Skoči na vsebino
MOTO GP
Napisano

Zanimiv finish, nisem potem gledal dalje po izjavah ampak verjetno je martin sfural gume do 0le in ni meu več šanse

Če bi malo manj žgal in bil varčen bi gladko odvodil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem pa za rojstnodnevno darilo dobil tole iz Hoferja

WWW.HOFER.SI

Tako zabavna je kakovost po nizkih cenah. FERREX Akumulatorsko večfunkcijsko orodje po HOFER CENI – zdaj v vaši HOFER trgovini. Več kot fer.

Zaenkrat rezal samo plato v kuhinji pri eni montaži, so far so gut.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 51 minutami je Gregster napisal:

Jaz za nič. Žena rabi za delo od doma. Gre se zgol za dva ekrana miško in tipkovnico. Ne rabi bit neka huda mašina. Važno da dela bp. Sedaj dela 10 min.in je konec. Drajverje sem naložil. Zdaj ne vem al je z dockom kaj narobe ali je kaj drugega. Kakše ideje?

Ah, če rabiš res za to osnovno uporabo lahko vzameš tole:

https://www.amazon.de/-/en/Display-MacBook-Lenovo-Thinkpad-Laptops-Black/dp/B0BQLLB61B

Ta ima EN 4K@30Hz in NIMA ethernet priključka.

Če rabiš dva monitorja poglej kaj cenovno ugodnejšega: https://www.amazon.de/-/en/dp/B08GK9J4H1/ref=emc_b_5_i?th=1

Ali rabiš ethernet? To jim kar dvigne ceno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 16 urami je Gregster napisal:

Ma kdo slučajno izkušnje z docking station? Konkretno tale?

WWW.MIMOVRSTE.COM

Ste naveličani enoličnosti priklopnih postaj, ki vedno izgledajo enako? Potem si...

ODVISNO ZA KAJ GA BOŠ UPORABLJAL

Jaz ga ne bi vzel, ker podpira samo 60Hz pri 2K, hočem imet pa čim višji refresh rate

Za 4K@60Hz oziroma 1440p@100Hz potrebuješ kaj takega

https://www.amazon.de/dp/B0BCQ6VP1C?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1

To smo vzeli kolegu za bday, dela BP, edino neke driverje moraš inštalirat

Ma pa on ekran za igre še vedno štekan ločeno, da dobi tistih 144Hz ven, ker prek docka ne gre - za službeni računalnik dela pa 100Hz brez problema

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Z Amazon.de dobil RAM in zamenjal 16 => 32 GB. Da sem lahko snel starega sem moral odmontirati hladilnik CPU, procesor očistiti in namazati z novo termalno pasto in vse skupaj zložiti nazaj.

image.png

image.png

image.png

image.png

Rame imaš 3200Mhz, nastavitev je 2666Mhz.... pojdi v bios in spremeni nastavitve!!!!! (ob predpostavki, da matična podpira 3200)

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 2 urama je samSimon napisal:

Ma ni čist tko, ne vedno.

Če dam plato, ram in procesor vse po 20€ in grafično za 40 je to že 100€ Za ohišje in diske mi je vseeno, za napajalnik bi pa tut pričakoval 40-50€,če ma še leto in pol garancije. Vsaj ocenu bi tko čez prst, da bi ble to neke normalne cene, ne vem, zato sm prašu še za mnenje.

Tukaj napiši oglas, veliko se tukaj prodaja rabljene robe, tudi sam sem tu prodal grafično in cpu

https://slo-tech.com/forum/20

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Pri sosedih iz dolgčasa kupil Ožujsko v steklenici, piksni in plastiki.

Očitno sem zajebal vrstni red ali jih spil preveč, ker mi je ta v plastiki zgolj malenkost slabši :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 25 minutami je Boss napisal:

Ja tole me najbolj bremza, ker človek bi verjetno pričakoval vsaj 600.

Tale AW je vrhunski, kupil sodelovec in je za prste obliznt

Če iščeš navadnega, imaš della za pecto eur, UW 1440p 144hz - meni je bil to best buy

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je Boss napisal:

Uč se mi je zataknil za tole zadevo, ker G9 je pač preširok ampak G8 pa hmmm, zgleda kr ok.

WWW.SAMSUNG.COM

85 cm (34") OLED Odyssey Gaming monitor G85SB z očarljivim pogledom v OLED, navdušujočo hitrostjo, igranjem v oblaku na...

Jaz bi vzel to.

https://www.amazon.de/-/en/Alienware-AW3423DWF-Inch-WQHD-3440x1440/dp/B0BHTDDMDN

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

V resnici mi je dolgčas, pri Mazdi trenutno ni nobenih pravih skrbi. Razen sladkih - razmišljam, kateri akumulator bi bil dober nakup, kakovosten, a ne preveč drag??? :) 

Sam pa že od začetka kupujem samo Samsung SSD-je in še nobeden ni "odletel". Tako da ostajam pri Samsungu. Danes sem še za tretji domač PC naročil enega EVO 970 PLUS 2TB. Mogoče bom še vse tri nadgradil s 16 na 32 GB RAM (imam pa notri različne in moram pazit, da bo šlo skupaj). 

Normalno :D 

Samsungi so top, tale WD je drugače identičen kot 990 PRO

https://www.tomshardware.com/reviews/best-ssds,3891.html

Ko menjam, bom verjetno ostal samo na nvme 2TB + navaden 2.5 samsung SSD 1TB. Tako da če kdo rabi 160 GB ssdje da se malo igra, imam nekaj od tošibe, tiste taprve še - dela ko šus

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Jebo ga FuksWagna pa njegov radio pa DAB!

Se je zgodilo, da se sam peljem pa sem prižgal radio, da ni kot v mrtvašnici. In radio lovi samo, dokler "vidi" oddajnik. Sem bil kakšnih 5 km od oddajnika in dokler sem videl tisto rdečo lučko na vrhu oddajnika, sem poslušal radio, ko se je lučka malo skrila za greben, je radio utihnil. Pa jebo ga DAB pa plavutka morskega psa pa da ga jebo 100x, Mazda 5 je imela klasičen FM pa bastono na strehi in je lovil po celi dolini od Čepovana do Grgarja. Ta pa samo, od koder se vidi oddajnik, ki je nad Grgarjem (oddajnik Sveta Gora)...

Ma ko si na DAB, a ne preklopi sam avtomatsko na FM, če ne najde signala?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 5. 10. 2023 ob 11:20 je SpEkTr napisal:

A se kdo kaj spozna na skiroje? Ne električni, navadni, z velikimi kolesi. Tamali morm enega kupit za v šolo in nazaj, ponudbe je cel kup, z nožno zavoro , z ročno, z diski ali brez,...z amortizerji ali brez :)

A znamka Hudora je kolikor toliko v redu, bi bila to v redu cena? Okoli 80eur vidim 

WWW.ENAA.COM

Skiro Hudora Big Wheel 205 se lahko pohvali z nosilnostjo do 100 kg. Preveri nižje cene in akcije.

Predlagam da greš v dechatlon in kupiš tole

WWW.DECATHLON.SI

Skiro je zasnovan za redne urbane vožnje na kratke razdalje (do 2 km). Velikost: od 145 cm do 195 cm.

Jaz ga imam pri sosedih za po kampu, na pivo, po smeti in tako

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 19 urami je TBA napisal:

ka pa vem če je CPU glavni faktor, prej grafična mogoeč mal ram. sam mam 5900x in 3080. vem da procesorja vsaj še 1 do 2 leti ne bom menju sploh k igram na 1440p kar bolj bremeni grafiko. na COD MW2 doseže 120-140 fps na trenutnih nastavitvah. 

Evo, tole je tipična izjava tega foruma :lol:

1. Nekdo predloži mnenje

2. Človek da komentar na to mnenje, ki ga podkrepi z dokazi

3. Nekdo reče "kaj pa vem"

Stari :rispekt:

Džabe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 2 urama je pob napisal:

V sili še hudič muhe žre oz. pije Petrol kavo...

20231005_070913.jpg

Meni je dvojni espreso od petrola top

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 urami je TBA napisal:

sej za nove AAA igre na 1440p, da bi laufale 165fps na max detajlih rabiš že kr zverino od grafične. 4080+ al pa 7900xtx:nevem:, moja 3080 ne premore tega. bo šla pa v menjavo čez kako leto

Mja, sam na ultrawide nisi na 2560x1440 ampak 3440x1440, kar je kar precej px več + cpu je dosti bolj obremenjen zaradi števila ukazov, ki jih more sprocesirat

Pri meni z 5800x3d in 7900xt v Call of Duty Warzone 2 komaj dosežem 144fps, zaradi narave mape, gpu ima tam okoli 4ms delaya, cpu pa med 8-10ms

Torej je težava v procesorju, potreboval bi 7800x3d… (ki je v praksi 10-15% boljši)

V multiplayerju kjer je mapa manjša pa z lahkoto dosežem 200 fps

Tako da za 165fps na warzonu v ultrawide 1440p res rabiš top notch procesor…torej če bi imel tega aw uw 1440p 165hz bi poleg jurja za sam monitor moral odkartat še najmanj pecto za novo plato, rame in 7800x3d, kar je pa za moje pojme že waste of money :D no spet, odvisno kako si želiš izrabit monitor, meni se zdi da je razlika med 60in100hz očitna, karkoli nad 100 je pa minimalna razlika - očem skoraj neopazna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

To mam doma..

A bo kej v redu?

20231004_134718.jpg

Najrej slivovko...potem ko si že v rožcah predlagam še malo rumčka... za na vrh pa medičko, da ne prsmrdiš v gostilno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 4 urami je TBA napisal:

Doma mam ze par let aw2721d pa sem cist zadovoljen. Za filme, igrce in občasno obdelavo video posnetkov je vrh kape. Če nenapovedano crkne mam trenutno nagledanga njihovga večjega ultra wide oled aw34...

Kar se grafičnega dela tiče mora bit ips ali pa oled z zelo dobro kalibracijo in visokim ppi-jem. Kar se graficne obdelave slik in video pisnetkov tiče večina prisega na ravne zaslone. 

Točno tega je sedaj kupil sodelovec.

V primerjavi z mojim dellom je razlika v panelu oled pa še 165hz

Čeprav že jaz imam težave dobit stabilnih 144fps, kaj šele 165

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 4 minutami je Slivka napisal:

Torej, če na hitro povzamem vaju oba in strnem v en stavek, bi se to slišalo nekako takole:

- "Zaradi vseh zapletov se gradnja tretjega pasu ne izplača, ker preden ga bomo končali, se bo začel počasi umirjati promet zaradi dragih el. vozil in dograjenega železniškega 2. tira."

Sem kaj zgrešil?

Ne ne, jaz sem samo sarkastično razložil Biniju, kako je v izi poširat AC :D 

Raje naredimo še en ring okoli lj, bo bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.