Ja, se strinjam. Logično se mi zdi, da ima nekdo bonitete, če je pri obveznem žrtvovanju za državo umrl, postal invalid. Če si pa na obvezni dolžnosti in samo ob pravem času na pravem mestu, pa res ne vem zakaj.
Kaj imam pa jaz od tega, da mi je država vzela leto življenja pri najlepših letih (obvezno služenje v JLA)? Glivice na prstih noge. 😃
Je kdo pričakoval, da bo 35€ na privat zavarovalnici sedaj vrednih 45€ na ZZZS? Meni je racionalizacija všeč - zakaj bi se še privat zavarovalnice mastile na račun mojega denarja za zdravstveno zavarovanje? Že tako plačujem še nekaterim drugim zavarovancem, .. ti pa se vozijo s premijskimi avti. 😉 Torej plačam več tudi na račun nekaterih privilegiranih skupin. Bravo tistemu, ki si je to spomnil - da njegove politične bombončke plačuje iz denarja zdravstvenih zavarovancev - ukrade zdravstveni blagajni. To me spominja na neke stare komunistične cajte, takrat smo poznali "borce".
Jej kaj boste pogruntali,..jst sm sam mal trolu 🤪🤣
Takole pa hladim router ... en ventilator v papirnati škatli, napajam na USB 2.0 routerja, s ščipalkami pa zagotavljam dovoljšen odmik od stene - vhodni zrak 😃
Čipi routerja so tako 10-20 stopinj hladnejši, ... če se pregrevajo zna to povzročati nestabilnost delovanja
Imam doma 11 let stara Toshiba prenosnika, kjer se temperature čipov gibljejo okoli 85 stopinj. Pa še vedno delata.
Po drugi strani pa veliko bolj boli, če crkne SSD ali HDD, kot če crkne CPU, GPU, RAM, ... In nižja delovna temperatura lahko čipom koristi (stabilnejše delovanje, daljša življenjska doba), za razliko od hladilne tekočine Mazd.
Na PC, kjer tole pišem, imam SSD EVO 970 500GB brez hladilnika, običajno s temperaturo okoli 50 stopinj, trenutno pa 39.
Jaz imam naročenega SN850X za rojstnodnevno darilo, pa ga še kar ni.
Ima pa moja plata X570 že avtomatsko za heatsink podporo - @Janez007 če tvoja nima si naroči, tako kot je rekel @samSimon, 2 pivice pa maš
V resnici mi je dolgčas, pri Mazdi trenutno ni nobenih pravih skrbi. Razen sladkih - razmišljam, kateri akumulator bi bil dober nakup, kakovosten, a ne preveč drag???
Sam pa že od začetka kupujem samo Samsung SSD-je in še nobeden ni "odletel". Tako da ostajam pri Samsungu. Danes sem še za tretji domač PC naročil enega EVO 970 PLUS 2TB. Mogoče bom še vse tri nadgradil s 16 na 32 GB RAM (imam pa notri različne in moram pazit, da bo šlo skupaj).
Sam sem imel isto dilemo, naročil 2,5" SATA SSD EVO 870, potem pa se je dobavitelj zmotil in dobavil EVO 970 PLUS. Sem zaenkrat zelo zadovoljen ... zadeve tečejo gladko, naročil sem že 3 hladilnike ... nižja temperatura tudi ne škodi, sploh če gre za varnost spravljenih podatkov.
Včeraj sem prepucal prah treh računalnikov in v dva vtaknil nov m.2 disk. En računalnik ima že pripravljen "heat sink" (zniža temperaturo cca 5 stopinj), .... razmišljam, da nabavim za obstoječa dodatne hladilnike .... tempreatura brez njih je bila včeraj 45-65 stopinj.
Mi smo imeli enkrat težavo z modrimi zasloni na računalniku, na katerega je bil preko USB priklopljena zunanja Roland zvočna kartica (DAC). Na koncu se je izkazalo, da je problem v USB kablu - ko sem ga zamenjal za zelo kratkega, nobenih težav več. Očitno je predolg USB kabel povzročil prevelik padec napetosti in nezadovoljivo napajanje DAC, ki je zato delal štalo.
- očistiti notranjost (če je prašna ... ) ... recimo z zrakom kompresorja (predhodno se zatakne lopatice ventilatorjev, da se preveč ne zavrtijo in poškodujejo ležaji)
- posodobiti in ustrezno konfigurirati BIOS
- posodobiti gonilnike
- narediti test RAM-a
- narediti test HDD/SSD
Imam dva Toshiba prenosnika, ki se jima je neko obdobje to dogajalo - problem je bil, ker je update Windowsov povozil ustrezne Toshibine gonilnike za mrežno kartico ... kasneje je eden občasno zamrznil, ker se je pregreval zaradi nakupičenega prahu (težavo je odpravilo prepihavanje zračnih kanalov). Blue screen se je nekajkrat pojavil tudi pri čisto novem Lenovo X1 Carbon, dokler se ni programska oprema ustrezno posodobila.
Ne, ampak delo v bolnici v času kovida. Če prejšnja vlada ne bi ukrepala, kot je, bi nam bilo pa res hudo. Veš, bolnica ima en vhod, pa dva izhoda. In so s kovidnega oddelka naše bolnice vsak dan enega odpeljali skozi tisti, drugi izhod... In ko vidiš ljudi svojega letnika tam priklopljene na aparate (in ko vidiš koga svojega letnika odklopljenega z aparatov in pokritega z rjuho preko glave), te niti kolesarji niti najbolj zagrizeni na tem forumu ne prepričajo več, da so bili ukrepi pretirani in da je kovid ena navadna gripca... Zato sem hvaležen prejšnji vladi...
Ti pa kakor češ. Mislim pa, da marsikdo na tem forumu srpi za kakšnimi sindromi. Mogoče tudi takimi, ki še niso uradno evidentirani.
Jaz pa trenutno trpim za sindromom "zamujam-z-malico". In ob misli na pečenega purana z mlinci in kozarcem modre frankinje se mi tako cedijo sline, da se bom kmalu utopil. Zato pa grem kar takoj na malico...
Čisto zares, katerakoli vlada bi z ukrepi v covidu ravnala podobno, kot je prejšnja. Saj so se vse vlade učile, kopirale ukrepe ena od druge. Je pa naša imela dokaj slabo zastavljeno komunikacijo, ja pa tudi nagajali so ji kar fino, ko ni bil najbolj primeren čas. Se proskušam spomnit, od koga so se tega kolesarji naučili??? 😃
To, da sem sam za vse "narejeno" tej vladi tako hvaležen, še razumem, tvoje "hvaležnosti" sedanji oziroma hvaležnosti prejšnji pa a ne razumem (Stockholmski sindrom). 😃
Bodi vesel, da je tako, jih boš lažje prodal po 10€ ali pa po 8 brez davka.... 😁
@Alex bi rekel, da je za tako stanje kriva vladajoča "perjad". @Slivka, končno imaš vlado, ki ti gre na roke. In prav je, da jo pri naslednjih volitvah nagradiš. 😂
Tole napišem, popijem kavo, potem se grem pa postavit v kolono proti Ljubljani.
Itak se strinjam, da bo tretji pas krepko pomagal. Ampak, ko bo narejen, bo potreben že četrti. Da pa se tretji pas zgradi, je toliko preprosto, kot ojačati omrežje, da bo sfolgalo več električnih avtov, TČ, sončnih elektrarn. Zraven pa se zavedamo, da je treba temeljito posodobiti še želežniške povezave ... (mi imamo še enotirno na dizel lokomotive - niti ni elektrificirana!). Ampak na prvem mestu je treba denar vložiti v razsut zdravstveni sistem, trenutno pa še prej v sanacijo vodotokov in škode po poplavah. ..Radi bi zaprli TEŠ 6, da pa zgradimo novo NEK, pa bo treba spet nekje dobiti 10-15 MRD. Za vse, kar sem naštel, pa ne vem če bo 50 MRD dovolj ... to pomeni 25.000€ na prebivalca Slovenije ... Lahko pa vsaka družina v Sloveniji (upoštevam povprečje - 4 člani) skešira po 100.000€ in vse to naredimo takoj. Če bi bil problem samo v denarju. V nasprotnem primeru (tako v praksi bo) se bomo zadolžili in na koncu preko davkov, taks, ... prispevkov plačali še več - skupaj z obrestmi 150.000 €/družino, potem se bomo pa čudili, od kod nam tako nizek standard - zakaj je država tako draga. Cenejše variante pa lahko drugje vidimo kakšne so. 😃
Skratka, treba bo biti potrpežljiv, nisem prepričan, če bom to čez 30 let potreboval ali dočakal.
Kar se pa tiče kolon bo pa jutri spet žurka, ponedeljek plus študentje v ljubljano....
Uni ki pravijo, da ni potreben tretji pas mi naj prosim razložijo zakaj je bil pred leti potem potreben drugi pas.... 🥴
Razlogi so isti kot takrat... 😉
Če mislijo drugače, potem naj nehajo graditi 2.tir....
Tretji, čez nekaj let četrti, ... pa peti .... Bomo Slovenci delali le še za ceste in avte? Kaj bo ostalo od naše lepe že tako majhne pokrajine?
Nekako moramo spremeniti navade, politiko. Recimo veliko ljudi, študentov se je v zadnjih letih nastanilo izven večjih mest, ker so se nastanitvene nepremičnine podražile preko vseh razumnih meja. Tako sedaj v Ljubljani na primer, študentje skoraj več ne dobijo dostopnih sob, ljudje pa so se izselili v dostopnejše zidanice po Dolenjski. Vedno več stanovanj pokupijo investitorji in jih oddajajo turistom. To ne vodi več nikamor. Sem mal hud.
V bistvu gre le za to, da pač potrebujemo tretji pas ni druge. Vsaj na teh najbolj obremenjeni delih ceste pa če se vsi praznoglavci v bran postavijo, da tega ne rabimo.
Drugač pa je @Shrek točno to se dela, ker na voznem imaš nepregleden konvoj kamionov, ki ne upoštevajo varnostne in dejasnko se zgodi, da po več kilometrih ne moreš na desni pas, da bi iz njega potem se izločil na izvozu. Če bi imeli tri pasove to ne bo več misija nemogoče, kot dejansko zadnje čase v konicah rata.
Pa seveda, treba bo povišat ceno cestnin za tovorni tranzit, ker je trenutno med najcenejšimi v EU in kar vabi vse to na naše ceste, namesto, da bi del prevzele Avstrija in Nemčija. Shrek, ti verjetno to veš, da je cestnina pri nas najcenejša, a ne?
Če prav razumem, bi trenutne prometne avtocestne zastoje popolnima odpravili z dvigom omejitev oziroma bi ob konicah celo morali po prehitevalcu vsi voziti 200 km/h, po navadnem pa najmanj 130 km/h? 😀 Saj me čudi, da se tega še ni spomnila šivilja. 🤣
Če pogledam avtocesto od Grosupljega do Ljubljane. Da bi tvoja teorija Boss bila učinkovita tudi v praksi, bi jaz zjutraj v Grosupljem moral čakati v stoječi vrsti za morebitno vključitev v enakomeren tok vozil, ki vozijo s hitrostjo zgornje omejitve. Čakal pa bi verjetno 1 uro za vključitev med voznike iz Dolenjske, ki drvijo v službo. Avtov je enostavno več, kot jih je po tvojih izračunih možno nabasati na avtocesto, verjetno preveč tudi za idealne pogoje. Saj ko se združujeta 2 cesti v 1 je podobno. Če sta obe polni, se zamaši in se vozniki na levi in desni rinejo iz 2 v 1 kolono.
Sem mnenja še v drugih kontroverznih temah, da na splošno množice delujejo dobro, kadar se posamezniki držijo pravil. To, da posamezniki razmišljajo s svojo glavo (delajo po svoje, ne da bi upoštevali nasvete strokovnjakov ali se ozirali na druge) tudi na cesti povzroča dodatne težave.
Sam v teh gnečah vozim po desni (opažam, da se na koncu celo splača) in opazujem, kako nekateri medtem 5x ali več menjajo pas, povzročajo motnje in večajo verjetnost za kakšen karambol. Ni mi jasno, kako lahko na primer v jutranjih gnečah nekdo pričakuje, da bo po prehitevalnem pasu vozil 130 km/h. Ker se z višjo hitrostjo povečuje varnostna razdalja, isti avto porabi večji odsek ceste. In zmanjka prostora za druge ... torej vozim hitreje na račun drugih, ampak se v praksi ne izide, tako kot tako egoistično razmišljanje v drugih življenjskih situacijah za posameznika celo deluje, seveda spet na račun ostalih ...
Ja, kdaj se splača biti ovca, ker potem zadeve funkcionirajo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Saj imate tudi svojega TITO-ta, samo da ni ves čas na oblasti. 🤣
Treba je poskrbeti za lojalno volilno bazo, jo krepiti.
Popravljeno od Janez007Povezava za deljenje
Deli na druge strani