Boss tistale primerjava je bila dana bolj okvirno, ?e bi uspel kje najti primerjavo od 60-110 v tretji med mazdo 6 dizel in bencinarjem bi jo z veseljem prilepil. V obzir sem vzel 2.3 bencinarja ker si sam dal predlog da lahko testiramo tebe pa yavarja, torej :ne vem:
Teh zadnjih par stavkov mi pa zveni nekako takole; ja sej je bencinar malo hitrej?i, pa malo bolje pospe?i itd... (ravno to o ?emer je debata), je pa dizel cenej?i in manj zgubi? na njemu......ja pa sej tega vam nih?e ni oporekal.
Uglaunem ne me narobe razumet, prav ni? nimam proti dizlom, dopade se mi navor, poraba, na spolni organ mi pa gre to da nekateri mislijo da so dizela?i oh in sploh pol pa doooolgo ni?, in da so bencinarji nevemkako inferiorni, ker ?e zdale? niso.
Vedno govorim da ko bom velik si bom nabavil terenca (pravega terenca ne SUV) tipa Patrol/Landcruiser, in ta bo 100% dizel
kar se tice MPS, STi, EVo pa si mal mim brcal, ker se taki avti ne primerjajo z dizli (lahko pa das npr. za foro primerjat enega bmw 335d in kaksen Sti pa bomo vidli rezultate)
drugace je prihodnost v T FSI in T-jet (se pravi bencin majhna kubatura in turbo)
Ja res je Labi 2.0 turbobencinarji se ne primerjajo z 2.0 turbodizli, tuki se pa ?isto strinjam z tabo.......ker primerjave enostavno ni.
-koliko casa: ce bi konstanto peljal potem 530km (poraba bi bla cca. 12l/100km, tank je 64l) ali pa casovno je to cca. 3 ure
-kako: desna noga na gasu, leva noga pociva, leva roka na volanu, desna pri sovoznici ali big meku (oboje ne gre, zal)
3 ure dizel na 4500-5000 obratih (?aki ?aki, btw. a nima tudi bencinar pri takih obrati podobno porabo)
pozabil si dodati ?e z ?epki v u?esih oz. muziko na max. da ne sli?i? tistega hropenja pod haubo , ki bi verjetno samo od sebe ponehalo prej kot bi pri?el na cilj....ups.
Boss, jaz vem, ti ve?, vsi ki so kdajkoli se vsedli v dizla vejo kaj dela dizel pri 5k obratov NI?, kaj dela dizel pri 4k obratov NI? torej ti ostane dejanskih uporabnih cca. 2500-3000 obratov da naredi? kar pa? mora? narest, pri bencinarju je ta razpon 2x ve?ji, torej mislim da je ta trditev da mora? pri dalj?em prehitevanju ?altat umes kar dr?i. :ne vem:
Vem iz lastnih izku?enj (alfa 1.9 jtd)
Labi pravi? da bi lahko vozil v ?etrti do 180, ja to bo to! Koliko ?asa in kako Al si mogo?e bencinarja mel u misllih ko si to pisal
Da sploh ne omenjam stro?kov servisa (tako kot pravi yavar), zvoka, ob?utkov itd...
Aja, pa ?e ena stvar, have in mind da govorimo o TURBOdizlih in NONturbo bencinarjih.
Upa kdo primerjat NONturbo dizla z NONturbo benz., oz. TURBOdizla z TURBO bencinarjem
skoraj vsak bencinar lahko v tretji pri 60 za?ne prehitevat dva ?leparja in bo na koncu drugega ?leparja ?e vedno prav lepo vleklo brez poseganja po prestavni ro?ici.......show me a diesel that can do that! :ne vem:
Olje sem dobil kar lepo doma....iz friteze parkrat rabljeno, ko ni ve? primerno za cvrtje, enostavno zlije? ven iz friteze in namesto da bi romalo v smeti, WC ?koljko ali kamorkoli ?e ga precedi? skozi gosto cedilo (za posipat sladkor u prahu oz. kej podobnega) v suho, ?isto kantico in nato v rezervoar.
Za prvi? sem pustil v tanku cca. 15-20 l nafte in zraven prime?al 5 l olja.....zadeva laufa. Drugi? ra?unam da bom prime?al 10l olja in tako dalje. ?e se bo izkazalo da avto laufa B/P na olje bom pa? olje nabavljal v lokalnih restavracij ki pomojem itak nimajo kam z odpadnim oljem.
Avto je pa v uporabi dnevno tako da ni strahu da dalj ?asa nebi laufal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Boss tistale primerjava je bila dana bolj okvirno, ?e bi uspel kje najti primerjavo od 60-110 v tretji med mazdo 6 dizel in bencinarjem bi jo z veseljem prilepil. V obzir sem vzel 2.3 bencinarja ker si sam dal predlog da lahko testiramo tebe pa yavarja, torej :ne vem:
Teh zadnjih par stavkov mi pa zveni nekako takole; ja sej je bencinar malo hitrej?i, pa malo bolje pospe?i itd... (ravno to o ?emer je debata), je pa dizel cenej?i in manj zgubi? na njemu......ja pa sej tega vam nih?e ni oporekal.
Uglaunem ne me narobe razumet, prav ni? nimam proti dizlom, dopade se mi navor, poraba, na spolni organ mi pa gre to da nekateri mislijo da so dizela?i oh in sploh pol pa doooolgo ni?, in da so bencinarji nevemkako inferiorni, ker ?e zdale? niso.
Vedno govorim da ko bom velik si bom nabavil terenca (pravega terenca ne SUV) tipa Patrol/Landcruiser, in ta bo 100% dizel
Peace
Povezava za deljenje
Deli na druge strani