Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bini napisal:
AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Glede na gabarite gre za križanca segmente B. A pogonski sklop in nekatere druge rešitve dajejo slutiti, da gre za avtomobil, ki se od...

Na sceno je stopil nova Honda HR-V ,konkurenca CX-30 ?🤔

Ko prebereš tale članek o Hondi in na koncu vidiš še ceno avtomobila ne vem zakaj bi jo kdo kupil v tem segmentu,ko pa je CX-30 stopnjo višje v vsem razen ceni......:nevem:

ta HRV nima ustreznega motorja in CVT menjalnika, tako da ni ravno zmagovalna kombinacija :).....razen če se voziš do 100kmh oz. skoraj nič AC.....

hybrid motor, ki je sedaj v Civicu 2.0 185km je edini primeren in dober motor/menjalnik.....HRV in CRV imata še star CVT in prešibak motor.....

je pa čudna politika Honde in motorne palete, v tega HRV-ja bi morali dati 1.5T motor iz prejšnje generacije civic-a (182km), pol bi se pa to malo bolje prodajalo 👍....sedaj imajo pa samo še hybrid-e (ok, edino v TypeR bo ostal bencinski motor, ampak to je itak avto ki ga ne moreš šteti v standardno ponudbo)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je TBA napisal:

Naročil novo naglavno ''lučko'' ;) 

null

image.png

koliko to stane dandanes, sam imam že zelo staro, je sicer led, ampak ko sem primerjal s sinovo novo na kolesu se vidi da je že boga kar se tiče svetilnosti :), ampak je pa lahka, ta zgleda kar "huge", kaj ima to zadaj, baterijo ? (moja ima baterije 3x aaa; spredaj v sklopu svetilke)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izgubljen (in najden) Huawei P20 lite
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Vsaka zgodba se konča. Ta se je srečno, po cca 22 neto urah iskanja. :)

Danes že 3-tji dan prečesavam z detektorjem kovin, nakar zaslišim gobarje, jih pozdravim in vprašajo, kaj iščem z detektorjem. Povem da mobitel, nakar pravijo, da so oni enega našli. Našla ga je deklica stara kakšnih 5 let.... in sicer tam, kjer sem šel mimo v zadnjem tednu najmanj 10x, včeraj še z detektorjem "prečesal". 🙃

Večino časa sem ga iskal popolnoma drugje 🙃

image.png

image.png

zdaj samo še loto ali eurojackpot vplačaj, pa si zmagal :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 17 minutami je Alex napisal:

No, če imaš pravo barvo, pa fensi feltne in se fajn šajna, se tudi obrnejo, pa čeprav za 10 let starim modelom. 😉

to moraš imeti pa potem kaj takega :), JAP avti niso interesantni :):):)

WWW.AVTO.NET

Audi A8 6.0 quattro tiptronic, letnik:2004,11500 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 minutami je NevLado napisal:

Ampak takole v primerjavi s konkurenco dobiš tukej za 46 tisoč bomba avto, polno opremo in preverjen motor...menjaš tiste podložke pa paziš na kratke relacije in imaš mir. 

No pa paziš na poklopljive špegle in volan :D 

to si napisal kot da je 46k € drobiž, no verjetno za koga je, ampak tisti si ne kupi CX-5 ? :).....in tole meni ni ravno prepričljivo :) "menjaš tiste podložke pa paziš na kratke relacije in imaš mir", sploh pa ne za avto za katerega bi dal 46k €......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Honda bencinska kosilnica je bila zelo draga, ampak vredna vsakega centa. Prej bo izgleda pregnil pleh, kot da bo začel nagajat motor - v 90% se zažene s prvim potegom, tudi spomladi. Tudi ostali deli so še celi, narejeni iz zelo kakovostnih materialov. Oče je medtem kupil že 2 cenejši in obe sta mu začeli po nekaj letih razpadati. Honda očitno da nekaj na kakovost. 🙂

IMG_20221002_171101.jpg

Si že pozabil, da si imel tudi Accorda, imam jaz enako kosilnico, 46-48cm doma, servis 1x leto, dela ko šus...ravno včeraj sem jo pral, z vodo nisem ravno bil previden....potegneš zajlo, pali v prvo :)....ko se jo kupoval v Trzinu, sem rekel, da če je vsaj tako dobra kot avti, jo vzamem in če mi dajo dodaten popust, ker ima avto Hondo, in so mi ga dali -10%.....so rekli, da dela in da bo prej preh/plastika crknila kot pa sam motor.... sem jo vzel in sedaj je pri bajti 6.let.....kosi in seka (kamenčke, ki se najdejo na poti).....servis na leto 30€.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Agregat za rezervno napajanje stanovanja
Napisano (urejeno)

@Janez007; ti se pripravljaš na kameno dobo oz. 3rd word war, ampak če bodo Ruskoti spustili jedrsko, ti to (in vsem nam) nič ne bo pomagalo, edino par tisoč € boš odkartal, da se boš počutil varnega :), malo joke-a, ampak a to res rabiš imeti na zalogi....v času žleda, sem prebival v Postojni, in kdor tega ni doživel v živo (otroka sem v vrtec nesel z derezami :)), nima niti pojma, kako je takrat bilo....smo bili v novem stanovanju in svečkah :).....tistih par dni ko je bila totalna je----ba, smo šli enostavno na drug konec Slovenije, kjer ni bilo niti duha in posledic žleda.....ko smo prišli nazaj so že uredili generatorje in je bilo kot da se ni nič zgodilo....(p.s. ne vem, če se lahko danes pripraviš na NNP program....je za moje pojme preveč spremenljivk v igri....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 5 urami je Z M A J napisal:

Mah kaj vem, pred časom sem bral izjave večih kolesarskih konkurentov, da vozi zelo agresivno oz. 'čudno' in da je potem razumljivo, da je toliko po tleh. (Povzemam besede kolesarskih mojstrov).

bojda pač nima kolesarskega občutka, ker je tako pozno začel in ni kolesar od vsega začetka, ampak je pa tako ali drugače CAR. p.s. mi je pa zelo čudno zakaj za boga mu jumbo visma sport director ni mogel reči, da je imel Remco defekt in da itak ne rabi šrintat za bonifikacije (ker kot drugo itak proti šprinterjem ni imel niti možnosti, da bi bil med 3) in da bi lahko prišel normalno 5 v cilj, pridobil 8 sek in danes in v drugih etapah napadal še teh 1.26 deficita....to je najbolj čudno od vsega....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Boscarol ni čist dobr razumel imena Kolosej... je mislil, da tam prirejajo gladiatorske igre zdaj mu je pa že žal, ker je videl, da tistih 9 obiskovalcev samo gricka kokice in sreba kokakolo.

dvomim da je kupil tole zaradi filmov, bolj zaradi elitne in ogromne lokacije.....vprašanje kaj bo v prihodnje tam....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Ravno sem v Motoreviji bral,clanek na to temo… in Mazda je glede tega dejansko najbolje ocenjena… Tesla je pa na zadnjem mestu….

WWW.AMZS.SI

Manj gumbov, (pre)več zaslonov?

pol pa folk govori da je Dacia slab avto🤣, pred MB in takoj za VW golfom :)....meni osebno je Tesla tako ali drugače eden izmed grših avtomobilov (ok zunaj je edino tisti model 6 spodoben), medtem ko noter s tistim ne vem koliko inčnim zaslonom je za 🤮)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Jaz včeraj nazaj proti Lj na Uncu ven, ker je bila kolona, ki se je začela par kilometrov pred Logatcem in trajala glede na AMZS aplikacijo do Brezovice. Drugač pa ja, ena rešitev je Horjul, druga pa na drugo stran proti Borovnici.

moja izkušnja (Gorenjka) pa je, da je najbolje kar ostati na AC, ker če je gneča se premikaš počasi, če je nesreča se premikaš počasi, razen če bi bila cela AC zaprta, pa še to uredijo hitro in se potem odpelješ, bolj počasi....ker vse ostale obvozne ceste (celovška-> medvode, celovška->tacen, ali potem vodice je full stop, ker vsi tja rinejo in je še večji kolaps....)....tako da sam ne prakticiram več obvozov po regionalkah.....možgani na off in lepo na easy po AC :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Saj dokler sem bil na AC, do Trzica, je bila povprecna poraba tudi 26 ali 27 kWh/100km… pa potem do Ljubelja tudi se, na drugi stran pa je zrekuperiral kar nekaj elektrike… Potem sem pa nazaj grede iz Celovca sel proti Borovljam in potem do Zelezne kaple... ampak me je navigacija peljala kar precej cez ene hribe ... torej veliko gor in potem spet dol ... Vsec mi, ko gre tako fajn v klanec... :) ... 

Doma nisem filal, ker ni bilo v avtu kabla za šuko vtičnico… samo uni drugi za “tamale” mestne polnilnice do 22kW… Tahitre imajo pa itak kabel ze na sami polnilnici… Sem najprej probal v Stanezicah ... ampak tam je samo 11 kW ... in se mi zdi, da je je pisalo, da bo do 100% polnil slabih 6 ur ...Potem sem sel na AC v Voklem na Petrol... tam mi ni uspelo zalaufati polnjenja z nobeno apliakcijo, ki sem jih prej namestil... Bi clovek priackoval, da bo delovalo vsaj s Petrolovo OneCharge... pa je pri skeniranju kode vedno jamral, da ne najde polnilnice v bazi... Po ene 15 minutah jajcanja sem sel do Vrtaca na Primskovem, kjer je Moon-ova 120 kW polnilnica... Tam je slo pa "s prve" z uporabo aplikacije gremonaelektriko.si ... 

Heh....porabil si najmanj 2h svojega časa , za benz/dizel tank pa 3minute, to tudi steje...za moje pojme el.avto no go....po drugi strani koliko pa sploh stane ta famozni škodilak 60k+ eur?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Pa Toshibe so tudi znane kot vzdržljive in zanesljive. Sistem zunanje in 2 notranjih enot (inverter) nam dela že 18 let brez kakršnihkoli težav, servisov,... samo vsako leto operem filtre in malo posesam notranji enoti.

ali notranjo enoto tudi kaj čistiš/našpricaš s kakšnim čistilom (če da kaj uporabljaš?)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 49 minutami je Boss napisal:

Sem rekel, da ne bom prej pisal , dokler se zadeva ne zaključi... žal je tako, da kvaliteta storitev je kot kaže v prostem padu in servisi niso nobena izjema.

V glavnem zgodba o montaži klime:

Sredi aprila sem se odločil, da naročim hišno klimo in da ne bi to bil nek cheap poceni shit sem naročil na Enaa klimo Mitsubishi tam nekje 4kW. Zadeva z montažo je nekje v rangu 1700 EUR tako, da temu primerno človek pričakuje, da ne bo zapletov. No in se je začelo.

1.) Klimo plačam na Enaa, nakar mi čez par dni sporočijo, da klime ni na zalogi in če hočem drugo. Emmm, kako je to torej, naročim, plačam Mazdo 6 dobim pa CX-30. Ma sej je isto, avto je pač avto.

2.) Po cca 10 dnevih pogovor na najvišji ravni uvoznik le najde klime in veselo sporoči, da ni panike, da zdaj jih pa imajo.

3.) tri dni kasneje klima prispe.

4.) monterji se tudi najavijo, da pridejo čez en teden. Ni treba noret, kr počasi fantje lepo v miru, da se vam ja ne bo preveč mudilo in boste kaj zašuštrali.. Vročine tudi še ni saj je šele začetek maja.

5.) začetek maja je klima postavljena in pri prvem testu je izgledalo vse OK. Žal je bilo pa še dokaj hladno in se ni dalo ugotovit a je vse OK.

6.) do srede junija je bilo vreme normalno toplo, da klime nismo prižigali in takrat pa šok - klima ne hladi in samo meža zrak.

7.) kličem tele monterje in podam reklamacijo ter nevsiljivo namignem, da verjetno je nekje na povezovalni napeljavi spustil plin.

8.) čez kak teden pride druga ekipca monterjev v kateri je bil en vsevedni mladi nadebudni monter, kateri se je zapodil po lojtri do zunanje enote. Priklopil vakum in ugotovil, da vse deluje in da nikjer nič ne spušča. Ok, našiba not plin do ustrezne meje. Ampak zadeva ne hladi. Previdno namignem, da bo verjetno težava nekje na napeljavi oziroma tam, kjer so narejeni stiki. A gospod to pa ne, vse je OK, to bo nekaj narobe z zunanj enoto. Kot kaže je pokvarjena in me vabi na lojtro naj grem poslušat, da se sliši, da notri nekaj pušča. Ok, ker pač sam nisem stručko to vljudno odklonim in rečem, da so konec koncev oni strokovnjaki in da že vedo kaj delajo.

9.) nakar me model razveseli še s podatkom, da oni niso uradni serviserji za Mitsubishi in da bodo sporočili naprej uradnemu, da naj oni preverijo. Men je bilo to čudno in sem povedal, da je uvoznik zraven dal list in da so tam oni navedeni kot uradni servis. Ok whatever naj uredijo.

10.) 10 dni kasneje, me kliče ta pooblaščeni serviser, če lahko pride čez 15 minut. Ker sem v službi na hitro organiziram, da mu nekdo odpre. Model premeri vse, nato je pobral dol parapet in ugotovil, da pušča klima točno na spoju (gl. tč. 7.). Dobil tudi sliko kako je milnica lepo delala mehurčke. Model pravi, da on sicer lahko to zrihta, ampak da bo zaračunal in naj raje to naredijo v garanciji monterji, ki so zašuštrali. On bo pa oddal poročilo uvozniku.

11.) ok spet kličem monterje in povedo, da bodo imeli čas čez en teden v petek ob 14 uri. Zdaj sem že dokaj resigniran in hvala bogu, da je vreme hladno in nisem težil, da naj se mi takoj nalimajo.

12.) pride petek in nek mali črviček mi je namignil naj pokličem, da ne bom na vrat na nos hitel iz službe domov. Pokličem ob enih pa se mi opravičijo, da se jim je montaža zavlekla in da pridejo med tretjo in pol četrto.

13.) Ok pridejo mal čez četrto in to je že tretja različna ekipa. Pokažem sliko in monter se strinja, da nekaj ni bilo v redu zategnjeno. A bejš Sherlock. Ok zategne pol mi pa reče, da ima problem - men se je dobesedno zmračilo. Pove, da nima plina, da bi napolnil. Eeee what, resno, se hecaš model. Pa ti montiraš klime pa nimaš plina. Mi reče, da ni panike, da bo naslednji dan v soboto ob 11.uri prletu, da preveri tesnost in da nafila.

13.) evo sobota, ostanemo doma in ne gremo na izlet, ker pridejo monterji popravit sranje, ki se vleće že en mesec. Ure minevajo monterjev od nikoder. Enostavno odložim telefon in si rečem, da boljš, da ne kličem, ker bo pizdarija.

14.) ponedeljek, seveda nihče ne pokliče in se tudi ne pojavi. Nekako logično, a ne? Ob poldne pokličem in se predstavim ter jih vprašam, če se mal hecajo. Tetica na drugi strani se hiti opravičevat, da bi morali priti v soboto, ampak da jim časovno ne znese, ker imajo predvideno dve uri za montažo. Jo vljudno vprašam a naj ta primer predam inšpekciji in če sprožim pri zastopniku stvarno napako, ker ne znate zrihtat? Mi tetica reče, zakaj sej še ni zmontirano. Pol meni kliker upali, da jaz govorim o mojem primeru ona pa o nekem drugem (očitno imajo prakso nesolidnosti in šalabajzerizma). Ji še 1x razložim kdo sem in da ne rabim montaže, ker je bila narejena dva meseca nazaj in da imam samo en tak mali majcen problemček, da stvar sicer zgleda lepo ampak da ne deluje. No, obljubi da pokliče svoje monterje.

15.) pokliče monter, da pride v roku pol ure, jaz skoordiniram spet, da jim nekdo odpre, tetica me kliče, da pridejo fantje, monter me spet kliče, da so zdaj vse zategnili in preverili, da ne pušča. Nato me spet kliče čez 15 minut, da je plin notri in da zdaj pa res hladi. Wow zmagali smo...

Upam, da se je komu uspelo prebiti do konca, ampak sem rekel, da tole moram delit z drugimi, ker človek skoraj ne more verjet, da se to dogaja.

Jaz bom pa verjetno še kar nekaj časa s strahom vklapljal klimo in preverjal ali hladi. Razni tajmerji in remote WiFi vklopi klime torej vsaj za enkrat odpadejo.

Ja žal je taka realnost, jaz se v primeru kaj večjih zadev apriori ne odločam za neke mix variante, ker kolikor privarčuješ, imaš s potrncialnimi težavami in predvsem izgubo časa ogromno stroškov....podobno imam jaz izkušnjo s Telekom majstri, ko sem delal hišo in priklapljal internet 😉😁, javil sem jim 1.teden pred predvideno montažo, da naj me en dan prej pokličejo, ker nimam 5min iz službe do doma, no zgodilo se je kot pri tebi...klicali so me ob 10ih dopoldne in "mi smo tukaj , a nam lahko kdo odpre?!?🤔😉"....in tudi tista točka je znana "pridemo ob 7ih zjutraj" pol se pa primajejo ob 10ih...vesel sem, da sem s temi posegi zaključil, sicer se pa resno vprašaš, da je zadeve, ki jih lahko (znaš) narediš sam,najbolje urediti sam/s pomočjo kolegov.....p.s. ko si pisal ravno o klimi , sem imel jaz izkušnjo, ko so sicer vse bp naredili, ampak ko so priklapljali zunanjo enoto na elektriko, sem jih gledal in rekel, da naj kable ustrezno izolirajo in vsi so me pogledali, en me je vprašal "vi ste sigurno električar?🤔"...fantje ne, jaz sem vam plačal 2k eur za montažo in želim, da je narejejo bp in korektno.....tega zavedanja dandanes ni več....žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.