Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 17 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Alex še sreča da naši ne sodelujejo s poševnookimi komunajzarji ki so tehnološko mal lulat peljali Ericssona.  

Anka slepa kokoš zrno najde. Res je, kar se tiče telefonov tu razturajo. No, druga stvar je pa 5G,kjer mislim, da nimajo kaj iskati z svojimi vohunski forami. Je že prav, da podpiramo evropske firme. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 minutami je NevLado napisal:

Haha :D 

Zdej tko bom reku no. Neke bistvene razlike v primerjavi s trenutnim 4G še ne bo vidne oziroma občutne. Sploh pa če so antene nameščene na robove zemlje, ker takrat 5G izgubi čar (da je širše dosegljiv je potrebno nižat frekvenco, kar pa vodi v počasnejši prenos podatkov). Pač bistvo je, da gremo naprej, da bo 5G pokril celotni spekter (od edge do 4G in še naprej) in ko bo folk enkrat imel 5G telefon, bo problemov z omrežjem manj kot včasih. Ampak to bo še trajal par let oz ko bo to enkrat standard, bo že verjetno 7G zunej. :D 

Res je. Samo ko bo. 7G, bo baje kar beton topilo od silnega sevanja. Niti pločevinaste klobuki baje ne bodo dovolj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Bravo za nas. Da smo vsaj enkrat v tehnologiji med prvimi, ne pa da vedno capljamo za vsemi. Še dobro, da ni levih na oblasti. Bi zahtevali, da vsi zopet uporabljamo lampe(elektronke) v telefonih in televizijah. 

https://www.24ur.com/novice/znanost-in-tehnologija/tehnologija-5g-telekoma-slovenije-na-voljo-za-uporabo.html

p. s baje, da so antene nameščene na robove zemlje, pa ne bodo ptiči skurjeni mogli padati z neba. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 54 minutami je Shrek napisal:

Ne vem, kako lahko potem vozite Mazde...kakšna je potem mazda, če je mercedes lep. 

Je lep, a je mazda lepša.In verjetno tudi kvalitetnejše kar se tiče vzdržljivosti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Ti opisuješ "mormalne" ki jih boli k.. in se obnašajo tako kot pred korono. Zaradi takih smo tam kjer smo. 

Ne, opisujem tiste, ki nočejo nositi mask in ne upoštevajo , da je prepovedano zbiranje raje na kupu in to kljub temu počnejo vsak petek. Potem pa se čudimo, koliko jih je vsak dan okuženih v Lj. Samo tega pa leva trobila ne smejo povedati na glas. 

Zanimivo, da so kljub Boss-ovim in tvojim črnim napovedim, da bo šlo vse gospodarstvo v maloro, da bodo vsi ostali brez služb in podobno, to zunaj opazili drugače.Dodelili so nam višjo bonitetno oceno. In to takoj, ko smo prodali še zadnjo državno banko, ki je bila luknja brez dna. 

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/moody-s-zvisal-bonitetno-oceno-slovenije-in-ji-pripisal-stabilne-obete/537933

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Nisem mislil na te, ki so izgubili službe. Tudi taki obstajajo, ja. Z njimi sočustvujem. V Mislih sem imel picikliste in njim podobne, ki v bistvu sploh ne  vedo, kaj bi radi.Pa se jim priključijo ob petkih popoldan še ravnozemljaši in G5  strokovnjaki in razni jugo folkroristi.Maškarada je popolna. Vse skupaj je že smešno.🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 32 minutami je Slivka napisal:

Po celem svetu so uporabljali zaščitne maske za ENKRATNO uporabo. Zdaj, v času pandemije, pa so šivilje sedle za stroje in sešile pralne zaščitne maske za večkratno uporabo.

Po celem svetu uporabljajo kondome za ENKRATNO uporabo. Bi mogoče lahko šivilje... ... ...

So že nekje reciklirali rabljene. Baje, da so jih aretirali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je Shrek napisal:

Alo...si resen? Lepi mercedrsi? Kaj je lepega na teh novih mercedesih? 

Recimo že A je lep. Še posebej amg  verzija. Pa še nekaj modelov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Bodimo realni. Čehi delajo še kar dobre avte, uporabne, z velikimi prtljažniki (zato tudi ne morejo bit lepi) a oblikovno niso glih nek zgled za ostale, so bolj sivo povprečje. Všeč so ljudem, ki imajo radi bolj tradicionalno obliko in hkrati nevpadljivo. Takoj se vidi, da je vzhodnoevropski izdelek. Niti en češki izdelek ni znan po lepem dizajnu. V bistvu je cela vzhodna Evropa bolj boga v oblikovanju. Mi imamo na srečo Lešnika, da dela lepe Mercedese. Pa Elan, da dela lepe smuči. Pa Akrapoviča, da dela najboljše in najlepše izpušne cevi. Imamo tudi srečo, da mi tu gor vozimo najlepše avte. Mazde. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Tako je. Normalnemu človeku se ni bistveno spremenilo življenje(ok. ne morejo  kar tako v cro na morje), drugače pa, lahko se ukvarjaš s športom, se podružiš s prijatelji, greš na izlet, hodiš v službi. Edino folk, ki je imel že prej probleme in večni nergači imajo sedaj še večje  probleme.Tudi jaz ne verjamem brezpogojno nobenemu  ampak izluščim kar je koristno in kar je samo balast. Res je tudi, da se bomo morali izgleda naučiti živeti z tem. Kar se tiče samega spopadanja z virusom je lep primer sedaj Italija, kjer so se opekli in sedaj vsi to resno jemljejo. 

In imajo samo 2% okuženih, medtem mi, ki imamo razne samozvane doktorje in znanstvenike 7%.In mi smo pametni ostali pa neumni. Po mnenju vernikov, seveda. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 16 urami je Boss napisal:

Vsaj škatla od SUV-a ni in je vsaj normalnem avtu podoben. Se pa strinjam, da limuzinca bi bilo tisto pravo.

Boss, bodi zadovoljen, da imaš najlepši karavan. Na drugem. mestu pa je  škoda... ups, je ni sploh. 😛

https://drivemag.com/red-calipers/the-6-most-attractive-estate-wagon-cars-you-can-buy-right-now

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je Nejc1986 napisal:

Problem je, da ljudje verjamejo kar hočejo verjeti, slišijo kar hočejo slišati in vidijo kar hočejo videti.

Živimo pa itak v svetu,kjer imajo starlete večji vpliv na ljudi , kot pa šolani znanstveniki. 

Jbg,za nabiranje informacij v rumenem tisku se ne rabi kaj dosti.. ne časa, ne soli v glavi.

Bravo... točno bistvo vsega si povedal v par stavkih. 

Tudi, če postavijo za uradnega govorca magistra, doktorja vseh znanosti iz nase, "neverniki" ne bodo verjeli. Vsak se je postavil na svoj okop(nekateri non-covid na žalost na napačnega) in jih z nobenimi argumenti in dokazi ne premakneš niti milimeter. Kot si lepo napisal, ljudje itak ne razmišljajo več s svojo glavo in samo čakajo komando, ponavadi iz FB in drugih podobnih gnojnic interneta. 

Razumnemu človeku, ki vsaj malo trezno in s svojo glavo razmišlja, na rabiš vsake malenkosti povedati oz zapovedati. Seveda je pa tudi razumljivo, predvsem za starejše ljudi, da so bili navajeni petdeset let diktata s strani države in seveda pričakujejo tudi v takih situacijah, da drugi razmišljajo namesto njih in da jim bo vse dano zastonj. 

Kot sem že napisal, malo po pameti in z dozo zdravega kmečkega razuma in bo šlo. Dokler pa imamo paciente v smislu, jaz zanalašč ne bom nosil maske, ker je tako rekel Janša, in takih je kar ogromno, se nam ne piše lepa to  zimo. 

Zase vem, da se izogibam gužvi kjer se le da, nosim masko, ko je za to razlog ali nuja, hodim normalno v službo, kjer imamo stroga navodila in to tudi redno izvajamo (od razdeljevanja mask, rokavic, merjenja temperature, razkuževanja). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Važno, da imamo razne  dr. Markote  in podobne FB modele, ki so čez noč diplomirali iz vseh znanosti. In potem se čudimo, ko ovce poslušajo njega in razne vernerje namesto stroke. Imam občutek, da se počasi vračamo v srednji vek, ko so razni mesije razsvetljevali množice, ki so jim udano sledili.Samo še kak čudež naredijo in smo na konju.Potem se pa ni trema čuditi, če bo zopet vse zaprto... 

pred 3 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ampak a nismo bili mi prva država ki je premagala kovid. 

Smo ja in to. učinkovito. Dokler niso razni modeli morali pod mus v cro na morje in se je situacija čez noč poslabšala. Če k temu dodamo še anti-covid kampanjo in razne mesije smu tu, kjer smo sedaj... in kjer še bomo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

Pri nas pa varnostniki v uniformah in z orožjem za pasom patruljirajo po hodnikih in iščejo ljudi brez maske. Počutim se kot žid v varšavskem getu, sam še davidovo zvezdo naj mi nataknejo na rokav.

Ni tako hudo.Boss.Malo po pameti vsi mi in bo. Upamo, da se rešimo te korone čim prej. Mislim, da je ne mara nihče. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

In prav vsi tej zgoraj našteti nimajo veze z pravimi terenci. Če jih postaviš v dvo centimetrsko blato ostanejo verjetno prav tam. 

Tako, da ljudje pač kupijo z očmi (in seveda gledajo tudi na kvaliteto) in v tem primeru seveda je mazda daleč spredaj. Še nisem slišal človeka, da bi omenil, da bo kupil suv od škode. Medtem, ko Mazdine suve kupujejo mnogi. In kot drugo, vsak najbrž naredi krog ali dva z avtom in sam ugotovi, kaj rabi in kaj ne. Velika večina pač ne potrebuje gromozanskega prtljažnika montiranega na zadek povprečnega avta. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 53 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Kamiq je 34mm krajši pa vseeno nebi bilo isto.

Daleč so časi ko je mazda še znala naredit prostoren in lep avto.

Kamik? kdo bi kupil tako nedefinirano vozilo? Prostoren? - mogoče. Edino to imajo škode na račun čudne razpotegnjene zunanjosti. Recimo oktavija je na podvozju golfa, pol pa ima zadaj en meter nazaj od zadnjih koles prtljažnik. Ni čudno, da ima velik prtljažnik, ko pa ta zaseda tri četrt avta. Kar se pa tiče lepote so škode kot grdi rački zraven mazde. Nobeden jih sploh ne opazi. No mogoče, ko zakrivajo pogled na Mazdo in vpijejo na lastnika škode, naj za božjo voljo to umaknejo. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Ko sem se vrnil domov, sem se najprej usedel na motokultivator in odpeljal malo po vasi - za dušo in telo...

Jaz sem se pred leti poskušal spraviti med jadralne pilote. Pa kljub veliki želji ni šlo zaradi financ. Vseeno pa sem bil toliko zraven, da vem, da pilot jadralnega letala ne gre v kabino ampak si kabino obleče kot zelo oprijete hlače... Enako je s CX-3. Nisem šel v kabino, ampak sem si jo oblekel kot presneto ozek kombinezon. Na srečo smo bili samo štirje, čeprav je registrirana za pet. Domnevam, da gre noter ena Japonska družina (oče ima 65 kg, žena 55, trije otroci pa majhni). Tukaj pa sem bil najbolj "šlang" jaz s svojimi 95 kg...

Za volanom nikakor nisem našel položaja. Sploh naslonjalo mi je glavo ves čas tiščal naprej, da sem cesto ves čas gledal izpod čela.

Avto je od tal dvignjen precej bolj kot npr. Mazda 5. Streha pa je nižja kot pri Mazdi 5. Torej je med tlemi in streho manj prostora kot v Mazdi 5...

Sedež je trd kot tisti na našem motokultivatorju - le da je motokultivator prostornejši in se zato lepše sedi. Proti sedežu v Mazdi CX-3 je tisti v BTjki pravi fotelj, tisti v Mazdi 5 pa cesarjev prestolj! Disti naslon za roke med sprednjima sedežema pa... Mah, sploh ne bom komentiral...

Ko smo končno krenili na pot, je tiste črtice za količino bencina v rezervoarju pobiralo skoraj hitreje kot seštevalo kilometre. Vajen sem dizelašev, kjer Mazda 5 kuri deci ali dva več kot 6 litrov na 100 km...

Menjalnik sem ves čas prekladal od druge do pete prestave. Od začetka sem sledil predlogom računalnika, kdaj naj kam prestavim, kasneje sem poskusil po svoje, ma ne eno ne drugo ni bilo dobro. Če sem sledil računalniku, sem več držal sklopko kot pa gas. Če sem pa po svoje, je pa na čase tulil kot zverina in poraba je narasla čez vse razumne mere... Vajen sem naše Mazde 5 in Mazde BT-50, kjer to pot opravim v veliki večini s 4. prestavo, občasno s 3.

Ko smo se pa spuščali v dolino, pa... Kot tisti stari Wartburgi z dvotaktnim motorjem. Dobro, da niso moje zavore, ker bi se zjokal...

Prtljažnik pa... Samo za eno pošteno gajbo piva, pa nič drugega. In vtata v prtljažnik so za odtenek večja od vrat v naš kurnik... Mislim, pri Mazdi 5 mi lahko viličat paleto noter postavi, vse ravno in široko, tu pa povsod neki robovi, ozko, nizko, majhno,...

Ko smo pa nekje parkirali in želeli izstopiti, je nastal pa velik problem z majhnostjo. Parkirni prostor majhen, avto širok, vrata pa presneto tolsta. Že tako se jih ni dalo odpret do konca, debela kot so pa tudi niso pustila velike špranje, in ni bilo druge, kot da sem se vrnil na cesto, da so možakarji izstopili in nato nazaj "v boks".

Vzvratne vožnje si pa brez tiste kamere sploh ne predstavljam. Je pa res, da je pa ta kamera zelo dobra, pokriva širok kot, dobra ločljivost, res lahko parkiraš dobesedno na centimeter. Se pravi, je avto za vzvratno vožnjo kot podmornica - brez periskopa ne vidiš nič.

In zdaj me že slabost prijema, pa po črevih me nekaj šravba ob spominu na včerajšnji dan... Grem, dokler je stranišče še prazno... V glavnem, s tem avtom nikakor ne bova prijatelja.

Mislim, da je ta avto bolj mišljen za mestne srajce. To ni avto, s katerim vlečeš čoke iz zemlje. Pa tudi moraš upoštevati, da smo mi mestni ljudje bolj šlank (ne jemo namreč ocvirkov v krompirju v oblicah). Se pravi, ko prideš v prodajalno moraš najprej to omeniti in šele potem ti poiščejo ustrezno vozilo. V enem salonu so taki, normalni avti, v manjšem so za bolj izbirčne in zunaj so parkirani "delovni stroji". 

Najprej te zvagajo, pogledajo tvojo konstrukcijo in na podlagi tega se odločajo. Ti si vsekakor bil v čisto zgrešenem vozilu.😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

No, da se še jaz pohvalim enkrat - sem izpolnil tisti pregovor, da kdor čaka dočaka oziroma kdor je vztrajen in grize, mu uspe. :P

Po novem nič več dipl. inž. ampak mag. inž.... B)

Opa... to pa ni več šala. Bravo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Nek brezjajčni mojster me je na fertig znerviral in sicer se meniva za neka dela in ga nikakor ne uspem priklicat, klica mi ne vrne, poskusim še via e-pošta in FB, nikjer nič, čeprav vidim da je aktiven. Mu napišem, da če ne želi narediti kar sva se dogovorila, naj jasno napiše in ga ne bom več gnjavil. NITI ODGOVORA NA TO! :(

Probaj pisati dr. Potrču na FB. On je strokovnjak za vse. Lahko, da ima čas pa ti bo on rešil z lahkoto. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ma, kaj ljudje nimajo drugega dela kot testirat, koga bodo lahko nat***ili in kdo bo opazil?

Danes zvoni telefon in mi pade v oči čudna številka: +21692778342. Jasno, da se nisem oglasil.

Malo kasneje spet zvoni mobitel in preventivno prej dobro pogledam številko. Tokrat je bila +447513996477.

Mislim, jaz imam dovolj svojega dela. A zdaj bom moral pa še ves čas pazit, kje me bo kdo na***al? In, za dodatek, številke mojega mobitela sploh ni v imeniku. Kje so jo torej dobili?

Mislim, da so te klicali iz Anglije. Tudi mene so pred časom klicali. Trikrat je pozvonil in nehalo. Baje, da nas čaka gora denarja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Jaz jih poznam že za en mali avtobusek, nekateri so šli z lahkoto skozi to, nekaj jih je končalo tudi v bolnici. 

Med  njimi je tudi en bivši  anti-covid, nenosimmaske frajer, sicer po političnem prepričanju težki levičar, ki je sedaj postal normalen, kot vsi mi, ki spoštujemo drug drugega in se držimo pravil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

se zna zgodit, da bo na posameznem smučišču letos lahko gor samo 6 smučarjev istočasno. Tako da bookirajte svoj termin pravočasno...🤪

Mislim, da ne bo nobenega, če se bo tako nadaljevalo. Razen na bližnjem hribu. Pri nas tudi to odpade. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Mah nič Zmaj, jaz se ti bom kr pridružil... pol nazaj grede greva pa lohk Alexa nadlegovat, da mu nau preveč luštno.

Lahko... Samo javita, ko bosta mimo Kopra. Da se postavim ob traso vajine kolesarske poti in bom lahko navijal. 🚴‍♂️😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.