Niti približno se ni tolk kradlo sploh pa ne v takih razsežnostih. Danes se pa krade celo vsem na očeh in sploh niti ne poskušajo ničesar več skrit.
Jaz vedno pravim, da so za eventuelne kraje zadolžena policija in sodišča, nikakor pa ne mediji in nekakšni smešni modeli z zvezdo na maski z levice. Dokler ne bo par tožb zaradi klevetanja ne bo nič bolje.
Se pravi, da moramo zamižat in nič komentirat pa naj kradejo še naprej? Nisem vedel, da je morala družbe padla že tako nizko, da je to splošno sprejemljivo dejstvo, da politiki kradejo oziroma je to ratala vrlina tipa "dobr se je znajdu".
Jaz sem še iz tistih časov, ko sta bili laž in kraja sramotni dejanji in obsojanja vredni. Zdaj je pa to očitno dosežek.
Jaz sem tudi iz tvojih časov, pa se je takrat glih tako kradlo, mogoče še več. Le da ni smel nobeden tega objaviti, ker je slabo končal. Drugi časi, isto pakovanje. 😎
To je zaradi start-stop sistema. Lahko bi dal tudi AGM recimo
Lahko bi montiral tudi AGM, a za avte bolj priporočajo efb.
AGM se znajo hitro pregrevati(nad 40° C) . In so neprimerno dražji od efb.
So pa bili agm akumulatorji narejeni (izumljeni) prvotno za vojsko (v letalih) zaradi nizke teže iz predvsem zato, ker je z kislino prepojena steklena volna (ni pljuskanje kisline ob stene) Zdržijo pa več polnjenj-praznjenj. Sedaj se večinoma uporabljajo v jahtah, barkah in prestižnih - športnih avtih
Seveda se... ker je točno zapisano kdo so prioritetne skupine in načeloma so tiste, kjer je smrtnost najvišja. Ampak saj je vseeno, itak so že cel kup folka cepili preko vrste pa ni nikomur niti mal nerodno. Govorim seveda o tistih, ki so omogočili take malverzacije.
Sicer pa - glede na to da se niti ne ve točno koliko časa bo cepljenje zaleglo se pod vprašanje postavlja tudi to, koliko je učinkovito. Glede na to, kako pada zagnanost pri dobavi cepiv se pač sama od sebe postavljajo tudi taka vprašanja, pa nič ne namigujem.
Tukaj tudi mene zanima, kaj je s temi dobavitelji cepiv.Kar naenkrat nobeden več ne more izdelati nič. Pa toliko so se hvalili in v Bruslju in sami dobavitelji, kako bodo oni izdelali in dobavili na miljone doz na dan. To je totalno neresno. 😕
Ali pa tistih, ki imamo veliko možnost okužbe v službi.
Na žalost pa verjetno res ne bo cepiv dovolj. Ampak.... Do sedaj sem imel občutek, da se nihče noče cepiti. Tudi na forumu je bilo več tistih ki se nebi, kot tistih ki bi se. Zadnje čase pa dobivam občutek, da se malo kaže s prstom na tiste, ki smo se cepili..
Res je žalostno, kako antireklama za cepljenje deluje s polno paro. 🤔
To glede mask jaz sicer podpiram. Če imamo epidemijo, moramo imeti maske, ki so bile narejene posebej za te namene in imajo nek certifikat.
Sicer pa.... Ja... Imam občutek, da bomo lepo zaprti zaprti... Mene rešuje siht, kjer sem zunaj na zraku in po celi Sloveniji ter dejstvo da sploh imam siht...
Ja. Zanimivo bo sedaj, ali je cepivo učinkovito tudi za ta novi sev. Drugače bom kar razmislil, ali se mi sploh splača nabaviti novo vinjeto, glede na to, da se ne vozim več službeno s svojim avtom.
Sem precej prepričan da nas res čaka dodatna omejitev gibanja
Jaz tudi. Pravkar sem gledal na nacionalki dnevnik in ne kaže nič dobrega s tem novim sevom. Če pa tako pravijo na tej tv potem je pa res kriza. Je pa vedno več evropskih držav, ki zapira vse. Tudi platnene maske ne bodo več dovoljene.
Saj bo vsega kmalu konec,se že zmanjšuje število hospitaliziranih bolnikov v bolnicah,ker zmanjkuje namerno okuženih pa še cepivo je začelo delovati! Sedaj bodo pa ukrepi začeli delovati,samo učiteljski kader morajo še prepričat,da jim vzamejo brise. Za smučarijo bi jih,za šolanje pa ne🙃
E ja. Sem mislil, da se z višjo izobrazbo veča intelekt ma sem se očitno zmotil. 😕
Tistih nekaj vetrnih elektrarn, ki bi zaradi finančnih subvencij bile celo rentabilne, tudi če Slovenija nima.
Sam kot davkoplačevalec se samo primem za denarnico, ko začnejo govoriti o vetrnih, sončnih, bio elektrarnah. Z elektroenergetskega vidika je to skoraj brez pomena, stane pa ogromno, poleg tega pa niso tako "ekološke", kot radi govorijo politiki.
Zanimivo je, da ko se pelješ po Korziki, Sardegni, po Nemčiji,Češki... skratka, po vkoraj vseh evropskih državah, vidiš na kakem hribu tudi po petdeset teh vetrnic skupaj. Očitno se edino nam ne izplačajo. Aja, elektro lobiju pri nas ni to v interesu.Recimo tudi male privatne elektrarnice na potočkih so v Italiji stalnica.
Ravno tam, kjer smo bili lani so jo imeli, pa še veliko drugih apartmajev in hotelov tudi. Probajte kaj takega pri nas narediti. Vas mine takoj volja, koliko papirjev in raznih dovoljenj je treba pridobiti. Kje smo še mi za razvito Evropo glede zelene energije. Smo pa verjetno prvaki v kurjavi z premogom. In potem to elektriko tako pridobljeno prodajamo za polnjenje električnih avtov. 🤪
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz vedno pravim, da so za eventuelne kraje zadolžena policija in sodišča, nikakor pa ne mediji in nekakšni smešni modeli z zvezdo na maski z levice. Dokler ne bo par tožb zaradi klevetanja ne bo nič bolje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani