lak na avtu zdrgnjen od vej na "terenu" kot od krta? avtopralnic)

To sem imel jaz v mislih. Verjetno ima normalen delodajalec raje, da gre zaposleni v prostem casu si zbistriti glavo in telo na zrak, kot pa da cele popoldneve preziveti v samopostrezni avropralnici med ostalimi debilcki brez zivljenja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sej te udrtine v vratih so normalne, ker pa? folk je brezobziren. Bolj govorim o tem, ko so poru?eni odbija?i in je vse poklumpano z vseh strani.

Mislimda je catch nekje drugje; ravno 2dni nazaj se je prijatelj cudil kaj vse imam v avtu. Itak skoraj nikoli ni zadnjega levega sedeza notri, pa? pozimi so velikokrat smuci v avtu, poleti kolo. Petih sedezev pa res ne rabim. In potem je za zadnjim desnim sedezem pokonci rezervna guma (ker je predelan na lpg). V prtljazniku in na zadnjih sedezih ?otor, mizica,kamping stol, rezervne ?portne cunje, pumpa za kolo, ?portna prehrana v ogromni skatli , rezervne privat cunje... skratka, skoraj komplet roba za moje vikend izlete. Pa vmes ?e kabli za akumolator,dodatna prva pomoc, dodatni trikotnik...

Skratka na 1.pogled, kot da bi bomba padla notri, na drugi pogled vse zoorganizirano.

Ampak, kar je bistveno, ko si ze omenil sprejemanje kadra... ni teorije, da bi se s takim avtom pripeljal na razgovor... tako kot ne pridem na razgovor v supergah, kratkih hlacah in beli kratki majici, ceprav obozujem tak stil. Mislim, da marsikatera mlajsa oseba pa? ne zna preceniti kaj je v kaksnih priloznostih primerno in da nekatere stvari pa? sodijo zgolj v prosti cas.

Tako, da , ja... se ubistvu kar strinjam s tabo. Problem je samo v tem,da se vecina mularije pripelje (najbrz) v zapufanih avtih fotrov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kaj sem sam opazil glede odnosa do avta?

Ve?krat imam prilo?nost, da sem udele?en pri sprejemu novega kadra. In s ?asom sem ugotovil, da kakor se kandidat za delo obna?a do svojega avta, se to pozneje odra?a tudi do samega dela, ki ga opravlja in odnosa do tuje lastnine. Ni ?isto vedno tako ampak v 90% pa ja. ?im vidim, da kdo pride s sklumpanim avtom (udrtine in porajsan avto z vseh strani), vem, da ne bo dosti kruha iz te moke.

Pa ni tukaj govora o tem, da mora imeti vsak nov avto. Ne, tudi 15 let star avto pove veliko o lastniku. Pa ne samo avto, to je lahko instrument, bicikl...

Hm.potem pa jaz spadam v tistih 10% odstotkov... v sluzbi veljam za odgovorno in pedantno ter dosledno osebo, vozim pa 10let starega citroena, ki ima nekaj bojnih ran (jbg,parkingi v lj). E, pri kolesu je pa drugace, to je pa strast, ne (samo) potreba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Nisem gledal a na ita radiju so lepo rekli da je ferrari pokleknil, in da je bil Lewis edini ki je danes dirkal. Ter tudi da je po mosko in posteno sel nad Seba. Sokomentator je rekel, to je bil Michaelov manever.

Zakaj bi ga pa iz?vi?gali??

Res je,ferrari ni nikjer zaje.al , mercedes je bil preprosto hitrejsi tokrat...

Zakaj bi ga izzvizgali? Ker je v Italiji premagal Ferrarija in to v napetem boju za naslov.

Priblizno tako kot so Vettla v RBR par let nazaj ko je premagal Alonsa v Ferrariju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz se pa? sekiram, ker mi lep in cel avto ful pomeni. In, ?e se najde pacient, ki ne zna vozit oz. ne zna precenit, ali bo ?el mimo ali ne, naj sam nese vozni?ko na ob?ino in naj se vozi z avtobusom ali ?e bolje kolesom.

Se strinjam. Ampak kot opazam pri vecini ljudi, se bolj sekirajo za avto, kot za lastno zdravje. In potem cele dneve glancajo avte in zabijajo nevemkoliko denarja in casa , namesto da bi doumeli , ea je tudi nov in lep avto ?e zmeraj samo avto. Ne pravim pa,da nam mora biti vseeno za avto, dalec dalec od tega. Da k tem , da je vecini pomembneje kako izgleda avto, kot pa kako je vzdrzevan, nebi.

Ne leti to nate, da ne bo narobe izpadlo, govorim na splosno.

Sicer pa... na avtobus in taxi z debili, ne na kolo. Tudi na kolesu se da konkretno sranje narediti tretjim osebam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

No ja imas prav ubistvu zaradi mene, ker me vsaka pikica zmoti :D

Mislim da je hotel napisati, da ne rabi? kaska/parkinga zaradi "takihpacientov",ki ruknejo in se potem javijo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ne spomnim se leta, a je bilo to takrat ko sta vodila mclarna, pa je hakkinenu pred coultardom sel motor, v isti sapi pa schumi mimo?

Bil tudi jaz in zanimanje je bilo tako, da smo iz sobote v nedeljo morali prespati na stopnicah parabolice da smo dobili prostor.

Ob 03:00 je bilo kot da bo start....

Ravno sem pogledal rezultate iz tega leta,hakkinen drugi,ralf tretji,coulthard odstop v krogu 0 (mislimda je bil start ponovljen). To je bila tista dirka,ko se je schumi po zmagah izena?il s Senno , ko je guma z dirkalnika mislimda Barrichella ubila varnostnika o stezi in tistega leta je schumi prvi? postal prvak s Ferrarijem.

Se pa spomnim tistega odstopa Hakkienna v Monzi ja. Mislim da je bilo kako leto kasneje,vem kako se je zlomil v travi pred kamerami. Ko je ?e takratna ?ena rekla da ga takega ne pozna...

Jebemu,?e 18let je od tega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.