Saj kot pravim to je naložba 10+let, trenutno cena srebra stagnira kupil ga boš po 30 za kom ,da boš pa dosegel to prodajno ceno bo preteklo kr nekaj časa. Jaz sem zadevo kupil leta 2008 ko je cena bila res ugodna ampak se je potem zgodilo da je v roku 6 mesecev cena teh kovancev padla za dobri 10 evrov po komadu ( imel sem jih pa okrog 750) potem veš kakšen je bil moj minus v tistem času.
Gledam posnetek iz tega članka in mi je v oči padel nabojnik. Je mogoče kdo na forumu, ki se spozna na orožje bolje od mene? Je ta nabojnik mogoče od Mosinke?
pred 4 minutami je SeekK napisal:
Kako je s stroski, ce imas pisana dva avtomobila na eno osebo? A je karkoli drugace kot ce je en na enega? Kolega je v tujini sluzbeno precej in bi napisal ze drugi avto na zeno...casovna stiska..a je kjerkoli kaj drazje? Kak davek?
Če prejema otroški dodatek, se bo spremenila dohodnina - lahko tudi na slabše.
Drugače ne bo sprememb, še stopnjo popusta pri zavarovanju lahko ohrani.
- "Tukaj delate zajčje pleskavice, ali ne?" - "Ja, ja, seveda." - "Aha, in so iz čistega zajčjega mesa, ali še kaj dodajate?" - "Pa, malo že mešamo." - "S čem mešate?" - "S konjskim mesom." - "Aha, v kakšnem razmerju pa?" - "Približno 1:1" - "Se pravi polovica je konjsko, polovica pa zajčje meso?" - "Ne ravno, recimo en konj - en zajec." - "Pa potem vendar notri skoraj ni zajčjega mesa, pravzaprav ga potem sploh nima smisla dodajati!" - "Saj ga niti ne dodajamo..."
Nova služba, nov računalnik, nov program,... In sem imel težave s svojim računalnikom, zato sem poklical v informacijski center računalničarko, katere pisarna je še najbolj podobna raketnemu kontrolnemu centru, in jo prosil, da pride pomagat.
Ženska je pritisnila na par gumbov in takoj rešila problem.
Ko je že odhajala, sem zaklical za njo:
- "Kaj pa je bilo narobe?"
- "Napaka ID deset T."
Nisem hotel, da me ima za trapastega, ampak sem vseeno vprašal:
- "ID deset T? Kaj pa je to? Če bi slučajno moral to še kdaj popravljati, seveda.."
- "Kaj še nikdar niste slišali za ID deset T napako?"
- "Ne."
Ženska se vrne in na list papirja na veliko napiše:
I D 1 0 T
Od začetka mi je bila ta zagamana ženščura še simpatična...
Pešec se MORA prepričati, če lahko VARNO prečka cestišče. 😁
Če je pešec že na sredini ceste (kot je nekaj takega bilo omenjeno malo višje) in nasproti vozeči že stoji pred prehodom, potem bi nekako domneval, da se je pešec odločil prečkati, ko je bil prepričan, da je varno... Seveda pa še vedno obstaja možnost, da s kakšnega letala odpade kakšna matica in te zadene v glavo. Ali pa kdo ni pozoren med vožnjo in ga povozi. Ali pa lovec nekje daleč zgreši ptiča in kakšna šibra prileti in ga ustreli...
Vem, da ni prava tema, ampak ker si omenil ravno "direktorja" bi te vprašal, če si že v novi službi ali jo še iščeš, nisem nikjer zasledil... 🤔
Ps; lahko tudi ne odgovoriš.... 👍
Vem, da ni prava tema, ampak ker si omenil ravno "službo",... Torej, služb ni oz. jih je zelo malo. Mogoče je na celem svetu nekaj oseb, ki jih plačajo za to, da bodo sedeli v pisarni, objavljali na Facebooku in kakšnem forumu neumnosti cel dan... Dela je pa, kolikor hočeš. In če te zanima, če sem našel drugo delo: drugo delo je našlo mene. Še izbiral sem lahko, so mi kar štirje delodajalci ponujali delo...
Tajnica pozdravi skoraj gluhega direktorja:
- "Dobro jutro, prasec stari. Kje si hodil vse do zdaj, impotentnež blesavi?"
- "Pri zdravniku sem bil in sem dobil povsem nov slušni aparat..."
Kaj ti pomaga, če voziš po avtocesti 110/uro, pa pride stari stričko kontra in greš. Ni vse v počasni vožnji. Velikokrat je prav počasna vožnja kriva za nesreče. Pa velikokrat taki počasneti tudi ne dajejo žmigavcev, izsiljujejo, napačno vozijo v križiščih...
Moje mnenje je, da vozi vedno tako hitro, da se vedno lahko izogneš oviri na cesti in da lahko v vsakem trenutku pravočasno reagiraš (zabremzaš, ko vidiš stoječo kolono pred seboj).
(Tu igrajo veliko vlogo refleksi, dober vid, da si v dobri kondiciji, da te nobeden ne moti med vožnjo in si skoncentriran. Pri počasni vožnji velikokrat prav koncentracija popusti, ker voziš relaksirajoče, gledaš rožice na travnikih. Kot bikec Ferdinand. 😊)
No,pri nenadoma vstavljajoči koloni pred teboj na avtocesti ima lahko en tak počasno vozeči stričko na svojem 20 let starem oldtajmerju zlizane, stare zimske gume in je seveda velika verjetnost, da se ti bo fajn zakantal v rit. Pa, ko govorimo o "hitri",,normalni vožnji je mišljeno to 130-140dpo 150 na avtocesti.
Ne pa 180 in več...
A kaj, ko je za nekoga že 130 nadzvočna hitrost in ne obvlada več svojega avtomobila. To je pa že druga zgodba. 😉
Glej, omejitev 130 km/h je 36,1 metra na sekundo. Pika. To ni 41,6 metra na sekundo. Štekaš? Tudi ne 38,8 metra na sekundo. Ampak 36,1 metra na sekundo. Bo šlo ali je bilo v preteklosti kdaj premočno sonce?
Sem videl že v živo take primerke, kot si ti. Ležali na posteljah v bolnici ali pa celo na mizah nad koritom v secirnici. In so bili vsi drugi krivi samo oni ne, ki so vozili prehitro. Pa čeprav samo 10 km/h... Omejitve niso zato, da voziš toliko preko, da ti policaj ne napiše kazni, ampak da se je drži.
In zame je 130 povsem zadosti, a hkrati dovolj umirjena, da sem za volanom lahko sproščen. Razen, ko se najde kakšen napsihiran pubertetniki (ne glede na leta), ki se mora dokazovat svojemu egu, pa misli, da bo življenje prehitel, če bo vozil hitreje od ostalih...
pred 1 uro je TiEn napisal:
Ene peče k maš tako dobro porabo
pred 32 minutami je Z M A J napisal:
Veš kaj mi je nenavadno, da ko je nekdo zadovoljen oz. navdušen, že to nekomu ne paše in poskuša to 'začiniti'. To moraš biti kar precej zagrenjen.
-ali radi prišparajo na gorivu pa vozijo tako počasi,
-ali radi vozijo počasi in hkrati tudi prišparajo na gorivu? 🤔
- ali pa imajo v avtu majhne otroke, ki so zaspali, pa zato vozijo malo bolj umirjeno?
- ali radi uživajo v razgledu in potovanju in vožnje ne dojemajo kot 'dirka od točke A do točke B' ampak kot 'potovanje od točke A do točke B'?
- so mogoče videli že dovolj rešilcev, ki so pripeljali ponesrečence, ki so prišli malenkost prepočasi, da bi jih vrglo v onostranstvo in so jih reševalci pripeljali na Urgenco, pa se jim je vožnja čez omejitev zagabila?
- so mogoče videli že dovolj invalidov prometnih nesreč, da jim ni več do vožnje 'tu-me-policaj-še-ne-bo-kaznoval'?
Tudi meni, ko vozim, nikoli ni bilo jasno, a se ljudje zavedajo, da je Slovenija premajhna, da bi se vožnja na vso ihto res kaj poznala na času...
Tu na forumu je že bil nekdo, ki se je ukvarjal s šloganjem. Pa je skoraj mojo lopato srečal, ker vse, kar je našlogal, se je uresničilo in to z obrestmi...
Na odru, na totalno nabasani javni novinarski konferenci, Robert Golob in Nika Kovač.
En moški potrka po rami moškega pred sabo in mu reče:
- "Oprostite, a lahko, prosim, snamete klobuk, nič ne vidim..."
Moški vljudno sname klobuk in posluša naprej, ko čez nekaj trenutkov spet začuti trkanje po rami.
- "Oprostite, a lahko stopite malce bolj levo, še vedno nič ne vidim..."
Moški, že malce nejevoljen, stopi bolj levo. A čez nekaj trenutkov spet začuti trkanje po rami.
- "Oprostite, a lahko..."
Moški ga jezno prekine:
- "Pa dobr no, a zdej bi radi pa še daljnogled, al kaj??"
- "Ne, ne, hvala, ni treba, daljnogled imam na puški..."
Ne, ne Demokracija in Nora24 pravita, da ni tako... so jo tele frdamani levičarji prisesali na državne jasli samo zato, da jezijo desni pol. Vsi na ulca poziva Rupar - upokojenci pa pravijo, da nimajo dovolj energije in da je 1x na mesec dovolj in da naj počakajo vsaj do aprila. Majo pa zato traktoristi čas, da naredijo par krogov okol parlamenta, ker zdaj je pa dovolj, da si deloven kmet iz subvencij niti Porscheja ne more več prvoščit. Tele levaki bodo resno vse uničili.
Enga kmeta s Porschejem nasli, zdaj so pa kar vsi bogatasi. Da pa kmet dela od jutra do vecera in ne le 8 ur na dan, pa ne opazi nihče. Pa da ne gre nekajkrat na leto na dopust, tudi ne opazi nihče...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vzemi avtodom.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani