Skoči na vsebino
Električno kolo (e-bike, pedelec)
Napisano

Jaz sem imel pač eno izkušnjo. Znanec je prišel do mene z. električnim kolesom, mislim da znamke Scott.Pa mi reče, da je nekaj prčkal okoli motorja (če se ne motim naj bi bil Bosch) in da naj grem za njim z avtom. In tip se je peljal 60/uro z biciklom. V tem režimu naj bi zdržal manj časa. Tako sem dobil "vpogled" v vožnjo z el. kolesom. Zato sem dobil mogoče napačno mnenje o teh izdelkih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zame so "električarji" zabušanti. V bistvu gredo kao na kolo, a v bistvu pritiskajo na gas in se posmehujejo pravim kolesarjem, ko gredo mimo njih v klanec.Če mi kdo reče, da ima električno kolo ga jemljem z rezervo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Nene. Nova tema o poštenosti. Aleks, glede na tvojo sago o poštenosti sklepam, da hodiš v cerkev ali pa da si celo član SDS.

Ne eno ne drugo. Nisem za nobeno stranko  glavno je le to, da niso rdeči ali komunisti. In da delajo dobro- kot trenutna oblast za ljudi. In da ne odstopijo takrat, ko je najmanj primerno. in ne vržejo puške v koruzo.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 27 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Meni je tudi nepredstavljivo. Ne rečem v tujini, kjer ima vsaka planinska koča polnilnice za e-bicikle, pri nas si pa res ne predstavljam.

Mislil sem na poštene kolesarje ne na šlepanje z pomočjo elektrike.To je isto, kot da bi se jaz po morju šlepal z blazino pa se hvalil, koliko km sem "preplaval". V bistvu vas električarje kolo vozi okoli za razliko od "normalnih" poštenih  kolesarjev, ki morajo pošteno goniti kolesa sami. 

Verjetno pravi kolesarji gledajo malo z prezirom te ta druge. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 12 minutami je Jest napisal:

Ma cena niti ni tak problem, ker TV ne menjam kar tako... ampak, ko je potreba, torej ko crkne ;) ... Tudi tale plazma takrat ni bila med cenejsimi... ce se prav spomnim, je bila pri nas cena okoli 1.600€, sem enak model dobil v Celovcu za ene 300€ ceneje ... Tudi sedaj, ko bi kupoval, bi verjetno gledal nek srednji ali srednji/visji rang ... in bi verjetno s ceno prisel spet nekje na toliko kot takrat... Ampak dokler stara dela, ne menjam ;) ...

Ja. s ceno si takoj čez jurja in pol, če gledaš kaj boljšega. Tudi pri meni je isto. Dokler stvar deluje še ne kupi druge. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Jaz bi pa rad kupil nov TV... pa noben noce crknit ;) ... Ena Panasonicova plazma in en Samsungov LCD/LED... oba TVja sta 46” in iz leta 2010 ;) ... 

Tudi moj Philips  je zdržal nekaj podobnega, pa je končno crknil. Tako, da sem lahko končno kupil OLED. Se definitivno splača, kar se tiče same slike. Cena pa... 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Nejc1986 napisal:

Meni se zdi to nepredstavljivo. Sem eden tistih ,ki sem bil  kot otrok po 2meseca na morju in tudi po 1teden nisem šel plavati. Letos prvo leto,da nisem bil niti blizu morja (razen s kolesom pozimi :) ). 

Plavanje je zajeban šport; svaka čast .

Meni je pa nepredstavljivo, da bi fural z biciklom v take hribe(gore) kot vi. Bravo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Današnji dan se je začel pa že ob 4:30 s klicem iz službe, da imajo poplavo...

Uff... to je nekaj najslabšega, kar se ti lahko zgodi. Ali pa,da nekaj nekje pušča in ne veš točno, kje. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 24 minutami je NevLado napisal:

Čaki mal, ti si bil dobesedno vsak dan v vodi? :o 

Jaz sem bil v celem poletju 2 dni na morju (in posledično 2 dni v vodi). :D 

Jap... vsak dan po službi za kako urico in pol. To so "posledice" mladosti, ko sem treniral plavanje. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Dooobro so napovedali vreme za danes :(

Jap.. odlično. Trenutno je 29° in se kopam v toplem morju. Upam, da bo cel teden takšen "dež" kot danes. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Burja je morje ohladila  na 21°C, tako, da mislim, da je s kopanjem za letos konec. Je pa bila kopalna sezona zelo dolga in plavalno zame zelo uspešna. V morju nisem bil od 17. junija pa do včeraj samo tri dni, ko sem bil na vavčer holidays. In to ne glede na vreme. Sedaj bo pa nastopilo  pravo vreme za tek. Komaj čakam. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Hočeš reči da ko ste na polno zaje...z lezenjem v rit komunistom, je bilo pa tako fajn imet maloobmejno kot tolažilno nagrado. 

Niti ne. Res pa je, da je večina prebivalcev takrat iz obale bila zato, da bi zbežali pred rdečim komunističnim terorjem, da bi bili pod Italijo. Vedeti namreč moramo, da je večina takratnih domačinov bila italijansko govorečih. No, in iz strahu pred maščevanjem jih je večina pobegnila na drugo stran. In naši vrli rdeči "demokrati" so jim vse imetje gladko  zaplenili. In posledično se še dan danes dogaja, da ljudje ne morejo vpisati nekaterih nepremičnin, ker so lastniki-spet oni. Res mojstrske poteze takratnih demokratov, ni kaj. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 30 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Še en o čevljih: Bez Muje se še čevelj ne obuje. In če bi se vi mal potrudili, bi lahko skoz jedli pašto. Ne pa da ste oportunistično kolaborirali s tardečimi.

Mi jo tudi jemo vedno, pa še gostilne imamo boljše kot oni, ki radi pridejo k nam. Je kar v redu tako kot je. Ko nam paše gremo v Italijo, ker na srečo skoraj vsi znamo italijansko, ko nam pa za paše, pa gremo kam po Sloveniji. Tudi v času ranjke juge smo mi bili kar pogosto čez. Imeli smo namreč maloobmejne knjižice, ki so bile zlata vredne. Medtem, ko ste ostali iz juge čakali par ur na carini, smo mi z lahkoto v desetih minutah bili čez. Tako, da imamo najboljše iz obeh svetov. 😏😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Vsem Primorcem na forumu čestitke ob vašem prazniku - dnevu priključitve Primorske matični domovini. (dobr so vas tile komunisti, brez njih bi zdejle lahko imeli penzijo v lirah, tko mate pa k..)

Hvala, hvala. Pri nas je danes vse v zastavah, v bistvu je več zastav okoli kot ob drugih praznikih. Le srpov in kladiv nam je zmanjkalo. Kar se pa tiče penzij smo bili pa eni deležni vseeno nekaj lir. 😉 Je že prav tako, da smo tudi mi v Sloveniji. Čez gremo samo v šoping, na dopuste, smučanje ali na kak izlet. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 minutami je Z M A J napisal:

NAŠIIIIIIII :)

b7aaf3440194e3d24c0c_62456380.jpg?v=27fa
WWW.24UR.COM

Deveto, gorsko etapo letošnjega Toura od Paua do Larunsa (153 kilometrov) je dobil Tadej Pogačar (UAE Emirates). Primož Roglič (Jumbo-Visma) je z drugim mestom v etapi oblekel rumeno majico. Etapo je sicer zaznamoval...

Vrhunsko... 🤟😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Poleti je slovenclje vlada napotila reševat gospodarstvo tem neandertalcem:

2855f42246f6e322f9bd-hrvaska.jpeg
SIOL.NET

Na Trgu bana Jelačića v Zagrebu se je v soboto zbralo več tisoč ljudi, ki so protestirali proti ukrepom hrvaške vlade za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom. Iz množice je bilo mogoče slišati vzklike, da ukrepi...

Zato da smo zajebali svoje gospodarstvo.

So morali pustiti odprto mejo zaradi 110000 Slovencev in njihovih družin, ki imajo dol svoje nepremičnine. Če ne bi smeli dol, poleg ostalih slovencejlnov, seveda, bi najbrž kolesarili po celi Sloveniji, ne samo po Ljubljani. Zahvaliti se moramo samo njim, ki ne morejo preživeti brez cro. Ni pravega dopusta, če ne greš dol. Najprej so skakali v luft, ko niso odprli meje nato tej isti, ker jo niso zaprli. Pa ugodi temu narodu, če moreš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Ma teh prigod imaš kolikor hočeš. Jaz se grem stavit, da ima 1/3 ljudi na cesti napačne dimenzije, če pa že ne napačnih dimenzij pa vsaj hitrostni razred in nosilnost.. Ker pač tisto tk al tk ni važno ane. :D In ja, jaz grem z na listek napisano specifikacijo (!!) teh petih parametrov do vulkanizerja oz trgovine, da se ja točno vidi, kaj rabim in se potem doma, ko primerjam ceno s spletom odločim kje bom kupil.

In ista zgodba verjemi se dogaja tudi za olja pri teh lokalnih mehankarjih. Ma važno da je 5w30, ostalo je nepomembno kaj piše poleg. :D 

Mah, kupit prave gume pa res ni neka znanost. Pogledaš dimenzijo, hitrostni razred,nosilnost je itak prava za skoraj vse gume. In se odločiš, koliko denarja in varnosti na cesti hočeš. In jih naročiš pri mehaniku ali prek spleta. Tu moraš paziti še na datum izdelave, da so čim bolj sveže. 

Meni se še ni nikoli zgodilo, da bi bi dostavili ali naročili narobe gume.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.