Skoči na vsebino
prepucavanja v zvezi z DIESEL vs BENCIN
Napisano

Boss tistale primerjava je bila dana bolj okvirno, ?e bi uspel kje najti primerjavo od 60-110 v tretji med mazdo 6 dizel in bencinarjem bi jo z veseljem prilepil. V obzir sem vzel 2.3 bencinarja ker si sam dal predlog da lahko testiramo tebe pa yavarja, torej :ne vem: :huh:

Teh zadnjih par stavkov mi pa zveni nekako takole; ja sej je bencinar malo hitrej?i, pa malo bolje pospe?i itd... (ravno to o ?emer je debata), je pa dizel cenej?i in manj zgubi? na njemu......ja pa sej tega vam nih?e ni oporekal. ;)

Uglaunem ne me narobe razumet, prav ni? nimam proti dizlom, dopade se mi navor, poraba, na spolni organ mi pa gre to da nekateri mislijo da so dizela?i oh in sploh pol pa doooolgo ni?, in da so bencinarji nevemkako inferiorni, ker ?e zdale? niso.

Vedno govorim da ko bom velik si bom nabavil terenca (pravega terenca ne SUV) tipa Patrol/Landcruiser, in ta bo 100% dizel :bravo:

Peace :rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kar se tice MPS, STi, EVo pa si mal mim brcal, ker se taki avti ne primerjajo z dizli (lahko pa das npr. za foro primerjat enega bmw 335d in kaksen Sti pa bomo vidli rezultate)

drugace je prihodnost v T FSI in T-jet (se pravi bencin majhna kubatura in turbo)

Ja res je Labi 2.0 turbobencinarji se ne primerjajo z 2.0 turbodizli, tuki se pa ?isto strinjam z tabo.......ker primerjave enostavno ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hmm tale test bi rad videl B)

Malce sem pregledal teste mazde 6 2.3 in mazde 6 cd143, obe sta kar blizu:

mazda 6 2.3

Pospe?ki (s) 0-100 km/h: 9,0s

1000m z mesta: 30,3 (178 km/h)

Pro?nost (s)

50-90 km/h: 10,0 (IV.)

80-120 km/h: 12,8 (V.)

Najve?ja hitrost: 213 km/h (V. prestava)

mazda 6 cd143

Pospe?ki (s) 0-100 km/h: 9,3s

1000m z mesta: 30,5 (173 km/h)

Pro?nost (s)

50-90 km/h: 6,9/13,3s (IV./V.)

80-120 km/h: 8,5/13,4s (V./VI.)

Najve?ja hitrost: 206 km/h (VI. prestava)

Glede pro?nosti je pomojem fer primerjava pri dizlu v prestavi vi?je saj ima konec koncev tudi eno prestavo ve?.

Vir: avtomagazin

Zgleda da ne govorim nekaj na pamet. :whatever:

Kar se pa imaginarnih serijskih turbobencinarjev ti?e pa: ever heard of FSI, MPS, STi, EVO itd. kratice. :ne vem:

Dej no Boss, you can do better than that! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

-koliko casa: ce bi konstanto peljal potem 530km (poraba bi bla cca. 12l/100km, tank je 64l) ali pa casovno je to cca. 3 ure

-kako: desna noga na gasu, leva noga pociva, leva roka na volanu, desna pri sovoznici ali big meku (oboje ne gre, zal)

3 ure dizel na 4500-5000 obratih :whatever: (?aki ?aki, btw. a nima tudi bencinar pri takih obrati podobno porabo)

pozabil si dodati ?e z ?epki v u?esih oz. muziko na max. da ne sli?i? tistega hropenja pod haubo :o , ki bi verjetno samo od sebe ponehalo prej kot bi pri?el na cilj....ups. :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Yes challege! :D

Boss, jaz vem, ti ve?, vsi ki so kdajkoli se vsedli v dizla vejo kaj dela dizel pri 5k obratov NI?, kaj dela dizel pri 4k obratov NI? torej ti ostane dejanskih uporabnih cca. 2500-3000 obratov da naredi? kar pa? mora? narest, pri bencinarju je ta razpon 2x ve?ji, torej mislim da je ta trditev da mora? pri dalj?em prehitevanju ?altat umes kar dr?i. :ne vem:

Vem iz lastnih izku?enj (alfa 1.9 jtd)

Labi pravi? da bi lahko vozil v ?etrti do 180, ja to bo to! Koliko ?asa in kako :blink: Al si mogo?e bencinarja mel u misllih ko si to pisal :P

Da sploh ne omenjam stro?kov servisa (tako kot pravi yavar), zvoka, ob?utkov itd...

Aja, pa ?e ena stvar, have in mind da govorimo o TURBOdizlih in NONturbo bencinarjih.

Upa kdo primerjat NONturbo dizla z NONturbo benz., oz. TURBOdizla z TURBO bencinarjem ?zmeden?;)

He, he, I just this kind of debates! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

V eni hribovski vasici, bogu za hrbtom, je ?ivela mlada punca Francka.

Enega jutra se zbudi in med nogami za?uti mo?no ??emenje, ki ni in ni

nehalo. Po parih dnevih se odpravi vpra?at ?upnika za nasvet, kako naj

se re?i tega ??emenja. "Ve?, to ti je muha noter

zlezla in zdaj ne more ven, zato te tako srbi. Vem kak?na je re?itev,

a ti ?al ne smem pomagat, ker sem ?upnik?" Francka ?alostna zapusti

cerkev. Na polju vidi soseda Poldeta, kako v potu svojega znoja,

okopava krompir. Pove mu vse glede muhe in ga zaprosi

za pomo?, Polde pa: "Jaz bi ti ?e rade volje pomagal, a sem ?al

prestar za kaj takega.." Nato pride do pa?nika, kjer je pasel krave

mlad postaven pastir. Ko mu zaupa svoj problem in ga zaprosi za pomo?,

se pastir veselo nasmehne in ji re?e, naj sle?e obleko. Francka jo

sle?e. Modr?ek je kar pokal od napetih prsi, gate pa so bolj odkrivale

kot skrivale, njeno medno?je. Potem ji pastir re?e

naj sle?e ?e to dvoje, se ule?e predenj

in da noge narazen. Francka ga brez obotavljanja uboga. Nato tudi

pastir sle?e svoje hla?e pa gate, po?epne pred Franco in se

poserje:"?e to ne bo

zvabilo muhe ven, potem pa res ne vem kako ?e pomagat?."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jst sem pa fasu vnetje bobni?a in sluhovoda :wacko:

Zdravnica mi je predpisala troje razli?ne tablete/kapsule in zdej sem prijetno zadet B):zvizga: (tole zadnje spada mogo?e v kak?no drugo temo :P )

Zgleda da bom prihodnjih nekaj dni kar nekaj ?asa pre?ivel pred kompujterom. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ej bbilder vrjami mi da nisi ni? izgubil, ne poznam vaju pa ti vseeno z gotovosto lahko to re?em, samo pridobil si eno izku?njo ve?. ;)

Dej malo poglej okrog sebe, ?ensk je kot listja, ti pa glih prihaja? v taprava leta.....rock on! B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Olje sem dobil kar lepo doma....iz friteze parkrat rabljeno, ko ni ve? primerno za cvrtje, enostavno zlije? ven iz friteze in namesto da bi romalo v smeti, WC ?koljko ali kamorkoli ?e ga precedi? skozi gosto cedilo (za posipat sladkor u prahu oz. kej podobnega) v suho, ?isto kantico in nato v rezervoar.

Za prvi? sem pustil v tanku cca. 15-20 l nafte in zraven prime?al 5 l olja.....zadeva laufa. Drugi? ra?unam da bom prime?al 10l olja in tako dalje. ?e se bo izkazalo da avto laufa B/P na olje bom pa? olje nabavljal v lokalnih restavracij ki pomojem itak nimajo kam z odpadnim oljem.

Avto je pa v uporabi dnevno tako da ni strahu da dalj ?asa nebi laufal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.