Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je AmpeR napisal:

Oj. Bil sem v njegovi pisarni vse skupaj cca 10 min. On brez jaz pa z masko. Pa prevzemal sem neke zadeve od njega. 

On je čez dva dni kazal znake in bil pozitiven. Jaz pa po treh dneh slab. Šesti dan pa testiran in na srečo negativen. 

Samo vprašanje, koliko časa še....? 

Pri meni enako. Najbrž je res kaka virozica v zraku. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 54 minutami je Nejc1986 napisal:

Pa sta imela s sodelavcem oba maske in koliko časa si bil v z njim v kako velikem prostoru?

Zdaj bom ornk kurcan,ampak... Se mi zdi,da nam kaj drugega,kot sprejeti ta ukrep,niti ne preostane.

Naš bodo rešili bojevniki svetlobe, baje. 😄Kaj je zdaj to neka nova sekta? Baje, da bodo namesto biciklov imeli čolne in kajake. Za vsak slučaj, če pride mimogrede vesoljni potop.. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je AmpeR napisal:

Tudi jaz že v drugo negativen. Razlog, kar na hitro slabo počutje, glava, mišice, kihanje... ni pa vročine, zaradi stika z okuženim sodelavcem. 

Pri nas v službi se je začelo z pozitivnimi na Covid (obolelimi). Še dobro, da sedaj dva dni delam od doma. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 11 minutami je Jest napisal:

Pomoje bomo ze ta vikend fasali 24 urno policijsko uro... Kacin je rekel, da se to nikakor ne bo zgodilo...

039A12CE-CBE4-4CE4-8629-D2E738BB65A6.thumb.jpeg.2534dfe5942a1a3fbb4724f595b0205a.jpeg

Prejsnji teden je tudi dejal, da ne bodo uvedli omejitev na obcine, ker je to kruto in da ostaja omejitev gibanja na statisticne regije... in cez dva li tri dni od te izjave smo fasali omejitev gibanja na obcine ;)

65E72D61-27A2-479C-984D-CB4F24E37E8E.thumb.jpeg.808016aca876bc2eae03e04cb67af9eb.jpeg

image012_0.jpg
LJUBLJANAINFO.COM

Na družbenih omrežjih se širijo informacije, da vlada razmišlja o uvedbi 24-urne policijske ure, ki naj bi začela veljati v soboto, dovoljevala pa naj bi samo nujne izhode.

Uh, bo potem cel kup objav tu na forumu, ko bomo morali bit zaprti doma. Itak je dan kratek pa nimaš kaj delati zunaj. Še dobro, da je skoraj zima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 15 minutami je Slivka napisal:

Mah, v Krškem jih je v eni hiši več...

Kakorkoli, jaz sem preživel dežurstvo. V soboto 16 ur pod masko (no, dejansko je bilo 15 ur, ker med obema malicama nisem imel maske, pa tudi maska ni bila samo ena ampak jih je bilo osem). In v nedeljo še enkrat 16-urno dežurstvo. Potem pa še danes rednih osem dopoldanskih ur. No, v nedeljo popoldan se mi je pojavil rahel glavobol, ki je še pred koncem dežurstva minil, ampak mislim, da je bil bolj povezan z enim možakarjem v službi kot pa z masko... 

Tako da tisti, ki jamrate, da se pod masko ne da preživet in jo nosite pod nosom in tako naprej - mogoče bi morali malo premisliti o temeljitejši ustni higieni... Ker maska sama po sebi ne vpliva na slabo počutje in glavobole, sem preveril na sebi!

Kaj pa tvoje osebne pravice? A si se kaj pritožil pri šefih? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 13 minutami je Jest napisal:

Google pravi, da jih malo vec kot “kakih 200” ... ;)

891B8E62-BFBB-4EA3-BB63-4293B886AC11.thumb.jpeg.514eea88de99ed4cb3aac68f26fb5070.jpeg

po povrsini je se enkrat vecja od obcine, kjer zivim...

64890355-56A2-4833-84AC-D2E472D8DDCB.thumb.jpeg.f369c5d3596fd5117bc32140e565e862.jpeg

Ok.. še vedno jih je za dva bloka na Markovcu. 😛Upoštevati moraš, da je tam en kup fiktivnih prebivalcev občine, ki so se čudežno namnožili, ko je sedanji župan navijal za svojo občino. Dejansko jih je malo več aktivnih, kot sem napisal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 59 minutami je Boss napisal:

Haha, a ravno Vodeba si našel v rumenih Slovenskih novicah. Še dobro, da ni več kolumnist pri Nora24Tv, ker pol bi pa šele bil taprav car, a ne?

Ne vem kako se lahko uradno predstavlja, da je psihoanalitik ali pa celo psihoterapevt, saj nima ne za eno in ne za drugo licence, še manj pa je mikrobiolog in epidemiolog. Se pravi je glih ene tolk kredibilen za dajanje izjav, kot sta Potrč al pa Ribička al pa Zlatko. Ga pa seveda rumeni mediji obožujejo, ker je kontraverzen in v določenih izjavah na meji norosti (Rugelj je proti njemu zelo mil filantrop), saj jim dviguje rejtinge. 

Že samo to, da se deklarira za političnega levičarja, njegove izjave in dejanja pa so tipično desno konzervativne oziroma celo skrajno desno je stvar, ki marsikomu dvigne obrv in se sprašuje ali gre mogoče pa še za enega šizofrenika več.

Ampak vseeno ima nekaj takih izjav, ki bi sodile v rubriko z vici - tale je dobra: femenistke so spolno frustrirane možače al moškinje, ki pravim moškim zavidajo tiče. Rugelj dejansko ni umrl ampak se je reirkarniral v Vodeba.

Saj v bistvu ni doktor  napisal nič novega, kar ne bi že skoraj vsi vedeli in se na račun teh modelov kar lepo zabavali. Vsak, ki je vsaj malo razgledan in razmišlja s svojo glavo ve, da tej kao "influencerji" pišejo neumnosti. Ja, res je levi. Zato sem pa tudi prilepil ta  članek, da ne bo kdo rekel, da sem desni. Kolikor je meni znano je končal dve univerzi in nato je še uspešno  doktoriral. Zame je to dovolj. Vesel sem, da  je vedno več ljudi spregledalo in ne poslušajo več teh smešnic.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

....pa ljudje ,ki so jih hoteli imeti in je bil za to celo referendum o opčinah.:nevem:

Ala Ankaranska občina, kjer je vsega skupaj kakih dvesto ljudi.V vsaki stolpnici na Markovcu je več ljudi. Potemtakem bi lahko vsak blok izglasoval na referendumu svojo občino-blok.

In župan  bi bil lahko kar predsednik hišnega sveta. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Jaz pa dvomim, da smo spomladi splavali zaradi ukrepov... Kot kaze, temu virusu bolj prija hladnejse vreme... tako kot gripi, raznim virozam, prehladom,... Obdobja z gripo in podobnimi obolenji in virozami so tudi ponavadi spomladi in jeseni ... Res je sedaj vec tistih s pozitivnim testom... in sedaj jih celo nekaj ze poznam, ki so "pozitivni" ... ampak noben od teh ni v kriticnem stanju in ce ne bi moral iti na testiranje zaradi pozitivnih v njegovi okolici (sluzba, dom, neposredna okolica...), sploh ne bi vedel, da je pozitiven... 

Zapiranje v obcine je za nekatere precej bolj zoprno, kot zapiranje v statisticne regije ... Ko gres nekam zaradi neodlozljivih zadev, moras stalno iskat neka potrdila, izgovore in kaj jaz vem kaj se... Tisti, ki ima namen iti izven meja (obcine, statisticne regije ali samo lastne ulice,...) bo ze nasel nacin, kako to narediti. In se mi zdi, da bolj ko "ubogamo" in sledimo ukrepom, slabse je v naslednjem valu ukrepov... Virusa pa to ne ustavi in je vedno slabse. Zna biti, da bi bilo stanje enako, ce ne bi bilo teh ukrepov ... ampak tega ne bomo nikoli vedeli ... 

Kot prvo... najprej bi se morali tisti, ki si ukrepe izmisljujejo,  drzati teh pravil in ukrepov, katere so sami postavili... Dokler bomo brali in poslusali o tem, koga od teh, ki se s tem "sranjem" pojavljajo v javnosti in nam "ukazujejo", so dobili pri tem, da se sami ne drzijo tega... bo pac tako, kot je... 

Nekateri tako radi omenjajo, da je povsod po svetu enako... a to ni cisto res... Resda so ukrepi v boju s Covidom povsod v civilizirani druzbi... anpak kolikor spremljam tuje vire, je nacin, kak predstavijo ljudstvu cisto drugacen ... predvsem ni tako negativno usmerjen in ne krivijo vedno samo "folka, ki ne uboga"... 

Tole bo pa še zanimivo s temi FB dohtarji. 😄

https://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-traci/psihoanalitik-roman-vodeb-o-potrcu-wernerju-ribicevi-in-podobnih-veliki-strahopetci-so-363077

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

O bog, pa kaj si zdaj našel za replicirat. Ravno to kar mu očitam, na koncu poveš, da to mora naredit predsednik države preko uradnih medijev in ne neke twiteraške eskapade kaplarja.

Drugače pa se vprašaj zakaj pri nas ni izrednih razmer? Malha je prazna iz EU denarja ne bo pri izrednih razmerah pa mora država zagotoviti nadomestilo plače vsem. Zanimivo, da se pa levi vladi v Španiji pa vseeno obeta 500 milijard EUR medtem, ko naši verjetno še tistih nekaj ne bomo dobili, saj so že vse zavozili in se nam v Bruslju samo smejijo. Tam najmreč imajo polhn kurac raznih Orbanov in ostali višegrajcev, kamor jajo sili, ker ga tam edino sploh še povohajo. Kako je bil revček navdušen, ko je po nekem čudežu Kurtz priromal k nam. Jajo je bil tolk vzhičen in lizunsko ustrežljiv, da se je čist spozabil in mu rokico tiščal v pozdrav.

Drugač pa ukrep zapiranja v občine je dokazano brezvezen in je namenjen samo ustrahovanju ljudi. In ker seveda ne bo nič boljše (zakaj ne sem že parkrat razložil, razen če ne spremenijo načina testiranj) bo sledilo kaj ? Zapiranje v vasi, ulice, na koncu stanovanja in potem vsakega v svojo sobo, če jo ima. Tole igrico se lahko gremo v nedogled, dokler ne bo volja, da se dejansko začnemo naslanjati na znanost in stroko ter politične agende spravimo stran. Ampak bolj ko gledam takšno delovanje po celem svetu mi je kr nekako jasno zakaj ima recimo Trump tako mnenej o tej pandemiji.

V italiji tudi ni izrednih razmer, pa so dobili tudi en kup denarja. Pa izgleda, da bodo kljub temu zaprli 60% hotelov in testavracij. Tudi druge države imajo podobne ukrepe s tem, da ponekod ne smeš sploh ven, razen da neseš smeti v kanto, greš v službo ali k zdravniku. Tako, da pri nas je to s temi občinami kar blag ukrep. Ta definitivno dobro deluje, kar smo dokazali že spomladi. Predvsem na obali se bo to zelo poznalo. Mi bomo kmulu spet oranžni. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

V Španiji so razglasili izredne razmere. Leva vlada. V Italiji podobno. Leva vlada...sem.prav ponosen na našega predsednika vlade, da je ukazal vsem v Evropi, tudi ta levim, naj storijo podobno kot mi. In glej ga zlomka, vsi ga poslušajo in vsi ponavljajo za nami kot papige.Res je car.V Italiji vsa taka sporočila pove na tv predsednik države.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Tvito se je spet odlocil za kruto zapiranje ljudi v obcine... ;( 

74CB4ACC-9FDE-401D-9A33-F7331AF9538E.thumb.jpeg.ad853588c46e0151617c1359e6bbc73c.jpeg

Jap... trpljenje se nadaljuje. To me močno spominja na JLA, ko smo teden dni v snegu ležali v šotorih pri - 15°C na Kopaoniku. Jap, sranje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Nejc1986 napisal:

Ja, cepivo je rešitev . Do takrat pa osnovni ukrepi; distanca, bolani naj bodo doma, higiena.. nekaj kar bi nam vsem moralo biti jasno že od nekdaj.

Kar se tiče strogih pravil; tudi jaz podpiram zdravo kmečko pamet ampak ko pridemo do točke,ko je ogromno ljudi zabitih (žal ne morem drugače napisati-lahko napišem tudi neodgovornih, nonsalantnih, brezbrižnih...), je pač potrebno nastopiti malo bolj restriktivno.

Saj vemo, virus se ne širi sam, širimo ga ljudje. Zato me je zmotilo,da so cvetličarne odprte, 3/4 ostalih stvari pa ne . Če se bom jaz neodgovorno vedel v hotelu ali na pijači na Obali, se bom tudi pri lokalnem prodajalcu cvetja. In obratno...  Le da bo trenutno 3/4 gostincev (ipd) na beraški palici.

Številke so grozne,pa reči kaj hočeš. Kot pri vsaki statistiki je tudi tu prisotno to,da  jo nekdo predstavi sebi v prid,ampak a je to važno?

A je ljudem tako težko nabiti tisto masko na ksiht? Nekateri samo da kontrirajo in bolj k kontriras, večji car si... A je tako težko biti doma? Se ne družiti z vsakim ki pride mimo?

Jaz sem prvi v vrsti,ki zagovarja policijo (pa tudi vojsko) na cesti; naj bo kafic odprt. Ampak prvi ki se bo vsedel preblizu drugemu-kazen iz prve. Prvi ki nima maske v gneči-kazen. Prvi ki prime jabolko brez rokavice-kazen. Jbg,zdaj bom označen za nevemkaj,ampak dejansko Mislim,da bi za odgovpr ljudi se moralo minimalno spremeniti, za jebivetre pa obstaja samo to,da se jih udari po žepu.

Saj isto že sedaj dobim kazen če se prehitro peljem... Nevem zakaj tu taka liberalnost. 

Jaz razmišljam podobno.Kafiči in restavracije bi lahko ostali odprti, če bi se ljudje držali nekih osnovnih pravil. Ljudje so kot čreda ovc, čim jim nekaj ne prepoveš oz. ne omogočiš, to delajo še v večji meri. Primer. Ko smo bili še edina oranžna regija v Slo. je bilo po kafičih ljudi kot še nikoli. Ljudje so se drenjali tam in se hvalili, kako smo dobri. Takoj sem vedel, da to ne bo dolgo trajalo. Ja, to bi funkcioniralo, mogoče, če bi imeli cel kup policije, inšpektorjev in ostalih, da se striktno vse kontrolira.In se kaznuje vse, ki se ne držijo pravil in odredb. Počasi bi se folk navadil, da si bo lahko nekaj več privoščil, če bo spoštoval druge okoli sebe.Mislim tudi, da bi bilo potrebno blokirati škodljive objave in fake news na vseh teh omrežjih. Te t. i. "influencerje" pa onemogočiti, da širijo neumnosti okoli. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

Hmm in ti se v zdravstvu giblješ, ok nisi zdravnik ampak vseeno. Torej, če prekuženost ni rešitev, potem tudi cepljenje ni, saj gre za podobno dogajanje. Če bomo takole počenjali kot so si zdaj zamislili nam do maja naslednje leto ni rešitve saj bo vsak dan taka količina okuženih pa al se gremo lockdown al pa ne. Pa maske gor al pa dol. PCR testi, ki jih je imamo so uradno (piše tudi v navodilih za uporabo) po 35 ciklu nezanesljivi. WHO pa priporoča 45 ciklov?!?! Tako, da tole je žal kaos in se ne prpoznava pravilno dejansko okuženih od tistih, ki jim lažno prikažejo zadevo. V vso to zgodbo se veselo vključujejo še ostali korona virusi in zato so zdaj infektologi, epidemijologi in mikrobiologi več ali manj obupali. WHO že moleduje države naj se ne gredo lockdowne, ker bodo naredili še več škode in bo koleteralnih žrtev v 10 kratnikih, če ne v 100 kratnikih več kot od same epidemije.

Ker pa vidim, da ste nekateri presrani od glave do pet - ne govorim, da se ukrepov ne držat, tudi nošenje mask pomaga v določenih primerih (sigurno pa ne v vseh za katere so zapovedane). Držat distanco je seveda smiselno, ravno tako vzdrževat higijeno in s tem ohranjat fizično zdravje. Žal pa marsikomu zdaj najbolj škodi uničevanje psihičnega zdravja in to stanje duha je tolk v pizdi kot že dolgo ne.

Čak mal, tega pa ne razumem. Vrhovni šef, skoraj polbog, tvoje vlade vse novice tam oznanja. Tudi epidemijo je kar tam razglasil, zdaj pa praviš, da ni gor nič pametnega in novega. Torej praviš, da govori neumnosti? Aha torej so se ti tele oblastne komunjare res zasrale do konca - lepo vidim, da šok terapija pa le deluje. :punk:

Res ne berem nobenih teh "socialnih" omrežij. Škoda cajta. Edino, če se hočeš dobro zabavat in nasmejati  greš tja. Tudi ne poslušam nobenega "vodje" ampak se ravnam po zdravi  kmečki logiki.Veseli me, da je vedno več ljudi spregledalo, da se z raznimi solo akcijami ne bo dalo nič narediti. Vsi se bomo morali držati malo nazaj in upati, da se to kolikor toliko uredi brez, da bi šlo gospodarstvo u maloro. Virus naj bi počasi izgubljal moč in čez kako leto, ko bo res pravo cepivo zunaj, bi naj virus tudi izgubljal na moči. In se bo naslednja leta vedno in vedno vračal nazaj kot se je do sedaj vedno vračala tudi navadna gripa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

Ja ja intelegenca se zdaj samo na Twiterju zbira, tam gre IQ v nebo.

Na nobenem od teh zgoraj omenjenih se ne boš naučil nič pametnega in novega. 

Držmo se raje našega foruma. Tukaj se da izvedeti marsikaj koristnega in predvsem pametnega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Moj Real Madrid nabrisal Barcelono in to na nasprotnikovem terenu :)

Barcelona je bolj boga. Mislim, da bodo podobno šli skozi kar pogosto letos. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 31 minutami je AmpeR napisal:

Uf kakšne gužve so danes bile pred benz črpalkami. Sami taljani, ker v ponedeljek IT zapre mejo s Slo. 

Rdeči zapirajo rdečim meje. Zadnje dni jih ni več videti pri nas na obali.Je pa pri njih opaziti veliko večjo paniko kot pri nas, čeprav so šele na 15%. Je pa zanimivo, da so odprli danes smučišče cervinia in se je tam trlo smučarjev. So pa imeli vsi maske med smučanjem.Je obvezno. Prav štosno za videti. In karabinieri strogo kontrolirajo, če to smučarji in bordarji upoštevajo. Kazni so velike. Med drugim ti odvzamejo tudi smučarsko karto in greš lepo domov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 18 minutami je vzupan3 napisal:

gregc88, mislim, da si podrl kaksen rekord v postavljanju treh (štirih) pikic :zvizga::jezicek:

Drugače pa, širite pozitivno energijo in ne virusa v teh manj prijetnih časih.

Res je. Manj tečnarit, se držat pravil in bo vse boljše. Najdite si kak hobi, če ga še nimate, muziko, ki vam je všeč in bo šlo. Jaz sem se prav danes lotil izdelave nove kitare, katere projekt mi že kar nekaj časa leži v delavnici. Kakšen dober občutek, ko ti uspe vse kot je treba. Takoj si dobre volje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 5 minutami je gregc88 napisal:

en lep komentar.... ( kopiran ) Najprej je bil Logar pozitiven na ta smrtonosni kovid... V naslednjih dneh , bo še pozitivnih v parlamentu!
Nato je bil Koritnik pri kozmetičarki, ker ima pravico do dopusta..
Krek (mr crack) brez maske na pumpi, ker je bil utrujen. Majstr pač dela 25 ur na dan! Sploh ni vazno, če ima dan 24 ur, pač 1 URO PREJ USTANE..
JJ, leva roka Orbana, je kar na lepem podprl Trumpa na volitvah... To je približno tako, kot da bi Green Dragons podprl Vijole.
WHO zdravstvena organizacija apelira na Evropske drzave, da LOCKDOWN ni ok rešitev, ker bodo hude posledice..
Ugotovili smo, da he Covid tudi koristen. Saj je po podatkih WHO, popolnoma izkoreninil SEZONSKO GRIPO.! Je ni več!
B. Beovič je vprašala snemalca, če je končal snemat, da si lahko masko sname...
Jelko Jelko je sporočil, da če si bo kdo iz PORTOROŽA naročil morsko hrano v LJUBLJANO, da to ne bo mogoče...
Za konec je še Karl Erjavec povedal, da odkar ga ni, je vse narobe...
Reality show..

Leva politika? 🚴‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je Bini napisal:

Jaz bom pa danes Kovidu dvignil stedinca in se prvič v življenju cepil proti gripi. Verjetno hočte slišat zakaj? To pa zato ker nočem dobiti obeh naenkrat,smrtnost 100%,verjetnost za kaj takega pa majhna,ampak Mazda forum mi je tako pri srcu,da sem se odločil za cepljenje in še nekaj let ostanem z vami,upam.

Ps;(za Gorenjce) cepljenje je BREZPLAČNO!:ouje:

Ampak, ali ni to skoraj nemogoče, da bi fasal obe naenkrat?Če recimo imaš navadno gripo si doma v postelji in ne hodiš okoli,tako,da se skoraj nimaš kje okužiti za kovid. Razen seveda, da ti kdo prinese to domov. 

Sicer pa smo imeli mi v firmi že vsa leta cepljenje za gripo zastonj. In v večini primerov sta se prijavila le dva. Vsako leto ista. Tudi ni zagotovila, da bodo zadeli pravi virus. Kajti vemo, da obstajajo najmanj trije virusi navadne gripe. To cepljenje je bj kot ne loterija. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Ojej, ojej... ti se norca delaš pa verjetno še nisi slišal za oksidativni stres. Pri rudarjejeno (ne to ni cryptomining) je to poznana težava, kot recimo pri alkoholnem vrenju v vinskih kleteh. V večjih koncentracijah C02 je lahko smrtno pri manjših oziroma povišanih, sploh če se dogajajo nekaj ur zapored pa se dejansko pojavijo glavoboli in poslabšano počutje. Zato tudi zdravniki hodijo na pavze, kjer snamejo maske, da se po domače povedano nadihajo svežega zraka.

In ja maska ovira normalno dihanje in ker večina nima FFP2 in FFP3 maske z ventilom, po domače povedano vdihavajo nazaj svoj lastni CO2 namesto normalnega zraka. Tudi sam sem pred dnevi doživel nekaj takega, ker sem na lokaciji nosil masko neprekinjeno skoraj 8 ur... glavobol je bil na koncu že kar zmerno prisoten, ampak, ko sem odšel domov in se nadihal svežega zraka je bilo kot bi se prerodil. Glavobol je v pol ure izginil in tudi slabega počutja kar naenkrat ni bilo več. Tako, da maske imajo pozitivne učinke in tudi negativne. Ker če ne bi imele negativnih bi z zaradi izboljšanja počutja tudi spali z njimi.

Potrč? A si to ti?😎 😷

Ne, resno. Dokazano je, da tudi zaradi sexa nekatere dame boli glava. In to kar precej pogosto. Pa ne nosijo takrat mask. A  še nisi slišal za take glavobole?Tudi takrat je glavobol zmerno do močno prisotnen in nikakor ne mine. Ne pomaga niti to, da gre dama  na balkon po sveži zrak. Čudežno izgine, ko se dama obrne na srugi bok. 

Glej, masko nosim skozi že od marca meseca brez premora, tudi poleti. Nikoli nobenega problema. Edino kar  sem opazil je to, da imam od takrat pri teku precej nižji utrip srca. Pa tudi diham nekako bolj lahkotno. To zna biti posledica tega, da sem se z masko naučil pravilno dihati. Tudi, ko grem v kak res velik klanec se nikoli ne zadiham.

V naši firmi ni še nihče zbolel od korone. To je po mojem posledica striktne uporabe mask. Pri malici ne sme bit v jedilnici več kot 6 oseb naenkrat, 1 oseba za eno mizo. Okna so cel dan odprta, za zračenje. Mize so oddaljene več kot dva metra ena od druge,vsak dan merimo temperaturo zaposlenim... in nobenega ne boli glava.Čudežno ni niti več toliko bolniških kot druga leta. Raznih prehladov tudi ne.Zna biti, da tudi tukaj pomaga maska. Zaposleni prejmejo po dve maski na dan,če vprašajo, dobijo še kako  tudi naknadno. Tako,da si jih zamenjajo pogosto. Vsaj nisem še zasledil, da bi kdo jamral za glavobolom. Maske so obvezne in prav je tako.Tistim,ki mislijo, da se jim kratijo njihove osebne pravice, naj se obrnejo na FB odvetnike. Baje, da so tej top of the top in v samem vrhu. Ziher bodo zmagali... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 minutama je Nejc1986 napisal:

Ko javis zdravniku , da si zbolel in imaš znake gripe/prehlada/viroze/covida, te zdravnik napoti na odvzem brisa. Ni da bi ljudje masovno sami od sebe panično hodili na lastno pest delati test.

Tudi, če te boli koleno ne moreš k svojemu osebnemu zdravniku brez testiranja. Da ne bi slučajno kak okuženi osebek zalutal v čakalnico. Šele, ko dobiš izvid se lahko prikažeš tam. Po mojem edino pravilno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano (urejeno)

Zdajle sem prišel iz Kopra. Več kot polovica folka nima zunaj maske. Kako bi lahko zaslužila država, samo par patrulj poslat po Kopru in talat  vse povprek  kazni po 400€.Mislim,da bi bila hitro kaša polna. 😊

pred 55 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ne pozabit da smo enkrat že blesteli in zmagali pred vsemi ostalimi.

Zmaga se že kaže na vidiku, tako kot prvo jo bomo proslavili z vojaško parado. Tokrat ne z brencelni iz Aviana, tokrat se bodo po Zaloški mimo klinca vozili abramsi!

Zmaga nad korona virusom zagotovo pride, če bo treba se bomo zanjo borili do zadnjega. 

Upam, da bodo res zopet avioni preleteli Slovenijo po uspešno odpravljeni  epidemijo korone. Da vsaj vemo, da smo še v nato paktu in ne slučajno po novem  pod severno Korejo,kot sanja četvorka klovnov v senci. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.