@canyon, se strinjam s prejšnjimi tvojimi posti. Tko pač je, ... menda da teorije zarote sploh ne obstajajo, so samo zarote. Tako da.
Res bi bilo dobro, če bi vsak stopil korak nazaj in premislil, kdo je sedaj bolj naiven? Kdo je neumen oz nerazgledan?!? Tisti, ki spremlja 24kur in podobno sranje in verjame vse kar je tam povedanega, ali pa nekdo ki trezno razmišlja, ki v obzir oz kalkulacijo vzame ne enega ampak 10 parametrov, po možnost še sam kaj prebere - ne mislim samo na FB teme, ampak res kako bolj resno literaturo..ipd..Torej, kdo je sedaj manj razgledan? Nekdo, ki se trudi razumet in raziskuje, ali nekdo ki slepo verjame vsem nebulozam in na koncu pod črto je - jah , so že tako rekli, more pa že tako biti.
Glede cepiv pa...težko je kakorkoli dokazovati, mislm res težko in to za obe strani. Ampak takih 'naključij' da nekdo kmalu po cepljenju umre, res ni malo .Pa ne poslušajte medije, ker za njih je še vedno 1 na milijon, kar je daleč od resnice. Dejstvo je, da veliko tega sploh ne pride v javnost, pač umrl je za plučno embolijo..Zatušali pa so, da je bil pred kratkim cepljen. In to je že od nekdaj, v kar so uporabi cepiva tako. Zato pa imajo tako statistiko. Sem videl kako je bilo pri sodelavki - leto stara punčka, huda reakcija po cepljenju, revmo je dobila in ne vem kaj še vse, vnetje sklepov...Pa ji rečem, je zdravnica zapisala to v kartoteko..ja ni, in na koncu sta se da ne rečem pregovarjali, da je pač dosegla vsaj to.
Za jeseni pa sedaj tudi mene zanima kako in kaj bo. Mislim res, že sedaj se ve da bo pestro ?!? Sicer pa, jaz še vedno upam, da se cepi čim več ljudi, da bodo zadostili želenim % in nam potem vsaj majo dalo mir...če verjameš
5 minutes ago, Bini said:
......druga leta pa od 5 do 10 . Ti pa sigurno niso od kovida, ker ga ni bilo...😛
Hočem povedat,da se je smrtnost povečala v tem obdobju v tem primeru in povsod drugod, le na Facebooku ne.....😁
Pa dajmo cifre gor od statističnega urada, jaz vem da 1 mesec je bilo več, sicer pa niti ne, ..več od dolgoletnega povprečja. Pa še to je bilo nad ne vem kolk 70+ let.
Takrat so za covidom šteli lahko kar se jim je zazdelo, sedaj se pa enako dogaja glede cepiva ...v drugo smer seveda. Svinjarija, ampak tako je. Preveč vsega je v igri.
Aja, sem mislil da je s tega vidika to bolje, jaz jih imam zunaj in mi je na začetku ropotalo, sem enostavno nabavil od jagwire eno opcijo , nekaj takega in je to to.
Tast je fasal mišjo mrzlico. O tem se govoril bore malo. Prejle sem celo zasledil en članek na to temo. Baje je pa umrljivost 5-15% ,kar je napram covidu kar visok odstotek.
Ne, ni mi toliko za potovanja. V bistvu se bom cepil, da bom kontra antivaksarjem.🤪 Ponavadi mi je všeč tisto, kar večini ni. In ker drugi opciji ni všeč cepljenje, oziroma zanikajo virus, se moram obvezno sam cepit.
In kaj boš s tem dokazal? Še dobro da vem, da se hecaš hahahah
Se pravi @Alex ti si se cepil zato, da boš lahko nemoteno živel kot prej oz. da boš potoval? Jaz sem mislil, da te je korone tako strah, da se boš cepil zaradi svojega lastnega ne(zdravja)?
Kot spremljam, se veliko ljudi cepi zato, da bodo šli lahko na hrvaško, ne zaradi drugih interesov. Mislim, kam smo prišli.
Ja, res. Če pogledaš za nazaj, zvito in spretno.. .Lansko leto so začeli z nagobčniki, potem obveznimi testi, nato cepljenja (najprej prostovoljna, potem prisilna), omejevanje gibanja, policijska ura, cepilni potni listi,....strma pot navzdol v tiranijo, diktaturo strahu in ukinitvi vseh pravic. Totalna kontrola prebivalstva. Nekateri se pa smejejo z nagrabljenimi milijardami.
Največji hec je pa res v tem, da večina ljudi misli, da to sploh ne more biti res. Kot recimo med 2 svetovno, ker si mnogi niso mislili, kaj se pravzaprav dogaja, kakšen genocid ipd..In pomoje 'elita' točno ve, da je temu tako in gasa dalje. Res bo zanimivo čez par let pogledat nazaj na to, kako so si dogodki sledili, kako je odreagiralo ljudstvo, itd..
Ker v teoriji je zelo preprosto, te 'elite' je precej manj kot 1% svetovne populacije. Kaj zdaj? Bo zaropotalo al ne? Malo se dogaja sem pa tam, to je pa zaenkrat tudi vse. Pa ta 'pandemija' oz 'plandemija' je itak rastla na zelniku več let, to tako ali tako že vrabci čivkajo in vsi to vejo.
Se spomnim leto nazaj, ko je krožil plan kaj vse naj bi se zgodilo, priznam da na začetku sem si rekel, ajde če bo 10% od tega res, bo že jeba. Sedaj po enem letu, če pogledam nazaj, to ni več 10%, ampak bi rekel da tam nekje okoli 30%. Ne verjamem slepo teorijam zarote, že poklicna deformacija me prisili v to, da vedno hočem videti obe plati medalje. Potem si seveda ustvariš svoje mnenje, ampak tukaj je pa res evidentno v katero smer gre vse skupaj. Seveda v ne tako, ki bi bila dobra za nas.
Kar je pisalo, da sledi naprej, se mi je takrat zdela čista fantastika iz filmov. Seveda, pač človek prefiltrira po lastnih zmožnostih, okvirjev, ipd. Če bi bilo to res, pol si v takem svetu res ne bi želel živeti. Ampak za nas oz zase me ne skrbi toliko, kot za naše potomce. Za te mi pa res ni vseeno, sploh tisti ki so že nekaj let na svetu, vidijo in občutijo razliko. Včasih je zanimivo, ko otroci vprašajo kakšno tako vprašanje, ki je sicer čisto na mestu, je pa zaradi trenutne situacije in ukrepov odgovor lahko precej težak ali pa težko odgovoriš v stavku in dveh, sploh če veš da je potem še n zakaj-jev
To pa sploh ni res. Mogoče za kakšne že, ampak dvomim da tisti ki je proti JJ, je proti ukrepom. Ker vsakdo ki je pogledal dlje od sosedovega vrta lahko vidi, kje tiči zajec. Glede na to, da je bolj ali manj cel svet v tem, nekje pač bolj drugje manj. odvisno od tega , koliko jim pomeni tudi denar
Pač, jaz zagovarjam to, da je treba gledat širše, po možnosti izven okvirja, velikokrat je človek presenečen.
Glede volitev pa...jaz jih čisto razumem. Konec koncev kaj pa bo, naslednjič bo kaj? Kdo bo v izboru za premier-ja? Sej se že zdej bolj kot ne ve. In tudi, če pride en X , ga v enem letu pojejo...Nima za burek. Tako je, politiki so nenazadnje pač samo nastavljene lutke, niti se pa vlečejo čisto drugje. Sem pa tja pa seveda je treba dat kako drobtinico ali dve raji, da ne izgleda vse nemogoče 🙂
No ja, preveč kot premalo tukaj doseže ravno kontra učinek. Ukrepi bi morali biti dobro premišljeni, ne pa kar malo povprek. Ker v končni fazi je domet teh ukrepov lahko še precej precej širši kot zgolj obvladovanje epidemije.
Nekatere države so to že malo prefiltrirale, pri nas pa še nič
Jaz sem jih spoštoval, konec koncev delam že 1 leto od doma..Nimam kaj dosti za kršit sploh. Ampak najhujše pomoje še pride. Zadaj je zgolj in samo denar in dokler se pač investicija ne povrne v zadostni meri, toliko časa bodo s tem težili. Oz kolikor časa bodo za to dobivali denar, toliko časa bo..Lahko bi rekel še, da kolikor časa bo folk kimal vsemu, tako bo.
Lahko si ogledate tole, je malo za zamislit..če slučajno še kdo ne ve no 🙂
K*** pa nagrada. Lani se spomnim za na hrvaško se je veliko folka zgražalo češ, kaj hodite tja..ipd..No letos, letos se bo pa polovico folka 'prodalo' samo za to, da bodo lahko šli tja...Mislim, logika
Jaz spotify že kar nekaj časa uporabljam in je top. Poslušam doma, v avtu, v službi, na telefoni...itd...povsod isti vmesnik, iste liste..isti predlogi ...
Ni nujno, da si to pohekali, mogoče si se prijavil, pa si se pozabil odjavit ali kaj podobnega. Sicer pa lahko narediš da ti odlogira vse seje, in potem zamenjaš geslo oz probaš še enkrat, če se ti bo res prijavil nekje kar sam od sebe..
Je pa res tudi to, da reciimo premium spotify account ima max setting za bitrate 320kbps. To je pa že kar precej dobro. Veliko primerjav na netu obstaja, marsikje so rekli da so se prav namatrali, da bi slišali razliko med CD kvaliteto in 320kbps. Se pravi ni to več tako grozno kot včasih ko je bilo bolj ali manj 128kbps že hudo carsko.
Pač praktičnost zmaga - se pravi ni tok slabši zvok, kolikor pridobiš z vidika prenosljivosti , praktičnosti..ipd..Seveda, pa je važno tudi kje poslušaš ter ali si audiofil ali ne
Itak, sej bo na koncu ravno nasprotni učinek od želenega :-). Folk je itak sit vsega, sploh pa dalj časa trajajoča represija ne prinese nič dobrega..tako ali drugače.
Čakam na razlago, da cepivo ni krivo in je varno ... a je dejansko tudi učinkovito, ker tole je ratalo že milo rečeno smešno. Decembra so govorili, še malo potrpite, cepljenje bo rešilo vse probleme, Twito je celo izjavil, da brez cepiv bi epidemija trajala do aprila. Ja res sicer ni povedal do aprila katerega leta, ampak smo nekako razumeli da do tega aprila.
Zdaj cepiva imamo, sicer precej manj kot bi bile dejanske želje za cepljenjem, april pa se začne naslednji teden, slika pa kljub cepljenju že tri mesece, kot kaže spet postaja slabša. Torej a je to bil samo blef al pa dejansko nimajo najmanjšega pojma.
To bo še zanimivo, Boss počakaj ene 2 leti, se bomo smejali za nazaj...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@canyon, se strinjam s prejšnjimi tvojimi posti. Tko pač je, ... menda da teorije zarote sploh ne obstajajo, so samo zarote. Tako da.
Res bi bilo dobro, če bi vsak stopil korak nazaj in premislil, kdo je sedaj bolj naiven? Kdo je neumen oz nerazgledan?!? Tisti, ki spremlja 24kur in podobno sranje in verjame vse kar je tam povedanega, ali pa nekdo ki trezno razmišlja, ki v obzir oz kalkulacijo vzame ne enega ampak 10 parametrov, po možnost še sam kaj prebere - ne mislim samo na FB teme, ampak res kako bolj resno literaturo..ipd..Torej, kdo je sedaj manj razgledan? Nekdo, ki se trudi razumet in raziskuje, ali nekdo ki slepo verjame vsem nebulozam in na koncu pod črto je - jah , so že tako rekli, more pa že tako biti.
Glede cepiv pa...težko je kakorkoli dokazovati, mislm res težko in to za obe strani. Ampak takih 'naključij' da nekdo kmalu po cepljenju umre, res ni malo .Pa ne poslušajte medije, ker za njih je še vedno 1 na milijon, kar je daleč od resnice. Dejstvo je, da veliko tega sploh ne pride v javnost, pač umrl je za plučno embolijo..Zatušali pa so, da je bil pred kratkim cepljen. In to je že od nekdaj, v kar so uporabi cepiva tako. Zato pa imajo tako statistiko. Sem videl kako je bilo pri sodelavki - leto stara punčka, huda reakcija po cepljenju, revmo je dobila in ne vem kaj še vse, vnetje sklepov...Pa ji rečem, je zdravnica zapisala to v kartoteko..ja ni, in na koncu sta se da ne rečem pregovarjali, da je pač dosegla vsaj to.
Za jeseni pa sedaj tudi mene zanima kako in kaj bo. Mislim res, že sedaj se ve da bo pestro ?!? Sicer pa, jaz še vedno upam, da se cepi čim več ljudi, da bodo zadostili želenim % in nam potem vsaj majo dalo mir...če verjameš
Pa dajmo cifre gor od statističnega urada, jaz vem da 1 mesec je bilo več, sicer pa niti ne, ..več od dolgoletnega povprečja. Pa še to je bilo nad ne vem kolk 70+ let.
Takrat so za covidom šteli lahko kar se jim je zazdelo, sedaj se pa enako dogaja glede cepiva ...v drugo smer seveda. Svinjarija, ampak tako je. Preveč vsega je v igri.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani