Prej?nji teden sem kupoval kolo. Sem ?el v Orbeo na Linhartovi, kjer sem za po?teno ceno dobil na voljo super kolo. Ampak... Po naro?ilu, ne morem se vsest gor pred nakupom... Moram naro?iti preko neta... In ?akati, nihce ne ve koliko ?asa...
Sem rekel "hvala lepa" in od?el... Verjamem da otrokom interneta to ustreza,verjamem da ljudje poznajo sto kolesarjev in probajo doti?no kolo pri kak?nemu frendu...
Meni to pa? ne ustreza... ?e dam pla?o ali dve,hocem ta izdelek prej videti,probati,imeti ga v rokah isto sekundo ko dam denar.
Sicer pa ja... ?e moj bajk ima zadaj xt menjalnik,spredaj deore... Ni uravnote?enosti opreme. Pa je za ve?ino rekreativcev deore vrh glave... To pa zato,ker veliko ljudi takoj pogleda napis na zadnjemu menjalniku in to je to...
Kaj pi?e spredaj je ?e manj pomembno,da o gonilkah,pestih , shifterjih ne govorimo...
Prej?nji trdak je bil top,kupljen pri cultu. Komplet deore,brez pregovarjanja..
Sicer kmalu pridemo do tega,da bomo imeli avte xenoni,360*kamerami, hkrati pa s klopjo brez vzgkavnikov... Karikirano,ampak ni dale? od resnice...
?e 1x;najpomembneje je da ti je bajk v?e? in prav ,ker samo tak bo slu?il svojemu namenu-da se bom(o) zmigal(i) nanj...
Kake se obnesejo CUBE kolesa ? A je ?e kdo kaj mel opravka z njimi?
Kolikor sem zasledil mnenja so ?isto ok kolesa. Res je,za isti denar kot kak?ne bolj premijske znamke imajo bolj?o opremo. Ampak... 4leta nazaj ko sem kupoval prej?njega trdaka sem gledal tudi enega Cuba in mi nikakor ni sedla geometrija okvirja... Tako da , itk,probaj pred nakupom. Ni vse v opremi...
Neumen argument ampak res si ne morem pomagati da ne bi igral satanovega advokata: tehni?no njej ni treba biti informirani o tem, da brez izpita ne sme? voziti avta. Vem da se sli?i izredno neumno ampak recimo da 10 letni pun?ki 2 policista porineta klju?e od kible v roke in re?eta: 'vozi'. ?e je fizi?no sposobna voziti ta avto in upo?teva njuna navodila naj ga pelje...je ona v prekr?ku? Najbr? se vsi strinjamo da ne. Pa? uradne osebe so ji odredile nekaj in ona je to naredila, majhen froc je, saj ne ve kaj je prav in kaj ne.
Za 17 letno punco (dosti manj najbr? ni mogla biti...upam) tak argument seveda ne bi prepri?al nikogar, ampak ?e prav razumem bi de jure morala biti obravnavana kot zgoraj omenjena desetletnica; kot otrok v dru?bi odraslih. V tem primeru celo v dru?bi uradnih oseb, organov pregona.
Torej, ?e v prisotnosti policistov in z njihovim blagoslovom po?ne? nekaj za kar te na licu mesta ne opozorijo in kaznujejo, te v to vrjetno celo spodbujajo (in so dovolj neumni da ti pustijo ?e, da vse skupaj posname? in deli? z vesoljnim svetom na popularni spletni platformi); si res kriv da to po?ne? (?e naprej)? Jaz bi roko na srce rekel da ne.
Saj se hecas,ne? Ja,ok.... pravno formalno imas mogoce celo prav, ampak mula je dobro vedela, da to ni prav in meni se zdi primerno, da za to tudi odgovarja. A ce bi pa to naredila na svoj 18ti rojstni dan, bi bilo pa (kar se tice cloveskega pogleda na to) cisto drugace?
Seveda ji nic ne bo, ker bogi revci so pa dali pistolo na glavo, ji zlili alko v usta in jo prisilili, da vozi...
Lol. Mladi fantje, jebiga, zajebali so. Me zanima ?e bo kak novinar naredil follow up; kako se bo razpletlo oz kako bodo sankcionirani.
Punca je kriva...?esa to?no? Oni (ali vsaj onadva; tretji je nek pripravnik?) so uradne osebe in bi morali imeti v glavi malo bolj zrihtano, ne mladoletne punce ki so 'along for the ride'.
Ce ne drugega je kriva tega, da je brez izpita pijana vozila.
Upam da kdo ne ena?i seksa dveh odraslih oseb na delovnem mestu z pijan?evanjem ljudi,ki naj bi skrbeli za varnost, hkrati pa spravljajo v nevarnost sebe in ?e marsikoga drugega in konec koncev,ne opravljajo svojega dela...
Sicer pa... Ja,mladoletno mulo ene 3x z mokro brisa?o ?ez ledvice pa je to to
Uf,julij je bil pa kolesarsko zelo fajn zame; z mtb naredil 350km , od tega kar nekaj turc po novih poteh (Kum, Areh, Rogla,okolica Prebolda in Laskega...) ter s specialko 1140 km ( seveda, noro dobre turce po Italiji, s ?imer sem si izpolnil dolgoletno zeljo, ter fajn krog po Gorskem Kotarju in cez Strmo Reber).
Skupaj torej 1490 km.... do sedaj sem jih najvec v 1mesecu naredil avgusta lani, mislimda 1360...
In 2x tect. ?
In pa par dni nazaj je cult explorer dobil zamenjavo; mondraker leader s 29er, kupljen pri ?panu na brezovici. Zadnji menjalnik xt 10p, spredaj deore, gonilka suntour xcm 2x10p, zracne vilice suntour xcr 100mm, shimano hidravlicne zavore z 160mm diski.
Danes sem uspel narediti 70km krog (prva dva dni zgolj 2xpo 1h po bliznjih makadamih) s precej vzponi po gozdu in sem navdu?en. Zadeva res noro dobro pleza, tudi zracne vilice poskrbijo za cisto drug obcutek. Samo ?e da pogruntam s kaksnim tlakom v gumah se najbolje obnese, pa je to to.
Sicer sta bila v ozjem izboru ?e Giant (ki je odpadel zaradi zelo neuravnotezene opreme) ter scott aspect910, ki je ze skoraj bil moj, pa me je odbilo to, da ima spredaj 3 veriznike ter da je Scott (nekatere firme mi pa? ne potegnejo). No, na koncu je bil mondraker celo za 1gumo cenejsi.
Pa ?e z barvo sem se sprijaznil in mi je ubistvu ratala zelo, zelo vsec...
Sicer pa danes padel krog: lj-orle-sostro-podlipoglav-javor-ravno brdo-mali vrh-gozd/reka-mali vrh-cez gozd do panc-podlipoglav-ljubljana.
Labi je rekel da ce mas specialko si .....pa je zamenjal :)
Jaz pa tezko najdem kolo zame, da je velik pa da ima mezzo mezzo trekking - gorski profil.
Verjetno zato mam moj bicikl ze 12 let. S 700 gumami. Res pa da malo pedaliram, samo druzinsko. Sam se ne spravim glih, ceprav veckrat pogledam proti Katarini
Oj ?e te?ko najde? kolo zase,ti priporo?am,da se (ko bo? kupoval novega) oglasis v nekdanji cultovi ?tacuni na Lavrici. Ko sem ga jaz tam kupoval leta 14 sem si lahko ornk izmi?ljeval kar se ti?e sede?a,gum,komplet opreme. Oni pa? sestavljajo po naro?ilu kupca (vsaj v?asih je bilo tako,ceprav je potem bajo ?lo nekaj v qurac,je za preverit), pa ?e cenovno so b.p.
Sicer pa... Katarina nad Medvodami; ko si 1x gor je super ?e nadaljevati na sv. Jakob,baje so asfaltirali zadnjih par metrov pred cerkvijo,ki je bil sicer te?ko prevozen zaradi slabe podlage. Me ?e nekaj ?asa ni bilo gor.
Ko sem pred ene 12 leti na Tabli omenil, da pa z ve?jim premerom gum kolo ful bolj?e pleza in je na sploh hitrej?e, so me znalci poklopil da nimam pojma in da bo 26" forever.
Ni? na svetu ni 4ever,pa bi bila velikost feltne na kolesu 4ever. Pleza res dobro,za hitrost po ravnini pa itk ni mtb.
Na konkretno podjebavanje in dretje varnostnika nad menoj , medtem ko je hotel uveljavljati svoja pravila, se odzval povsem mirno, ga povpra?al po imenu in priimku in o incidentu obvestil nadrejene.
Ja... Moja naklonjenost do varnostnikov se nadaljuje;sami so si krivi... Nisem ?e imel dobre izku?nje z njimi,zal...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aa,my bad. Sm sam na hitro videl; rde?a Ibiza in nekaj novejsega ? A povzro?iteljica je bila v Ibizi?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani