Skoči na vsebino
Zbil srno
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Agerg napisal:

Kdaj se pa ponavadi odločite, da umaknete polni kasko? Kaj vam je prelomna točka? Starost? Koliko? Trenutna vrednost avta na trgu?

6-8 let. Kak me prime.

Tudi odvisno od cene vozila. Treba se zavedat, da kasko je 80% eurotax vrednosti.

Pa luči in strkla lahko pokriješ iz kombinacij.

Kombinacije delnega kaska pa vedno.

S kaskim umaknem še objestnost in parking ostalo ostane.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano (urejeno)

Kasko imam na starih avtih umaknjen. Kombinacije pa obdržim. Tudi s kombinacijami ne greš s procenti gor....

Kasko sem koristil 1x, ko sem nekoga spregledal....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano

Vzami si kombinacije drugo leto zraven.

Sam imam 0.5% odbitne + delni kasko kombinacije: toča, divjad, stekla, tatvina, objestnost in parking.

Vse kombinacije so brez odbitne.

Cenilci, vsaj pri Savi rotirajo, ravno za to, da bi jih težje prečital.

Greš na uradno cenilno mesto svoje zavarovalnice in bo ok 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano

Kaj boš koristil kasko ali kombinacijo dvijad? Večina zavarovalni  za divjad zahteva zapisnik, ki je bil narejen v 24h od dogodka.

V vsakem primeru do cenilca. Klepar ali pooblaščenec bo na koncu tudi delal cenitev, ki celo lahko ima zaplete.

Moj nasvet, avta ne čisti. Naj bodo dlake gor, kri, itd,... Več kot je dokazov, bolje je.

Cenilec mi je pravil, da prav vidi, ko z oljem namažejo blatnik pa dlako v šopih gor zmečejo.....

Tudi če Mazde ne voziš na original servis, ti jo komot lahko popravlja pooblaščenec. Tistemu ko boš dal cenilni zapisnik, bo zadevo uredil.

Sem tudi Mazdo leta sam šraufal, šipo pa je menjaval pooblaščenec.

Pelješ tistemu, ki misliš, da ti bo najbolje popravil, plačano boš tak imel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz pa mislim, da kamen lahko isto tudi Mazdino šipo zlomi. To je samo nesreča in ne napak vozila.

Se mi zdi, da se ti je število izrednih servisov zmanjšalo. Al se motim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Sva se našla ja. Vzdrževanje je v riti.

Ko bojo ljudje začeli drugam hodit, bojo se zmigali, kar je žalostno.

Notranji beli, je nazadnje delal 2x na dan. To je ca 5 let nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pa res ne vem v kateri Čatež eni hodite.

Se strinjam, manjkajo vlaganja. In bazira na stari slavi. Ampak 30 ali pa celo 40 let nazaj so bile zadeve kar drugačne.

30 let nazaj, ni bilo zunaj tobogana na blazine, niti tistega z okroglim vrtincem. Ni bilo otroškega dela za male otroke z reko.

Znotraj je zdaj povečano za 2/3.

Zdaj pa al jaz ne vem kaj je 30 let ali pa komu leta drugače tečejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

40 let nazaj ni bilo 2. (Poligon za surfanje in tobogani) In 3. dela (ladje za otroke) znotraj.

Ladja pa je že res potrebna prenove. 3/4 stvari ni delalo, ko sem bil nazadnje tam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

Nisem vedel, da se temu reče pravilo desnega.

Jaz sem bil učen, da ima prednost tisti, ki nadaljuje na prednostni cesti, tisti ki zapušča, pa počaka.

Če prav odvisno kako bi si Y križišče pretvoril v T, ker če bi drugače zvil krak, bi lahko bilo tudi pravilo srečanja.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 22 urami je Slivka napisal:

Smo šli čez vikend malo na Dolenjsko in v Čatežu v bazenih srečamo družino, ki je imela enako idejo. Bežno se poznamo, ker sta en njihov otrok in en naš otrok skupaj na treningu. Pa malo poklepetamo in ženska kar malo jezna razlaga, da so zdaj zadnjič tam, ker da to ni več normalno. In razloži, da so za štiričlansko družino (oče, mati in dva otroka, stara 10 in 8 let) plačali 700€ za tri noči s polpenzionom! Dobro, da smo bili v bazenu, drugače bi se kar sesedel...

Sem v Banovcih zadnje čase. Par nočitev dobim zelo ugodno.

Pred korono smo bili za nek normalen denar (1nadan) 2 nočitvi v Hotelu Terme. V koroni, ker nismo bili cepljeni, smo pa morali znotraj Slovenije iskat in smo tudi dali okoli 600-700€ za 3 nočitve hotela Čatež. In bili edini čudaki brez bonov.

V glavnem bolano. Ampak ja, dokler je polno, so cene primerne.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 46 minutami je Z M A J napisal:

Mah v končni fazi sem si rekel; "ne bo se in od teh 100€ obogatel, jaz pa ne skrahiral, bo pa imel do konca lajfa slabo vest"

Taki je nimajo. Žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma ja. Lahko je bit pameten. 100€ ni taki daner, da ga pač ne bi posodil, če ne dela bankomat ali pa ni kartice poleg.

Seveda če ga zelo dobro poznam.

Predvidevam, da je ta @Z M A J-a

presenetil, tako kot je mene.

Pa ne mi rečt, da v vseh letih nisi nobenmu kako malenkost posodil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Kolegu posodil denar in zdaj stalno odlaša z vračilom, izgovori vedno neki smešni in na meji verjetnega. Dobro, da gre zgolj za 100€, po drugi strani pa nisem toliko premožen, da bi kar Stotke naokrog delil. :)

Sem imel podoben primer. Pol leta sem ga masiral.

Ob izterjanem, sem mu v obraz rekel nikoli več. No in od takrat, me niti več vprašat ne upa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Matick napisal:

Mi je pa cudn, ker ponavad tud ce je mal naklona se avto skorj takoj zacne premikat ce ne zambremzas, a ta se je pa sred noci odlocu da gre plavat.

Hja.

V garažni hiši sem ga parkiral, nekaj se zalolal in dal v ler.

Čez 1h je prišel mimo sodelavec in rekel, da je moj avto na sredini pasa.

Kako in kdaj se je odločil zlezt naprej, ne vem. Ampak glede na videno, je enkrat v roku dobil tak preblisk in odpotoval naprej. Pa tudi če praviš, da je čudno, mogoče za to, ker je Ford. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.