Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 20 minutami je Bossek napisal:

Sej to veste, da ze lep cas tablice nic ne povedo? 🤔

Moja mazda ima GO (Nova Gorica grb) ze od zacetka. Pa je vec na gorenjskem in v ljubljani kot pa kjerkoli v goriski regiji

Že, že... a ne morejo imeti vsi primorci tablic Lj, MB, Po, Kr... 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Ha, prehitro sem se hvalil, da ni ljudi zunaj. Danes sem vozil v koloni od Strunjana proti Kopru. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da je bila samo vsaka 30 tablica z obale. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Zelo napet zaključek in skoooraj zmaga AM73, če bo Quartararo takole nadaljeval, kdo bo prvak?

Super dirka. Am73 počasi postaja kot njegov brat, prehiteval je vse lepo  po vrsti kot šolarčke. In to brez nekega napora. Pohvalno za prve tri. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Mi na obali  smo zaenkrat še oranžni. Bomo videli, koliko časa bo tako. Čeprav sva šla z ženo včeraj hodit in res ni bilo gužve nikjer. Podobno kot v marcu, ko je bilo vse zaprto. Izgleda, da je folk ugotovil, da ni več šale. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

Povej več 

Mah, nič kaj takega... pritrjeval sem neke table z obvestili o koroni in sosednjemu vzdrževalcu je padel iz vilic viličarja nek voziček. Na srečo me je samo oplazil. Danes sem kot nov. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 19 minutami je SpEkTr napisal:

Prav, si povedal Alex , treba je razmišljati z lastno glavo...Samo v napačnem kontekstu si to navedel :)

Ker? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je 50keda napisal:

Ali pa prekmurje ... po mojih izkušnjah. Pa tudi v naši "gorski primorski" ni blo slabo, v Bovcu in južneje ob Soči sma se prov fajn mela ;)

V Sloveniji je cel kup lepih pokrajin in krajev. Kamor koli se odpraviš, imaš za videti in doživeti nešteto stvari. Ne pravijo zastonj Sloveniji skriti biser. In prav je tako, da ni masovnega turizma kot je čez. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Med regijami se bo navkljub zapori dalo prehajat pod pogojem da imaš rezerviran dopust. "Ker ga imaš najverjetneje rezerviranega na bone"- je rekel klovn Hojs.

Očitno je malemu orbanu ogromno do tega, da projekt vavčerji uspe - mnogo več kod do zdravja Slovencev. 

To je rekel zaradi takih razvajenih in egoističnih pacientov, kot je moja sodelavka. Danes je morala it pod mus v Kranjsko Goro, ker je v torek rezervirala. Iz skoraj zelenega območja v temno rdeče. Glede zdravja se ji pa gladko fučka, kot se premnogim v tej naši deželici. Zato pa imamo tako stanje kot je. Za to smo v veliki večini krivi sami in nobena vlada sveta. Ni dovolj le to, da rečemo, saj nosimo masko v trgovini, treba je razmišljati malo s svojo glavo. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Shrek napisal:

Ne vem, zakaj toliko pljuvanja po hrvatih...kar se turizma tiče. Sam dopustujem v Dalmaciji. Že 15 let pri istem ponudniku v istem kraju. Letos koristil bone v Kranjski gori. Dve nočitvi so mi bile vrh glave. Čisto nič več me ne vleče gor. Ponudba v lokalih oderuška in neprijazna. Za njih sem bil industrija.

Pri hrvatih, tam kjer hodim na letni dopust, je v lokalih vse ceneje, kdaj pa kdaj tudi kaj gratis na mizo pride. Postrežba z nasmehom in prijaznostjo.

Imam še nekaj bonov za pokurit in se sprašujem, kje v Sloveniji lahko občutim tako domačnost...

Ha, ha... zadnji stavek zmaga. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 46 minutami je Shrek napisal:

Delal ga je hrvat italjanskih korenin, ki živi na severu nemčije...

Pa vseeno bo držalo. Mi na obali smo trenutno svetlo oranžne barve. Kak farbenblind z lahkoto zamenja z zeleno barvo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Tudi jaz lahko pojamram. Namreč v službi sem se za las izognil večji poškodbi. Tako sem šel skozi dokaj "lišo" z črnim ukom in odrgnino na ramenu. 🤕

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pridnost se nagrajuje. Vsem ki so poleti pridno hodili v hrčkolandijo po kovid, in zaradi preobremenjenosti s tem poslom niso imeli časa izkoristit vavčerje, se veljavnost le teh podaljša. 

Ampak ne razumem kako jih nekdo ne more izkoristit, še celo sendviče se je dalo kupovat z njimi, videl na lastne oči.

Baje, da bodo šele decembra o tem odločali, ali bodo podaljšali vavčerji. Ta pridni, ki nismo bili v hrčkolandije smo jih izkoristili pravočasno. Pravzaprav jih imam še za 200€.Jih bom a izkoristil za smučanje decembra. V bistvu se na smučanju ne moreš okužiti, če se le ne voziš z gondolami. Komplet si zaščiten:rokavice, podkapa, očala, čelada. V bistvu si zaščiten kot zdravniki na kovid oddelkih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je NevLado napisal:

:((((((

6217d698f98c66b1d9ab_62471234.jpg?v=76ab
WWW.24UR.COM

Od ponedeljka bo pouk za višje razrede osnovnih šol (od 5. razreda) in srednje šole potekal na daljavo...

"Ta rdeči" imajo omejitev gibanja. Čudno, vedno sem mislil, da so tukaj na obali ta rdeči volilci glavni. Sedaj vidim, da so tu bolj roza. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 46 minutami je Nejc1986 napisal:

Maske na prostem in prepovedano zapuščanje regije, za nas , ki živimo v rdeče obarvanih regijah...

Ah...

Pri nas je zaenkrat v redu... bomo videli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 37 minutami je AmpeR napisal:

Ah ga bom verjetno kar sam staknil, ker službeno hodim v prvo linijo... 

Jaz upam, da ga ne bom, ker sem tudi v prvih bojnih linijah... kaj bomo spet dobili kak korona dodatek? Sam prašam. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Če bo kdo potoval v tujino in če bo zaradi kakšnih karanten in zaprtja držav ostal tam, država ne bo več pošiljala letal in jih ne bo reševala kot spomladi. Tako, da če ni nujno ne potujte nikamor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pravkar je Slivka napisal:

Dan se je v službi začel slabo, nato je šel samo še na slabše. Končal se je z dvema vdolbinama od cevnih klešč na šefovi mizi in šefovim bledim obrazom. No, to, slednje, se je prav prileglo in dan je bil v trenutku spet boljši. Šef pa tudi...

Sam kaj, ko te bo jutri klical, da popravi te luknje, ki so se pojavile na mizi. Pa se bo  šef zadnji smejal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Zanimivo. Lepo za pogledati. Pravi avtu so v glavni vlogi. 

5-bmw1.jpg
WWW.REGIONALOBALA.SI

V Luki Koper se lahko pohvalijo. Koprsko pristanišče je bilo namreč izbrano za snemanje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 9 minutami je Nejc1986 napisal:

Jp,jaz itak tečem samo pozimi oziroma od oktobra naprej, ko je nemogoče iti 3-4x na teden na bajk. Lauf je fajn,ker v kratkem času narediš nekaj koristnega. Če ne drugega si glavo spucas. 

A lauf na smučeh si kdaj probal?

Ne, sem bolj alpski smučar. Nimam pogojev za tek na smučeh tukaj na obali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Poznam kar nekaj družin, v kateri imata  oba res skromne plače, pa imajo vikende v Istri in v kvarnerju. Sicer bolj skromne  a vendarle. Zadnjič me je znanka presenetila z izjavo, da so prav letos kupili vikend na otoku Visu.Na otoku Visu? In vedno jamrajo, kako si ne morejo nič privoščiti in da kako nam gre vse narobe v tej zahojeni Sloveniji. In to v času te krize. Drugi primer.Moj sodelavec hodi že sto let na Pag ( v novaljo zraven zrč). In ker hodi vedno tja je prišel na briljantno idejo, da bi bilo boljše kupiti apartma, kot vsako leto plačevati zanj. No, od besed k dejanjem in apartma je postal njegov. Seveda je moral tudi on obvezno teči dol, ko so bili najhujši žuri in ko so hrčki zavajali z številom okužb. In sedaj je glavni, ki kritizira vlado, da niso pozneje, ko je bil on že doma, zaprli meje.😳 Seveda je težki levnuh, ki še vedno misli, da mu vse to po zakunu pripada. In takih pacientov je kar nekaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Kako se moški ne morejo upreti šlatanji kurcev meni nejasno.

Ukrepi niso bili pisani za politike in njihove strice iz ozadja ki so lastniki jaht in nepremičnin v hrčkolandiji. Ukrepi so bili pisani za rajo. Edino raja je tako lahko kriva da ne delujejo. 

Sorči... V cro ima 110000 Slovencev, napisal sem Slovencev, svoje počitniške  hiške, vikende, prikolice, čolne, jahte, šotore, bungalov, vile, zidanice, sušilnice sadja, spravljalnice orodja...Samo v zadnjih treh letih so pokupili 5500 nepremičnin z povprečno vrednostjo 2000€/kvadratni meter. Se pravi, da nam gre v slo. neverjetno dobro in ni tako hudo, kot nam hočejo levnuhi prikazati. To je, na grobo izračunano, da ima vsaka sedma družina iz slo. kako nepremičnino na Hrvaškem. Po mojem nimamo toliko politikov, še manj pa stricev iz ozadja. Če se te silne raje ne bi pustilo čez, ker očitno brez cro. ne gre, bi bile po mojem mnenju prave, nasilne demonstracije. Verjetno precej bolj resne kot ob svetih petkih teh par sto peciklistov. In to zato, ker bi bili lastniki teh nepremičnin silno užaljeni, da se jim krati njihove pravice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Škoda, da nisem mogel gledati dirke. Vsaka dirka je sedaj zanimiva, ko ni MM, čeprav navijam zanj, ker se vsaj vsi ostali sedaj borijo lahko za prvo mesto. Prej je bilo to omejeno bolj za mesta od drugega navzgor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

resno???

Zanimivo, nikjer od naštetega se nisem našel, zato pač ne dovolim, da se zdaj išče kolektivno odgovornost... sploh, kako lepo je odgovornost oblasti zavil v celofan vseobče neodgovornosti. Res? Ko so vlado konec julija in v avgustu opozarjali na sigurnost povečanja okužb v septembru in oktobru, če bo tako servilno se klanjala hrvatom v reševanju njihovega turizma, ni storila nič. Zanimivo, da tudi z besedico ne omeni verske objekte in druženja najbolj ranljivega dela prebivalstva ravno tam. Seveda ne, saj se ne bi rad zameril svojim in velikemu šefu.

Ja res ste neodgovorni vsi, ki dihate javni zrak (kurc boljš se zadušit kot pa staknit korono), ker ne skačete s pločnikov na cesto pred in pod avtomobile, ko se vam nekdo bliža, ker ste bohnedaj nekaj prijeli ali pa se celo nekoga nehote dotaknili, ker ste odšli v trgovino po hrano in so bili notri ljudje in prodajalci... res neodgovorno. Ma ja krivi ste vsi, ki se niste zaprli v klet in zabarikadirali vrata in se za pol leta niste čisto osamili. Prekleta banda neodgovorna.

Je pa zanimivo, da tako kot so nekateri napadali Potrča in druge kvazi vplivneže, da njihovo mnenje ne šteje nič saj niso epidemijologi ali mikrobiologi... me zanima od kdaj pa je Turk ratal mikrobilog in infektolog? Sej mogoče delam krivico in je vmes res doštudiral ampak močno dvomim.

Pa da ne bo narobe razumljeno, nisem eden od tistih, ki pozivam na državljansko nepokorščino in bojkotiranje ukrepov, ampak bi pa rad da se nam nalije čistega vina in da se uvajajo taki ukrepi in na tak način, da ne bodo uperjeni samo proti določenemu sloju prebivalcev, priviligiranci bodo imeli pa cel kup izjem in da ne bom na koncu poslušal izjave v stilu, da na druženju olimpijskega komiteja ni bilo nič narobe in da je edini, ki je naredil napako RTV Slovenija, ker je vse skupaj snemala.

Mogoče se ti nisi našel je pa res veliko pacientov, ki se tako obnašajo.Res je zadel bistvo problema, kar stalno tudi sam ponavljam. Kot je napisal lepo, zakaj so morali  mnogi teči v zrče, pa na bicikliranje, pa paciente z FB imeti za vzgled... Pametnemu človeku ne rabiš izrecno prepovedati  in groziti, ta bo sam naredil vse za svoje zdravje in za druge. Ukazati pa moraš raji, ki ne zna nič narediti sama in je navajena, da vse naredijo drugi namesto njih. Sej ni niti čudno, če petdeset let folk ni smel razmišljati s svojo glavo ampak je samo čakal na komando. Prav je, da, se sedaj postavi meje in se ostro nastopi, ker drugače to ne vodi več nikamor. Ja, smo bili lepo disciplinirani marca, smo bili med petimi najuspešnejšimi državami na svetu, kar se tiče korone. Sedaj, ko smo res poskusili bolj po Švedsko, z manj omejitvami, je pa pravi polom. Seveda, razlika je ogromna. Oni na severu to spoštujejo kar se jim reče, pri nas je pa vsak, ki ima pet minut časa za klobasat neumnosti po internetu , bolj pameten kot strokovnjaki virologi. V bistvu celo mislim, da imamo največ kavč strokovnjakov za kovid na svetu. Ko bo zmanjkalo pravih zdravnikov po bolnišnicah zaradi kovida se nam ni za bati, bodo vskočili tej nadomestni. Mislim celo, da bodo zelo uspešni glede na napisano.Sicer ima večina opravljen kvečjemu tečaj za prvo pomoč, a to je že dober začetek. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.