Komu si pa ti šel pomagat Alex oziroma boš šel jutri? Sej ne da je fora, da bi vsak Slovenec šel komu pomagat, ker to pomeni da se na Koroško in Savinjsko odpravi 2 milijona ljudi pomagat. Dejasnko bodo zdaj bolj potrebovali denarno pomoč kot pa množico pomagačev. Prvi šok je mimo, kar se je dalo rešit so rešili, zdaj pa obnova. Za obnovo bo pa potreben denar.
Sem bil na otoku, torej sem bil za nekaj časa otočan. In ste bili vi celinci. 😉
Ne vem, če ste anticepilci na tekočem, a se vrača kovid na velika vrata. Nova različica, ta jezopet bolj kužna. Tudi pri nas je že prisotna. 😉
Protesti (protestniki) takrat niso bili nasilni, bil pa je nasilen nastop policije, ki je z nasiljem poizkušali sprovocirat nasilne izgrede.
Aleks, a to si se pa od svojega firerja nauči, da kadarkoli odpreš usta se zlažeš?
A niso razbijali in metali kock po Ljubljani anticepilski huligani, da so jih morali policisti malo ohladiti? In potem so se še pritoževali nad zastonj ohladitvijo. Pa ti razumi ta folk. Tudi, ko je kaj zastonj jim ni prav. 🤔
Linkas clanek SDSovega medija, ki drugega itak ne zna, kot da izkorisca dano situacijo za blatenje … pa se da na vecih koncih tudi prebrati, da so v teh kolonah vecinoma avstrijci, nemci in drugi turisti, ki imajo tudi jutri praznik in izkoristijo podaljsan vikend za pot proti morju… Zal smo tranzitna drzava… in predvsem poleti se valijo trume turistov iz severa proti jugu… Ampak toliko si verjetno ze star, da bi to lahko vedel… in se ni treba delat bedaka s takimi izjavami in podpihovanjem taksnih traparij…
Poisci podoben clanek se na moja-dolenjska, primorska24.si, …
Pa saj je normalno, da levi režimski časopisi ne bodo pisali nič o neumnostih svojega šefa. 😉
pred 3 minutami je Janez007 napisal:
Tudi mene pogosto komentarji zanesejo v politiko (in se zavedam, da sem preveč kritičen), pa mi je potem vedno žal. Pišem pa tisto, tudi o Mazdah, v kar sem na osnovi svojih ugotovitev in dobrih informacij prepričan. Če je le možno, navedem vir informacij, ki jih širim.
Fino je, da imamo različna mnenja, poglede in da se o teh lahko odkrito pogovarjamo. Dajmo to delat na spoštljiv način, brez osebnega žaljenja, obsojanja.
Smo imeli pred 20-timi leti eno predavanje v službi o pravilni komunikaciji. Če se z nekom ne strinjaš, ne rečeš "ti si butelj", ampak "jaz pa mislim, da je tako in tako ...". Torej, da izraziš svoje mnenje, ni potrebno drugega mnenja soditi, poniževati, ampak poveš samo svoje mnenje. Tako je v teoriji. 😀
Določeni politiki izkoristijo vsako priliko (tudi naravno katastrofo) za krepitev svoje politične opcije. To zame presega vse meje sprejemljivega političnega delovanja. Obstajajo pa žal še veliko hujše prakse, ki jih v Sloveniji na srečo še ni (včeraj sem se nekaj časa vozil s pogledom na Goli otok ...).
Pa a ni bo ob pandemiji enako, ko so golobnjak in njegovi podrepniki rušili oblast z nasilnim protesti?
Se strinjam, da se ne bi smeli žaliti. A eni tu gor pač ne znajo drugače. Takoj, ko napišeš kaj o njihovem vodji začnejo z žaljenjem.
Pač naj gredo na plesne vaje s svojim liderjem in naj uživajo še naprej.
Pišem samo to, kar so že vsi ugotovili, od gospodarstvenikov, zdravstva in ostalih, da je trenutni šef vlade nesposoben.
Pa napišite mi prosim, kaj je dobrega za ljudi naredil v enem letu, odkar zmedari in klamfa neumosti in posluša svojo ljubico, katere so prioritete v Sloveniji.
Nutrije to zagotovo niso. Medtem pa v ozadju, ko se ljudje čudijo nutrijam, privatizira elektro sektor in nastavlja svoje ljudi.
Tja se bo zagotovo vrnil po neuspeli avanturi v politiki.
Čisto podobno našim levakom, ko vzamejo besedo iz konteksta.
Napisal sem, če še znaš brati, upam da ja, da je žalostno to, da je model zoprn večini ljudi, čim odpre usta. Tudi tistim, ki so ga pomotoma ali namenoma volili in jim je sedaj žal.
Ne bodite svetniki in pridigarji, ker niste.😉 Glih ta pravi se oglašate. Ta prvi, ki mešate politiko povsod.
Pred eno uro je g.Wankel napisal:
Žalostno.
Kaj je žalostno? Ne razumem. To, da je golobnjak zoprn, čim odpre usta? 🤔
pred 57 minutami je Jest napisal:
Res je zalostno, da politiko mesas to… Cisto ti je zameglila um… Upam le, da nisi ti tudi mnenja, da je Golob kriv za to katastrofo?
Jaz priznam, da ne grem nikamor in ne bom delal guzve gnece na cesti … Od mene velike koristi ne bi imeli… Sem pa doniral na nekaj koncev nekaj denarja
Nič mi ni zameglilo uma, ne se bat.
Pač ne prenesem tega modela. Če bi bil tiho, bi bilo velikokrat bolje.😉
Komu si pa ti šel pomagat Alex oziroma boš šel jutri? Sej ne da je fora, da bi vsak Slovenec šel komu pomagat, ker to pomeni da se na Koroško in Savinjsko odpravi 2 milijona ljudi pomagat. Dejasnko bodo zdaj bolj potrebovali denarno pomoč kot pa množico pomagačev. Prvi šok je mimo, kar se je dalo rešit so rešili, zdaj pa obnova. Za obnovo bo pa potreben denar.
Jaz sem šel pomagat italijanskem turizmu. 😉 Za obnovo pa ne skrbi, ko bomo delal kako soboto zastonj. Bo že Golobček kako pogruntal.😉
Saj bi šel človek pomagat a kaj, ko ta golobin model odpre usta, te mine vse skupaj.
Hehe, pa sej to je praksa tako Italijanov in Avstrijcev. Pri njih so kot kaže neki drugi prometni zakoni. Bodi vesel, da ni zajahal sredinsko črto, kar je še ena bolj inteligentnih idej naših zahodnih sosedov.
Ravno danes sem se peljal po avtocesti do Verone.
Večinoma divjajo preko omejitev tam Avstrijci, pa Švicarji.(verjetno austrijanci I švajcarci) 😄
In tu pa tam kak naš Janez in Hrvat. Ja, pa tudi kak Madžar se najde. Ostali pa večinoma okoli omejitev, električarji na skrajnem desnem pasu 120,. Kamionov ni bilo, vožnja tekoča, brez enega samega zastoja. Res je super vozit po njihovih urejenih tropasovnicah.
Raje vozim do Milana kot pa od Kopra do Ljubljane. Pa še prej verjetno pridem.
Danes sem si za drobiž tole kupil. Včasih pride prav
Meni najbolj uporabno orodje. Za popravljati izvrtine za magnete na kitarah, za pobrusit kak višek lesa, za razširiti kako luknjo, za poliranje prečk... Skratka, zelo, zelo uporabno orodje. 👍
Pri nas na obali je bilo že v petek vse zabito na cestah. Da ne govorimo včeraj v soboto. Do Strunjana smo se cijazili tri četrt ure. Ja, bilo je nekaj tujcev, a večina je bila celincev. Tudi parkirišče na plaži v Strunjanu je bilo že ob 9 uri okupirano. Kaj bo šele jutri. 😬
No, ker smo bili pred kratkim v Dublinu, smo se slučajno prepričali, kje so nastopili. Ta tako reklamirani nastop se je odvijal v Whelan's Pubu. To je pub, kjer je vsak dan živa glasba. Sprejme nekje 250-300 ljudi. Takih pubov je v Dublinu na desetine. Tudi, ko igrajo lokalne glasbene skupine je v njih vedno polno.
Vstopnice se pa gibljejo od 5€- 30€.
30€ so, ko nastopijo kake bolj priznane domače skupine ali posameznik. Pri njih je bila vstopnina 15€.😊
Ne vozim lokomotive, kar je po mojem super poklic, odgovoren, dinamičen. Težko pa pri tem poklicu na lastne oči vidiš, zakaj se politiki grebejo za oblast in kako v resnici delujejo, ko pridejo na oblast...
Tebi sem na osnovi nekaj dobrih objav zaupal in imam sedaj v garaži dobre papagajke. 😉
Na osnovi obljub sem verjel, da bo bivši zagrizen komunist res deloval pošteno, v dobro ljudi, državnih družb, občinskih proračunov, postavljal na vodilna mesta poštene sposobne ljudi. Pa sem se uštel, popolnoma.
Pa dobro, Janez. A nisi dovolj star, da še nisi ugotovil do sedaj, da v politiki ni poštenih ljudi. Poznam kar nekaj ljudi, ki so (so bili) v politiki in vsi so začuda po preteku mandatov( upokojitvi) zelo, zelo dobro preskrbljeni. Večinoma imajo po par hiš, stanovanj, vikendov, dobre makine. Pa ji važno v kateri stranki so bili. Celo "mali" podžupani se "omastijo" in velikokrat pripravijo teren za poznejše bogastvo (beri kupijo pocrni, nezanimiva zemljišča, za katera se pa pozneje izkaže, da bo šla cesta preko).Tudi takšne tiče poznam.
Tako, da se ne slepiti, ko volite bilo katerega kandidata, da nima masti na glavi in je pošten. Pozneje se ugotovi, da so vsi bili že prej neki mučkaroši, da imajo oziroma so bili vpleteni v sumljive posle, da imajo pomembne sorodnike na pomembnih mestih...
Za nas navadne državljane je pomembno, da nas čim manj brez veze obdavčijo (že tako smo med bolj obdavčeni mi v Evropi) in čim več od države tudi nazaj m dobimo. V bistvu se moraš itak v vsakem primeru sam nase zanesti, a dejstvo je, da je bolje, da te pri tem ne ovirajo z neumnimi zakoni in davki. No, tej trenutno vladi uspeva ravno to.
Domoljub??? Sem v teh dneh izvedel za konkreten primer, ko je ta naš "domoljub" svojim namignil, naj ne pomagajo Koroški ... in niso pomagali s svojo razpoložljivo težko mehanizacijo. Bolano! Pred kamerami z lopato in polnimi usti želje po sodelovanju, v ozadju pa brezkompromisno delovanje za svoje politične cilje, četudi v škodo prizadetim obupanim ljudem. 😪
Tudi sam sem 14 let verjel v tega "domoljuba", ki razdira Slovenijo in ji je povzročil več škode, kot prejšnji teden poplave.
Karel Gržan je pred dnevi v dobrodelni oddaji RTV SLO dobro povedal, da bi moral on in podobni spokati iz slovenske politike, ker nam delajo neizmerno škodo. Slovenci in tukaj živeči ljudje (levi, desni, verni, neverni, cepilci, anticepilci, ...) smo v osnovi dobri ljudje in lahko kljub različnim pogledom odlično sodelujemo, si pomagamo.
Rekla, kazala. 😉
Po moje naj takoj spoka golobnjak in njegova falanga. Toliko škode, kot je že naredil in jo bo še, ni uspelo še nobeni vladi do sedaj. Tudi pri obnovi poplavljeni področij bo totalna štala, ker se model izgublja in strelja kozle, tako, da ima njegova PR služba polno dela, da ublaži njegove neumnosti. Že ponedeljkov prosti dan je ena izmed njegovih cvetk. Potem se bomo pa čudili, ko bo zopet avtocesta proti morju zabasana. Kdor je hotel oziroma kdor hoče pomagati bo to storil brez tega prostega dneva. In koliko škode bo samo s tem dnevom povzro"il gospodarstvu. Ali ne bi bilo bolje, da bi šlo teh izgubljenih 180 milijonov za pomoč? 🤔
Jaz? Kdo sem jaz? 😃 OK, recimo ena od rešitev je obdavčitev nepremičnin na osnovi njihove tržne vrednosti. To je davek, ki je v svetu v osnovi prihodek lokalnih skupnosti za potrebe infrastrukture. Del tega davka bi prelil na državni nivo v kolektivno zavarovanje za primere (samo) večjih škod. Tako bi davčna osnova dobila 2 pomena z nasprotnima interesoma - na eni strani ljudje radi špekulirajo in nižajo davčno osnovo, na drugi strani bi jih zavarovanje k temu malo bremzalo - če plačuješ davek za nepremičnino vredno 100.000 €, je tudi zavarovalna osnova 100.000 €. Davek bi bil nujno potreben tudi za korekcijo našega divjega nepremičninskega trga, kjer imajo nekateri posamezniki - fizične osebe tudi po več deset stanovanjskih nepremičnin, oddanih ali pa praznih, kot naložbo oz kapital za zlato rezervo. Mnogi mladi pa so dobesedno na cesti.
No vidiš, tukaj se pa 100% strinjam s teboj. A kaj, ko tega davka ne boš videl nikoli pri nas. Nobena vlada se s tem ne bi rada zamerila lastnikom - (pre) velikih hiš, lastnikom več stanovanj, lastnikom (pre) velikih vikendov. V tujini je to nekaj normalnega. Tako se v Avstriji dobi denar za gradnjo novih neprofitnih stanovanj. In je najemnina za ta nova stanovanja le par sto €/mesec.
Ravno sedaj na Irskem sem se pogovarjal z veliko Irci. Večina si ne more privoščiti niti stanovanja, da ne govorimo o hišah. Hiše na podeželju imajo večinoma od prej, podedovane, v mestih pa si jih lahko privoščijo le premožni. Zakaj? Ker morajo plačevati visoke davke na lastništvo nepremičnin. Se pa iz teh sredstev gradijo neprofitna stanovanja.
Zaradi mene, tudi če se jih ukine in uvede neprofitno javno službo za zavarovanje. Da nekdo že v osnovi iz nesreče ljudi dela dobičke, je zame čisto narobe.
A ne bi bilo lepo, da bi tudi banke sedaj talale zastonj denarja? Pa da bi tudi ti delal kak mesec zastonj?
Pa bi delal od sedaj naprej neprofitno?
Zavarovalnice se ne obnašajo čisto nič drugače on izplačili kot dosedaj.
Samo kaj, ko razni Janezi ne preberejo, kaj so zavarovali. Podobno kot ob najemaju kreditov v frankih. Potem so pa vsi drugi krivi. 😉
Ja, za dobro zavarovanje hiše ali stanovanja je potrebno odpreti globoko mošnjiček. Vedno je potrebno razmišljati vnaprej ali si hišo (ali stanovanje) lahko privoščiš zaradi poznejšega dragega vzdrževanja.
Kot drugo, bi bilo potrebno sedaj poiskati tiste, ki so na poplavnih področjih dovolili gradnjo, (če sploh so). Pri moji noni (stari mami) je bilo par hiš ob reki, ki je velikokrat poplavljala. In skoraj vsakič, ko je močneje deževalo, so bile te hiše poplavljene. Tako se je zgodilo kakih pet krat. To so bile vse novejše hiše iz sedemdesetih. Zakaj ni bilo prej tam hiš? Ker so stari prebivalci vedeli od nekdaj, kje se ne sme graditi. 😉
Kar se pa tiče zavarovalnic (in bank) te nihče ne sili, da se sploh zavaruješ ali imaš v bankah denar.
Sicer pa,ali ni normalno, da se vsa podjetja borijo za dobiček? Tudi tvoje.
Če be, je bolje, da takoj zaprejo barako.
Janez, daj nam razloži, kako bi delovala ta neprofitna, javna zavarovalniški "zadruga" ali po tvoje služba?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kdo pa si ti? A vodiš kak forum, pa da ostali ne vemo? Klub mehkih cur? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani