?e spet jaz . Pri naslovu teme: "A ma kdo iz LJ ?piralco" sem prvo pomislil na tisto ?piralo kot kontracepcijsko sredstvo. A to je zdej nova moda na forumu da se pi?ejo dvoumni posti?
Na? mucek rad dvoumno bere. ?e se ne motim si se enkrat ob moje kobile spotaknu, hehe.
Hmm nekak res nisem hotel pisat o tem a ?e ?e tolk ?elite...
Evo vera: boli me kurac kera vera. Dokler je vera. Dokler ni izgovor za pokole, vsiljevanje na koncih sveta, kjer nima? kaj iskati, vsiljevanje kulture tam,kjer je sicer ?e stoletja druga?na. Nisem katolik in se mi fu?ka za vero. V bistvu mi gredo na kurac fajmo?tri k fukajo otroke in zato serkev skoraj sovra?m. ?e slab? so pa zihr musli?i, ki si v imenu vere drznejo tulit ubij tega onega. Vera ni ubijanje. ?e nikol bla. To je izkrivljenje obrezan?kov. Vsak vera v pravem smislu je koristna in se trudi ljudem pomagat v lajfu, k pa? ni videoigrca.
Kar me pa moti, pa sem ?e pisal in lahko ?e, so pa ?efur?ki (vse pasme ju?no od kolpe), ki so rojeni v na?i dr?avi, ?e ve?, njihovi star?i so ?e rojeni v na?i dr?avi oni pa nam in na?im otrokom v ?olah vsiljujejo svoj jezik, so neprilagojeni in se obna?ajo popolnoma tako, kot da je vse njihovo in kot da so oni doma tukaj, ?eprav so roko na srce pri?leki, in dr?ava Slovenija jim daje kruh. Stavim, da tisti, ki so zadnje dva tri posta najbolj cvilil spadate to?no v to pasmo, ki jo najpogosteje najde? v kak?nih fuđinah, na jesenicama in morda u velenju.
?e bolj me moti, da na?i otroci (dosti se vozim s trolami po treh ve?jih slo mestih) ki se jim vidi originalno podalpsko poreklo uporabljajo jezik z mo?no meh?anim L jem, k se to?no ve od kod prihaja in to samo zato, da so integrirani v ?efursko vsiljevanje kulture, ki ga do?ivljamo pri nas vsak dan, na vsakem koraku ko pa kdo to omeni, si pa takoj nestrpen.
In ?e kot zadnje me moti, da lahk o v tej dr?avi en pohlepen tatinski srbin prileze tako visoko, kot je. Povsod bi mogla bit neka meja, pa je pri nas ?al ni. Prav rad bi videl slovenceljna na jugu, da bi kandidiral za va?kega svetnika. Mislim, da ga pospravijo. in to takoj. ?e smo pr politiki, pa si itak vsaj dva kandidata zaslu?ta takoj?en arest. ampak tega ne bomo dosegli.
In ?e enkrat, ni? nimam proti ljudem, ki so tukaj od drugod, integrirani in ?ivijo po na?ih normah, ker so pri?leki in so to dol?ni. Celo cenim, da so se sposobni prilagoditi. Kaj delajo doma med svojimi zidovi, mi je vseen. Tudi ?e gre Janez u doj?land, se mora nau?it nem?ko (?al ponekod tur?ko, ampak to je ista tema). Take zelo spo?tujem. Naravnost sovra?im pa drhal, ki v Sloveniji zganja ?efuraj. Takim bi pa z odlo?bo zaplenil vse kar imajo in jih z ?ivinskim vagonom poslal od koder so pri?li. In vsa te razna vsiljevanja ju?ne kulture od raznih ?efurskih lokalov in koncertov dalje, bi zaprl, ker se prav vidi da ne gre za koncert, glasbo, gostilno ampak samo za eno samo vsiljevanje ?efuraja na vsakem koraku. ?e nekateri voditelji s ponosom ob vsaki priliki poudarjajo od kje so.
In ?e jim je tok fajn tam dol, da z vsemi mo?nimi posku?aje to tukaj objokavat in tukaj neko nostalgijo zganjat, naj spizdijo nazaj dol, noben jih ne rabi tukaj. Bo vsaj ?e kje kaka slovenska dru?ina kako neprofitno stanovanje dobila ne sami jugovi?i in cigani.
In kot vse mi ?al dojamemo ene 20 let za Nemci, bomo tudi tole zgoraj dojel ?ele ?ez kake 15 let ko bo ?e prepozn. Nemci so ?e dojel, da so se jim tur?ini preve? razpasli. ampak ?al so zamudil. Mi pa tud ?e.
In ?e bi imel zlato ribico, bi ji rekel, da naj na celem svetu vse selitve po letu 1950 prekli?e in da vsakega nazaj na svoje mesto. S tem bi re?il kar nekaj vojn in nesporazumov.
Pa ?e to: stavim, da se dost ljudi strinja z mano, pa si tega ne upajo izre?i. Morda ne tok ekstremno, a kon?no tudi jaz nisem neki extremen, ?e se dr?i? nekih normalnih normativov.
Zdej me pa zarad mene raztrgajte in banajte ?e ?ete, jst se ne oglasim ve?.
@Gustav - zakaj si brisal, mene pa zanima, pa ?e nekako sva na isti strani, hehe
Zakaj sem zbrisal? Zato, ker karkoli re?e? na to temo si nestrpen, pa se mi ne da poslu?at napadov. Pribli?na veza in moje skromno mnenje ki zlo pa?e k taki tematiki bi bila lahko tale link, mislem d smo tud mi ?e tam tam, ne glede na pasmo:
I??em kje bi se dalo dobit kobile oz stolice, kovinske pa da ma nekaj nosilnosti, ene 200 kg. ?e bi bli nosilci ?e izvle?ni tok bol?da lahk mal vi?ino ?tela?. Tisti kvazi nizki odri so ?ist predragi rabm nekaj da vr?em ploh gor in basta..... Merkur ma en ?rot k niti cekra ne dr?i, v bauhausu ?e nism bil, a ma kdo kako idejo? ?e ne, bo treba kakega doma?ega ?vasarja vpre?ti. v mislih mam neki tazga kot na sliki.
Jap na routerju lahko vidi?, kdo ti na mre?i visi. Druga?e pa zakleni wireless. Ali pa samo approw-ej PC-je na podlagi MAC adrese kateri se lahko poslu?ujejo tvoje mre?e.
Al pa nehej nage babe dol cukat z mulo pa bo net delu dost hit.
HEHE
to z nagem babam mi je v?e?. ampak ain't that cute... but it's wroooonnng !!!!
Wlan je pa zaklejen, ampak kokr vem to ni problem ofnat, ?e si le mal hekerja....
Se mi pa zdi da imam zlo po?asen net sploh za 4/1, seveda v call centru trdijo da je vse b.p. A obstaja kak program da mal bele?i up in downloade? Pa ?e to kje se vidi ?e se kdo na wlan obesi?
Sorry All4spin ampak Italijani so (smo) pa res ?istokrvni ?alabajzarji...
Sobota trajekt Piombino - Cavo tu tu tu tu tu se peljemo, kar na enkrat ovinek za 180 nazaj proti pristanu in stop....seveda smo se konkretno guncali, ker to je podobno ro?ni z avtom. ?oln ob boku iz luke - vsi pregledovali vrata zadaj...
Nakar pride kapitan - tipi?en zape?en italijan s cigaro v ustih...ma vai vai...v stilu kaj pa gledate teraj dalje sej bo v redu...
Na sredi poti so za?eli vrata loviti s ?pago, ob pristanku pa so vrata ?e konkretno plu?ila po morju avto odelek pa ?e stal v 1cm vode....
Gremo naprej
100? kavcije za mobilno hi?ko, ni problema, problem pa je bil ko je treba to dat nazaj...pla?am polno, seveda vse brez papirjev in potem italijanka faca in ke' ke' mi non kapi?e? Pa vse smo se razumeli do sedaj, in me je hotel prepri?ati, da je kavcija v?teta v ra?un, da sem pla?al toliko manj...bemu jim mast 10 minut sem se miril in mirno stal za svojim da ima ?e mojih 100?. Po 15 min se je dal prepri?ati vrnil 100? in za?el jamrati, kot da se je cel svet obrnil proti njemu zaradi mene....
Ni ?e konec
Portoferraio - petek pred odhodom, ?e konkretno pihalo sedimo na kavi v zasteklenem vrtu, pride ?enska odpre vrata, in ker je bilo na drugem koncu odprto ji strga vrata z rok jih obrne in s kljuko razbije steklo okna....
?e bi kdo tam sedel bi ga lahko porezalo konkretno....Italijan pride pogleda kaj je blo re?e vafankulo in zbrca stekla pod prazne mize, ve?je kose pa na cesto vr?e
Bom pa? ?e enkrt pogledu ?e sem res spregledu da se ga da updejtat for free.....
?e en ques?n: ki?ta mi postaja na netu precej neodzivna, t.j. precej dolgo traja d se odpre ?e sam najdi.si. Ko kliknem refresh je vse takoj prikazano. Torrentov ne ?lepam dol, ali kako druga?e zabijam linijo. T2 pravi da ne vidi napak na moji liniji, men gre pa ?e na k brskat po netu doma. A ma kdo kako idejo kaj ga boli? Seveda sem ?e resetiral modem od t2. Mal me skrbi da nala?? ?topajo, da bi prodal hitrej?o linijo (zdej mam 4 /1) pa je na za?etku ?pilala ko amerika.
Principielno ne pla?ujem za softwer in to iz bridkih izku?enj. Enkrat smo kupl winse mislem d xp. Ko je blo treba pla?at 100? so bli vsi zlati, ko sem pa rabil support ker njihov ?rot ni delal, pa nikjer nobenga in tono izgovorov. Fak off, stavim da je nod isti. Ko se neb updejtal, bi bil cel kup krivcev samo eset ne.
Tukaj ste mi nekaj ?asa nazaj vsi svetovali neke brezpla?ne Antiviruse in sem po nasvetu izbral avast. Sedaj ho?e gnar, bemumast podalj?at se pa ne da ni?. Kaj mi je storiti? Spet menjat av program?
Zadeva je taka, da imamo po celi pisarni samo stekleno steno, ki se je ne da odpreti. Pri vsem tem nam precej manjka sve?ega zraka. KEr oken ne smemo vgraditi (dolga zgodba), bi rad v ?ipo vtaknil nekako okroglo prezra?evalno lino (FI100mm cca) ki bi se jo dalo zapreti in odpreti. Problem: kako to na licu mesta zmontirati v termopan. Problem 2: kaj sploh kupiti.
imam eno pokvarjeno navigacijo - po?en display. Ker je gizmo ?e precej aktualen Garmn Nuvi 3790T, sem firb?en ?e je smiselno zamenjat oz popravit display za neko razumno ceno. Na Garminu pravjo da se ne spla?a, naredijo pa izvengarancijsko menjavo in mi priznajo 85? popusta na polno ceno 368?. Hec je, da se jo preko amazona dobi za 276?........
Jah po?as gremo tam kjer je tujina, kjer se vse spodobni kanali ve? ali manj pla?ujejo.
?e pla?uje?..... 12? po zakonu + ?e kabelskemu operaterju nekih vsaj 19?. A pohlep nima meja..... Umetnost pa je v tem ,da nas prepri?ajo, da mora tko bit. Kaj ?e? lep?ega....
Men gre tud na k T2 sem se spi?il zadnji? ker so spet ?ist pregonili programsko shemo. Ukinil so en lu?ten otro?ki program KIKA in nem?ki ?portni DSF. Pol pa poslu?am razne ideje o negledanosti (ne me je** z negledanostjo), a ?panski telenovelas je pa bolj gledan, pa npr russia today. A je tok te?ko napisat sdori predraga najemnina, pa ?ao.
Pa ?e to na?rtno slab?anje programskih shem je voda na mlin raznim POP NON STOP ponudbam, mamu jim. Najprej 12? po zakonu za rtv, potem kaj jaz vem kolk za kabelsko, pa ?e 11? za popnonstop. Dizastr. Da ne govorim, da je ob filmih natanko vsake 15 min za 10 min reklam. Prav obupno. ampak dajat 50 60? za TV mi je pa tatvina.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Shit narobe sem kliknu..... :/
Have a nice and productive day!
Your future depends on it.
Your LIFE… depends on it.
A Klokateer...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani